10 meest waardevolle Beatles-albums en -platen die de moeite waard zijn om te zoeken

Inhoudsopgave:

10 meest waardevolle Beatles-albums en -platen die de moeite waard zijn om te zoeken
10 meest waardevolle Beatles-albums en -platen die de moeite waard zijn om te zoeken
Anonim

Sommige Beatles-albums zijn zoveel geld waard, het is zeker de moeite waard om rond te spitten om te zien of je er een hebt.

Een stapel vinyl-LP's van de Beatles
Een stapel vinyl-LP's van de Beatles

The Beatles behoren tot de gelederen van iconen als Mother Mary en iPhones vanwege hun universele bekendheid. Vlieg naar de verste uithoeken van de wereld en de kans is groot dat als je een vrolijke foto met vier kaders van Paul, John, George en Ringo omhoog houdt, iemand ze zal herkennen. Het spreekt voor zich hoe belangrijk The Beatles waren voor de muziekindustrie, maar wat lang niet genoeg wordt gezegd, is hoe belangrijk ze kunnen zijn voor je portemonnee. The Beatles-merchandise is een van de weinige verzamelobjecten uit de popcultuur die niet lijden onder lage waarden vanwege de enorme hoeveelheid die ervan is verkocht. Dit is tenslotte het seizoen om een goede beslissing te nemen nu vinyl nog steeds hot is; jacht op enkele van de meest waardevolle Beatles-albums en -platen om te verkopen voor geld op collegegeldniveau.

De meest waardevolle Beatles-albums uit je collectie

Meest waardevolle Beatles-albums Geschatte waarde
Beatles te koop 1965 Misdruk ~$300
Rubber Soul 1965 Misdruk ~$600
Gouden schijven testpersingen ~$2, 550
Abbey Road 1969 Contractpersen ~$1, 700
Onze eerste vier promoalbum uit 1968 ~$4.000
"Love Me Do" /" PS I Love You" 1962 demo-single ~$7.000
"Tot daar was jij" 1963 10" Record ~$100.000
Gisteren en vandaag 1966 "Butcher" Cover ~$125.000
"Dat zal de dag zijn" /" Ondanks al het gevaar" 1958 Record ~$170.000
Het witte album dat voor het eerst wordt gedrukt ~$800.000

Ze zeggen dat alles beter klinkt op vinyl, en dat het keer op keer afspelen van je favoriete dubbelzijdige LP goed is voor je oren, maar verschrikkelijk voor je portemonnee. Sommige goed bewaarde albums van toptalent kunnen voor honderdduizenden dollars worden verkocht aan geïnteresseerde verzamelaars en fans over de hele wereld. En natuurlijk staat de vinylcollectie van The Beatles die zich uitstrekt tot de jaren zestig en daarna bovenaan de lijst met waardevolle albums die je kunt verkopen. Van weinig bekende compilatieplaten tot nummer één albums, al deze Beatles-albums en -platen zijn de moeite waard om te zoeken in de platenwinkel en in de stoffige collectie van je grootouders.

Beatles te koop 1965 Misdruk

Beatles for Sale werd in 1964 uitgebracht als het vierde studioalbum van de band, maar sommige persingen uit 1965 bevatten een paar spelfouten die het wenselijker maken. Het nummer 'I'm a Loser' wordt bijvoorbeeld vermeld als 'I'm a Losser' en het nummer 'Eight Days a Week' wordt verkeerd gelabeld als 'Northern Ssongs'. Volgens Goldmine, een tijdschrift voor muziekverzamelaars, genereert het album gemiddeld ongeveer $ 300 aan inkomsten.

Rubber Soul 1965 Misdruk

Een andere waardevolle drukfout is het Rubber Soul-vinyl uit 1965 van Parlophone. Een ongelukkige medewerker van het distributiekantoor van Parlophone heeft het beroemde nummer "Norwegian Wood" verkeerd gespeld als "Norwegian Wood", waardoor hij onbedoeld een waardevolle erfenis achterlaat. Volgens Goldmine verkopen mensen dit album gemiddeld voor ongeveer $ 600.

Albumhoes voor het Beatles-album getiteld Rubber Soul
Albumhoes voor het Beatles-album getiteld Rubber Soul

Gouden schijven testpersingen

Golden Discs zou een compilatie-EP zijn die alle singles van de band bevatte die in 1964 goud waren geworden. Hoewel de EP nooit tot bloei kwam, werden er vier testpersingen gemaakt, waardoor deze superlimited edition-albums ongeveer de moeite waard waren $2.550 per stuk, volgens Goldmine.

Abbey Road 1969 Contractpersen

Terwijl je via streaming het nieuwe nummer van een artiest kunt hebben zodra het wordt uitgebracht, moesten platenlabels vroeger alle albums fysiek maken die ze van plan waren te verkopen. Voor echt populaire artiesten betekende dit dat een bedrijf soms niet genoeg vinylplaten kon maken om aan de vraag te voldoen, omdat er bij niemand meer vraag was dan bij The Beatles. Hun voorlaatste studioalbum, Abbey Road, werd uitbesteed aan de verwerkingsfabrieken van Decca, en deze exportvinyls hebben een cirkelvormige indruk op 15 mm van de buitenrand van het vinyl, en er is geen G of D afgedrukt in de buurt van het matrixnummer. Volgens Goldmine kunnen albums met deze kenmerken voor ongeveer $ 1.700 worden verkocht.

Onze eerste vier promoalbum uit 1968

Naast de twaalf studioalbums die we allemaal kennen en waar we van houden, stuurde Apple (het Beatles-label - niet te verwarren met de iPhone-gigant) promotiepakketten naar beroemde journalisten, en een van deze compilaties - bestaande uit de eerste van de band vier singles uitgebracht op hun label - kunnen voor iets meer dan $ 4.000 worden verkocht dankzij hun beperkte aantal en nog steeds in de doos.

"Love Me Do" /" PS I Love You" 1962 demo-single

De allereerste nummers waarmee het allemaal begon, de demo van wat een grote hitsingle "Love Me Do" zou worden (met "P. S. I Love You" op de B-kant) werd naar journalisten en radiostations in de buurt gestuurd Europa en de VS proberen interesse te wekken voor de nieuw opgerichte band The Beatles. In 1962 werden slechts 250 van deze promo-exemplaren verzonden, en het is bekend dat deze beperkte oplage, in combinatie met een drukfout van het duo "Lennon-McCartney" met "Lennon en McArtney", volgens Goldmine wel $ 7.000 opleverde.

"Tot daar was jij" 1963 10" Record

Brian Epstein, de beroemde manager van de band, bezat een zeldzame vroege 10" acetaatplaat met verschillende Beatles-opnames. Het handschrift van Epstein is te vinden op het label, waar hij de titel "Hullo Little Girl" verkeerd spelt en het album hieraan crediteert ‘Paul McCartney & the Beatles.’ Het werd in 2016 verkocht voor maar liefst $107.600, en hoewel je geen tweede zoals dit zult vinden, zullen alle albums met connecties met Epstein een hoop geld opbrengen van die-hard fans.

Gisteren en vandaag 1966's "Butcher" Cover

Een Amerikaans studioalbum uit 1966, Yesterday and Today, stond minder bekend om de mengelmoes van verschillende nummers van de albums Help!, Rubber Soul en Revolver, dan vanwege de controversiële albumhoezen. Publiekelijk bekend als de 'Butcher'-cover, zul je op deze foto niet de Fab Four zien zitten voor vlees en aardappelen, maar in plaats daarvan vlees en baby's. De band draagt witte laboratoriumjassen en de leden zijn gehuld in plastic poppenonderdelen en plakken vlees. Laten we zeggen dat de jaren zestig hun reputatie als 'hoog' decennium waar hebben gemaakt. Eén verzegelde stereo-kopie van dit beruchte album (dat snel uit de schappen werd gehaald) werd in 2016 verkocht voor $ 125.000. Zelfs gebruikte exemplaren van dit album zijn nog steeds superwaardevol voor hardcore verzamelaars vanwege de sensatie die hen omringde.

The Beatles met gouden platen
The Beatles met gouden platen

"Dat zal de dag zijn" /" Ondanks al het gevaar" 1958 Record

Voordat er The Beatles waren, waren er de Quarrymen, bestaande uit een andere bezetting zonder de sympathieke drummer met een fantastische naam. Dit werd opgenomen in 1958 en was de eerste commercieel gemaakte plaat van de band, maar het is nog nooit door het grote publiek gehoord. Als je wilt proeven van deze vroege Quarryman-dagen, moet je naar de persoonlijke voorraad memorabilia van Paul McCartney gaan. Toch schatten experts dat het originele exemplaar ongeveer $170.000 waard is.

Het witte album dat voor het eerst wordt gedrukt

De eerste paar persingen van een hitalbum zijn ongetwijfeld veel waard voor verzamelaars, en niet meer dan de exemplaren die eigendom zijn van de bandleden zelf. Dat is het geval voor het titelloze album van The Beatles uit 1968, dat je waarschijnlijk kent als The White Album. De vier bandleden kregen elk een van de eerste vier persingen van het album, en het exemplaar van Ringo Starr werd onlangs geveild en verdreef de geruchten dat John Lennon het allereerste exemplaar had gekregen; in plaats daarvan werd het verkocht voor een astronomische en recordbrekende $ 790.000.

Wat maakt Beatles-albums waardevol?

Met een legendarisch succes als de Beatles heb je te maken met strenge controles als het gaat om het plakken van een prijskaartje aan een van hun producten. Hoewel twee LP's er in jouw ogen misschien precies hetzelfde uitzien, kunnen ze totaal verschillende waarden hebben vanwege een paar specifieke kenmerken:

  • Handtekeningen- Handtekeningen kunnen de waarde van elk verzamelobject verhogen, vooral die van mensen die geslaagd zijn. Hoewel ze moeten worden geverifieerd, is gesigneerd materiaal van George Harrison en John Lennon bijzonder waardevol omdat het er maar een eindig aantal zijn.
  • Mistakes/Misprints - Er is niets waar een verzamelaar meer van houdt dan een drukfout in een beperkte oplage. Eentje die je vaak kunt vinden op vroege Beatles-platen zijn verschillende spelfouten van de naam van het genoemde duo "Lennon en McCartney."
  • Release Date - The Beatles domineerden de jaren zestig, en hun platen die in dit decennium werden gedrukt zijn veel waard vanwege de authenticiteit en de connectie die ze hebben met dat tijdperk.
  • Catalogusnummer - Catalogusnummers worden op vinyl gedrukt voor platenlabels om bij te houden hoeveel exemplaren ze hebben verkocht. Hoe lager het getal (bijvoorbeeld 00000001), hoe zeldzamer de kopie in het geval van Beatles-platen, en dus hoe waardevoller.
  • Herkomst - In principe betekent herkomst de eigendomsgeschiedenis van een object. Als je kunt bewijzen dat een beroemd persoon (bijvoorbeeld een van de bandleden zelf) een plaat bezat, is die veel meer waard dan een plaat van een plaatselijke kapper of familievriend.

Deze albums kunnen je liefde kopen

Je hebt de liefde van The Beatles misschien niet kunnen kopen, maar je kunt zeker je eigen liefde kopen met de bergen geld die je verdient met een van de meest waardevolle Beatles-albums. Hoewel het vinden van de juiste koper en het op het juiste moment betreden van de markt een enorme impact hebben op het uiteindelijke nummer, is dit een band die zo populair is dat het nooit moeilijk voor je zal zijn om iemand te vinden die bereid is een origineel exemplaar van hun album mee te nemen. werk uit je handen.

Aanbevolen: