Huisarts versus huisartspraktijk: waarom een huisarts de beste keuze is

Inhoudsopgave:

Huisarts versus huisartspraktijk: waarom een huisarts de beste keuze is
Huisarts versus huisartspraktijk: waarom een huisarts de beste keuze is
Anonim
Huisartsarts
Huisartsarts

Proberen de beste arts voor uw gezin te vinden kan overweldigend zijn. Er zijn een aantal zaken waarmee u rekening moet houden, zoals referenties, specialisaties en locatie. Bovendien kunnen de termen 'huisarts' en 'huisarts' moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn als u naar een aanbieder zoekt. Ontdek de verschillen tussen de twee en hoe een huisartsenpraktijk aan meer van uw behoeften kan voldoen.

Huisarts versus huisartspraktijk

Voordat u een arts kiest, wilt u weten welke licentie zij hebben om te oefenen, die kan variëren afhankelijk van de staat, en hun opleidingsachtergrond.

Huisartsenpraktijk

Een huisarts heeft de minste opleidingseisen vergeleken met andere typen artsen. Na de medische opleiding hoeven huisartsen slechts een jaar stage te lopen voordat ze een vergunning kunnen krijgen om te oefenen.

Een voordeel van naar een huisarts gaan is dat het meer mogelijkheden biedt om uw arts te kiezen, vooral als u alleenstaand bent en niet specifiek op zoek bent naar een huisartspraktijk. Het nadeel is echter dat een huisarts de minste opleiding en ervaring heeft.

Huisartsen behoren tot het verleden vanwege aanvullende medische opleidingen en verzekeringseisen. Dr. Kevin Gebke, een huisarts en sportgeneeskundige aan de Indiana University He alth, zegt dat de term 'huisartspraktijk' vroeger een arts betekende die geen residentie voltooide om een specifieke specialisatie te verwerven.

Huisarts

Tegenwoordig voltooit een grote meerderheid van de artsen echter een residentie en wordt zij gecertificeerd in een specialiteit, naast een vergunning in hun staat. Daarom zal het overwegen van huisartsen uw aantal opties waarschijnlijk niet veel vergroten.

De term 'huisartspraktijk' wordt nu gewoonlijk 'huisartsgeneeskunde' genoemd en omvat artsen die zijn gecertificeerd in de specialiteit van het behandelen van gezinnen. Met andere woorden: zij bieden zorg op alle vlakken voor mensen van alle leeftijden. Dr. Gebke vertelt dat hij huisarts is geworden omdat "het de beste opleiding bood om voor alle mensen in de gemeenschap te zorgen."

Om huisarts te worden, moet een arts een residentie van drie jaar voltooien na de medische opleiding die zich richt op huisartsgeneeskunde. Er zijn individuele huisartsenpraktijken, maar ook kantoren waar meerdere huisartsen in een gezamenlijke praktijk zijn gehuisvest.

Redenen om voor een huisartsenpraktijk te kiezen

Als je eenmaal hebt vastgesteld dat een arts over de juiste licentie beschikt en is opgeleid in gezinszorg, komt de keuze "echt neer op relaties, toegang en kwaliteit van de zorg", aldus dr. Gebke. Het is een persoonlijke beslissing die u en uw gezin moeten nemen, maar er zijn genoeg redenen om voor huisartsgeneeskunde te kiezen.

Vriendelijke arts die senior patiënt begroet
Vriendelijke arts die senior patiënt begroet

Brede medische opleiding

Huisartsen zijn opgeleid om een breed scala aan gezondheidsproblemen voor mensen van elke leeftijd te evalueren, diagnosticeren en behandelen. Dit vermindert het aantal artsen dat uw gezin poliklinisch moet bezoeken. Naast de algemene geneeskunde kunnen huisartsen zorg bieden op subspecialisatiegebieden zoals kindergeneeskunde, sportgeneeskunde, pijngeneeskunde, verloskunde en geriatrie.

Bovendien is gedragsmatige gezondheid steeds meer een trainingsfocus geworden voor de huisartspraktijk, waarmee de algehele zorg en behandeling wordt afgerond. Dit omvat het vermogen om de zorg voor psychische aandoeningen en gedragsproblemen voor patiënten van alle leeftijden te diagnosticeren, beheren en coördineren. Voorbeelden van dergelijke problemen zijn depressie, angst en problemen met de impulsbeheersing. Hierdoor kunnen huisartsen, naast omgevingsinvloeden, de invloed van biomedische factoren op mentale en gedragsproblemen bepalen.

Bovendien blijven de verwachtingen over het aantal competenties dat huisartsen zouden moeten hebben toenemen. Een onderzoek met medische experts identificeerde 76 competenties waarover huisartsen zouden moeten beschikken, variërend van verkoudheid bij een kind tot nicotineverslaving, tot hoge bloeddruk en tot dementie. Bovendien hebben medische experts alleen al voor de geriatrische zorg 26 competenties geïdentificeerd die huisartsen zouden moeten hebben.

Gemak en lange levensduur van de zorg

Een van de grootste voordelen van een huisartsgeneeskundearts is dat alle leden van het gezin vanaf de kindertijd tot aan de volwassenheid op één locatie terecht kunnen voor routinematige gezondheidszorg." De meeste patiënten zullen gemak verkiezen boven loyaliteit aan een arts", zegt Dr. Gebke. De mogelijkheid om uw kinderen en uw ouders mee te nemen naar hetzelfde kantoor, en misschien zelfs op dezelfde dag, biedt voor veel gezinnen optimaal gemak. Huisartspraktijken zijn tegenwoordig gebruikelijker, zelfs in kleine steden.

Bovendien zal uw huisarts na verloop van tijd uitgebreide kennis hebben van de medische geschiedenis van u en uw gezin, zodat hij de beste zorg kan bieden. U zult in de loop van de tijd ook een persoonlijkere relatie en verstandhouding met de arts ontwikkelen.

Continuïteit van zorg

Naarmate u ouder wordt, veranderen uw gezondheidszorgbehoeften. Patiënten die van het ene type dokterspraktijk naar het andere verhuizen, kunnen kwaliteitszorg verliezen als ze overstappen, vanwege de tijd die het kost om gegevens over te dragen en kennis te maken met een nieuwe arts. Een huisarts elimineert de noodzaak van deze overgangen, omdat hij u kan behandelen en aan uw behoeften kan voldoen vanaf de geboorte tot aan de ouderdom.

Uitgebreide zorg voor uw gezin

Hoewel er misschien een paar extra factoren zijn waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een arts voor uw gezin, weet u nu tenminste of u een huisarts of een huisarts moet kiezen. Een huisarts kan voor alle leeftijden in uw hele gezin zorgen, om een breed scala aan problemen aan te pakken.

Aanbevolen: