Gebroken glas snel opruimen & Eenvoudige manieren

Inhoudsopgave:

Gebroken glas snel opruimen & Eenvoudige manieren
Gebroken glas snel opruimen & Eenvoudige manieren
Anonim
Gebroken glas op de vloer
Gebroken glas op de vloer

Of je nu uitglijdt of je kind een bord kapot maakt, gebroken glas komt voor. De sleutel tot het opruimen van gebroken glas is snel en grondig zijn. Volg deze eenvoudige stappen voor manieren om gebroken glas en scherven gemakkelijk te verwijderen.

Gebroken glas opruimen

Het overkomt de besten van ons: je zet een gerecht in de vaatwasser en het glijdt weg. Botsing! Je favoriete bord ligt nu in miljoenen stukjes op de grond. Zorg er eerst en vooral voor dat niemand in uw gezin door Ground Zero rent. Volg dan deze eenvoudige stappen om zelfs de kleinste glasscherven te verwijderen.

Stap 1: Bescherm jezelf

Voordat je het glas gaat oppakken, is het essentieel dat je jezelf bewapent met het juiste gereedschap. Zorg er dus voor dat je dikke rubberen handschoenen en een paar schoenen meeneemt. Dit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat u geen kleine scherven in uw voeten krijgt terwijl u probeert deze glasramp op te ruimen.

Persoon die op blote voeten loopt met gebroken glas op de vloer
Persoon die op blote voeten loopt met gebroken glas op de vloer

Stap 2: Pak de grote stukken op

Of je nu een champagnefluit of je favoriete verzamelbord op de grond laat vallen, pak een bezem. Zelfs voor tapijt: gebruik de bezem om alle grotere stukken op een stapel te krijgen, zodat je ze gemakkelijker kunt oppakken. Spoel deze bezem af voordat je hem weer gebruikt. Zodra je alles op een stapel hebt:

  1. Pak een vuilnisbak en een papieren zak.
  2. Pak de grote stukken op en doe ze in een papieren zak. (Dit kan helpen voorkomen dat het glas de plastic zak doorboort.)
  3. Veeg nog een keer door het gebied (ga tot op 4,5 meter afstand) en zoek naar grote stukken.

Nogmaals: was de bezem af nadat je het glas ermee hebt geveegd.

Stap 3: Stofzuig het glas

Kun je glas opzuigen? Ja, dat kan. Je wilt de slang echter zonder opzetstukken gebruiken. Het glas kan vast komen te zitten in de borstelharen van een opzetstuk. Je wilt ook niet proberen grote scherven op te zuigen.

  1. Laat de slang over de vloer of het tapijt lopen om de kleine stukjes die je hebt gemist op te zuigen.
  2. Blijf het gebied stofzuigen totdat je geen glasscherven meer ziet.

Stap 4: Haal de scherven van de vloer

Het feit dat je die minuscule stukjes glas niet kunt zien, betekent echter niet dat ze er niet zijn. De kans is groot dat je voeten ze de komende dagen zullen vinden. Om uzelf of uw kinderen later veel verdriet en het uitgraven van glas te besparen, kunt u een van deze technieken gebruiken om de resterende glasscherven te verwijderen.

  • Natte papieren handdoek- Maak een papieren handdoek nat en klop ermee langs de plek waar het glas brak. Oefen voldoende druk uit om het glas aan het keukenpapier te laten plakken en gooi het vervolgens in de papieren zak.
  • Brood - Volg dezelfde techniek met een stuk brood als met keukenpapier: de poriën van het brood werken om die kleine stukjes glas op te vangen.
  • Pluizenroller - Hoewel een pluizenroller handig is, kun je ook losse tape gebruiken en rond het gebied tikken waar het glas brak om eventuele resterende scherven te verwijderen.
  • Aardappel - Snijd een aardappel doormidden. Klop met het platte uiteinde over de grond om eventueel glas op te pakken.

Zorg ervoor dat u deze items weggooit in de papieren zak met het gebroken glas.

Scherven van een kapotte kerstbal op de grond vegen
Scherven van een kapotte kerstbal op de grond vegen

Stap 5: Geef de vloer een laatste veegbeurt

Als je denkt dat je al het glas hebt gevonden, kun je de vloer nog een laatste keer stofzuigen of nat dweilen. Dit kan ervoor zorgen dat elk laatste stukje glas volledig verdwenen is.

Stap 6: Maak het glas schoon van uw materialen

Voordat je je papieren zak in de vuilnisbak gooit, kun je overwegen om alles dat het glas heeft geraakt, zoals de bezem, de stofzuiger en de zolen van je schoenen, af te vegen met een natte papieren handdoek. Gooi dit in de papieren zak.

Tips en trucs voor het opruimen van gebroken glas

Gebroken glas opruimen kan lastig zijn. Niet alleen kan het een lange weg afleggen, maar het kan bijna onmogelijk zijn om elke scherf te pakken te krijgen. Houd deze tips in gedachten bij het opruimen van gebroken glas.

  • Maak geen grote stukken glas schoon met een stofzuiger en gebruik de klopper niet om glas op te ruimen. Dit kan alleen maar meer puinhoop maken.
  • Glas kan een lange weg afleggen als het breekt. Zorg ervoor dat je in alle hoeken en gaten rondkijkt, vooral onder de banken.
  • Bij het schoonmaken van gebroken glas wil je de vuilniszak met papieren zak vol stukjes glas en scherven meteen meenemen.
  • Als een raam breekt, is het essentieel om het gebied in quarantaine te plaatsen en de scherven zo snel mogelijk te verwijderen. Mogelijk moet u zelfs een tijdelijke patch aanbrengen totdat een raamreparateur het probleem kan repareren.

Gebroken glas opruimen gemakkelijk

Gebroken glas is gevaarlijk. Maar wie in zijn leven heeft nog nooit een bord of kom laten vallen. Om ervoor te zorgen dat u of uw gezin niet gewond raakt door gebroken glas, is het essentieel om het onmiddellijk op te ruimen en voorzorgsmaatregelen te nemen. Omdat je de knowhow hebt, is het tijd om dat glas op te ruimen.

Aanbevolen: