Wat te doen met melktanden: leuke en nuttige mogelijkheden

Inhoudsopgave:

Wat te doen met melktanden: leuke en nuttige mogelijkheden
Wat te doen met melktanden: leuke en nuttige mogelijkheden
Anonim
meisje met eerste verloren tand
meisje met eerste verloren tand

Er zijn veel creatieve manieren om de kleine chompers van uw kind onder de aandacht te brengen, als u een ouder bent die feest viert als hij een parelwit verliest. Naast creatief en sentimenteel behoud zijn er ook medische redenen om melktanden vast te houden. Hoe je melktanden kunt behouden is echt een persoonlijke keuze van je ouders, maar als je dat liever hebt, zijn hier enkele interessante mogelijkheden voor wat je met melktanden kunt doen.

Hoe u melktanden het beste kunt bewaren voor sluw gebruik

Ouders houden om allerlei verschillende redenen hun melktanden of melktanden vast. Sommigen willen de kleine dingen bewaren om de babyjaren beter te onthouden, en anderen bewaren ze voor toekomstige medische doeleinden. Als je tanden bewaart voor toekomstige projecten, wil je ze bewaren zodat ze de tand des tijds goed kunnen doorstaan.

  • Reinig de tanden met water en zeep.
  • Desinfecteer de tanden grondig door de tanden te poetsen met ontsmettingsalcohol.
  • Droog de tanden volledig voordat u ze opbergt, om te voorkomen dat bacteriën zich ontwikkelen.

Creatieve en sentimentele dingen om te doen met melktanden

Het kan moeilijk zijn om de babyjaren los te laten. Ouders die elk aspect van de vroege jaren van hun kind willen onthouden, kunnen overwegen om de melktanden te behouden. Er zijn verschillende interessante en creatieve manieren om dit te doen, en deze ideeën bewijzen dat je je tanden niet in een plastic zakje hoeft te stoppen en ze op de bovenste plank van de kast hoeft te bewaren.

Bewaar parelwitte tanden in een gespecialiseerde doos

Tandenfeedozen zijn een extreem populaire en leuke manier om tanden te bewaren. Het concept van het opbergen van tanden in een souvenirdoos is niet zo uniek, maar sommige dozen zelf zijn dat wel. Je kunt gemakkelijk dozen vinden met tijdelijke aanduidingen voor de kleine tandjes die erin zitten, zodat ze georganiseerd en veilig blijven.

Verander tanden in hoogwaardige sieraden

Je kunt de verloren tand van je kind meenemen en naar een juweliersbedrijf sturen, dat hem slijpt en polijst, zodat hij glanst als een edelsteen. Deze bedrijven nemen vervolgens de gepolijste tand en plaatsen deze in prachtige sieraden.

Gebruik tanden in wetenschappelijke experimenten

Vraagt u zich af wat de effecten zijn van frisdrank, koffie of thee op het tandglazuur? Steek die melktanden in relevante vloeistoffen en ontdek het! Melktanden kunnen worden gebruikt in veel wetenschappelijke experimenten die zowel leuk als leerzaam zijn.

Maak een melktandenbank

De melktandenbank van de tandenfee
De melktandenbank van de tandenfee

Je kunt melktandbanken kopen of maken. In wezen heb je een doos of een keramische bank waar de tandenfee de buit die ze naar je aflevert, neerlegt. De gevallen tanden hebben elk een klein ereplekje rondom de doos, waar ze worden tentoongesteld.

Begraaf melktanden

In sommige culturen is het begraven van tanden een gangbare praktijk. Sommige indianenstammen geloven in het begraven van melktanden ten oosten van een saliestruik. In de Turkse cultuur wordt een melktand begraven op een plek die enige connectie heeft met het kind dat de tand heeft verloren. Ouders begraven de verloren tand in een ruimte die verband houdt met de hoop en dromen van het kind, of op een plek die om andere redenen sentimenteel is voor het gezin.

Maak een melktandenboek

Je kunt een babyboek maken met een gedeelte alleen voor tanden, of een boek dat geheel gewijd is aan het bewaren van melktanden. Elke pagina in het tandgedeelte of elke pagina in het tandenboek heeft een plek om te schrijven, een plek voor een foto en een bijgevoegde envelop voor de tand. Ouders kunnen schrijven waar hun kind was en wat ze aan het doen waren toen ze hun tand verloren, samen met de datum waarop de tand eruit viel. Ze kunnen een foto maken van het lachen van hun kind, met gaten in de tanden en zo, en deze samen met de beschrijving van het tandverlies op de pagina plaatsen. Ten slotte kunnen ouders de tand ter bewaring in de envelop bij de pagina stoppen.

Getande poppen

Oké. Iedereen moet hiervoor gaan zitten en zich mentaal voorbereiden op wat ze gaan lezen. Ouders kunnen de tanden van hun kinderen nemen en deze in de mond van poppen en knuffels naaien. Dit lijkt in eerste instantie misschien een ingenieus ambacht, maar als je zoiets doet, loop je het risico je kind bang te maken en je vervolgens te verplichten hem elke avond in je bed te hebben totdat hij naar de universiteit gaat.

Om eerlijk te zijn: deze pop, The Fuggler, wordt online verkocht en bevat geen menselijke tanden, ook al zien ze er volkomen echt uit. Jullie weten allemaal dat een moeder of vader deze creatie heeft gezien en bij zichzelf dacht: ik kan dat helemaal alleen doen, waardoor de kruipfactor in een baan om de aarde wordt gebracht.

Medische redenen om melktanden te sparen

Verloren melktand
Verloren melktand

Ouders worden nu aangemoedigd om melktanden te sparen om andere redenen dan nostalgie. Experts zeggen dat deze kleine tandjes op een dag de kracht kunnen hebben om het leven van je kind te redden, mocht dat ooit nodig zijn.

De mogelijke kracht die de tand bezit

Van melktanden wordt gedacht dat ze een rijke bron van stamcellen zijn, die kunnen worden gebruikt om op een dag extra cellen te kweken als je kind ze ooit nodig heeft. Als uw kind stamcellen nodig heeft, bijvoorbeeld voor weefseltransplantatie, zijn eigen cellen de beste keuze voor een perfecte match. Het gebruik van de stamcellen van het lichaam creëert in wezen deze match, waardoor de zorg over afwijzing of het onvermogen om de juiste donor te vinden wordt verminderd.

Op dit moment bevindt het opslaan van tanden voor medische doeleinden zich nog in de beginfase en moet het proces nog worden goedgekeurd door de FDA. Wie weet kunnen melktanden, met de wetenschap en de tijd, op een dag een net zo krachtige bron van stamcellen worden als stamcellen uit de placenta en navelstrengbloed.

Het conserveringsproces: vanuit medisch oogpunt

Tot die tijd moeten ouders beslissen of het bewaren van melktanden bij een weefselbank de tijd, zorg en het geld waard is dat het kost. Het bewaren van melktanden voor mogelijke toekomstige medische doeleinden is niet hetzelfde als het bewaren ervan voor een sluw project. Het opslagproces is duurder en complexer.

  • Er wordt een kit naar de tandartspraktijk van een kind gestuurd, waar de melktand wordt getrokken terwijl deze nog wiebelt. Wachten tot tanden spontaan vallen, kan het herstelproces van stamcellen vertragen.
  • De tandarts plaatst de tand in de meegeleverde kit die is ontworpen om de tand in leven te houden.
  • De kit wordt opgehaald en 's nachts naar een laboratorium gebracht voor verwerking.

Kosten van medisch tandbehoud

Ouders die tanden willen bewaren voor mogelijk toekomstig medisch gebruik gaan betalen. Het bewaren van weefsel is niet goedkoop, en het bewaren van tanden is daarop geen uitzondering. Gemiddeld betalen ouders ergens tussen de initiële ophaal- en incassokosten van €500 tot bijna €1800, afhankelijk van het bedrijf dat ze kiezen. Afgezien van de initiële kosten, wordt er in de marge een jaarlijkse vergoeding van $ 120 betaald voor de opslag van de tand. Elke kit kost ouders. Als ouders in januari een tand sturen en enkele maanden later nog een tand, zijn de kosten onafhankelijk van elkaar. Als ouders meerdere tanden in één set plaatsen, worden er slechts één verwerkingskosten in rekening gebracht.

Uw kind, uw tanden, uw beslissing

Wat u besluit te doen met de tanden van uw kind, is geheel aan u en aan u alleen. Je kunt ervoor kiezen om ze om sentimentele redenen te bewaren, ze op de bank te zetten voor mogelijke toekomstige medische behoeften, of ze weg te gooien bij het afval van gisteren. Als het gaat om het behouden van melktanden, zijn er zeker verschillende slagen voor verschillende mensen.

Aanbevolen: