9 Disney VHS-waarden die u misschien zullen verrassen

Inhoudsopgave:

9 Disney VHS-waarden die u misschien zullen verrassen
9 Disney VHS-waarden die u misschien zullen verrassen
Anonim

Als je verzameling Disney VHS-banden uit de jaren 90 nog in goede staat is, zijn een paar misschien een aardig bedrag waard.

Disney VHS-banden
Disney VHS-banden

Disney-kinderen zijn Disney-volwassenen geworden en hun obsessieve - grenzend aan manische - liefde voor alles uit het Huis van de Muis is ongeëvenaard. Dit geldt ook voor de VHS-banden waarvan je waarschijnlijk je eerste Disney-muzieknummers hebt geleerd. Hoewel ze grotendeels ter ziele zijn gegaan in ons streamingtijdperk, verlangen sommige mensen, aangezien vrijwel elke Disney-film binnen handbereik is als je Disney+ opent, naar de fysieke toetsstenen van hun kindertijd, en dat geldt ook voor de vaak niet-teruggespoelde VHS-banden van hun favoriete Disney-films. Omdat er voldoende tijd is verstreken om van deze eens zo gebruikelijke vormen van entertainment iets nieuws te maken, zijn er enkele van deze vroege Disney-titels die je in de oude elektronica-afdeling van je plaatselijke kringloopwinkel wilt opzoeken vanwege hun geheime hoge $$$ waarde.

Black Diamond Disney VHS-banden die veel geld waard zijn

Waardevolle Disney Black Diamond VHS-banden Recente verkoopprijs
Schoonheid en het beest $37, 777,77
De vos en de hond $ 17, 500
Aladdin $3, 000
Lied van het Zuiden $100

Bekend als de Black Diamond-collectie vanwege de zwarte diamant op de ruggen van de kasten, bevatte de eerste lijn Disney VHS-banden die tussen 1984 en 1994 werden verkocht de meeste klassieke animatiefilms van Disney, waaronder hits als Dumbo, Sleeping Beauty en De kleine Zeemeermin. Verzamelaars zijn dol op een eerste editie, en Black Diamond VHS's komen zo dicht mogelijk bij goud uit de jaren 80 en 90. Hoewel niet elk exemplaar van deze banden veel geld waard is, kun je bij een paar exemplaren misschien door je stoffige VHS-collectie snuffelen voor een snelle geldopbrengst.

W alt Disney Black Diamond-collectie
W alt Disney Black Diamond-collectie

Schoonheid en het beest

Beauty and the Beast is misschien wel een verhaal zo oud als de tijd, maar het is niet altijd een waardevol verzamelobject geweest. De met een Oscar bekroonde animatiefilm werd in 1991 uitgebracht en kreeg lovende kritieken, met een geweldige soundtrack, een slechterik waar iedereen mee kon haten, en een digitaal weergegeven balreeks die kleine kinderen versteld deed staan. Als het om Disney VHS gaat, kun je Beauty and the Beast niet verslaan. Eén zeldzame, verzegelde Black Diamond-kopie ervan, met de originele verkoopbarcode intact, is onlangs op eBay verkocht voor een pareltje van $ 37.777,77. Hoewel dit verre van de norm is, waarbij verzegelde exemplaren meestal voor ongeveer $ 100 worden verkocht, heb je misschien geluk en krijg je een zeer geïnteresseerde koper.

De vos en de hond

Een minder bekende Disney-klassieker is The Fox and the Hound, een film die de onwaarschijnlijke vriendschap onderzoekt tussen een jachthond genaamd Copper en een wilde vos genaamd Tod. Het werd uitgebracht in 1981 en had niet zo'n blijvende impact als latere films uit dat decennium, zoals The Little Mermaid. Maar als je een toegewijde Disney-verzamelaar bent, moet je deze minder populaire titel absoluut aan je verzameling toevoegen. En één verzamelaar deed precies dat door een bijna nieuwstaat VHS op eBay te kopen voor een oogstrelend bedrag - $17.500 om precies te zijn.

Aladdin

Aladdin was een grote hit in de jaren negentig met zijn uitgestrekte sfeer en prachtige soundtrack (om nog maar te zwijgen van het iconische optreden van Robin Williams als de Genie) en volwassenen houden ervan om de eerste ontmoeting van Genie en Aladdin opnieuw te bekijken zoals het oorspronkelijk bedoeld was: op een wazige breedbeeld-tv. Open Black Diamond-exemplaren van deze VHS kunnen voor ongeveer $ 200 per stuk worden verkocht, maar wanneer de juiste verzamelaar uw vermelding vindt, kunnen ze voor meer geld gaan. In één geval verkocht een eBay-verkoper zijn weinig gebruikte exemplaar voor $ 3.000.

Lied van het Zuiden

Hoewel we er een hekel aan hebben om een vreselijk racistische film in deze lijst op te nemen, omdat deze is teruggestuurd naar de Disney-kluis om nooit meer te zien op streaming of enig ander entertainmentplatform, zijn de Europese VHS-kopieën van Song of the South zijn een behoorlijk bedrag waard. Zelfs in de jaren negentig hadden veel mensen de film niet gezien, afgezien van het aanstekelijke nummer "Zippa-Dee-Do-Da" op meezingvideo's van Disney. Als je ergens op zolder een kopie hiervan tegenkomt, kun je op zijn minst de 100 tot 200 dollar die je ermee verdient op eBay meenemen en als extra schop onder de kont aan Disney doneren omdat hij dit heeft laten gebeuren. één wordt gemaakt.

Disney Masterpiece Collection VHS-banden met hoge waarden

Waardevolle Disney Masterpiece-collectie VHS-banden Recente verkoopprijs
Sneeuwwitje en de zeven dwergen $1, 175
Doornroosje $700
Dumbo $ 50

De Masterpiece Collection leek erg op de Black Diamond-serie en bevatte een overvloed aan Disney's grootste hits uit de jaren dertig en negentig. Interessant is dat deze serie zich concentreerde op minder geprezen titels uit het midden van de eeuw, wat verklaart waarom de nostalgie uit de jaren 90 naar de Disney Renaissance, die zo'n groot deel van de heropleving van de markt drijft, er niet voor heeft gezorgd dat deze oudere films grote items op online veilingen hebben opgeleverd. Je hoeft echter niet elke Masterpiece Collection-tape die je tegenkomt te negeren, en een paar van deze titels spreken tot de sentimentaliteit van een bepaalde verzamelaar - en bankrekeningen.

Disney Masterpiece-collectie VHS-banden
Disney Masterpiece-collectie VHS-banden

Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Als je voor retro Disney gaat, kun je niet veel meer vintage krijgen dan Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen uit 1937. Dit gigantische fenomeen, anders dan welke animatiefilm dan ook, lanceerde deze vlaggenschipfilm de Disney-animatiefilm in de stratosfeer. En hoewel je waarschijnlijk niet zo veel ontroerd bent door de gedateerde dialogen en zang, hebben sommige een unieke gehechtheid aan de film. Eén fan legde zijn geld op zijn mond en gaf $ 1.175 uit aan een bijna nieuwstaat VHS Masterpiece-exemplaar uit 1994 met de harde behuizing intact.

Doornroosje

Je hoeft je vinger niet aan het draaiende wiel te prikken om deze vintage VHS te betalen met een bloedcontract. Tegenwoordig zijn er allerlei soorten Disney-prinsessen, maar in de jaren vijftig en zestig was de keuze beperkt. Als je van middeleeuwse mythologie hield, dan was Doornroosje iets voor jou. Met lichte en donkere feeën, koningen en koninginnen, onstuimige prinsen en een draak, wat wil je nog meer? Voor ongeveer $ 10 kun je de film streamen op Disney+, maar de authenticiteit van het bekijken op je oude VHS-banden is niet te verslaan. Geef je geliefde cassettebandjes door aan kinderen met een passie voor het verleden, of als je het Masterpiece-exemplaar in beperkte oplage hebt, vermeld het dan op een veiling en misschien vind jij ook wel een koper die bereid is er $700 voor te betalen.

Dumbo

Dumbo is een onmiskenbaar onderschatte Disney-film, alleen al vanwege de manier waarop Dumbo nooit een woord spreekt en je toch doet huilen. Hoewel het het speciale Disney-merk van racistische achtergrondpersonages heeft dat films uit deze periode altijd hadden, maakt het lachen met vrienden tijdens de "Elephants on Parade" -scène terwijl het volkomen klotst het de moeite waard om er een vroege VHS-band van te hebben. Terwijl je hebt gedronken, kun je je Disney+-wachtwoord waarschijnlijk niet meer herinneren, maar je kunt erop vertrouwen dat je diepgewortelde spiergeheugen een VHS in gang zet. Als je klaar bent met genieten van dat herontdekte Meesterwerk-exemplaar van Dumbo, kun je het op eBay aanbieden en proberen er ongeveer $ 50 voor te krijgen. Het is tenminste genoeg om een fles van je favoriete sap voor volwassenen te kopen.

Eervolle vermeldingen die wat geld waard zijn

Vintage W alt Disney Home Video meezingliedjes VHS
Vintage W alt Disney Home Video meezingliedjes VHS

Naast de standaardcollecties VHS-banden die Disney in de jaren '80 en '90 maakte, waren er een hele reeks unieke tie-ins, rechtstreekse vervolgfilms en exemplaren in beperkte oplage. Net zoals mensen hun favoriete Disney-films hebben, geldt dat ook voor hun niche-VHS-banden die je op online veilingen kunt vinden. In hun beste staat kunnen deze Disney-tapes $ 50- $ 150 opleveren - een aardig stukje wisselgeld om toe te voegen aan je fonds voor regenachtige dagen.

" Verboden" kleine zeemeermin

Disney-animators waren geen heiligen, en sommige dingen die ze door de censuur heen kregen, zijn een legende geworden voor ondeugende Disney-volwassenen. Er gaan bijvoorbeeld geruchten dat er expliciete woorden in de wolken in The Lion King worden geschreven en de priester die met prins Eric en Ariël trouwt, lijkt een beetje te blij om zich bij de twee te voegen in het heilige huwelijk. Maar een daarvan die Disney opmerkte was de opvallende fallische vorm van het kasteel op de VHS-hoes van The Little Mermaid. Deze 'verboden' VHS is op zichzelf al verzamelbaar, waarvan exemplaren op eBay en Etsy voor ongeveer $ 50 worden aangeboden.

Disney meezingen

Als je begin jaren negentig bent geboren en bent verpleegd op Disney VHS-banden, herinner je je waarschijnlijk nog dat je alle teksten van de films van het bedrijf hebt geleerd met hun springerige meezingers. Deze compilatievideo's reisden van de ene hit naar de andere, lieten je een fragment van de scène uit de film zien en leerden je alles over tempo en songteksten met behulp van een stuiterende bal over ondertitels. Deze tapes zijn nu totaal verouderd, maar sommige Millennial-ouders willen hun kinderen een ‘goede’ Disney-opleiding geven. Eén in de fabriek verzegeld pakket van drie meezingbare VHS-banden is onlangs op eBay voor $ 129 verkocht. Dat is een enorm bedrag voor een VHS waar geen enkele speelfilm in zit.

Tips om geld te verdienen met Disney VHS-banden

Je hoeft geen eigen succesvolle Etsy-winkel of stand in een plaatselijke antiekwinkel te hebben om wat geld te verdienen met de vintage VHS-banden van House of the Mouse. In feite kan dit uw eerste en enige poging zijn om verzamelobjecten online of anderszins te verkopen. Maar als dit je eerste keer is, moet je een paar dingen overwegen voordat je ze cadeau doet aan je door de jaren 90 geobsedeerde tienerbuurman.

  • In de fabriek verzegelde clamshells zijn de juiste keuze- Disney-volwassenen hebben een honger als geen ander, en ze zijn hongerig naar alle mogelijke Disney-merchandise die de muis ooit heeft gemaakt in hun collectie. Hoewel VHS-banden niet super hoog op hun lijstje staan, betalen ze het grote geld voor in de fabriek verzegelde clamshell-doosjes zonder enige vingerafdruk of teruggespoelde tape in zicht.
  • Lijst waar uw publiek naar kijkt - U moet altijd kritisch zijn met waar u de dingen vermeldt die u wilt verkopen, omdat u wilt dat de mensen die in uw producten geïnteresseerd zijn, ook daadwerkelijk vind ze. Dus voor vintage Disney-producten kun je het bij minder hoity-toity plaatsen houden, zoals eBay, Etsy en Facebook Marketplace.
  • Populaire titels zijn niet de enige begeerde titels - Natuurlijk weet je dat populaire titels als Beauty and the Beast en de VHS-kopieën van Lion King enige belangstelling zouden wekken, maar minder bekende titels als Robin Hood en The Fox and the Hound hebben hun eigen aantrekkingskracht omdat ze iemands verzameling compleet kunnen maken. Zou je tenslotte niet je spaargeld aanwenden om het boek of de outfit te krijgen waar je op hebt gewacht?

Opruimen en geld verdienen op de Disney-manier

Niemand kan de kracht van de renaissance uit de jaren 90 ontkennen die gaande is in de sociale media en de popcultuur. Profiteer van alle stoffige dozen met snuisterijen uit uw kindertijd door te kijken welke Disney VHS-banden u kunt vinden. De meeste van deze geliefde tapes zullen niet meer dan ongeveer $ 20 opbrengen, maar er is een enkele kopie die voor duizenden dollars wordt verkocht aan een fanatieke Disney-volwassene. Bedrieg uzelf niet van de mogelijke grote overwinning door deze grotendeels ter ziele gegane banden weg te gooien. Neem een paar minuten de tijd om door de stapel te bladeren en stel je voor wat voor soort sprookjesleven je voor jezelf zou kunnen creëren.

Aanbevolen: