12 sneeuwactiviteiten om kinderen te helpen het wonder van de winter te ontdekken

Inhoudsopgave:

12 sneeuwactiviteiten om kinderen te helpen het wonder van de winter te ontdekken
12 sneeuwactiviteiten om kinderen te helpen het wonder van de winter te ontdekken
Anonim

Naar buiten gaan in de sneeuw kan kinderen actief houden - en het kan leuk zijn voor het hele gezin! Pak je spullen en probeer deze ideeën.

Moeder houdt dochter vast in vallende sneeuw
Moeder houdt dochter vast in vallende sneeuw

Het is tijd om de sneeuwbroeken, winterlaarzen, gezwollen jassen, wanten en mutsen uit de kast te halen! Deze besneeuwde activiteiten zijn de opgraving waard. Ga naar buiten, geniet van de frisse lucht en maak nieuwe familieherinneringen met deze ijzige dingen om te doen waar iedereen van zal genieten. Plezier maken in het besneeuwde wonderland kan gezinnen actief houden en iedereen helpen verbinding te maken. Sneeuwactiviteiten kunnen kinderen ook helpen hun creatieve kant te ontdekken of zelfs iets nieuws te leren. Vergeet niet wat warme chocolademelk klaar te hebben als je weer binnenkomt!

Kom samen en ga naar buiten om van de sneeuw te genieten

Veel mensen associëren de warmere maanden met buitenactiviteiten, maar voor gezinnen die in het noorden wonen, zijn de koudere maanden de perfecte tijd om naar buiten te gaan en de wereld om hen heen te verkennen. Sneeuw en ijs transformeren de natuurlijke omgeving volledig, en met deze weersveranderingen komt er een hele reeks andere activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen om uit te proberen.

Bouw een episch sneeuwfort

Jongen die sneeuwfort bouwt
Jongen die sneeuwfort bouwt

Zodra de sneeuw v alt, is het de hoogste tijd om naar buiten te gaan en een episch sneeuwfort te bouwen. Je kunt een fort maken door sneeuwballen te rollen of door een stenen mal te gebruiken en de sneeuwstenen op elkaar te stapelen. Zorg ervoor dat je de belangrijkste tips gebruikt bij het bouwen van forten om ervoor te zorgen dat je fort zo lang mogelijk meegaat:

  • Bouw eerst een basis van sneeuwballen of stenen en stapel ze terwijl je de muren bouwt.
  • Vul alle gaten op met veel sneeuw en laat geen gaten achter in je fort.
  • Creëer duurzaamheid door meer sneeuw aan de buitenmuur toe te voegen, waardoor je fort wordt gestabiliseerd.
  • Dumpt water op het bouwwerk, beginnend op de bodem van het fort. Deze ijsbedekking geeft je fort nog een laatste element van stevigheid.

Vier je creatie door samen te komen binnen de muren van je vesting.

Probeer eens te schaatsen

Schaatsen is leuk voor mensen van alle leeftijden, en het is een geweldige oefening. Hoewel u uw gezin zeker mee kunt nemen naar de dichtstbijzijnde overdekte ijsbaan, heeft het rondglijden in de natuur iets magisch. Je kunt je schaatsen onderbinden bij een plaatselijk meer of vijver (maar wees er zeker van dat het ijs dik genoeg is om mensen te ondersteunen), of je kunt je eigen ijsbaan in je achtertuin maken! Als u uw eigen ijsbaan bouwt, hang dan lampen rond de omtrek om tijdens de winteravonden van de activiteit te genieten.

Heb een vreugdevuur in de achtertuin

Moeder en zoon in de sneeuw tijdens de winter met vreugdevuur
Moeder en zoon in de sneeuw tijdens de winter met vreugdevuur

Vreugdevuren zijn alledaagse activiteiten als je in de zomer kampeert, maar gezinnen kunnen er ook in de koudere wintermaanden van genieten. Zorg ervoor dat u droog hout heeft dat uit de buurt van sneeuw en ijs is opgeslagen. Start je vuur met behulp van handige tips om de vlammen te laten dansen. Verzamel uw gezin en neem voldoende dekens mee naar buiten, evenals een mok met iets warms. Verzamel rond het kampvuur en deel verhalen en herinneringen aan verstreken winterseizoenen. Het warme vuur is de perfecte aanvulling op de koude, frisse lucht.

Ga naar de dichtstbijzijnde besneeuwde heuvel

Zwarte familie rodelen in de sneeuw
Zwarte familie rodelen in de sneeuw

Als je een heuvel en sneeuw hebt, heb je in de winter altijd iets leuks te doen. Ga met de bende sleeën, probeer skiën of snowboarden, of zelfs tuben. Kijk wie het snelst de heuvel af kan komen, of wie het langst op het snowboard kan blijven. Verbind je buizen met elkaar en kijk of je hele gezin de bodem van de heuvel kan bereiken. Aan het einde van de dag zul je uitgeput zijn, een beetje pijnlijk (skiën is hard werken) en pijn doen door de talloze glimlachen en lachjes die jullie allemaal hadden op de heuvel.

Ga naar Picasso in de sneeuw

Sneeuwpop en andere figuren gevonden in het veld
Sneeuwpop en andere figuren gevonden in het veld

De sneeuw schilderen is zo'n leuke winteractiviteit om de creatieve sappen te laten stromen. Sneeuwverf is gemakkelijk te maken en leuk om mee te verkennen. Maak je geen zorgen over de rommel, want je canvas is de witte deken van pluizig spul die voor je achterdeur ligt. Maak van sneeuwschilderen een gezinsuitdaging door je clan in twee teams te verdelen en te kijken wie het mooiste meesterwerk kan maken.

Voeg een winterspeurtocht

Kinderen observeren dierensporen op sneeuw in het winterbos
Kinderen observeren dierensporen op sneeuw in het winterbos

Speurtochten in de natuur houden iedereen bezig, en er is geen reden waarom je in de wintermaanden geen speurtocht zou kunnen organiseren. Zoek naar items zoals dierensporen, ijspegels, een gevallen veer, een dennenappel, een eikel, een kardinaal of een eekhoorn. Omdat het vrijwel onmogelijk (en waarschijnlijk onveilig) zal zijn om levende dieren en grote ijspegels terug naar de basis te brengen, neem je een camera of mobiele telefoon mee en maak je foto's van de items op de lijst.

Voeg een sneeuwballengevecht

Vader, moeder en zoon gooien sneeuwballen
Vader, moeder en zoon gooien sneeuwballen

Oproep aan alle buren! Trek de kinderen warme kleren aan en ga een sneeuwballenoorlog aan. Ren niet zomaar naar buiten en begin met het overal sneeuw gooien, maar besteed in plaats daarvan een uur aandacht aan het voorbereidende werk. Verdeel ze in teams (dit winterspel werkt het beste met meerdere deelnemers). Elk team komt bijeen om een strategie te bepalen, kleine muren te bouwen waarachter ze kunnen duiken en een arsenaal aan sneeuwballen te creëren. Dan, als het tijd is, BRAND! Iedereen zal dit spel buiten adem, uitgeput en klaar om te ontspannen beëindigen terwijl hij naar zijn favoriete winterfilm kijkt.

Ga op een dierenprinttocht

Kinderen volgen dierenprints in het winterbos
Kinderen volgen dierenprints in het winterbos

Als je in een gebied met natuurpaden woont, kijk dan hoe anders ze er in de wintermaanden uitzien. Wanneer u een veld of bosrijk gebied betreedt dat bedekt is met sneeuw, zult u waarschijnlijk veel verschillende dierensporen zien. Maak er foto's van of schets ze in een notitieboekje. Welk dier zou ze hebben achtergelaten? Breid deze activiteit uit door naar huis te gaan en onderzoek te doen naar de dieren die deze sporen in de sneeuw hebben achtergelaten.

Probeer vogels kijken

Vogels kijken naar vader en kinderen
Vogels kijken naar vader en kinderen

Birdwatching is een rustige buitenactiviteit waar gezinnen zowel in de zomer- als in de wintermaanden van kunnen genieten. Vogels die je in de winter ziet, vallen extra op, omdat hun veren een schril contrast vormen met de witte achtergrond van het sneeuwlandschap. Haal je camera tevoorschijn en probeer wat fotografievaardigheden uit, en maak later een boek met de prachtige vogels die je zag. Kom in de lente en combineer je nieuwe vogelobservatiehobby met het bouwen van vogelhuisjes en het bouwen van nieuwe huizen voor je gevederde vrienden.

Breng de dag door met ijsvissen

Jongen ijsvissen
Jongen ijsvissen

Als je in de buurt van een binnenmeer woont, probeer dan ijsvissen. Door een opening in het dikke meerijs te creëren, kunt u zelfs bij de koudste temperaturen genieten van het plezier van vissen. Zorg ervoor dat je je goed aankleedt en je favoriete eten en drinken meeneemt om je van brandstof te voorzien en je lekker warm te houden.

Wil je een sneeuwpop bouwen?

Sneeuwpop maken met vrienden en familie
Sneeuwpop maken met vrienden en familie

Wie houdt er niet van om sneeuwpoppen te bouwen in de winter? Nadat er enorm veel sneeuw is gevallen, ga je erop uit en maak je je eigen Frosty the Snowman. Als er meerdere mensen meedoen, maak dan een hele familie sneeuwpoppen in de voortuin. Voeg sjaals en hoeden toe aan je creaties die je favoriete sportteams vertegenwoordigen of lijken op de mensen in je familie. Sluit de winteractiviteit af door naar binnen te komen en een lekkere Frosty-cake te bakken.

Sneeuwschoen door de sneeuw

Familie sneeuwschoenwandelen
Familie sneeuwschoenwandelen

Misschien is skiën of snowboarden een te extreme activiteit voor uw gezin. Hoe zit het met sneeuwschoenwandelen? Sneeuwschoenwandelen biedt voldoende lichaamsbeweging voor alle betrokkenen. Kijk eens naar het huren of kopen van sneeuwschoenen en weet hoe u sneeuwschoenen kunt kiezen die zowel bij uw behoeften als bij de voeten van uw gezin passen. Sneeuwschoenwandelen door lokale bossen is een fantastische nieuwe manier om de winterse wereld te zien.

De winter is een geweldige tijd voor plezier en familie

Echt, elk seizoen is een prachtig seizoen om te genieten van het gezelschap van dierbaren. Denk niet dat de winter betekent dat je het gezin binnen opgesloten moet houden. Er is genoeg te doen en te zien buiten de met vorst bedekte ramen. Gebruik de wintermaanden om naar buiten te gaan en samen met uw gezin de natuur te verkennen.

Aanbevolen: