33 Slimme fondsenwervingsideeën voor studenten

Inhoudsopgave:

33 Slimme fondsenwervingsideeën voor studenten
33 Slimme fondsenwervingsideeën voor studenten
Anonim
Groep vrienden die karaoke doen
Groep vrienden die karaoke doen

Als het gaat om het opzetten van een inzamelingsactie voor de universiteit, heb je misschien geen idee. Maar of je nu probeert geld in te zamelen voor collegegeld of donaties te krijgen voor het goede doel van een universiteitsclub, zorg dat je verschillende creatieve ideeën krijgt om geld in te zamelen.

Goedkope ideeën voor fondsenwerving voor de universiteitsgroep

Ben je op zoek naar leuke, maar toch goedkope ideeën die je studentengroep zou kunnen gebruiken voor een inzamelingsactie? Hoewel je alle typische ideeën kunt uitproberen, zoals mensen bellen of sms'en om om plezier te vragen of een ritje maken, zijn er nog meer manieren waarop je kunt proberen geld in te zamelen voor een goed doel.

Carnavalspellen

Spellen zoals ringwerpen, ballonknallers en pingpongballen schieten zijn leuk voor alle leeftijden. Ze kunnen ook een goedkope manier zijn om geld te verdienen. Het enige wat je nodig hebt is een kleine ruimte en een paar kleine prijzen, en je kunt een aantal leuke kermisspelletjes bedenken. Plaats enkele flyers en aankondigingen op sociale media over uw games en wacht tot ze u wat geld opleveren. Het is een leuke en goedkope manier om mensen aan te trekken en wat geld te verdienen voor het goede doel.

Fiets voor geld

Als mensen je sponsoren om iets te doen, is dit een geweldige manier om het broodnodige geld te verdienen voor een goed doel of een goed doel. Terwijl wandel- of hardloopevenementen over het hele bord plaatsvinden, kun je voor geld proberen te fietsen. Je kunt het nog uitdagender maken door mensen je te laten sponsoren om door staten te fietsen of andere leuke uitdagingen aan te gaan.

Liefdesrotsen

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van papieren harten, maar hoe zit het als mensen geld doneren voor liefdesstenen. Je kunt een aantal liefdesstenen versieren die ze tegen een donatie kunnen krijgen, of een liefdesrotstuin aanleggen. Laat mensen doneren om de rotsen te versieren en in de tuin te zetten. Het is niet alleen een geweldige manier om geld te verdienen, maar ook een kunstwerk. Dit kan een geweldig evenement zijn rond feestdagen zoals Kerstmis of Valentijnsdag.

Enveloppenveiling

Envelopveilingen vergen wat werk. Waarom? Omdat je items moet vinden die je kunt veilen en die in een envelop passen, is het dus goed om lokale bedrijven om je heen te vragen om vouchers en dergelijke te verstrekken voor je inzamelingsactie. Je kunt het ook interessant maken door één gewenst envelopitem te hebben en alle andere gevuld te hebben met versierde harten of originele kunst. Het wordt een wedstrijd als mensen beginnen te bieden op de verschillende enveloppen.

Karaoke-avond

Mensen houden van een feestje. Daarom kun je studenten doorgaans een kleine donatie laten betalen voor een karaoke-avond. Het enige dat je nodig hebt voor dit evenement is een karaokemachine en mensen die klaar staan om een leuke tijd te hebben. Je kunt zelfs een concurrentievoordeel toevoegen aan je inzamelingsactie door er een zangwedstrijd van te maken. De winnaar kan een kleine prijs krijgen, wat de pret alleen maar vergroot.

Dodgeball-toernooi

Voor deze inzamelingsactie heb je alleen een bal en een open ruimte nodig. Om geld te verdienen, kun je een inschrijfgeld in rekening brengen of elke speler laten proberen sponsoring voor zijn team te krijgen. Dan draait het allemaal om een beetje trefbalplezier!

Kostuumfeest

Kostuumgala's zijn geweldig voor fondsenwervers. En ze verdienen veel geld. U hoeft echter niet het typische black-tie-evenement te hebben. In plaats daarvan kun je een superheldenkostuumfeest of animefeest houden. Ook een stripfeestje kan een groot succes zijn, zeker als je daar leuke extra's aan toevoegt, zoals een verkleedwedstrijd. Hoewel feestjes prijzig kunnen worden, kun je een kleine vergoeding vragen en mensen een gerecht laten meenemen of verkopers laten doneren voor je evenement.

Kunstinstallatie

Supermarkten verdienen geld aan die kleine hartjes voor goede doelen. Neem dit idee en breid het uit door een inzamelingsactie voor kunstinstallaties te maken. Maak op een grote witte muur een afbeelding met de cijfers in kleur. Creëer een bedrag in dollars voor elke sectie en laat de donoren, met behulp van hun aangewezen kleur, hun sectie inkleuren of een leuk kunstwerk maken. Als de inzamelingsactie voorbij is, heb je een creatief kunstwerk en geld voor je goede doel.

Spuitpistool- en waterballonwedstrijd

Het plezier houdt niet op als je naar de universiteit gaat. En jongvolwassenen houden ervan om stoom af te blazen. Laat ze wat stoom afblazen en wat geld verdienen door een spuitpistool en een waterballongevecht te houden. Ze kunnen hun eigen wapens meenemen, maar jij kunt er ook voor zorgen. Om geld te verdienen, betaalden ze een vergoeding om binnen te komen. Daarna kon de competitie beginnen. De winnaar van de wedstrijd zou een kleine prijs kunnen krijgen van een sponsor.

Waterpistool gevecht
Waterpistool gevecht

Raadspel

Je hebt waarschijnlijk wel eens een inzamelingsactie gezien waarbij een pot gevuld is met M&M's en je beta alt om het aantal te raden. Welnu, je kunt dit doen, maar op een grotere en creatievere schaal. In plaats van snoepjes in een pot, vul je een auto met ballonnen. Laat ze betalen om te raden hoeveel ballonnen er in de auto passen. Of vul heliumballonnen met glitters en laat ze opluchten. Laat de donateurs betalen om te raden hoeveel ballonnen glitter hebben. Je kunt dan een knallende onthulling krijgen.

Versla je frustraties-inzamelingsactie

Op de pinata slaan is een leuke tijd op een verjaardagsfeestje. Breng dit naar een hoger niveau met een inzamelingsactie met Halloween-thema. Hang een dikke, meerlaagse pompoenpinata op. Laat mensen doneren om een zwaai te maken om de prijs binnen te krijgen. Vraag een verkoper om een aantrekkelijke prijs in het midden toe te voegen. Mensen laten betalen per swing en werken om u het meeste waar voor uw geld te geven.

Creatieve manieren om geld in te zamelen voor de universiteit

In plaats van te proberen geld in te zamelen voor je universiteitsclub, probeer je misschien geld te krijgen voor de universiteit zelf. In dat geval wilt u misschien een meer persoonlijke benadering van uw fondsenwervingstraject. Probeer deze ideeën uit om geld in te zamelen voor je collegegeld.

Miles voor geld

Als het gaat om het inzamelen van geld voor je collegegeld, kun je mensen elke kilometer laten sponsoren die je loopt, hardloopt, fietst of wandelt. U documenteert niet alleen uw mijlen zodat iedereen deze kan zien, maar u verdient ook collegegeld. Misschien kan elke kilometer een specifieke betekenis hebben in uw onderwijstraject.

Durf te dromen

Laat mensen je sponsoren om gekke uitdagingen te doen. Deze zouden niet op het gebied van verwondingen moeten zijn, maar op plezier, zoals mensen die je sponsoren om je hoofd te scheren, een hete peper te eten of in het openbaar te zingen. Hoe gekker het lijkt, hoe meer mensen mee willen doen.

speurtocht

Een speurtocht hoeft niet duur te zijn, maar kan wel heel leuk zijn. En als er een mysterie betrokken is bij wat mensen gaan vinden, is het nog aantrekkelijker. Breng onderweg een pad met aanwijzingen in kaart en laat mensen een bijdrage doneren om mee te doen aan de speurtocht. Dit is nog leuker als je een thema toevoegt, zoals het vinden van de toverstokspeurtocht of het volgen van het feeënpad.

Brieven aan een verliefdheid

Benoem jezelf als de gepersonaliseerde cupido voor je vrienden, familie en anderen. Daarom kunnen mensen je een kleine donatie geven om geheime verliefdheidsbrieven te bezorgen. U kunt dit doen via sms, sociale media of persoonlijk. Je kunt niet alleen studiegeld verdienen, maar het is ook een leuke inzamelingsactie rond Valentijnsdag en Zoetste Dag.

Tuinflamingo's

Tuinflamingo's zijn een rage. Maak een inzamelingsactie voor flamingo's in de tuin. Mensen bieden aan om iemands tuin 24 uur lang anoniem te laten overladen met flamingo's. Je kunt dit in de loop van een maand of twee doen om het plezier en mysterie toe te voegen.

Flamingo tuinornamenten
Flamingo tuinornamenten

Draai om te winnen

Je hebt collegegeld nodig en je familie wil dat je klusjes doet. Probeer een draai om een inzamelingsactie te winnen. Maak een spinner met verschillende klusjes erop, zoals auto's wassen, gras maaien, bijles geven, babysitten, enz. Je kunt ook dingen toevoegen waarvoor je naar school gaat, zoals boekhoudkundig advies, website-advies, enz. Voeg een paar vrije ruimtes toe in de mix. Laat mensen doneren voor een draai om te winnen. Maak vouchers die ze op elk moment kunnen gebruiken.

Snoepgrammen

Terwijl je nog op de middelbare school zit, kun je snoepgrammen veilen. Voor een kleine donatie geef je hartverwarmende snoepjes en briefjes aan verliefdheden en liefdesbelangen. Zorg ervoor dat het leuk en anoniem blijft.

Call It Quits-uitdaging

Laat je vrienden, familie en wie dan ook je sponsoren om iets op te geven voor een bepaalde tijd. Ze kunnen je bijvoorbeeld minuten of uren sponsoren om alles op te geven, van pizza tot kauwgom.

Huisdierfeest

Een feest is een feest, zelfs een dierenfeestje. Betrek niet alleen uw vrienden en familie, maar ook hun huisdieren bij een verkleedfeestje voor huisdieren. Maak een gemeenschapsaangelegenheid door een leuke kostuumwedstrijd en lekkernijen te houden in het plaatselijke hondenpark. U kunt een kleine bijdrage in de toegangsprijs vragen. Maar het plezier is gratis.

Swing-inzamelingsactie

Je bent geen kind meer, maar dat betekent niet dat je geen plezier kunt hebben in de speeltuin. Benut je innerlijke kind en organiseer een inzamelingsactie voor de speeltuin. U kunt bijvoorbeeld mensen geld laten doneren voor elke minuut dat u op de schommel staat of aan het klimrek hangt. Jouw gezin doet alleen mee aan de fotokeuzes.

Inzamelingsactie met elastiekjes

Mensen zijn dol op die rubberen armbanden of banden. Koop ze in bulk met je naam en school. Bij elke donatie krijgen ze een elastiekje. Het is een eenvoudige en gemakkelijke manier om op elk gewenst moment aan het broodnodige geld te komen.

Ideeën voor fondsenwerving voor virtuele universiteiten

Hoewel het leuk is om samen te komen, is het niet altijd mogelijk. Daarom zijn virtuele inzamelingsacties een ware rage, vooral tijdens pandemieën of het griepseizoen. Als het gaat om het maken van een virtuele inzamelingsactie, probeer deze ideeën dan eens.

Halfpuntafbeeldingen
Halfpuntafbeeldingen

Bewegen via crowdsourcing

Als je geld wilt krijgen voor je studie, is GoFundMe een optie. Het is echter niet de enige crowdsourcingbron; u kunt ook ScholarMatch of Indiegogo proberen om uw campagnes te starten. De sleutel hier is om een verhaal te creëren dat trendwaardig is en jouw goede doel promoot.

Sociale media-uitdaging

TikTok zit boordevol uitdagingen. Gebruik dit in uw voordeel door een inzamelingsactie op sociale media te creëren. Betrek iedereen erbij door een uitdaging te creëren die trendy is, zoals ThePushUpChallenge.

Ontwerper T's

Je kunt niet alleen een wedstrijd houden om de afbeelding voor deze gepersonaliseerde t-shirts te ontwerpen, maar je kunt ook een webwinkel zoals customink.com gebruiken om mensen t-shirts voor je campagne te laten kopen. Over het algemeen krijg je wat veel per gekocht shirt. Hoe beter het ontwerp, hoe meer je kunt maken. Onthoud: het draait allemaal om delen, delen, delen!

Waardering post-its

Het is belangrijk om aardig te zijn! Daarom kun je een post-its-evenement voor waardering creëren. Zet een online evenement op en mensen kunnen doneren om waarderingspost-its te posten voor die speciale mensen in hun leven. Verdien een beetje geld en laat mensen lachen.

Virtuele klas

Heb jij gekke kookvaardigheden? Ben jij een cocktailkenner? Deel uw vaardigheden met de wereld door een virtuele klas te creëren waarvoor zij een donatie kunnen doen. Dit kunnen niet alleen perfecte geldmakers zijn, maar je kunt ze ook meerdere keren hosten.

Online-a-Thon

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van een walk-a-thon of een read-a-thon, maar dit is een online-a-thon. Dus je kunt rennen, lopen, lezen, videogames spelen, wat heb je ook. Donateurs melden zich aan om minuten, mijlen, ronden en meer toe te zeggen. Het enige dat u hoeft te doen, is een logboek van uw activiteiten bijhouden, zodat piepgeluiden u kunnen volgen. Nadat de tijd om is, worden donoren voor hun toezegging in rekening gebracht.

Quizavond

Wie houdt er niet van een goede quizavond? Laat mensen zich via een online quiz-app aanmelden om te spelen en hun gedachten te testen. Met de juiste hoeveelheid promotie is het een leuke en relatief pijnloze manier om snel geld te verdienen.

Online vloekpot

Het is moeilijk om je taalgebruik online te bekijken. Houd een leuke wedstrijd om te zien wie het langst kan vloeken zonder te vloeken. Als het je niet lukt om het op een van je sociale media-accounts schoon te houden, doneer je een bepaald bedrag in de vloekpot. Het is allemaal leuk.

Samen knutselen

Houd een Zoom- of Google Meets-knutselavond en laat mensen doneren om aanwezig te zijn. Dit kunnen leuke inzamelingsacties zijn rond feestdagen. Je kunt er ook een knutselwerkje van maken en ervan nippen, afhankelijk van de leeftijd van de studenten.

Bang of Bust-veiling

Rond verschillende sponsors bijeen voor items om te veilen. Je kunt ook naar je plaatselijke dollarwinkel gaan en kleine snuisterijen kopen. Vul een papieren zak met uw sponsorartikelen en snuisterijen, wijs ze een nummer toe en laat het plezier beginnen. Laat de veilingmeesters weten wat de items met een hoog ticket zijn voordat ze beginnen. Je kunt gek geld verdienen.

Online garageverkoop

Het weggooien van spullen die je niet meer nodig hebt, is een geweldige manier om wat deeg te maken. Maar wie heeft er tijd om een garage sale te organiseren? In plaats daarvan kunt u een online garage sale houden. Mensen doneren voor de spullen, en jij ruimt op. Pak nu je oude spullen en begin met het maken van foto's.

Films met vrienden

In plaats van een filmmarathon kun je ook een Netflix-inzamelingsactie houden. Creëer een 24-uurs Netflix-filmmarathon waar je kunt chatten en een aantal van je favorieten kunt bekijken. Mensen doneren gewoon om deel uit te maken van het plezier. Centreer je marathon rond populaire series en shows, zoals het op volgorde kijken van de Marvel-films.

Het plezier behouden in de inzamelingsactie

Het kan moeilijk zijn om nieuwe ideeën voor fondsenwerving voor universiteiten te vinden. U hoeft echter niet vast te houden aan de oude standaarden van bake-offs of autowasstraten. In plaats daarvan kun je creatief worden door een paar van deze ideeën uit te proberen voor inzamelingsacties voor universiteitsclubs of voor het verdienen van collegegeld.

Aanbevolen: