Gratis eenvoudige lezers voor het basisonderwijs

Inhoudsopgave:

Gratis eenvoudige lezers voor het basisonderwijs
Gratis eenvoudige lezers voor het basisonderwijs
Anonim
lezen voor volwassenen en kinderen
lezen voor volwassenen en kinderen

Gemakkelijke lezers zijn kort, passen normaal gesproken binnen de gemeenschappelijke kernvereisten en hebben boeiende onderwerpen die de interesse van een kind zullen behouden. Er zijn veel beschikbare opties, waaronder gratis opties die u thuis kunt downloaden en afdrukken.

Honden zijn cool, gemakkelijke lezer

Deze eenvoudige lezer is een opkomende lezer voor kinderen vanaf 5 jaar. Het maakt gebruik van woordspelingen, zinsherhalingen en beeldaanwijzingen, evenals beginwoorden. Om het boek af te drukken, klikt u op de afbeelding en vervolgens op het printerpictogram. Het boek is ontworpen om dubbelzijdig bedrukt te worden. Mocht u problemen ondervinden, dan kunt u de handleiding voor afdrukbare bestanden van Adobe gebruiken om het probleem op te lossen.

honden gemakkelijke lezer
honden gemakkelijke lezer

Wat is een gemakkelijke lezer?

Een gemakkelijke lezer is een boek voor een kind dat leert lezen. Volgens The Horn Book Magazine, Calling Caldecott, heeft een gemakkelijke lezer de neiging om beperkte woorden te hebben en zichtwoorden te bevatten of eenvoudige woorden die gemakkelijk kunnen worden gedecodeerd met behulp van klankregels. Zinnen en alinea's zijn vaak kort en de lezers behandelen onderwerpen die leerlingen tussen de 5 en 8 jaar aanspreken. Illustraties spelen een belangrijke rol bij gemakkelijke lezers, omdat ze aanwijzingen geven over moeilijkere woorden en het verhaal vertellen.

Gratis eenvoudige lezers op niveau

Sommige grote kinderuitgeverijen, zoals Harper Collins Children's Books en Penguin Young Readers, hebben niveaus voor gemakkelijke lezers om u te helpen het perfecte boek voor uw kind te vinden. Elke uitgever heeft een uniek systeem, maar doorgaans zijn er vier niveaus.

Niveau 1 of opkomende lezers

Deze boeken zijn bedoeld voor kinderen van 5 jaar of ouder, die net leren lezen. Ze hebben een eenvoudige woordenschat, woordherhaling, beeldaanwijzingen en voorspelbare verhaallijnen en zinsstructuren. Overweeg deze gemakkelijke lezers van niveau 1 voor uw kind:

  • Hubbard's Cupboard biedt zichtwoordboekjes, CVC opkomende klanklezers, stille "e" opkomende klanklezers, woordfamilieboekjes en meer. Enkele titels zijn: Op school, Buiten en Wat zal ik doen?
  • Het aanbod van zuinig plezier voor jongens en meisjes omvat Cat Book en Bug Book.
  • 1+1+1=1 biedt veel gratis werkbladen voor lezen en rekenen. Ze hebben ook titels als Who Ran Away?, They Are Playing en I Eat All My Groenten.

Lezers van niveau 2

Deze gemakkelijke lezers zijn voor kinderen die steeds zelfverzekerder worden; over het algemeen vanaf 6 jaar. De verhalen zijn boeiender en de zinnen zijn langer, maar er is een taalspel om de leesvoortgang van de leerling te bevorderen.

  • Children's Storybooks Online heeft een lijst met gratis boeken voor gevorderde lezers en een mooie selectie niveau 2-lezers. Sommige titels zijn onder meer The Brave Monkey Pirate, The Weiner Dog Magnet en Invisible Alligators.
  • Wilbooks biedt boeken voor beginnende lezers, samen met een verzameling niveau 2-lezers, zoals Friday Night With Mom and Mouse Makes Cookies.
  • DLTK's Growing Together heeft veel gemakkelijke lezers die je kunt afdrukken en je kind kunt laten inkleuren en in elkaar zetten, zoals Miniboekjes van de boerderij en Een kat met een hoed.

Lezers van niveau 3

Deze boeken zijn bedoeld voor onafhankelijke boeklezers van 6 jaar en ouder, die zelfstandig kunnen lezen. Ze hebben een meer uitdagende woordenschat en onderwerpen met een hoge interesse.

  • Mighty Books heeft een assortiment geanimeerde leesboekjes voor niveau 3, zoals How Mona Lisa Got Her Smile, Bug Buzz en The Pirates Meet Jekyl & Hyde.
  • Wilbooks heeft een lijst met boeken voor 2ndgraders, waaronder Tourists, A Community en Jackalope Jokes, Vol. 1.
  • Tar Heel Reader biedt een verzameling boeken over een breed scala aan onderwerpen en leesniveaus. Je kunt zelfs je eigen creëren. Titels voor niveau 3 zijn onder meer The Very Blue Butterfly, Will's Perfect Present en Things That Scare Us.

Niveau 4 of gevorderde lezers

Dit niveau is voor gevorderde lezers van 7 jaar of ouder en wordt beschouwd als de ideale brug naar hoofdstukboeken. Deze boeken bevatten vaak hoofdstukken, korte alinea's en spannende plots of thema's.

  • Clarkness.com biedt gratis eenvoudige lezers voor zowel beginners als meer gevorderde lezers. Enkele titels zijn: The Robot Dog, Andrew Has A Space Suit en Emily the Cow.
  • Children's Books Online biedt een breed scala aan klassieke verhalen, zoals Het avontuur van W alter en het konijn, De beer die nooit kruis was en Ned de Indiaan.
  • Progressive Phonics heeft een grote selectie lezers voor alle niveaus. De lezers hebben meestal meerdere korte verhalen in één boek die een klinkerklank behandelen of oefenen met klanken. Titels die geschikt zijn voor gevorderde lezers zijn Advanced Phonics Book 1: Y Vowel Combinations, Advanced Phonics Book 2: Y Endings en Advanced Phonics Book 3: Crazy Consonants.

Andere gratis bronnen

De beste bron voor gratis eenvoudige lezers is uw openbare bibliotheek. De meeste bibliotheken hebben een ruime keuze en bieden lezers in digitale en gebonden formaten. U kunt ook profiteren van kinderleeswebsites die gratis proefperiodes aanbieden, zoals Reading Eggspress en Reading A-Z. Met deze gratis hulpmiddelen kan uw kind leren en ontdekken hoe leuk het is om te lezen.

Aanbevolen: