11 mesopslagideeën om je messen veilig op te bergen

Inhoudsopgave:

11 mesopslagideeën om je messen veilig op te bergen
11 mesopslagideeën om je messen veilig op te bergen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Ruim je werkbladen op en zorg eindelijk voor orde in je keukenladen met slimme opbergtips voor al je messen. Gooi dat oude, onhandige messenblok weg en upgrade je messenopslag voor een opgeruimde, gestroomlijnde en stijlvolle keuken.

Gebruik lattenbodems voor het opbergen van messen in de lade

Afbeelding
Afbeelding

Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het snijden in een vinger als je door de messenlade graaft. Een siliconen lattenbodem die speciaal voor messen is ontworpen, houdt uw bestek georganiseerd en houdt uw vingers veilig. Deze slanke opberghack biedt voldoende ruimte voor extra keukengereedschap en keukengerei.

Kies een stijlvolle bamboe organizer

Afbeelding
Afbeelding

Uw messenopslagproducten hoeven niet simpel te zijn of de aandacht af te leiden van uw keukenontwerpstijl. Zoek naar opbergoplossingen met chique en tijdloze materialen zoals hout, bamboe, acryl en metaal.

Houd messen binnen handbereik op gemagnetiseerde strips

Afbeelding
Afbeelding

Als je weinig laderuimte hebt of je toonbank zo veel mogelijk wilt opruimen, kan een wandopbergoplossing je messen georganiseerd houden. Een gemagnetiseerde strip aan je muur, achterwand en zelfs aan je koelkast zorgt ervoor dat messen binnen handbereik blijven en ze veilig buiten bereik van kleine handen blijven.

Zoek naar slanke opslagoplossingen

Afbeelding
Afbeelding

Bespaar ruimte op de toonbank met slanke opbergoplossingen die grotendeels uit het zicht glijden. Berg messen discreet op aan de rand van uw aanrecht of tegen de achterwand achter uw assortiment met behulp van dunne opbergproducten. Of de messen nu verborgen zijn in een uittrekbare lade of op een magnetisch stuk gereedschap worden uitgestald, u zult ze graag op een stijlvolle manier binnen handbereik hebben.

Gebruik eenvoudige bakken in lades om messen netjes te houden

Afbeelding
Afbeelding

Als je je messen in een la bewaart, maar een eenvoudige en betaalbare manier wilt om ze gescheiden te houden van je andere eetgerei, zoek dan niet verder dan de mini-organizer. Of het nu om plastic, hout of acryl gaat, korte of smalle opbergbakken zorgen ervoor dat uw lades er netjes uitzien en dat uw messen op hun plaats blijven. Geen messen meer die verloren gaan aan de achterkant van je la.

Maak je eigen mesopslagoplossingen

Afbeelding
Afbeelding

Je hoeft niet de deur uit om mooie opbergoplossingen te kopen om je messencollectie georganiseerd te krijgen. U kunt items gebruiken die al in uw huis aanwezig zijn. Een hoge container, stevig verpakt met spiesjes, vormt de perfecte opberghack om je messen veilig binnen handbereik te houden. Je kunt ook gedroogde bonen, pastanoedels of rijst gebruiken om je messen op hun plaats te houden.

Verruil je oude messenblok voor een strak alternatief

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn messenblokken die er stijlvol uitzien en veel minder ruimte in beslag nemen op je aanrecht dan de traditionele versie. Zoek naar hoge, ronde messenblokken met een moderne afwerking of een strakke stijl, zodat je je messen in de buurt van je voedselbereidingsruimte kunt houden zonder de ruimte op je aanrecht in beslag te nemen.

Maak gebruik van gerecyclede kookboeken

Afbeelding
Afbeelding

Die kookboeken die je al jaren niet meer hebt geopend, kunnen een handig opbergmiddel zijn voor je favoriete messen. Als je liever kookboeken in je keuken tentoonstelt dan dat je ze eigenlijk gebruikt, kun je een verzameling samen met lijm of touw rechtopstaand bundelen om snel een messenblok te maken. Je messen passen zo tussen de pagina's met recepten voor slowcookers en eenvoudige ideeën voor een doordeweeks diner.

Bewaar je messen als een professionele kok

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs als je je messen alleen gebruikt om groenten te snijden voor de lunch van je kinderen of om je kenmerkende stoofvlees te maken, kun je je bestekcollectie nog steeds als een professional opbergen. Zoek naar hetzelfde messenetui dat chef-koks gebruiken, zodat je je messen gemakkelijk kunt opbergen en je hele collectie in één oogopslag kunt zien.

Messen opbergen in een kastdeur

Afbeelding
Afbeelding

Aanrechtbladen, wanden en lades zijn allemaal geweldige mogelijkheden om je messen op te bergen. Maar vergeet alle opbergmogelijkheden in uw kasten niet. U kunt slimme opberghacks aan de binnenkant van uw kastdeuren installeren om uw messen veilig op te bergen en ze binnen handbereik en buiten uw toonbank te houden. Een magneetstrip of een dun messenblok op de deur is een geniale manier om de opbergruimte in je keuken te maximaliseren.

Hang een opbergmand in de buurt

Afbeelding
Afbeelding

Het organiseren van messen hoeft niet ingewikkeld te zijn of te veel aandacht te trekken. U kunt een eenvoudige draadmand in de buurt van uw kook- of voedselbereidingsruimte hangen, waarin u uw serveergerei, de meest gebruikte kruiden en vooral uw messen kunt opbergen. Met voldoende haken kun je zelfs maatbekers of kleine braadpannen ophangen voor een kookstation dat alles heeft wat je nodig hebt.

Zorg dat je messen voor eens en voor altijd georganiseerd zijn

Afbeelding
Afbeelding

Koken en opruimen is veel gemakkelijker als alles in je keuken een plek heeft. Met een opgeruimde messenlade of een slimme messenopslag-hack kun je meer tijd besteden aan koken voor je dierbaren en minder tijd besteden aan het zoeken naar je favoriete voedselbereidingsmes. Als het hart van uw huis minder chaotisch aanvoelt, voelt u zich over het algemeen beter op elkaar afgestemd.

Aanbevolen: