De 13-stappengids voor het schoonmaken van uw garage

Inhoudsopgave:

De 13-stappengids voor het schoonmaken van uw garage
De 13-stappengids voor het schoonmaken van uw garage
Anonim

Leer hoe u uw garage als een professional schoonmaakt voor een vlekkeloze en opgeruimde ruimte.

Man staat voor de garage met bezem
Man staat voor de garage met bezem

Als u weet hoe u uw garage moet schoonmaken, wordt het proces eenvoudiger, soepeler en sneller. Het hebben van een plan is de sleutel om elke ruimte in uw huis fris en opgeruimd te krijgen. Ga met vertrouwen uw garage te lijf als u een schoonmaakchecklist heeft opgesteld.

Verplaats alles eruit

Schoonmaken is stressvol als er overal rommel om je heen is en dozen waar je over kunt struikelen. Zet uw auto op de oprit en doe uw best om zoveel mogelijk uit de garage op te ruimen. Verplaats alles naar uw oprit of een speciale kamer in uw huis, zodat u alle ruimte heeft die u nodig heeft om uw garage schoon te maken.

Verwijder spinnenwebben en stof van plafonds

Voordat je de vloeren schoonmaakt of probeert te stofzuigen, moet je ervoor zorgen dat je al het stof en spinnenwebben van je plafond verwijdert. Gebruik een bezem om vastzittend stof van balken of plafondtegels los te maken. Een verlengde stofdoek helpt die spinnenwebben weg te vegen.

Veeg of zuig stof en vuil op

Begin met het openen van uw garagedeur om frisse lucht binnen te laten en stof te verwijderen. U kunt een standaard- of heavy-duty stofzuiger gebruiken om snel en effectief stof uit uw garage te verwijderen. Gebruik een bezem om al het grotere vuil en vuil direct de deur uit te vegen.

Man veegt de vloer van zijn huisgarage
Man veegt de vloer van zijn huisgarage

Was muren en deuren

Een eenvoudig mengsel van warm water en afwasmiddel helpt het vuil en vuil op de muren van uw garage af te breken. Gebruik een microvezeldoek of een grote spons om schoon te maken met uw oplossing. U kunt zelfs een microvezeldoek aan een vlakmop bevestigen om de hogere ruimtes te bereiken. Gebruik dezelfde methode voor de garagedeur of de binnendeur die naar uw huis leidt.

Gebruik voor plaatsen waar u zich zorgen maakt over schimmel een verdunde azijnoplossing of bleekmiddel om het gebied schoon te maken. Denk eraan: meng nooit bleekmiddel en azijnoplossingen, omdat dit een schadelijk gas produceert.

Schappen en werkbanken afvegen

Alle tafelbladen of planken in uw garage moeten ook worden schoongemaakt. Gebruik een zachte zeepoplossing of een universele reinigingsspray met een microvezeldoek om oppervlakken zoals werkbanken, rekken en zelfs tuinmeubilair of buitenspeelgoed voor kinderen schoon te maken.

Ontsmetten en desinfecteren waar nodig

Zorg ervoor dat je niet alleen schoonmaakt, maar ook desinfecteert waar nodig. Gebruik een desinfecterende spray, desinfecterende doekjes of een oplossing van azijn en water om uw garageoppervlakken te ontsmetten en te desinfecteren. Let goed op de plekken waar je kans ziet op blootstelling aan schimmel en overweeg om bleekmiddel te gebruiken waar dat nodig is. Ontsmet gemeenschappelijke ruimtes waar ziektekiemen kunnen leven, zoals deurklinken, lichtschakelaars, kinderspeelgoed of sportuitrusting.

Reparaties uitvoeren waar nodig

Als je tijdens het schoonmaken merkt dat sommige plekken aandacht nodig hebben, zorg er dan voor dat je deze aanpakt voordat je er een einde aan maakt. Zorg voor blootliggende draden, vervanging van gloeilampen, losse schroeven of kapotte planken.

Behandel vlekken op uw vloer voor

Voordat je de hele garagevloer schoonmaakt, wil je het zware vlekwerk uit de weg ruimen. Als er olievlekken op de vloer zitten, begin dan met een warme, schuimende oplossing in combinatie met schrobben. U kunt een tapijtvlekkenverwijderaar gebruiken als voorbehandeling, samen met een beetje schrobben. Ontvetterolie of sterke reinigingsoplossingen kunnen ook werken. U kunt zelfs kattenbakvulling op de voorbehandelde vlek plaatsen om de olie te helpen absorberen en deze gemakkelijk weg te vegen.

Reinig uw garagevloeren

Zodra je vlekken zijn voorbehandeld en geschrobd, is het tijd om de hele vloer schoon te maken. Uw favoriete schoonmaakoplossing zal werken, of u kunt kiezen voor iets sterkers dat specifiek is voor uw type garagevloer. Zepen op basis van olijfolie werken goed op betonnen vloeren. Zuiveringszout of een beetje afwasmiddel werken ook effectief. Verdeel de oplossing met een dweil of gebruik een bezem voor meer schrobwerking. Gebruik handdoeken om overtollig water of zeepoplossing op te vangen en laat uw vloeren grondig drogen.

Verwijder geuren

Veel van de geuren in uw garage kunnen na een grondige schoonmaakbeurt verdwijnen, maar voor de hardnekkige geuren die blijven hangen, moet u wellicht een paar extra stappen ondernemen. Zorg ervoor dat u de tijd neemt om veelvoorkomende geurbronnen, zoals gazonuitrusting of sportuitrusting, schoon te maken en te ontgeuren. Door uw garagevloer te coaten met een epoxyafwerking kunt u de frisheid behouden waar u zo hard voor heeft gewerkt.

Gooi kartonnen dozen

Als je garageartikelen in kartonnen dozen bewaart, overweeg dan om ze te ruilen voor plastic opbergbakken. Karton beschermt uw spullen niet in geval van overstromingen en kan het risico op schimmelgroei vergroten. Gooi die kartonnen dozen weg en gebruik doorzichtige bakken om je spullen in één oogopslag te zien en je garage georganiseerd te houden.

Kartonnen dozen naast garagedeur
Kartonnen dozen naast garagedeur

Ruim zoveel mogelijk op

Houd je garage netjes zodra deze schoon is, door zoveel mogelijk spullen op te ruimen. Overweeg om items weg te doen die zelden worden gebruikt. Verplaats specifieke items naar kamers in uw huis waar ze nuttiger zullen zijn. Verplaats decoraties voor de feestdagen, seizoenskleding of souvenirs naar uw kelder of zolder.

Vrouw die de garage opruimt en opruimt
Vrouw die de garage opruimt en opruimt

Doneer items die je niet gebruikt

Als je een paar spullen in goede staat hebt, maar niet langer in de behoeften van jou of je gezin voorziet, overweeg dan om ze te doneren.

  • Uw lokale Habitat for Humanity-groep neemt voorzichtig gebruikte gazonapparatuur en elektrisch gereedschap mee.
  • Lokale kerken of kinderdagverblijven bij jou in de buurt nemen je misschien graag buitenspeelgoed en uitrusting voor kinderen uit handen.
  • Politie en brandweer hebben vaak klein speelgoed, zoals knuffels, bij de hand om kinderen te troosten die ze tegenkomen tijdens hun dienst, dus overweeg om contact op te nemen als je dozen vol ongebruikt speelgoed hebt.
  • Als u noodvoedselopslagartikelen heeft die verlopen voordat u ze kunt gebruiken, neem dan contact op met uw plaatselijke voedselbanken om te vragen naar donaties.
  • Er zijn tal van geweldige organisaties die graag uw gebruikte sportuitrusting meenemen en gebruiken voor een goed doel.

Maak uw garage voorgoed schoon

Als je al het harde werk hebt gedaan om je garage schoon en opgeruimd te krijgen, maak er dan een gewoonte van om deze regelmatig schoon te maken. Als u gemorste vloeistoffen snel opruimt, uw spullen overzichtelijk houdt en uw garage regelmatig lucht, blijft deze veel langer schoon.

Aanbevolen: