Beproefde manieren om van de larven in uw gazon af te komen & Tuin

Inhoudsopgave:

Beproefde manieren om van de larven in uw gazon af te komen & Tuin
Beproefde manieren om van de larven in uw gazon af te komen & Tuin
Anonim

Leer hoe u zich kunt ontdoen van larven om te voorkomen dat ze uw prachtige landschap en tuin beschadigen.

Witte larven graven zich in de grond
Witte larven graven zich in de grond

Engerlingen zijn een veel voorkomende plaag in gazons en tuinen. Als u ooit dikke, korte, witte wormen bent tegengekomen in uw tuin, plantenbakken of onder bruine of geelachtige plekken in het gazon, dan heeft u de larven zelf gezien. Engerlingen eten graag de wortels van wat er in de grond groeit waar ze zich ingraven, zodat ze aanzienlijke schade kunnen aanrichten, vooral als het er veel zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om van larven af te komen.

Laat nuttige nematoden vrij

Het vrijlaten van nuttige nematoden is een geweldige natuurlijke manier om larven en ander in de bodem levend ongedierte te verwijderen. Nuttige nematoden zijn eigenlijk wormen, maar ze eten geen planten. In plaats daarvan eten ze andere insecten die in de grond leven. Ze zijn microscopisch klein, dus je weet niet eens dat ze er zijn.

Ik pas deze nuttige nematoden met drievoudige bedreiging in het vroege voorjaar toe in mijn tuin. Ze doen uitstekend werk bij het minimaliseren van larven (en helpen ook om teken onder controle te houden). Ze komen in poedervorm aan. Meng de hoeveelheid die u nodig heeft voor het gebied dat u wilt bedekken (volgens de instructies op de verpakking) in water en spuit het vervolgens op met een slangsproeier. Zodra je dat hebt gedaan, besproei je het gebied met water zodat de nematoden erin trekken.

Breng Milky Spore aan

Het aanbrengen van melkachtig sporenpoeder (de Paenibacillus papillae-bacterie) op je grond kan een goede manier zijn om wat larven te verwijderen. Het doodt larven die in Japanse kevers veranderen, maar niet in andere soorten. Alle larven lijken op elkaar, dus je weet niet zeker welke soort je hebt. Als je echter – zoals ik – in het verleden problemen hebt gehad met Japanse kevers, is de kans groot (bijna zeker) dat ze eieren in je grond hebben gelegd. Ik gebruik zowel nuttige nematoden als melkachtige sporen in mijn tuin.

Je kunt melkachtige sporen aanbrengen met een commerciële gazon- en tuindispenserbuis of je eigen applicator maken door gaten te boren in een metalen blikje met een deksel (zoals een koffieblikje) en dit aan een stok van 1,20 meter te bevestigen. Mijn man heeft een doe-het-zelf-dispenser gemaakt, dus die gebruik ik. Vul het blikje gewoon met melkachtig sporenpoeder en doe de deksel erop. Sla hem vervolgens om de paar meter lichtjes op de grond terwijl u door het gebied loopt dat u wilt behandelen. Je kunt melkachtige sporen op elk moment aanbrengen, behalve wanneer de grond bevroren is.

Gebruik een insectendodende zeepspray

Als je een zichtbare rupsplaag hebt, kun je deze verwijderen door de larven te besproeien met in de handel verkrijgbare insectendodende zeep of een oplossing van zeer zachte, geurvrije zeep (zoals pure Castille-zeep) en water. Voor extra larvendodende kracht kun je neemolie toevoegen aan je doe-het-zelfoplossing. Zorg ervoor dat je neemolie gebruikt waar Azadirachtin in zit.

Insecticide zeepspray
Insecticide zeepspray

Opmerking:Gebruik geen Dawn of andere soorten afwasmiddel of wasmiddel in uw tuin. Ze kunnen de planten waarmee ze in contact komen beschadigen. Ze zijn ook niet volledig biologisch afbreekbaar, waardoor ze zich in de grond kunnen ophopen.

Trek vogels naar je tuin

Vogels zijn natuurlijke vijanden van larven, dus zorg voor vogelvoederhuisjes, vogelhuisjes en vogelbaden. Plaats deze voorwerpen overal in uw gazon en tuin, vooral op plekken waar u larven in de grond heeft opgemerkt. Vogels zullen massaal op hen afkomen. Terwijl ze daar zijn, zullen ze je een gunst bewijzen door de larven op te eten die je grond binnendringen. Niet alleen dat, je zult genieten van het kijken naar de prachtige vogels.

Kippen in de achtertuin grootbrengen

Ik zeg niet dat je kippen moet kopen alleen maar om de larven onder controle te houden, maar als je kippen hebt (of wilt!) dan zullen ze je zeker helpen de larven onder controle te houden. Je kunt hun kippenhok of een kippentractor in een besmet gebied opzetten of ze vrij laten rondlopen binnen een barrière. Terwijl ze grazen en scharrelen, zullen uw kippen er hun missie van maken om larven te vinden en op te eten die zich onder de grond bevinden.

Binnenlandse kippenvoeding
Binnenlandse kippenvoeding

Pesticide toepassen (met voorzichtigheid)

Bepaalde pesticiden kunnen je helpen van de larven af te komen, maar het is beter om eerst andere opties te proberen. Dat komt omdat pesticiden – zelfs organische – giftig zijn voor nuttige insecten, waaronder bijen en andere bestuivers. Als u besluit een bestrijdingsmiddel te gebruiken, verwijder dan alle bloemen en bloesems uit het gebied om de kans te verkleinen dat bestuivers ermee in contact komen. Zoek naar een pesticide dat pyrethrine bevat als bestrijding van de larven uw doel is.

Grub-preventietips

Alle soorten volwassen kevers leggen eieren in de grond die zich uiteindelijk ontwikkelen tot larven, de larvale vorm van kevers. Dus als je in de zomer kevers ziet, kun je er zeker van zijn dat er larven in je grond broeden.

  • Het is gemakkelijker om te voorkomen dat kevereieren uitgroeien tot het rupsstadium dan om de larven te verwijderen nadat ze zich hebben ontwikkeld. Om dit te doen, kunt u uw gazon in het vroege voorjaar preventief rooien.
  • Engerlingen gedijen goed in vochtige grond, dus u kunt ze afschrikken door ervoor te zorgen dat uw tuinbedden en containers goed leeglopen. Dit helpt ook om je planten gezond te houden.

Het wegwerken van gazon- en tuinlarven

Nu je weet hoe je van larven af kunt komen, kun je de methoden kiezen die voor jou goed werken. Het gebruik van een combinatie van nuttige nematoden en melkachtige sporen werkt voor mij. Ik heb ook vogelvoeders, vogelbaden en vogelhuisjes die strategisch in mijn plantgebieden zijn geplaatst. Ik raad aan om met deze opties te beginnen, omdat ze vrij eenvoudig zijn en je planten of grond niet beschadigen. Als ze niet voor u werken, voeg dan andere opties toe. Houd er rekening mee dat er waarschijnlijk altijd wel wat larven in uw grond zullen zitten; volledige eliminatie is geen realistisch doel. Door deze strategieën te gebruiken, kun je echter het aantal larven en hun schadelijke effecten verminderen.

Aanbevolen: