18+ prachtige decorideeën uit de jaren 70 die fris aanvoelen & Modern

Inhoudsopgave:

18+ prachtige decorideeën uit de jaren 70 die fris aanvoelen & Modern
18+ prachtige decorideeën uit de jaren 70 die fris aanvoelen & Modern
Anonim

Gebruik deze woonstijlen uit de jaren 70 om het hippe interieur van je dromen te creëren.

Huisbinnenland Met Uitstekend Meubilair
Huisbinnenland Met Uitstekend Meubilair

Stap in een terugblik op het interieurontwerp met een moderne update van het trendy decor uit de jaren 70. De interieurstijlen uit de jaren zeventig zijn op een prachtige manier terug en brengen alle klassieke looks van het decennium terug met nieuwe, moderne updates. Voeg warmte en een relaxte sfeer toe aan je ruimte met designergeheimen over hoe je kunt decoreren met moderne woondecoratie uit de jaren 70.

Houten lambrisering bijwerken

Modern woonkamerinterieur
Modern woonkamerinterieur

Misschien wel een van de meest stijlbepalende kenmerken van het interieur uit de jaren 70 zijn de klassieke houten lambrisering. Meestal te zien in warme of donkere houttinten met een dunne verticale toepassing, waren houten lambrisering in bijna elk huis uit de jaren 70 te vinden. Update de ouderwetse look met een moderne applicatie. Kies panelen in lichtere, meer neutrale tinten en plaats de panelen horizontaal, verspringend of in een visgraatpatroon om een moderne jaren '70-stijl te creëren.

Introduceer leer

Het op de een of andere manier toevoegen van leer aan je ruimte geeft een subtiele knipoog naar het decor uit de jaren 70 uit het verleden. Gebruik het materiaal op moderne manieren om de stijl actueel te houden. Probeer strakke leren stoelen, leren kussens of decorartikelen verpakt in leer, zoals vazen of dienbladen.

Voeg wat fluweel toe

Pastelkleurig modern woonkamerinterieur uit het midden van de eeuw
Pastelkleurig modern woonkamerinterieur uit het midden van de eeuw

Een andere update van een trendy materiaal uit de jaren 70 is een moderne toepassing van fluweel. Fluweel kan, afhankelijk van hoe het wordt gebruikt, uw decoratieve stijl in verschillende richtingen sturen. Houd vast aan de casual en gestroomlijnde kwaliteiten van de moderne trend uit de jaren 70 door fluweel te gebruiken op gordijnen, barkrukken, accentstoelen en kleine hockers.

Vind westerse inspiratie

Hoewel westerse trends in de woondecoratie van de jaren 90 werden aangetroffen, begonnen ze pas echt in de jaren zeventig. Westerse designthema's kunnen op zichzelf staan als een unieke stijl, maar passen ook moeiteloos in het moderne interieur uit de jaren '70. Gebruik vandaag nog de kleuren, texturen, prints en materialen uit de westerse stijl van de jaren 70 in je interieur voor een leuke modernisering van het thema. Wees subtiel met franjes op kussens, een vloerkleed van namaakdierenhuid of de warme kleuren die je ziet op de westelijke vlakten.

Update je warme tinten groen

Modern woonkamerinterieur met airconditioning
Modern woonkamerinterieur met airconditioning

Als je wordt gevraagd om je de groene interieurtrends van de jaren 70 voor te stellen, denk je waarschijnlijk aan de avocado- en erwttinten die populair waren gedurende het decennium. In de moderne jaren 70-stijl van vandaag maken de warme groentinten die doen denken aan producten plaats voor de diepere, gedempte groentinten van het bos. Nog steeds warm en uitnodigend, deze donkere tinten zoals salie, olijf en grijs getint groen zorgen ervoor dat uw ruimte actueel blijft als u de stijlen van de jaren zeventig omarmt.

Versieren met warm glas

Kleurrijk glas is trending in meerdere interieurstijlen, maar in de moderne jaren '70-stijl zie je het terug in warme tinten. Amberkleurige, bruine en oranje glastinten in de inrichting, verlichtingsarmaturen en meubeldetails brengen meer warmte in de kamer en laten de relaxte sfeer zien die de jaren 70 zo populair maakten. Zoek naar vintage gekleurd glas of probeer moderne vazen, glaswerk en verlichting om de stijl van je huis fris te houden.

Houd tinten warm

Een stijlvol woonkamerinterieur met bruin en geel gekleurd meubilair
Een stijlvol woonkamerinterieur met bruin en geel gekleurd meubilair

De jaren 70 gaven ons warme kleuren, warm glas en nog warmer hout. Houd die warmte in huis, maar pas deze op een eigentijdse manier toe. Verruil de oranje en bruine houttinten uit de jaren’70 voor donkerdere houttinten die toch een vleugje warmte hebben. Je kunt zelfs lichtere houttinten gebruiken die een subtiele warmte uitstralen, zoals honing- en blondtinten.

Update Verbrand Oranje

De verbrande oranje en sienna tinten van het hippe decennium zullen altijd aan die tijd doen denken. Update die warme westerntinten met een klassieke kameeltint of een rodere roesttint. Gebruik deze kleuren in meubels, kunst, textiel of het hele kleurenpalet van je huis voor een rijke en uitnodigende sfeer.

Maak interieurs monochromatisch

Groene bank in de woonkamer
Groene bank in de woonkamer

De interieurstijl van de jaren 70 zag de populariteit van monochromatische interieurontwerpen. Kies warme kleuren in vergelijkbare tinten om een monochromatisch kleurenpalet voor je huis te creëren dat de warmte van de jaren '70 terugbrengt. Probeer vernieuwde warme kleuren zoals olijf- en saliegroen, terracotta, camel en roest. Je kunt zelfs een warm en neutraal monochromatisch kleurenschema proberen met bruin, bruin, beige en crèmetinten.

Geometrische prints bijwerken

De stijlen uit de jaren 70 vormden een perfecte aanvulling op de trendy geometrische vormen van die tijd. De vormen van die tijd waren afgeronde geometrische vormen met vloei, rondingen en beweging. De meeste geometrische prints waren groot, helder en hadden contrasterende kleuren. Geef de look met een moderne jaren 70-stijl een update met meer gestructureerde geometrische vormen, maar behoud de ronde vormen. Probeer gemengde kleuren in plaats van contrasterende tinten en ontdek vormen in alle maten, in plaats van alleen maar extra grote prints.

Breng flowerpower terug

De hippieprints met bloemen definieerden de stijl van de jaren '70. Bloemen kunnen een klassieke print zijn die bij correct gebruik de tand des tijds doorstaat. Verruil de gedempte bloementinten van het decennium voor helderdere, meer verzadigde bloemen. Probeer prints die meer op aquarellen lijken en kies voor bloemen met lichte achtergrondkleuren zoals wit en crème in plaats van de bruin- en groentinten die je ziet in de traditionele bloemenkleuren uit de jaren '70.

Ga voor klassieke ruitjesprint

Ruitprint is een tijdloze keuze voor huishoudtextiel en stoffering. Kies voor kleinschalige ruitjesprints in zachte kleuren voor een vernieuwde versie van het klassieke patroon. Vind slimme manieren om de klassieke zwart-witte of zwart-bruine ruitjesprints te gebruiken die tot ver na de interieurstijlen van de jaren 70 voortleefden.

Integreer retrokunst

Binnenshuis uit het midden van de eeuw, vlakbij een tarweveld
Binnenshuis uit het midden van de eeuw, vlakbij een tarweveld

Zonnestralen, pop-art en psychedelische prints uit de jaren zeventig kunnen vandaag de dag nog steeds in je interieur worden gebruikt. Verwerk de retrokunst van het decennium in je nieuwe jaren 70-decor om een knipoog te geven naar de originele stijl en om je kunstwerken te laten opvallen als werkelijk uniek en tijdloos.

Gebruik op disco geïnspireerd decor

Je kunt de stijl van de jaren zeventig niet hebben zonder een beetje disco. Een op een discobal geïnspireerde lamp, een blitse vaas of een sprankelend verzamelbakje geven je moderne jaren 70-decor een beetje glamour uit het discotijdperk. U kunt ook een verlichtingsarmatuur overwegen met de populaire sunburst-stijl uit de jaren 70, in een gouden of bronzen afwerking.

Gebruik rieten of rotan details

Slaapkamer gezellige decoratie
Slaapkamer gezellige decoratie

Rieten en rotan zijn momenteel populaire materialen in huisdesign en passen gemakkelijk in de moderne jaren 70-decorstijl. Gebruik rieten in stoelen, bijzettafels en decoratieve manden. Laat rotan opvallen op de rugleuningen van stoelen, kasten en verlichtingsarmaturen.

Probeer verticale tegels

Met de nieuwe zellige-tegelgekte is het eenvoudig om de verticale tegeltrend van de jaren 70 in uw moderne huisontwerp te integreren. Verwissel horizontale metrotegels of stenen voor verticale tegelarrangementen op achterwanden, douches, open haarden en eilanden.

Het is geen jaren 70-decor zonder een barwagen

Rolbeugelwagen
Rolbeugelwagen

Omarm het entertainmentcentrum van elk diner uit de jaren 70 met uw eigen kijk op een minibar. Veel huizen uit de jaren zeventig hadden grote, ingebouwde bars. U kunt de trend nabootsen met uw eigen barwagen om ruimte te besparen. Vul je winkelwagentje met je favoriete drankjes, veel glaswerk en een paar decoratieve items om het stijlvol te houden.

Laat je inspireren door Boheemse decor

Gezellige hangstoel in de loftwoonkamer
Gezellige hangstoel in de loftwoonkamer

De Boheemse decortrend is de afgelopen tien jaar populair geweest en met de herintroductie van de jaren 70-stijl blijft deze voortleven. Laat de moderne bohemienstijl moeiteloos overvloeien in de hippietrends van de jaren '70. Voeg macramé, Azteekse prints, nepwilgentakken en kleurrijke vintage vloerkleden toe aan je ruimte voor een moderne kijk op de bohemienstijl.

Waar vind je een decor uit de jaren 70-stijl

Als je op zoek bent naar specifieke stijlstukken voor je moderne jaren 70-decor, probeer dan een mix van nieuwe en vintage items. Zoek naar items waar je echt van houdt en waarvan je denkt dat je ze nog jaren kunt gebruiken. Wanneer u trendy items selecteert, kies dan voor de meer betaalbare optie. Voor items die u jarenlang of zelfs tientallen jaren wilt gebruiken, wees niet bang om wat meer te investeren. Voor echt vintage items kun je terecht bij je eigen lokale antiekwinkels voor decoratieve stukken die echt uit de jaren 70 komen.

  • Etsy - De online marktplaats heeft talloze vintage items uit verschillende tijdperken.
  • Amazon - Bij Amazon kun je werkelijk vrijwel alles vinden, inclusief decor uit de jaren 70.
  • Ongewone goederen - Het is een geweldige plek voor eigenzinnige, ongebruikelijke of interessante decorstukken.
  • Chairish - Deze samengestelde online vintage marktplaats levert fantastische vondsten op.
  • Society6 - Van douchegordijnen tot kunst aan de muur, Society6 is een geweldige plek om items met een retro-uitstraling te pakken.
  • Trouva - Dit is een goede plek om items van onafhankelijke boetieks te vinden.
  • Vinterior - Het is een geweldige one-stop-shop voor vintage interieurstukken.

Maak het interieur van de jaren 70 weer stijlvol

Speel met stijl en flair mee met de interieurtrend van de jaren 70. Voeg een vleugje stijl toe aan je huis met subtiele decorelementen of omarm de nieuwe flower power volledig met een modern decorthema uit de jaren 70. Hoe u ook besluit de jaren 70-stijl aan uw huis toe te voegen, deze nostalgische en relaxte trend zal een warme en gastvrije sfeer creëren voor u en de gasten van uw huis.

Aanbevolen: