11 beproefde fondsenwervingsideeën voor mensen in nood

Inhoudsopgave:

11 beproefde fondsenwervingsideeën voor mensen in nood
11 beproefde fondsenwervingsideeën voor mensen in nood
Anonim
Tienermeisjes organiseren een verkoop van tweedehands kleding voor een goed doel
Tienermeisjes organiseren een verkoop van tweedehands kleding voor een goed doel

Het organiseren van een inzamelingsactie kan een geweldige manier zijn om mensen in nood te helpen. Of u nu een vriend, familielid, buurman of collega wilt helpen, er zijn veel ideeën voor fondsenwerving die u kunt overwegen. Van virtuele inzamelingsacties waaraan mensen kunnen bijdragen zonder hun huis te verlaten, tot persoonlijke evenementen of de verkoop van artikelen: het is zeker mogelijk om geld in te zamelen voor personen die met onverwachte financiële problemen worden geconfronteerd of met een tragedie te maken hebben.

Crowdfunding-campagne

Het opzetten van een crowdfundingcampagne is een goede manier om snel geld in te zamelen voor particulieren. Andere soorten inzamelingsacties vereisen veel planning en tijd om reclame te maken, maar een crowdfundingcampagne kan via GoFundMe in slechts een paar minuten worden opgezet. Om die reden is deze optie vooral goed voor onverwachte omstandigheden, zoals het nodig hebben van donaties om de begrafeniskosten te betalen na een onverwacht overlijden, of om in de basisbehoeften te voorzien na een brand of een tornado. Crowdfundingcampagnes werken ook goed als er gedurende een lange periode geld moet worden ingezameld, bijvoorbeeld om iemand te helpen de kosten te dekken van lopende en dure medische behandelingen die niet worden gedekt door de ziektekostenverzekering.

Amazon-verlanglijst

In situaties waarin donaties in de vorm van producten (in plaats van geld) nuttig zijn, kan het gebruik van een Amazon Wish List een geweldige manier zijn om items bij mensen in nood te krijgen. U hoeft alleen maar uit te zoeken wat ze nodig hebben en waar ze zendingen kunnen ontvangen, en vervolgens namens hen een Amazon Wish List op te stellen. Deel de link met uw contacten en anderen die mogelijk geïnteresseerd zijn, bijvoorbeeld via een buurt- of gemeenschapsspecifieke Facebook-pagina. Leg de situatie uit, zodat mensen weten waarom hen wordt gevraagd een bijdrage te leveren, en moedig hen aan de link te delen. Dit is een geweldige manier om benodigdheden zoals voedsel, kleding, huishoudelijke artikelen en artikelen voor persoonlijke verzorging naar mensen in nood te sturen, evenals speelgoed voor kinderen van wie de families dergelijke artikelen misschien niet kunnen betalen.

Inzamelingsactie voor directe verkoop

Neem contact op met een directe verkoopvertegenwoordiger bij u in de buurt en vraag of zij bereid zijn u te helpen geld in te zamelen voor een verdienstelijke persoon of familie. Als je een persoonlijk of online feest organiseert om hun waren te verkopen, is de kans groot dat ze ermee instemmen een deel van de winst van je evenement te doneren aan de persoon(en) voor wie je geld probeert in te zamelen. Neem contact op met lokale onafhankelijke vertegenwoordigers die samenwerken met kaarsfeestbedrijven zoals Scentsy, huidverzorgingslijnen voor directe verkoop zoals Mary Kay en andere thuisfeestbedrijven, zoals Pampered Chef of Tastefully Simple. Ze zullen waarschijnlijk de kans vinden om nieuwe klanten te werven terwijl ze iemand in nood helpen om aantrekkelijk te zijn.

Inzamelingsactie voor tuinverkoop

Inzamelingsactie voor werfverkoop
Inzamelingsactie voor werfverkoop

Een rommelmarkt kan een geweldige manier zijn om geld in te zamelen voor mensen in nood, vooral als je gedoneerde spullen kunt krijgen van anderen die ook willen helpen. Stel een datum vast voor de garage sale en laat weten dat u op zoek bent naar items om te verkopen. Kies een paar inleverdata en tijdsbestekken, zodat mensen die hun ongewenste spullen willen delen, deze bij u thuis kunnen achterlaten (of op een andere locatie waar de uitverkoop zal plaatsvinden). Rekruteer enkele vrijwilligers om te helpen vóór, tijdens en na de verkoop. Bedenk een eenvoudig prijsplan, zoals hetzelfde bedrag in rekening brengen voor bepaalde soorten artikelen of kleurgecodeerde stippen voor elk prijspunt. Promoot de verkoop via sociale media, mond-tot-mondreclame en borden. Geef op dat de opbrengst zal worden gebruikt om een lokale persoon in nood te helpen.

Inzamelingsactie voor restaurantavonden

Lokale restaurants zijn soms bereid speciale fondsenwervingsavonden te organiseren om geld in te zamelen voor een goed doel. Neem contact op met de manager of eigenaar van een plaatselijk restaurant en leg de situatie uit van de persoon die u probeert te helpen. Ze zijn misschien bereid om op een bepaalde dag een percentage van de winst te doneren aan mensen die binnenkomen en zeggen dat ze er zijn voor de inzamelingsactie voor die persoon. Deze evenementen worden meestal gepland tijdens perioden die doorgaans traag zijn in het restaurant. Het idee is dat de organisator van de fondsenwerving mensen aanmoedigt om gedurende die tijd binnen te komen, wat resulteert in een win-winsituatie voor het bedrijf (meer verkeer en omzet) en het goede doel (ingezameld geld).

Inzamelingsactie voor foodtrucks

Als alternatief voor een restaurantavond kun je contact opnemen met eigenaren van lokale foodtrucks om te zien of ze bereid zijn deel te nemen aan een inzamelingsactie. Dit is vooral een goede optie als je geld wilt inzamelen voor een buurman, collega of kerklid. De foodtrucks kunnen worden opgesteld in de buurt van de persoon of op de parkeerplaats van het bedrijf waar de persoon werkt of de kerk waartoe hij of zij behoort. Op die manier is het erg handig voor mensen die persoonlijk de persoon kennen die hulp nodig heeft om de inzamelingsactie te ondersteunen. Het helpt ook de eigenaren van foodtrucks, omdat ze hun smakelijke lekkernijen kunnen introduceren bij nieuwe klanten die anders misschien niet op de hoogte zouden zijn van wat ze te bieden hebben.

Virtuele Trivia-inzamelingsactie

Het organiseren van een virtuele trivia-avond is een leuke manier om geld inzamelen voor een goed doel te combineren met een avond vol virtueel entertainment vanuit het comfort van thuis. Wijs een trivia-meester aan die verantwoordelijk is voor het bedenken van trivia-vragen en -antwoorden, en voor het uitvoeren van de game via Zoom (of een ander platform). Stel een maximaal aantal spelers en een toegangsprijs in (die wordt gedoneerd) en neem vervolgens contact op met uw contacten via sociale media en nodig ze uit om te spelen. Moedig hen aan om te delen, zodat nog meer mensen de kans krijgen om deel te nemen. Als je met een enthousiaste groep komt, wil je misschien maandelijks een spel organiseren. Laat de deelnemers personen in nood nomineren en aan het einde van elk spel stemmen om te kiezen wie van het volgende spel zal profiteren.

Inzamelingsactie voor zaailingen

Als je groene vingers hebt en je klaarmaakt voor het tuinseizoen, overweeg dan om eventuele extra plantstarts die je hebt aan je lokale contacten aan te bieden in ruil voor een kleine donatie die aan een persoon of gezin wordt gegeven. Als je, zoals de meeste tuiniers, met zoveel zaden begint dat je uiteindelijk extra zaailingen overhoudt, is dit een supergoedkope optie om geld in te zamelen, omdat je wat je al hebt, gaat gebruiken om geld in te zamelen voor iemand die financiële hulp nodig heeft. Zelfs als u speciaal voor dit doel een paar pakjes zaden start, zal uw investering minimaal zijn. Vertel het aan uw vrienden en familie en verspreid de boodschap via sociale media om interesse te wekken. De kans is groot dat veel mensen het idee zullen waarderen om planten te kopen bij een sociaal bewuste lokale tuinman.

Verloting cadeaumand

Geschenkmandloterij
Geschenkmandloterij

Verzamel donaties van lokale bedrijven, individuen of kleine groepen (zoals kerkcommissies, buurtverenigingen, werkteams, enz.) die bereid zijn te helpen met een inzamelingsactie. Verzamel de items in een paar leuke geschenkmanden en verkoop vervolgens loten waarmee supporters de kans krijgen om een van de manden te winnen. U kunt dit sjabloon voor loterijkaartjes gebruiken om snel en eenvoudig de kaartjes te maken die u wilt verkopen, en vervolgens vrijwilligers te werven om de kaartjes te helpen verkopen en de trekking te organiseren. Overweeg om de trekking via Facebook Live te doen, zodat kaarthouders kunnen weten wie elk van de manden heeft gewonnen.

Verpakte ma altijdverkoop

Als je hulp hebt en een plek om ma altijdborden of meeneemma altijden in dozen te bereiden en serveren, kan een visfrituur, een barbecuediner of een ander soort ma altijdverkoop een geweldige manier zijn om geld in te zamelen voor iemand die dat wel is nodig hebben. Als je veel hulp hebt, wil je misschien zelfs een fondsenwervende kookactie opnemen als onderdeel van het evenement. Neem vooraf bestellingen aan om er zeker van te zijn dat u de juiste hoeveelheid voedsel heeft. Mogelijk kunt u sommige of alle ingrediënten gedoneerd krijgen. Als dat niet het geval is, moet u de benodigdheden vooraf kunnen betalen en vervolgens de kosten vergoed krijgen voordat u de winst schenkt aan de persoon of familie die de inzamelingsactie moet ondersteunen. Plan het evenement ver genoeg van tevoren om de boodschap te verspreiden via sociale media en guerrillamarketingstrategieën.

Bakuitverkoop

Het organiseren van een bakuitverkoop is een andere geweldige manier om geld in te zamelen voor mensen die in nood verkeren. Dit is vooral een goede optie als een groep geld wil inzamelen voor een van henzelf, bijvoorbeeld wanneer een kerklid of collega een tragedie of een ander soort onverwacht verlies meemaakt. Deze inzamelingsactie houdt eenvoudigweg in dat groepsleden willen helpen bij het maken en doneren van gebakken producten, die vervolgens aan anderen worden verkocht als een manier om geld in te zamelen om hun collega te ondersteunen die financiële hulp nodig heeft. Op een werkplek kan de uitverkoop vóór of na het werk of tijdens de lunchpauze plaatsvinden. Voor een inzamelingsactie voor de kerk kunnen goodies te koop worden aangeboden, waar mensen ze kunnen zien als ze de dienst verlaten.

Een verschil maken voor mensen in nood

Als het gaat om het inzamelen van geld voor mensen in nood, is geen enkel bedrag te klein (of te groot!). Het is natuurlijk normaal dat je voldoende wilt kunnen bijdragen om echt impact te kunnen maken. Als het uw doel is een aanzienlijk bedrag in te zamelen, moet u mogelijk meer dan één inzamelingsactie organiseren. U kunt bijvoorbeeld een loterij combineren met een bakverkoop of een ma altijdverkoop. Voor nog meer opties kunt u enkele andere slimme fondsenwervingsideeën verkennen, zoals deze leuke spellen om geld in te zamelen op kantoor of een selectie kindvriendelijke fondsenwervingsideeën. Wat u ook besluit te doen, het verspreiden van de boodschap om de inzamelingsactie te promoten en het aanmoedigen van mensen om genereus te doneren zullen belangrijke sleutels tot uw succes zijn.

Aanbevolen: