6 meest waardevolle antieke en vintage telefoons

Inhoudsopgave:

6 meest waardevolle antieke en vintage telefoons
6 meest waardevolle antieke en vintage telefoons
Anonim

Je zou een van deze waardevolle telefoons in een la kunnen laten rammelen of op zolder verborgen kunnen hebben.

Direct boven weergave van mobiele telefoons op tafel
Direct boven weergave van mobiele telefoons op tafel

Mensen uit het verleden begrijpen gewoon niet de overweldigende paniek die gepaard gaat met het vergeten je telefoon op de oplader te leggen als je gaat slapen, en het is deze speciale vorm van obsessie die we hebben met onze telefoons die antiek maakt telefoons zo intrigerend. Er is iets aan het vasthouden van een oude telefoon waardoor je meteen in het verleden terechtkomt; maar ze zijn goed voor meer dan alleen een trip down memory lane. De waarden van sommige antieke en vintage telefoons lopen in de duizenden, en het zou gek zijn om niet een stukje van de taart te pakken.

Antieke en vintage telefoons die een fortuin waard zijn

Waardevolle antieke en vintage telefoons Geschatte waarde
Kandelaartelefoons uit de jaren 1890 $100-$400
Elektrische beta altelefoons met 3 sleuven $300-$400
Motorola DynaTAC 8000x $500-$5.000
IBM Simon Persoonlijke communicator $500-$2.000
Apple iPhone 1e generatie ~$20.000
Motorola Aura R1 $2.000-$4.000

Voor de meesten worden oude telefoonaankopen gedreven door nostalgie, maar er zijn enkele nicheverzamelaars die het grote geld zullen betalen voor deze stukken uit het verleden. Verrassend genoeg betekent nieuwer niet noodzakelijkerwijs goedkoper voor deze verzamelobjecten; Of het nu in de doos of uit de doos zit en moeilijk te vinden is, zijn de twee belangrijkste factoren bij het vaststellen van de prijzen van antieke en vintage telefoons. Nu is de oude vaste lijn met het eindeloze gekrulde snoer misschien geen fortuin waard, maar deze oudere telefoons zijn dat zeker wel.

Kandelaartelefoons uit de jaren 1890

Vrouw Op Kaarsenstok Telefoon Zittend Op De Bank
Vrouw Op Kaarsenstok Telefoon Zittend Op De Bank

Er is niets waardoor je meer het gevoel krijgt dat je door de tijd bent gesprongen dan het oppakken van die stoffige kandelaartelefoon in de kringloopwinkel waar je elke keer dat je langskomt, langskomt. Deze antieke telefoons zijn direct herkenbaar dankzij hun kleine vrijstaande megafoon die je tegen je oor houdt. Terwijl voorbeelden uit het begin van de 20e eeuw de draaiknop omvatten, hebben de vroegste exemplaren uit de jaren 1890 geen kiessysteem omdat mensen telefonisten gebruikten om ze op de juiste lijn aan te sluiten.

Onberispelijke exemplaren met hun snoeren en ontvangers intact zijn veel meer waard dan de meeste bedrade en draadloze telefoons die volgden. Over het algemeen zijn deze telefoons uit vervlogen tijden gemiddeld zo'n $100-$400 waard, zoals deze American Bell-kandelaartelefoon met draaischijf uit de jaren 1890, die voor $125 werd verkocht.

Elektrische beta altelefoons met 3 sleuven

Zwarte openbare telefooncel uit 1950-69
Zwarte openbare telefooncel uit 1950-69

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord dat je grootouders in een van hun "vroeger" tirades verzonken over hoe moeilijk het vroeger was om iemand aan de telefoon te bellen. Als u onderweg was, moest u ervoor zorgen dat u wisselgeld bij u had en dat de telefoonnummers die u wilde bellen in het geheugen waren opgeslagen (als de telefooncel geen telefoonboek had) om op welke manier dan ook te kunnen bellen. Hilarisch genoeg zijn deze elektrische beta altelefoons, die een vies onderdeel waren van de muur van elk treinstation waar niemand ooit een tweede blik op wierp, nu veel meer geld waard.

Of het nu Western Electric, Northern Electric of een ander telefoonbedrijf is, deze elektrische wandtelefoons met 3 slots worden online doorgaans voor ongeveer $ 300 aangeboden. Neem bijvoorbeeld deze vintage Northern Electric 3-slots telefooncel in prachtig mintgroen; het staat voor een indrukwekkende $ 349 op eBay.

Motorola DynaTAC 8000x

Motorola DynaTAC8000x
Motorola DynaTAC8000x

Doe je mobiele telefoon om je schouders, we gaan terug naar 1983, toen Motorola de eerste commerciële mobiele telefoon debuteerde, de DynaTac 8000x. Dit enorm onpraktische apparaat had letterlijk de vorm van een baksteen, helderwit, en kostte bijna $ 10.000 van het huidige geld om te kopen. Gelukkig hebben mobiele telefoons sindsdien een lange weg afgelegd, maar deze prachtige herinneringen aan hoe ver ze zijn gekomen, brengen op veilingen nog steeds duizenden dollars op. Op eBay kun je bijvoorbeeld een exemplaar van 'museumkwaliteit' vinden dat voor bijna $ 4.000 wordt aangeboden. Zelfs niet-werkende, in elkaar geslagen stenen zijn een paar honderd dollar waard, zoals deze steen die voor $ 499 wordt aangeboden.

IBM Simon Persoonlijke communicator

Het Science Museum toont de IBM Simon ter gelegenheid van zijn 20e verjaardag - Getty Redactiegebruik
Het Science Museum toont de IBM Simon ter gelegenheid van zijn 20e verjaardag - Getty Redactiegebruik

Voordat Steve Jobs de wereld verbaasde met zijn futuristische kijk op de smartphone, creëerde computergigant IBM de Simon Personal Communicator - de voorloper van onze geliefde smartphone. Het concept van het bouwen van een kleine computer die in je zak past, lag qua functionaliteit en ontwerp veel dichter bij de PDA's die overal in de jaren negentig te vinden waren, en was zijn tijd echt ver vooruit.

Als je een van deze zwarte apparaten met groene schermen tegenkomt, zou je het kunnen verwarren met een grungy Pokedex in plaats van de mobiele telefoon waarvoor hij bedoeld was. Hoe dan ook, ongebruikte en verpakte voorbeelden hiervan zijn meestal ongeveer $ 500- $ 2.000 waard. Onlangs werd er een uit 1994 verkocht op een Bonham's-veiling voor $ 1.875.

Apple iPhone 1e generatie

iPhone (1e generatie), releasedatum januari 2007, tentoongesteld in MacPaw's Oekraïense Apple Museum in Kiev - Getty Redactiegebruik
iPhone (1e generatie), releasedatum januari 2007, tentoongesteld in MacPaw's Oekraïense Apple Museum in Kiev - Getty Redactiegebruik

De smartphone die alles heeft veranderd; De eerste iPhone van Apple debuteerde in 2007 en werd al snel een enorm succes. Toen mobiele telefoons er eenmaal waren, werd elke paar decennia bepaald door één bepaald merk en model. Als je in de jaren 2000 bijvoorbeeld een tiener was, heb je waarschijnlijk geslapen met je slanke Motorola Razr onder je kussen. Mobiele telefoons zoals de Blackberry en Razr behoorden tot het verleden met de iPhone, en sindsdien is er niets meer overtroffen. Nu er elk jaar nieuwe generaties uitkomen, wil je misschien gewoon terugkeren naar het origineel, waarbij het in je hand houden voelde alsof je rechtstreeks in de toekomst keek. Vroege Apple-producten zijn super verzamelobjecten, en je kunt iPhones van de eerste generatie in nieuwstaat vinden die voor duizenden dollars worden aangeboden, zoals deze volledig verzegelde iPhone die op eBay voor $ 23.000 wordt aangeboden.

Motorola Aura R1

Motorola's nieuwe Aura-telefoon wordt getoond op de International Consumer Electronics Show 2009 - Getty Editorial Use
Motorola's nieuwe Aura-telefoon wordt getoond op de International Consumer Electronics Show 2009 - Getty Editorial Use

Hoewel de meeste mensen Motorola vereren omdat ze de Razr overal in tienerhanden hebben gebracht, had het bedrijf een gevarieerde catalogus die vaak over het hoofd wordt gezien. Een van de meest beruchte verzamelaars van vandaag is hun Aura R1-telefoon, die in 2009 werd uitgebracht. Deze luxe telefoon was ongelooflijk slank, had een strak ontwerp dat deed denken aan Art Deco, en kostte een paar duizend dollar in aanschaf (wat destijds, was een klein fortuin voor een mobiele telefoon). Tegenwoordig zijn deze luxe telefoons alleen maar in waarde gestegen, oplopend tot ergens tussen de €2.000 en €4.000 in nieuwstaat.

Tips voor het verkopen van antieke en vintage elektronica

Het verkopen van vintage elektronica kan een beetje een nachtmerrie zijn, omdat er niet veel consistentie is in de prijsstelling en de markt ongelooflijk nichemarkt is, vooral voor verouderde telefoons. Maar zolang je je aan een paar regels houdt, zou je wat geld moeten kunnen verdienen met die oude Motorola die ruimte in beslag neemt in je rommella.

  • Test het voordat u het aanbiedt- Tenzij de telefoon in de fabriek is verzegeld, moet u hem testen om te zien of hij daadwerkelijk werkt voordat u hem aanbiedt. Het is onvermijdelijk dat iemand u naar het, dus het is beter om gewoon door te gaan en het te weten.
  • eBay is je beste vriend - Eerlijk gezegd zijn de meeste veilingsites niet tot de rand gevuld met oude telefoons, en eBay is een van die plaatsen waar regelmatig telefoons binnenkomen hun platform, dus het is een geweldige (en gemakkelijke) plek om je oude elektronica te verkopen.
  • Zoek op corrosie - In draadloze telefoons en mobiele telefoons wilt u controleren of er geen gecorrodeerde batterijen in zitten, omdat dit niet alleen gevaarlijk is, maar ook nog eens je wilt niet per ongeluk een e-mail versturen.
  • Wees realistisch over je winst - Zeer weinig oude telefoons worden daadwerkelijk voor duizenden dollars verkocht, dus tenzij je een ongelooflijk zeldzaam exemplaar in je verzameling hebt, moet je dat doen zorg ervoor dat je met de juiste gemoedstoestand een vintage telefoon gaat verkopen. Als je aan je verwachtingen voldoet, wordt de ervaring des te leuker.

De minuten van deze vintage telefoons zijn niet op

Zoals Elle Woods het waarschijnlijk zou zeggen: vintage is het nieuwe roze. Mensen kunnen gewoon geen genoeg krijgen van alles wat analoog is uit het nabije verleden, en deze hilarische eenvoudige apparaten (vergeleken met de technologie van vandaag) zijn razend populair bij sommige verzamelaars en andere door nostalgie gedreven TikTokers. Het enige wat u hoeft te doen is wat extra geld toevoegen aan uw fonds voor regenachtige dagen door de antieke en vintage telefoons te verkopen die ruimte in beslag nemen in uw kasten.

Aanbevolen: