Snelle manieren voor tieners om aan te komen

Inhoudsopgave:

Snelle manieren voor tieners om aan te komen
Snelle manieren voor tieners om aan te komen
Anonim
Tiener op een schaal
Tiener op een schaal

Voor sommige tieners is afvallen het laatste waar ze aan denken; in plaats daarvan willen ze informatie over de snelste manieren om aan te komen. Aankomen kan voor sommige mensen moeilijk zijn, maar het is niet onmogelijk. Net als bij afvallen moet je het op een gezonde manier doen.

Vijf snelle manieren waarop tieners aankomen

Voordat je leert hoe je kunt aankomen, is het voor tieners belangrijk om te begrijpen dat je dit op een gezonde manier kunt doen. Je hoeft niet de hele dag te blijven zitten en junkfood te eten. Dit zorgt er niet alleen voor dat u zich lui voelt, maar het zal ook grote schade aanrichten aan uw lichaam, waardoor u mogelijk ziek wordt. De volgende manieren om aan te komen zijn gezond en effectief:

1. Consumeer meer calorieën dan je verbrand

Mensen komen aan door meer calorieën te consumeren dan ze gedurende de dag verbranden. De extra calorieën worden in uw lichaam opgeslagen voor de momenten dat u niet genoeg te eten krijgt en u energie nodig heeft. Hoewel calorieën voor jou misschien gelijk staan aan junkfood, is niet al het calorierijke voedsel junkfood. Het is belangrijk om de hele dag veel groenten en fruit te eten, maar om uw calorieverbruik te verhogen, kunt u dit combineren met kip, brood, pasta en aardappelen. Het kan ook nuttig zijn om uw consumptie van gezonde vetten zoals noten en vis te verhogen en volle zuivelproducten te gebruiken.

De beste manier om meer calorieën in je lichaam te krijgen, is door vaker te eten. U moet zes kleine ma altijden per dag eten (3 ma altijden en 3 tussendoortjes). Eet bij elke ma altijd iets gezonds en eet het tot je vol zit. Een paar uur later neem je een gezond tussendoortje. Daarna lunchen en 's middags nog een tussendoortje. Eet ten slotte een goed, gezond diner met een tussendoortje voordat u naar bed gaat. Snacks moeten veel calorieën en eiwitten bevatten, zoals noten. Als het onmogelijk is om zoveel te eten, probeer dan een shake voor je tussendoortjes te maken met ma altijdsupplementen die eiwitten en andere veilige, natuurlijke gewichtstoename bevatten. Hoewel je niet veel junkfood in je dieet wilt introduceren, zal het drinken van een milkshake of het eten van een kom ijs om de paar dagen je calcium en eiwitten opleveren, die je lichaam wel nodig heeft - dus geniet ervan.

2. Spieropbouw

Tienermeisjes oefenen
Tienermeisjes oefenen

Een geweldige manier om op een gezonde manier aan te komen, is door je spiermassa te vergroten. Door te sporten, zult u er beter uitzien en zich beter voelen. Door gewichten te heffen, wordt uw lichaam sterk door uw bot- en spierkracht te vergroten. Ook al zie je er misschien niet significant groter uit, je weegt wel meer. Om spiermassa op te bouwen, kunt u gewichthefoefeningen proberen of deelnemen aan een oefenprogramma dat is ontworpen voor het opbouwen van spieren.

3. Beperk de cafeïneconsumptie

Cafeïne in frisdrank en koffie kan uw eetlust onderdrukken, waardoor het moeilijk voor u wordt om die zes ma altijden per dag te consumeren. Verspil uw maagruimte niet aan iets dat u niet de calorieën geeft die u nodig heeft om aan te komen. In plaats van frisdrank te drinken om energie te krijgen, kun je proberen wat ginseng te drinken of energierijk voedsel te eten, zoals trailmix. Je kunt ook muziek gebruiken om je op te vrolijken.

4. Eet meer eiwitten

Proteïne helpt je spierweefsel op te bouwen en te herstellen, waardoor je de gewichtstoename krijgt waar je naar op zoek bent. Zorg ervoor dat je elke dag minimaal een gram eiwit per kilo lichaamsgewicht binnenkrijgt. Om te helpen kun je eiwitpoeder toevoegen aan een drankje zoals een milkshake of een smoothie. Als het om eiwitpoeders gaat, zijn ze niet allemaal hetzelfde. U zult op zoek moeten gaan naar premium weipoeders die veilig zijn voor tieners. Als je vegetariër of veganist bent, probeer dan plantaardige eiwitpoeders.

5. Eet 's nachts

Als je 's avonds laat eet, krijgt je lichaam niet de kans om het te verbranden voordat je gaat slapen, dus neem in plaats van een middernachtsnack een tussendoortje vlak voor het slapengaan. Nogmaals, dit moet iets zijn dat rijk is aan calorieën en eiwitten. Je wilt je niet overgeven aan ijs en snoep, je wilt een tussendoortje nuttigen dat rijk is aan goede, gezonde vetten, zoals avocado's en noten.

Wat u moet vermijden als u probeert aan te komen

Meestal komen tieners aan om een lichaamsgewichtdoel te bereiken. Afhankelijk van hun lengte ligt een gezonde body mass index (BMI) tussen 18,5 en 24,9. Tieners moeten stoppen met aankomen en in de onderhoudsmodus gaan zodra ze hun gezonde BMI hebben bereikt. Er zijn echter een paar valkuilen die u wilt vermijden als u aankomt.

  • Je wilt er zeker van zijn dat je een gezond lichaamsgewicht behoudt. Pas op dat u niet te veel aankomt.
  • Vergeet cardiovasculaire oefeningen niet. Gewichtheffen kan helpen spieren op te bouwen, maar cardiovasculaire oefeningen, zoals hardlopen, zijn goed voor je hart en longen.
  • Eet je groenten en fruit. Vlees en gezonde vetten zijn belangrijk, maar dat geldt ook voor fruit en groenten. Beknibbel niet op de groenten.
  • Probeer niet te snel aan te komen. Dit is een marathon, geen sprint. Streef ernaar om slechts 1-2 pond per week aan te komen.
  • Vermijd het overeten van ongezonde vetten zoals snoep en ijs. Ze zullen je helpen om aan te komen, maar niet op de juiste manier.

Voordat u begint met uw plan voor gewichtstoename

Praat altijd met uw arts voordat u uw dieet verandert. Het is belangrijk dat u toestemming krijgt van uw arts, zodat u geen medische problemen verergert of ontwikkelt. Uw arts kan u ook aanvullende aanbevelingen geven over hoe u als tiener snel in gewicht kunt aankomen.

Aanbevolen: