7 uiterst waardevolle Magic the Gathering-kaarten

Inhoudsopgave:

7 uiterst waardevolle Magic the Gathering-kaarten
7 uiterst waardevolle Magic the Gathering-kaarten
Anonim

Check je MTG-collectie! Misschien kun je echte mana verdienen met deze ongelooflijk dure Magic the Gathering-kaarten.

Een dienblad met Magic the Gathering-kaarten
Een dienblad met Magic the Gathering-kaarten

In de jaren 90, lang voordat er ook maar een vleugje boterbier of chocoladekikkers aan de horizon verscheen, had je Magic the Gathering. Magic the Gathering, een snel en tot nadenken stemmend kaartspel op tafel, was de eerste in zijn soort. De eerste paar jaar werden er duizenden kaartspellen verkocht, waarbij kaarten als Black Lotus zo berucht werden dat zelfs niet-spelers wisten van hun mythische krachten. Ook jij kunt profiteren van de krachten van deze zeldzame kaarten door ze voor duizenden dollars in te wisselen bij een van de serieuze (en serieus rijke) verzamelaars over de hele wereld.

Extreem waardevolle magie om kaarten te verzamelen

Meest waardevolle magie van de verzamelkaarten Recente uitverkoopprijs
Zwarte Lotus $511, 100
Mox-saffier $16, 200
Voorouderlijke herinnering $10, 510
Mox Ruby $24, 200
Tijdwandeling $29, 100
Timetwister $10, 655
Mox Jet $10, 975

Al bijna 30 jaar lang hebben nieuwe MTG-kaarten hun weg gevonden naar decks over de hele wereld, maar het zijn de originele decks die in 1993 zijn uitgebracht en die het bloed van serieuze MTG-spelers en kaartverzamelaars doen stromen. Zowel de Beta- als de Alpha-serie zijn op zichzelf waardevol, waarbij Alpha de Beta elke keer met een paar duizend dollar overtreft, en de Unlimited-serie de achterhoede inneemt.

Deze kaarten zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze er anders uitzien dan de nieuwste MTG-kaarten. Met minder toeters en bellen zien deze kaarten er zeker uit alsof ze helemaal thuis zouden zijn, met een gedurfd jaren 90-webontwerp en opblaasbare stoelen. Met naam, type, beschrijving en artwork zijn de meest waardevolle MTG-kaarten op het eerste gezicht niet bijzonder bijzonder. Maar de gedenkwaardige lancering die ze vertegenwoordigen en hoe moeilijk het is om sommige ervan in een goede staat te vinden, maakt ze de extra nullen aan het eind van hun prijskaartje waard.

Zwarte Lotus

Magic The Gathering Unlimited Edition Zwarte Lotus
Magic The Gathering Unlimited Edition Zwarte Lotus

Je kunt niet waardevoller worden dan de Alpha Black Lotus MTG-kaart. Ondanks dat de kaart in sommige gevallen honderdduizenden dollars waard is, is de kaart in veel gameplay verboden vanwege wat deze kan doen. Wanneer de kaart wordt getrokken, geeft de speler drie extra mana - een hulpbron die nodig is om veel verschillende acties in het spel te voltooien - en mogelijk zijn tegenstander(s) veel eerder te verwoesten dan normaal gesproken mogelijk zou zijn.

Hoewel je deze niet in het wild zult zien als je meedoet, kun je ze wel vinden op de verzamelaarsmarkt waar mensen er veel voor betalen. Kaarten in onberispelijke staat worden vaak voor meer dan $ 100.000 verkocht, zoals deze door de kunstenaar ondertekende kaart in perfecte staat die in 2021 voor $ 511.100 werd verkocht.

Mox-saffier

Magic The Gathering Unlimited Edition Mox-saffier
Magic The Gathering Unlimited Edition Mox-saffier

Een mooie artefactkaart, de Mox Sapphire geeft spelers één blauwe mana. Het is een van de meest waardevolle vintage MTG-kaarten. Alfa-edities van de hoogste kwaliteit zijn net iets meer waard dan hun bèta-tegenhangers, maar je ziet dat bètakaarten vaker worden geveild. Meestal kijk je naar uitbetalingen in het bereik van €10.000 – €20.000. Bijvoorbeeld een bètakaart van Gem Mint 10 (perfecte staat), verkocht in 2020 voor $ 16.200.

Voorouderlijke herinnering

Magic The Gathering Ancestral Recall Alpha
Magic The Gathering Ancestral Recall Alpha

Ancestral Recall is een andere originele bèta- en alfakaart waarmee spelers drie kaarten kunnen trekken in ruil voor één blauwe mana. De ouderwetse soldaat in het kunstwerk met zijn verwoeste blik heeft het juiste idee, aangezien deze kaart kan worden gebruikt om een serieus voordeel te behalen op je tegenstander. Zowel Alpha- als Beta-kaarten worden regelmatig geveild, waarbij de mooiste kaarten elk voor ongeveer $ 10.000 worden verkocht. Een alfapaar zonder cijfer werd bijvoorbeeld verkocht voor $ 10.510.

Normaal gesproken zou een Alpha-kaart meer hebben verkocht dan je gemiddelde Bèta-kaart (vooral twee ervan!), maar dit is waar kaartbeoordeling van pas komt. Als een professionele beoordelaar de staat van uw kaart controleert, kunnen verzamelaars zien hoe waardevol (en misschien zeldzaam) uw kaart is. Beste van alles? Het zorgt ervoor dat ze het grote geld uitdelen.

Mox Ruby

Magic The Gathering Onbeperkte editie Mox Ruby
Magic The Gathering Onbeperkte editie Mox Ruby

Mox Ruby is een nauwe zus van de Mox Sapphire-kaart en is ook een artefact dat de speler mana geeft, maar dan rood in plaats van blauw. Interessant is dat, hoewel hij hetzelfde doet als de Mox Sapphire-kaart, hij niet zo waardevol is en in de beste staat wordt verkocht voor $ 10.000 - $ 25.000. Zo recentelijk in 2019 bijvoorbeeld een perfecte muntkaart van de Alpha set verkocht op eBay voor $ 24.200.

Tijdwandeling

Magic The Gathering Beta-editie Tijdwandeling
Magic The Gathering Beta-editie Tijdwandeling

Een andere originele kaart uit 1993 is Time Walk, bekend als een van de "Power Nine", oftewel de negen krachtigste kaarten in de hele MTG-catalogus. Ondanks hoe krachtig de kaart is, zul je niet veel mensen deze kaart in het wild zien hanteren, omdat deze in bijna elk spelformaat verboden is. Maar dat betekent niet dat het geen dure kaart is om te bezitten. Alpha Time Walk-kaarten in bijna perfecte staat worden op veilingen vaak voor ongeveer $ 15.000- $ 20.000 verkocht. Meest recent werd een exemplaar met edelstenen verkocht voor $ 29.100 op eBay, waardoor deze kaart een must-have is voor serieuze MTG-verzamelaars.

Timetwister

Magic The Gathering Timetwister Alpha-editie
Magic The Gathering Timetwister Alpha-editie

De originele Timetwister-kaart is een tovenarijkaart die, wanneer deze wordt getrokken, de speler en zijn tegenstander hun kaartspel laat schudden en een geheel nieuwe hand trekt. Kortom, als het slecht gaat, kun je het bord schoonvegen en opnieuw beginnen. Het is een heel nuttige kaart om te hebben, en spelers vinden het leuk om de originele Alpha-serie in hogere pepermuntjes te verzamelen. Onlangs werd een bijna perfecte Alpha Timetwister op eBay verkocht voor $ 10.655. Net als de meeste kaarten uit de Alpha-serie zijn Timetwisters elk ongeveer $ 10.000 waard.

Mox Jet

Magic The Gathering Beta-editie Mox Jet
Magic The Gathering Beta-editie Mox Jet

Mox Jet is de zwarte manaversie van de andere Mox-artefactkaarten uit de eerste paar decks die in 1993 zijn uitgebracht. Vergelijkbaar in prijs met de Mox Ruby-kaart, je kunt Mox Jet-kaarten vinden van de Alpha, Beta en Unlimited serie te koop in de duizenden. Je wilt echt zoeken naar exemplaren in topconditie zonder enige schade, omdat ze op een veiling doorgaans ongeveer $ 10.000 opbrengen. Eén Unlimited-kaart in perfecte staat is onlangs bijvoorbeeld verkocht voor $ 10.975.

Wat maakt Magic the Gathering Cards waardevol?

Net als alle andere ruilkaarten zijn niet alle MTG-kaarten goud waard. Slechts een handvol van hen blijft duizenden dollars binnenhalen. Gelukkig weten we waarom ze dat doen, en het zijn kenmerken waar je ook op kunt letten.

Gemaakt in 1993

Kaarten uit de eerste paar kaartspellen die in het eerste jaar van het spel zijn uitgebracht, hebben een speciale plaats in de harten van spelers en zijn het meest waardevol. Ga op zoek naar Alpha-, Beta- of Unlimited-kaarten, die elk hun eigen unieke ontwerpen hebben.

  • Alpha- Dit is een basiskaart met zeer weinig informatie (illustraties, titel, beschrijving, enz.), maar met afgeronde randen van ongeveer 2 mm
  • Beta - Bijna identiek aan de Alpha-kaart, bètakaarten hebben een iets minder afgeronde rand die je niet echt met het blote oog kunt zien.
  • Unlimited - In tegenstelling tot Alpha- en Beta-kaarten met hun zwarte randen hebben Unlimited-kaarten een helderwitte rand, maar delen ze dezelfde kenmerken.

Conditie

Conditie is van het grootste belang bij het verzamelen van kaarten. Als je naar twee kaarten van hetzelfde kaartspel en jaar kijkt, is het enige dat de twee kan onderscheiden, welke kaart zich in een betere staat bevindt. Professionele sorteerders, zoals PSA, beoordelen ruilkaarten en geven ze een cijfer voor hoe goed hun voorwaarden zijn, waarbij bijna-muntjes, pepermuntjes en edelsteenmuntjes (8-10) het meest waardevol zijn. Dus als je een kaart hebt die in een hele goede staat verkeert, is het de moeite waard om hem te laten beoordelen, want dankzij het papierwerk kun je hem voor het dubbele van je geld verkopen.

Het is magie, weet je

Net als Rocky Horror Picture Show is Magic the Gathering een cultklassieker en heeft het een enthousiaste fanbase die het internet blijft afspeuren naar nieuwe en oude kaarten om te verzamelen. Hoewel je misschien al jaren geen MTG-kaarten meer hebt gekocht, zijn die vroege kaarten waarmee je als kind speelde misschien wel de moeite waard om vandaag nog op te sporen en te verkopen.

Aanbevolen: