20 opbergideeën onder de gootsteen om de benodigdheden op te bergen

Inhoudsopgave:

20 opbergideeën onder de gootsteen om de benodigdheden op te bergen
20 opbergideeën onder de gootsteen om de benodigdheden op te bergen
Anonim

Haal de kasten onder de gootsteen in je badkamer en keuken op orde met slimme opbergtips.

Bijgesneden handen van persoon die voedsel op tafel bereidt
Bijgesneden handen van persoon die voedsel op tafel bereidt

Zorg dat je badkamer en keuken op orde zijn met netjes georganiseerde ruimtes onder je wastafels. Gebruik producten voor opbergoplossingen, creatieve benaderingen en een paar verbluffende installaties om de kasten onder uw gootstenen klaar te maken voor een ontspannend spa-avondje of een vlotte schoonmaakdag. Stop met het verspillen van je kostbare tijd aan het doorzoeken van een rommelige rommel en begin met het creëren van het gestroomlijnde opbergsysteem waar je keuken of badkamer om smeekt met onze opbergideeën voor onder de gootsteen.

Opbergideeën voor onder de gootsteen

Plaats het perfecte systeem onder uw aanrecht om uw schoonmaakroutines eenvoudiger te maken. Kies de meest efficiënte opbergartikelen en regel de schoonmaakbenodigdheden als een professional, zodat je de gootsteenkast altijd gevuld kunt houden.

Hanghaken aan kastdeuren

De binnenkant van kastdeuren is een geweldige plek om wat extra opbergruimte te creëren. Hang een paar haken op om handschoenen, washandjes, theedoeken en andere kleine voorwerpen vast te houden die je meestal onder je aanrecht vindt.

Gebruik stapelbare lades voor kleine spullen

Een of twee sets stapelbare lades van acryl of plastic voegen verticale ruimte toe aan je aanrechtkastje. Vul deze laden met vaatwasserpads, microvezeldoeken, sponzen en andere kleine schoonmaakbenodigdheden. Bovenop heb je nog steeds voldoende ruimte voor een klein bakje of voor het stapelen van een paar reserveonderdelen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Professional Organizer (@livingprecisely)

Installeer een staaf

Een kleine stang die zich over de lengte van uw kast uitstrekt, voegt extra opbergruimte toe aan uw onder de gootsteen. Hang deze zo hoog mogelijk op, zodat deze niet afleidt van de verticale opbergruimte die je hebt. Hang vaatdoeken aan deze stang of gebruik deze om je schoonmaakproducten aan de handvatten op te hangen.

Inclusief een schoonmaakcaddy

Een schoonmaakwagentje is een geweldige manier om je schoonmaakspullen van kamer naar kamer te vervoeren. Je kunt diezelfde caddy gebruiken om al je schoonmaakspullen georganiseerd te houden onder je aanrecht. Als één caddy niet genoeg is, kunt u er één aanwijzen voor uw badkamerreinigingsproducten en een andere voor algemene huishoudelijke schoonmaakartikelen.

Eco-reinigingsset voor verschillende oppervlakken in huis
Eco-reinigingsset voor verschillende oppervlakken in huis

Een draadmand monteren

Een of twee kleine draadmanden die aan de binnenkant van je kastdeur zijn gemonteerd, zijn een handige opberghack. Gebruik deze om vuilniszakken of plastic boodschappentassen in op te bergen die u opnieuw wilt gebruiken. Je kunt zelfs twee draadmanden gebruiken, één voor schone vaatdoeken en één voor vaatdoeken die gewassen moeten worden.

Schuif in een luie Susan

Maak je geen zorgen over het doorzoeken van de rommel met schoonmaakbenodigdheden als je een specifiek item nodig hebt. Een luie Susan geeft je voldoende ruimte voor het opbergen van spullen zoals bleekmiddel, glasreiniger en desinfecterende sprays. Draai de bak rond om het item te bereiken dat je op dat moment nodig hebt. Je kunt ook een luie Susan gebruiken voor het opbergen van opgevouwen vaatdoeken, handdoeken en sponzen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door The Organized Home LLC (@the.organizedhome)

Gooi een paar mini-bakken

Voor krappe ruimtes of de bovenkant van gestapelde lades helpen kleine bakken om kleine spullen georganiseerd te houden. Gebruik kleine plastic, acryl- of draadbakken voor extra sponzen, kleine flesjes schoonmaakmiddel en extra's van je favoriete kaarsen of etherische oliën.

Vul glazen potten met kleine benodigdheden

Een van de beste organisatorische hacks voor de meeste ruimtes is om alle verpakkingen waarin je kleine spullen zitten weg te gooien en die spullen in een daarvoor bestemde container te plaatsen. Dit geldt ook voor de ruimte onder je aanrecht. Haal sponzen, vaatwasmachinepads en staalwol uit de verpakking en plaats ze in grote glazen potten. U kunt uw artikelen gemakkelijk bereiken en direct zien wanneer u meer aan uw boodschappenlijstje moet toevoegen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Organize Your Styles (@organizeyourstyles)

Opbergideeën voor onder de wastafel

Badtijd voor de kinderen en jezelf 's ochtends klaarmaken verloopt soepel met een georganiseerde opbergruimte in de badkamer. Implementeer een paar opbergideeën onder de wastafel onder de wastafel in de badkamer, zodat u een opgeruimde plek heeft wanneer u zich klaarmaakt voor uw dag of 's avonds tot rust komt.

Haarhulpmiddelen efficiënt opslaan

Haargereedschap zoals krultangen, strijkijzers en haardrogers zijn waarschijnlijk enkele van uw grootste items onder de gootsteen. Begin met het efficiënt opbergen van deze spullen, zodat je georganiseerde kastreis een goed begin krijgt. Er zijn een paar opties waaruit u kunt kiezen voor het opbergen van uw haartools. Lange, diepe acrylbakken zijn een geweldige manier om haargereedschap plat op te bergen. U kunt ook een haartool-organizer gebruiken met hoge secties die speciaal zijn ontworpen om uw krultangen en haardrogers verticaal op te bergen. Om nog meer ruimte te besparen, kun je met een organizer voor boven de kast je haargereedschappen binnen handbereik houden zonder de hele ruimte onder de gootsteen in beslag te nemen.

Gebruik hoge bakken voor flessen

Flessen haarlak, body wash en lotion hopen zich snel op en vallen gemakkelijk om als je je probeert klaar te maken. In plaats van elke keer dat je naar je favoriete droogshampoo grijpt tegen het domino-effect te vechten, bewaar je je grote badkamerartikelen in bakken. Smalle, hoge bakken die gemakkelijk uit uw badkamerkastje kunnen worden getrokken, maken het gemakkelijker om uw spullen te pakken en ze allemaal op één lijn te houden.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Megan•LA Organizer + Move Manager (@theorganizingblonde)

Handdoeken netjes houden

Badhanddoeken zorgen snel voor rommel in een kast, maar ze hoeven geen voortdurende strijd te zijn om onder de wastafel in de badkamer te liggen. Als je je handdoeken gaat stapelen, probeer dan te rollen in plaats van te vouwen. Dit zorgt ervoor dat ze niet op al je andere badbenodigdheden vallen. Je kunt ook een mandje toevoegen om de handdoeken op de daarvoor bestemde plaats te bewaren. Als uw onder de gootsteen lades heeft, kunt u de handdoeken verticaal in de lade vouwen en opbergen, zodat de presentatie netjes blijft terwijl uw handdoeken gemakkelijk toegankelijk blijven.

Gebruik potten voor verpakte goederen

Het weggooien van productverpakkingen helpt de rommel te verminderen en de visuele aantrekkingskracht van uw kast onder de gootsteen te verbeteren. Wanneer je de verpakking van wattenstaafjes, wattenbolletjes en nagelvijlen weggooit, pak dan een paar glazen potten om de spullen in op te bergen. Of het nu groot of klein is, afhankelijk van de behoeften van uw gezin zullen glazen potten de items duidelijk weergeven, terwijl u ruimte bespaart en uw kast onberispelijk houdt.

Wattenstaafjes in transparante potten
Wattenstaafjes in transparante potten

Installeer uitschuifbare planken

Metalen of houten planken die in en uit uw kast kunnen worden geschoven, zijn een eenvoudige badkamerupgrade die extra ruimte en gemak toevoegt aan uw onder de gootsteen. Gebruik deze planken om handdoeken, een kleine prullenbak, extra toiletpapier en manden met je meest gebruikte toiletartikelen op te bergen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Horderly (@horderly)

Verbeter de opbergruimte met ladeblokken

Voor alle kleine of diverse spullen die je in de badkamer gebruikt, houden een paar miniladeblokken in je kast alles op zijn plaats. Gebruik kleine kasten met drie of vier lades voor make-up, vrouwelijke producten, verbandmiddelen of reservescheermesjes. U kunt ook stapelbare ladeblokken selecteren om uw opbergruimte aan te passen. Gebruik doorzichtige lades om de items te vinden die je nodig hebt, of voeg gewoon labels toe aan meer ondoorzichtige lades.

Een gelaagde plank toevoegen

Voor je kleinere badkamerbenodigdheden kan een wastafelplank met twee of drie niveaus ervoor zorgen dat ze netjes in je kast blijven staan. Gebruik een doorzichtige plank met meerdere niveaus, zodat je kleinere spullen, zoals parfum, make-up, huidverzorgingsproducten en nagellak, duidelijk kunt zien. Gelaagde planken zijn ook geschikt voor het opbergen van washandjes, EHBO-producten en haaraccessoires.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door iDesign (@idlivesimply)

Opbergopties toevoegen onder uw wastafel op voetstuk

Gootstenen op voetstuk bieden op zichzelf misschien niet veel opbergruimte, maar er zijn genoeg opties die u kunt verkennen om opbergruimte onder of rond uw gootsteen op voetstuk toe te voegen. Maak gebruik van uw creatieve kant om de opslagoptie te vinden die het beste bij u past.

  • Voeg een gordijn toe rond de bodem van de wastafel op voetstuk om manden met toiletartikelen, stapels toiletpapier of een verzameling handdoeken te verbergen. Je kunt deze verborgen ruimte zelfs gebruiken om een peuterpotje of een vuilnisbak op te bergen.
  • Schuif een klein, vrijstaand ladeblok in om al je badkamerbenodigdheden op een stijlvolle en overzichtelijke manier in op te bergen.
  • Installeer een wastafelkast op voetstuk, zoals een bamboe gootsteenplank van Ikea, om dezelfde opslagruimte te krijgen als wastafels. Hierdoor worden ook de leidingen verborgen die vaak zichtbaar zijn onder een gootsteen op voetstuk.
  • Voeg decoratieve manden toe aan de ruimte onder de gootsteen om handdoeken, toiletpapier en haargereedschap in op te bergen. Om spullen te verbergen die voor rommel zorgen, kun je manden of bakken met een bovenblad selecteren.
  • Als opties voor onder de gootsteen niet aan je behoeften voldoen of als je iets aan je aanrechtruimte wilt toevoegen, voeg dan een plankje toe direct onder je spiegel. Hierin kunnen huidverzorgingsproducten, tandverzorgingsproducten en decoratieve zepen worden bewaard.

Haal het maximale uit uw gootsteen

Of het nu om je badkamer of keuken gaat, de ruimte onder je gootsteen is een kans om je opbergmogelijkheden te maximaliseren. Gebruik opbergoplossingen en een creatieve plaatsing om het meeste uit uw kast onder de gootsteen te halen. Met een paar professionele organisatietips kunnen uw kasten van slordig en verborgen veranderen in een georganiseerde plek in uw huis waar u graag mee pronkt.

Aanbevolen: