Kies de ideale Feng Shui-eetkamertafel voor bij u thuis

Inhoudsopgave:

Kies de ideale Feng Shui-eetkamertafel voor bij u thuis
Kies de ideale Feng Shui-eetkamertafel voor bij u thuis
Anonim
Eettafel met draaicentrum
Eettafel met draaicentrum

Net zoals de eetkamer van cruciaal belang is voor een feng shui-huis, is dat ook de vorm en grootte van de eettafel. U kunt voor een overvloed aan gezinnen zorgen als u de juiste tafel selecteert.

Beste Feng Shui eettafelvormen

De stijl van de tafel is puur een persoonlijke keuze en moet er een zijn waar je van houdt. Er zijn echter vier wenselijke vormen voor een eettafel.

Kies een ronde tafel voor overvloed

Een ronde tafel vertegenwoordigt overvloed zonder einde. De cirkelvorm heeft geen begin en geen einde. De chi-energie volgt de rand van de tafel en baant zich steeds opnieuw een rondje rond de tafel. Dit is een zeer veelbelovende vorm voor een eettafel.

Je kunt een laag van grote overvloed toevoegen door een luie Susan in het midden van de ronde tafel te plaatsen. Dit verhoogt het voedsel dat vervolgens in een nieuwe cirkel wordt verplaatst terwijl gezinsleden hun bord serveren. Dit creëert de ultieme veelbelovende eettafel.

Selecteer een rechthoekige eettafel voor gezinsgroei

De vorm van een rechthoekige tafel wordt als zeer veelbelovend beschouwd. De lange tafel vertegenwoordigt een groot gezin dat aan tafel zit voor de ma altijden. In feng shui symboliseert dit dat er een overvloed aan voedsel is om het gezin te voeden. De grootte van de tafel geeft ook aan dat deze groot genoeg is om het eten te dragen terwijl het wordt geserveerd.

moderne eetkamer
moderne eetkamer
  • Deze tafelvorm ondersteunt de groei als gezin en als individuele gezinsleden.
  • De chi-energie voor deze tafelvorm is continu en voorziet het gezin van een groeiende overvloed in het leven.

Kies een ovale tafel als een rechthoek/cirkel-hybride

Ovale eetkamertafels zijn een andere geweldige optie voor feng shui. De ovale vorm combineert de voordelen van ronde en rechthoekige tafels. Dit type tafel geeft de lengte weer van een rechthoek, maar de rondingen laten de chi-energie stromen, net als bij een ronde tafel.

Een achthoek vertegenwoordigt de Bagua

Als je de voorkeur geeft aan iets minder traditioneels, kun je misschien kiezen voor een achthoekige tafel. Deze vorm bootst de bagua na en wordt als een zeer veelbelovende vorm beschouwd. In tegenstelling tot de cirkel of het ovaal waar gezinsleden overal rond de tafel kunnen zitten, verdeelt de achthoek op natuurlijke wijze de ruimte voor elke persoon om aan het uiteinde van een van de acht wiggen te zitten.

Eetkamertafelafmetingen

De richtlijn voor de grootte van je eettafel is dat je genoeg ruimte hebt zodat iedereen comfortabel rond de tafel kan zitten. Krap zitten rond een eettafel is ongunstig. Het geeft aan dat er niet genoeg overvloed is. Dit komt neer op een gevoel van gebrek.

Aantal tafelstoelen voor ideale Feng Shui

Net als bij alles in feng shui spelen cijfers een cruciale rol. De beste tafelgrootte biedt plaats aan zes of acht personen.

  • Zes wordt beschouwd als het ideale aantal voor een eettafel.
  • Acht is een veelbelovend getal voor een eettafel.
  • Feng shui-goeroe Lillian Too zegt dat je een veelbelovende eettafel kunt hebben met plaats voor 10 personen, maar je moet een tafel vermijden die groot genoeg is voor 12 personen.

Zorg ervoor dat je tafel groot genoeg is voor een comfortabele zit- en eetruimte. Er moet ook voldoende ruimte zijn voor al het voedsel in serveerschalen en borden.

Kies een houten eettafel voor optimale Feng Shui

Kies bij het uitkiezen van een eettafel altijd voor hout. Een metalen tafel is niet geschikt om aan te eten, omdat metaal water aantrekt, en de yang-energie van water kan verontrustend zijn als je probeert te ontspannen en te eten. Glas en marmer zijn ook ongunstig voor eettafels.

Denk na over richtingen, elementen en vormen

Je kunt je kompasrichting en het symbool voor het bepalende element gebruiken om de vorm van je tafel te bepalen.

Richtingen, elementen en vormen

Kompasrichting Bestuurselement Vorm
West en Noordwest Metaal Rond of ovaal
Oost, Zuid en Zuidoost Hout Rechthoek
Zuid Vuur Driehoek (Gebruik een rechthoek.)
Noord Water Rond
Centrum, Noordoost en Zuidwest Aarde Vierkant

Aangezien vierkante tafels niet als een veelbelovende vormkeuze voor een feng shui-eetkamer worden beschouwd, kun je in plaats daarvan kiezen voor een ronde eettafel.

Gebruik Feng Shui voor je eettafel

Het selecteren van de juiste eettafel voor uw huis kan de overvloed in het leven van het gezin garanderen. Kies uiteraard altijd een tafel die het beste bij uw interieur en stijl past.

Aanbevolen: