Hoe je afscheid kunt nemen van de fopspeen

Inhoudsopgave:

Hoe je afscheid kunt nemen van de fopspeen
Hoe je afscheid kunt nemen van de fopspeen
Anonim
Meisje met fopspeen
Meisje met fopspeen

Fopspenen dienen als een bron van troost voor baby's, maar kunnen een ongezonde gehechtheid worden. Er zijn verschillende manieren om het gebruik van fopspenen te beëindigen, en elke aanpak werkt het beste voor verschillende mensen. Wanneer u er klaar voor bent om uw kind te helpen stoppen met het gebruik van een binky, fopspeen of fopspeen, zoek dan naar een methode die het beste bij uw persoonlijkheid past.

Abrupte methode

baby balde fopspeen
baby balde fopspeen

Deze methode, ook wel 'cold turkey' genoemd, houdt in dat je de mogelijkheid wegneemt om fopspenen in één keer te gebruiken. Voor sommige kinderen werkt dit omdat de mogelijkheid verdwenen is en ze ermee moeten omgaan en verder moeten gaan. Er bestaat geen verwarring over de vraag of uw kind een binky kan gebruiken, omdat dit simpelweg geen optie is. De meeste kinderen zullen enige moeite ondervinden als de fopspenen worden verwijderd, maar het idee hier is 'uit het oog, uit het hart'. Uiteindelijk zal je kleintje vergeten dat hij vroeger een binky gebruikte, omdat hij zichzelf zal kalmeren en verder zal gaan met het volgende. Jongere kinderen, zoals kinderen onder de één jaar, kunnen deze methode het beste aan, terwijl oudere kinderen mogelijk meer problemen ondervinden vanwege hun gehechtheid. Ter voorbereiding op deze abrupte techniek:

  1. Kies een datum en tijd met de minste stress voor uw kind.
  2. Verwijder alle binkies uit huis, auto's, luiertassen en andere verzorgerlocaties voor uw kind op de geselecteerde datum.
  3. Zodra alle fopspenen op zijn, kondigt u het plan aan wanneer uw kind gevoed wordt, niet moe en gelukkig.
  4. Bied vervangend comfort als je kind naar de fopspeen verlangt, zoals knuffels of andere voorwerpen waar ze aan kan zuigen, zoals een drankje met een rietje.

Als de binkies weg zijn en u uw kind hiervan op de hoogte heeft gesteld, mag u ze onder geen enkele omstandigheid terugbrengen. Deze methode vereist extreme toewijding en begrip van de kant van zorgverleners. Wees bereid om standvastig te blijven en uzelf te bewapenen met ideeën om uw kind af te leiden of te troosten in tijden van nood.

Maak het onwenselijk

Als je de binky verandert of erover praat op een manier die hem minder rustgevend of vies maakt, kan je kind besluiten hem meteen weg te gooien. Enkele ideeën zijn onder meer:

  • Preek gaten in het zuiguiteinde met een naald om het minder bevredigend te maken.
  • Snijd de punt af en zorg ervoor dat er geen losse stukjes afhangen.
  • Laat het slecht smaken met veilige, eetbare producten zoals citroensap of azijn.
  • Teken stippen op de binky en suggereer dat er iets vreselijks is gebeurd, zoals een vlieg die erop heeft gepoept, dus deze moet worden weggegooid.
  • Vervang alle fopspenen door de kleinste die je kunt vinden. Deze zullen niet zo bevredigend zijn.

ruil het in

Als u liever een creatievere methode gebruikt om alle fopspenen in één keer uit te laden, laat uw kind dan helpen:

  • Verzamel alle binkies en ruil ze in voor een nieuw speeltje in een winkel. Laat de griffier op de hoogte zijn van uw plan en laat uw kind "betalen" met de fopspenen.
  • Verpak fopspenen en bezorg ze bij een baby die je kent. Zorg ervoor dat de andere ouder aan boord is om de inhoud in ontvangst te nemen en weg te gooien.
  • Neem alle fopspenen mee naar de volgende dokters- of tandartsafspraak van uw kind, samen met een nieuw verrassingsgeschenk. Geef het cadeau aan de receptioniste en uw kind kan de fopspenen ruilen voor een nieuw speeltje.
  • Verzamel fopspenen en bewaar deze in de buurt van het bed van het kind, zodat de Binky Fee deze kan verzamelen in ruil voor een nieuw troostartikel.

Speentechniek

Vrouw met fopspeen achter de rug
Vrouw met fopspeen achter de rug

Spenen is een term die doorgaans wordt gebruikt om de overgang van kinderen van borstvoeding naar het eten van ander voedsel en dranken te beschrijven. Het proces van spenen houdt in dat de tijd dat iets wordt aangeboden langzaam wordt verkort in een tijdsbestek van dagen, weken of zelfs maanden. Bij deze methode hebben kinderen de tijd om zich aan elke nieuwe fase van het proces aan te passen, waardoor hun reactie minder schurend kan worden. De American Academy of Pediatrics raadt aan om uw kind tussen de leeftijd van 6 en 12 maanden te laten spenen.

Deadlinegedreven

Bij deze speentechniek geef je je kind een tijdsbestek, bijvoorbeeld een week, en leg je uit dat ze binnen die zeven dagen langzaam zal stoppen met het gebruik van haar fopspeen. Geef een kalender weer waarop de einddatum is aangegeven, zodat uw kind het tijdsbestek kan visualiseren. Communiceer met uw kind bij elke stap om hem te helpen ermee om te gaan.

  1. Kies een tijdsbestek dat volgens u redelijk is voor uw gezin. Het kan een week of een maand zijn. Het gaat erom een plan te maken met een concrete einddatum.
  2. Breek je tijdsbestek op in beheersbare stukken. Als u bijvoorbeeld een week kiest, kunt u het plan opsplitsen in acties voor elke dag.
  3. Begin met het verwijderen van de binky voor de minst stressvolle momenten van je kind, zoals vlak na de ma altijd of tijdens het spelen. Leg uw kind in duidelijke bewoordingen uit dat hij de binky niet mag hebben tijdens het spelen en leg hem gedurende deze periode uit het zicht. Als hij erom vraagt, bied dan je aandacht aan.
  4. Prijs als uw kind de aangegeven tijd zonder fopspeen doorkomt.
  5. Als je klaar bent om verder te gaan, kun je de fopspeen als optie wegnemen tijdens een ander tijdsbestek.
  6. Volg stap 3-5 voor het door jou gekozen tijdsbestek en verwijder alle fopspenen op de laatste dag.

Kinderauto

Met deze optie kan het kind het voortouw nemen bij het spenen. Praat met uw kind over de noodzaak om minder een fopspeen te gaan gebruiken en laat hem of haar beslissen wanneer u van de ene stap naar de volgende gaat. Bij deze methode volg je dezelfde stappen als bij de deadlinegestuurde methode, alleen zijn er geen concrete data. Kinderen zullen zich meer in controle en onafhankelijk voelen en ouders zullen niet het gevoel hebben dat ze gemeen of hard zijn met deze techniek.

Ceremoniële methoden

Fopspeen in een met satijn gevoerde doos
Fopspeen in een met satijn gevoerde doos

Voor sommige gezinnen werkt een sentimentele en feestelijke techniek het beste. Het einde van de fopspeenfase betekent iets groters voor het kind. Van kleine gebaren tot uitgebreide feestjes: door dit een mijlpaal te maken die het vieren waard is, kunnen kinderen de verandering omarmen.

Motivatie voor grote kinderen

Kinderen die het idee leuk vinden om een groot kind te zijn of enthousiast zijn over de nieuwe mogelijkheden die elke leeftijd met zich meebrengt, kunnen door deze verlangens gemotiveerd worden. Leg je kind uit dat ze een groot kind aan het worden is en dat binkies voor baby's zijn. Laat uw kind pronken met haar grote kindervaardigheden en onafhankelijkheid door zelf de fopspenen weg te doen.

De fopspeen doorgeven

Als uw kind een jonger broertje of zusje of een ander familielid heeft, kan zij haar binky aan hen doorgeven. Kinderen die gemotiveerd zijn door anderen te helpen houden van deze activiteit, omdat ze zich daardoor belangrijk en vriendelijk voelen.

Herinneringen en souvenirs

Net zoals u een babyboek en andere speciale voorwerpen uit het leven van uw kind bewaart, bewaart u de fopspeen als aandenken. Ga bij je kind zitten en blader door oude foto's, zijn babyboek of spullen die je hebt bewaard van toen hij werd geboren. Bespreek waarom u ze bewaart en hoe u ze opbergt, zodat ze mooi en schoon blijven. Maak een speciale doos of plek om de binky aandenken in te bewaren en plaats deze bij de andere belangrijke spullen.

Tips en trucs

Het lijkt erop dat ouders alle denkbare manieren hebben geprobeerd om kinderen te helpen de fopspenen los te laten, en misschien heb jij dat ook gedaan. Als alle bekende methoden je niet hebben geholpen, kunnen deze ideeën je misschien helpen.

  • Bevestig de fopspeen aan een groter comfortartikel, zoals een knuffeldier of deken. Op deze manier kan uw kind het nog steeds gebruiken, maar het zal niet handig en comfortabel zijn, vooral niet overdag als ze zich verplaatst.
  • Maak een stickerkaart en bied een grote beloning naar keuze aan als de binky helemaal weg is. De kleine overwinningen geven je kind meer kracht en kinderen worden gemotiveerd door dingen die ze willen.
  • Gebruik de interesses van uw kind als een manier om van de binky af te komen. Als uw kind bijvoorbeeld van brandweerwagens houdt, kijk dan of uw plaatselijke brandweerkazerne Binky tot erelid zal maken.
  • Plant een paci-tuin. Je hebt waarschijnlijk die leuke paasactiviteiten gezien waarbij kinderen jelly Beans planten en wakker worden en lolly's uit de tuin zien steken. Gebruik hetzelfde concept om iets cools te laten 'groeien' door Binky te begraven en er iets anders voor in de plaats te laten verschijnen.
  • Coördineer met een komende feestdag en verzin een verhaal over waarom de elfen van de Kerstman de binky nodig hebben of wat de paashaas ermee kan doen als je hem voor hem in een plastic ei verstopt.
  • Naai de paci in een ander favoriet troostartikel, zoals een knuffel, zodat hij ze altijd bij zich heeft, maar ze hem niet kunnen gebruiken.
  • Gebruik logische redenering voor oudere kinderen, leg precies uit hoe de fopspeen schadelijk is voor de tanden van uw kind, zodat ze begrijpen waarom hij weg moet.
  • Wees creatief en gebruik de binky als penseel voor een uniek kunstwerk dat je kunt ophangen. De binkies zullen kapot gaan en moeten worden weggegooid of alleen worden gebruikt om te schilderen.
  • Verwen de nieuwsgierigheid van uw kind met fopspeenexperimenten. Gebruik de paci om te ontdekken wat er gebeurt als het te warm of te koud wordt. Door het een nieuw, leuk doel te geven, kan uw kind het als iets anders zien dan een troostobject.
  • Verander het in speelgoed. Net zoals je baby uitgroeit tot een peuter en vervolgens een kleuter, leg je uit dat de paci ook naar de volgende fase moet groeien. Misschien is de levenscyclus van een paci bedoeld om de baby te helpen slapen, vervolgens de kleintjes te helpen spelen en vervolgens anderen te helpen.

Loslaten en verdergaan

Voor veel ouders en kinderen is afscheid nemen van geliefde, gekoesterde babyspullen verdrietig, frustrerend en niet leuk. Voor anderen kan het worden gezien als een positieve stap voorwaarts of een ritueel van opgroeien. Wat uw gevoelens over dit onderwerp ook zijn, het wegwerken van een fopspeen is een persoonlijke en individuele ervaring. Help uw kind de binky op te geven en voorbij deze levensfase te komen met een methode die het beste bij zijn of haar behoeften past.

Aanbevolen: