Hoe je Dragon Fruit kunt laten groeien en de beste resultaten beha alt

Inhoudsopgave:

Hoe je Dragon Fruit kunt laten groeien en de beste resultaten beha alt
Hoe je Dragon Fruit kunt laten groeien en de beste resultaten beha alt
Anonim
Vrouwenhand aanraken en vasthouden van Dragon Fruit in de tuin
Vrouwenhand aanraken en vasthouden van Dragon Fruit in de tuin

Dragonfruit is een lid van de cactusfamilie, afkomstig uit de regenwouden van Zuid-Amerika. Als hij bloeit, behoren de bloemen tot de grootste ter wereld, en uit die bestoven bloemen groeit drakenfruit. De stekelig uitziende vruchten zijn beslist uniek, en het goede nieuws is dat je ze met een beetje zorg en onder de juiste omstandigheden thuis kunt kweken. Ontdek welke omstandigheden en zorg je nodig hebt en leer hoe je thuis drakenfruit kunt kweken.

Warme temperaturen en fel licht zijn essentieel

Dragonfruit is eigenlijk een klimmende tropische cactus. Om drakenfruit succesvol te laten groeien, is het dus belangrijk om in de eerste plaats te voorzien in de elementen die nodig zijn voor zowel cactussen als tropische planten.

Helder licht

Dragonfruit heeft minimaal zes uur (bij voorkeur meer) vol, helder licht per dag nodig. Een onbelemmerd raam op het zuiden zou ideaal zijn als je binnen kweekt, of op een plek in de volle zon buiten.

Als je drakenfruit binnenshuis wilt kweken en geen helder zuidelijk raam hebt, moet je plantenlampen installeren om het voldoende licht te geven voor een sterke, gezonde groei. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat drakenfruitplanten behoorlijk groot worden, dus ze hebben een grote container nodig (minstens twaalf tot achttien centimeter diep en breed) en voldoende ruimte om te groeien en zowel groter als breder te worden.

Drakenfruit in de tuin
Drakenfruit in de tuin

Warmte

Dragonfruit groeit het beste bij temperaturen tussen 60 en 85 graden Fahrenheit. Het is niet bestand tegen temperaturen onder de 40 graden Fahrenheit en moet absoluut uit de buurt van koude tocht worden gehouden.

Vochtigheid, bodem, water en bemesting

Het is belangrijk om zoveel mogelijk de omstandigheden na te bootsen die de drakenvrucht zou hebben in zijn oorspronkelijke habitat.

  • Hoge luchtvochtigheidzijn belangrijk voor het kweken van gezond, productief drakenfruit. Als je hem binnenshuis kweekt, kun je dit het gemakkelijkst bereiken door een luchtbevochtiger te plaatsen in de ruimte waar de plant groeit, of door hem meerdere keren per dag te besproeien.
  • Dragonfruit geeft de voorkeur aanzeer goed doorlatende grond. Een standaard mix van cactussen en vetplanten is het ideale plantmedium voor het kweken van drakenfruit in potten.
  • Als lid van de cactusfamilie hoeft drakenfruit niet vaak water te krijgen; alleenwater geven als de bovenste paar centimeter aarde is uitgedroogd, en zorg ervoor dat al het overtollige water goed wegloopt.
  • Dragonfruit moet tijdens het groeiseizoenéén keer per maand worden bemest met een uitgebalanceerde meststof.

Ondersteuning bieden voor Dragon Fruit

Zoals eerder vermeld, is drakenfruit een wijnplant en heeft ondersteuning nodig om goed te groeien. Er zijn een paar manieren om uw planten te ondersteunen. Steunen moeten worden geïnstalleerd wanneer de planten twaalf centimeter hoog worden.

  • Stake: Een sterke bamboe- of metalen paal die in de grond in de buurt van de plant is verzonken, zal deze helpen ondersteunen. Je kunt de plant voorzichtig aan de paal bevestigen met touw of stukjes oude katoenen kleding in stukken knippen.
  • Trellis: Een zelfgemaakt of in de winkel gekocht houten of metalen latwerk kan de plant ondersteunen, en je kunt het gemakkelijk aan het latwerk bevestigen naarmate de plant groeit.
  • Tomatenkooi: Tomatenkooien zijn een goedkope optie die uitstekend werk levert bij het ondersteunen van drakenfruitplanten in de tuin of in containers.

Drakenfruitproductie

Hier komt geduld om de hoek kijken. Het duurt wel vijf jaar voordat een drakenfruitplant bloemen en fruit produceert. Maar als hij eenmaal begint, kan een gezonde plant je 20 tot 30 jaar van fruit voorzien.

Bestuivende drakenfruit

Buiten zorgen bijen en andere bestuivers voor bestuiving, maar als je binnen drakenfruit kweekt, moet je dat proces zelf uitvoeren. Het is een enigszins lastig proces; de planten bloeien alleen 's nachts en duren maar één nacht. Bestuiving moet binnen dat korte tijdsbestek plaatsvinden.

  • Zodra de bloemen zijn geopend, gebruik je een tandenstoker of eetstokje om stuifmeel van de helmknoppen (vrouwelijke delen van de bloem) op te pikken.
  • Breng het stuifmeel over naar het stigma (mannelijk deel van de bloem).
  • Als de bestuiving succesvol was, zal zich binnen één tot twee weken een kleine drakenvrucht beginnen te vormen.
  • Dragonfruit is ongeveer 50 dagen na bestuiving klaar voor de oogst.
Witte drakenvruchten bloem
Witte drakenvruchten bloem

Leer hoe je drakenfruit kunt kweken

Drakenfruit bevat veel vitamines en mineralen en is heerlijk in smoothies en fruitsalades. Met een beetje zorg en veel geduld kun je drakenfruit in je eigen huis of tuin kweken.

Aanbevolen: