Buitenspellen voor senioren

Inhoudsopgave:

Buitenspellen voor senioren
Buitenspellen voor senioren
Anonim
senior vrouw tennissen
senior vrouw tennissen

Er zijn veel buitenactiviteiten en spelletjes voor senioren en activiteiten die gezelligheid, fysieke activiteit en plezier bevorderen. Deze omvatten zowel sport- als informele tuinspellen die kunnen worden gespeeld tijdens feesten of familie-evenementen.

Buitenspellen voor senioren

Senioren die aan lichaamsbeweging doen en tijd in de frisse lucht doorbrengen, zullen zich zowel lichamelijk als geestelijk beter voelen. Het spelen van games is ook een geweldige manier om te socialiseren en een nieuwe hobby te beoefenen. Dit soort activiteit kan mogelijk het geheugen verbeteren en helpen bij zaken als depressie bij ouderen. Hoewel sommige buitenspellen voor senioren inspannender zijn dan andere, zijn er spellen voor de meeste vaardigheden. De voordelen zijn talrijk, maar eerst is het noodzakelijk om te beslissen welke games je wilt spelen en er in te slagen actieve senioren erbij te betrekken.

Tuinspellen

Eenvoudige spelletjes die op het gazon kunnen worden gespeeld, zijn leuk en actief. Deze omvatten zowel vriendschappelijke concurrentie als gesprekken.

  • Bocce:Dit eenvoudig te spelen spel kan gespeeld worden tussen twee of meer spelers of teams. Er worden ballen gegooid en er worden punten gescoord, met als doel degene te zijn die het dichtst bij de jeu de boules-bal komt.
  • Hoefijzers: Net als bij jeu de boules, waarbij hand- en oogcoördinatie en teams of individuele spelers worden gebruikt, is hoefijzers een klassiek buitenspel dat je overal kunt spelen.
  • Croquet: Dit achtertuinspel is vrij eenvoudig en er kunnen veel spelers bij betrokken zijn. Het uitgangspunt is om hamers te gebruiken om ballen door een reeks wickets te slaan.
  • Badminton: Dit is een spel voor twee of meer spelers, vergelijkbaar met tennis. Het omvat het gebruik van een net, lichtgewicht rackets en het heen en weer doorgeven van een voorwerp dat een shuttle wordt genoemd.

Gezelschapsspellen

Voor zomerse picknicks of verjaardagsfeestjes zijn er gekke gezelschapsspellen voor buiten die senioren vaak graag speelden. Deze kunnen ook kinderen en het hele gezin erbij betrekken en een geweldige manier zijn om herinneringen te creëren. Ideeën voor gezelschapsspellen zijn onder meer:

  • Waterballon gooien: Een goed idee voor een warme dag. Senioren kunnen op stoelen zitten en een waterballon doorgeven, of opstaan en ballonnen gooien.
  • Pin de staart van de ezel: dit is een oude favoriet die gemakkelijk op verjaardagsfeestjes kan worden gespeeld en herinneringen oproept.
  • Bean bag of Ring Toss: Dit gezelschapsspel kan worden gespeeld met prijzen die felbegeerde prijzen of grappen zijn.
  • Parachutespellen: dit spel is leuk om te spelen met zowel senioren als kinderen. Iedereen pakt een parachute vast en doet mee door dingen te doen, zoals het doorgeven van ballen bovenop en ze niet van de rand te laten vallen.

Sportspellen

Veel senioren houden ook van sporten en ontdekken dat deze spellen hun hele leven lang leuk kunnen zijn. Het is nooit te laat om iets nieuws te proberen, en het is zelfs nog beter als je de ervaring met iemand anders deelt. Sporten zoals golf, tennis en zelfs frisbeegolf zijn perfect voor actieve senioren.

Meer tips Outdooractiviteiten en spelletjes voor senioren

Houd bij het plannen van games rekening met het volgende.

  • Games voor vier seizoenen: er zijn games die je kunt spelen als het koud wordt, maar je moet creatief zijn. Het maken van groepswandelingen en speurtochten kan een eenvoudige manier zijn om actief te blijven in de herfst en winter. Probeer dingen zoals naar een natuurreservaat gaan en foto's maken of voorwerpen verzamelen.
  • Betrek anderen erbij: Overweeg een club te starten waar je regelmatig spelletjes speelt met andere senioren. Games kunnen maandelijks of wekelijks op een specifieke dag worden gespeeld.
  • Veel plezier: wees flexibel in games en zorg ervoor dat iedereen die wil spelen een kans krijgt. Het belangrijkste is dat je plezier hebt en casual games niet te serieus neemt.

Doe mee met het plezier

Ongeacht de spellen die je kiest en hoe competitief je ze speelt, buitenspellen zijn erg leuk en kunnen zeer nuttig zijn voor iedereen die meedoet.

Aanbevolen: