Hoe vaak moet je jeans wassen? Een praktische gids

Inhoudsopgave:

Hoe vaak moet je jeans wassen? Een praktische gids
Hoe vaak moet je jeans wassen? Een praktische gids
Anonim
Hoe vaak jeans wassen
Hoe vaak jeans wassen

Terwijl je deze week voor de derde keer je favoriete jeans aantrekt, vraag je je af of je deze wel moet wassen? Ontdek hoe vaak je jeans moet wassen. Ontdek waarom je jeans niet zo vaak zou moeten wassen. Ontvang tips om je jeans fris te houden tussen de wasbeurten door.

Hoe vaak moet je jeans wassen?

Als het gaat om hoe vaak je je spijkerbroeken moet wassen, zul je verrast zijn als het antwoord luidt: "Dat hangt ervan af." Sommige experts zijn van mening dat je wel zes maanden kunt doen voordat je je spijkerbroek wast. Tegelijkertijd stelt Levis Strauss voor om jeans na ongeveer tien keer dragen te wassen. Dit lijkt misschien lang voor een kledingstuk, maar uit een onderzoek van een Canadese student die zijn spijkerbroek 15 maanden droeg, bleek dat de bacteriën op de spijkerbroek op een normaal niveau waren, zelfs na 15 maanden dragen.

Moet je jeans wassen: waar je op moet letten

Aangezien het antwoord op de vraag wanneer je je spijkerbroek moet wassen allesbehalve geknipt en droog is, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je je favoriete spijkerbroek in de was gooit.

Geurfactor

Ruikt je spijkerbroek? Als het antwoord ja is, moeten ze worden gewassen. Geur betekent dat er zich viezigheid en bacteriën hebben opgehoopt op je favoriete skinny jeans, en dat je ze in de mand moet gooien. Als je twijfelt, was het dan uit!

Bah-factor: morsen

Geurtjes zijn één ding, maar morsen is een ander verhaal. Als je een glas rode wijn op je spijkerbroek hebt laten vallen, moet je de vlek voorbehandelen en in de was doen, zodat de vlek niet blijft plakken. Als je de vlek laat verdwijnen, kan dit betekenen dat je favoriete vervaagde blauwe denim nu een beetje roze is.

Materiaal: denim versus polyester

Je realiseert je dit misschien niet, maar het materiaal waarvan je jeans zijn gemaakt, kan je helpen bepalen hoe vaak je ze moet wassen. Klassieke denimbroeken zijn bedoeld om meerdere keren te dragen vóór het wassen. De vervaagde en versleten look van je favoriete jeans gaat verloren zodra je hem wast. Daarom kun je langer tussen de wasbeurten zitten voor 100% denim. Jeans met polyester of spandex kunnen echter na meerdere keren dragen hun vorm verliezen. Door ze te wassen, kunnen ze hun oorspronkelijke vorm terugkrijgen.

Activiteitsniveau

Misschien wil je het activiteitsniveau zien als de zweetfactor. Als je een spijkerbroek draagt in een vochtig klimaat of buiten werkt, kun je er zeker van zijn dat je erin zweet. Als je spijkerbroek veel activiteit vertoont, wordt hij sneller vies. Het zou dus het beste zijn als u ze vaker wast, soms dagelijks. Meestal kan de snuiftest je vertellen wanneer.

Waarom je jeans minder moet wassen

Vaak is het van nature in je hersenen ingebakken om kleding te wassen nadat je deze hebt gedragen. Jeans zijn echter een ander soort beest. In tegenstelling tot je favoriete T of blouse, maken ze jeans van een zwaarder materiaal. Ze zijn dus bestand tegen meerdere keren dragen. Oude en versleten jeans zijn doorgaans jouw favoriet, omdat ze je lichaam in de loop van de tijd hebben gevormd. Als je ze wast, krimpt de stof en vergaat deze. Dus als je ze de volgende keer aantrekt, zitten ze strak en ben je een paar dagen kwijt om ze weer in te werken.

Jeans verzorgen zonder ze te wassen

Je favoriete jeans past perfect bij je en is de meest comfortabele kleding die je bezit. Om te voorkomen dat je ze opnieuw moet inlopen, moet je jeans verzorgen zonder ze te wassen.

Azijn weken

Als het gaat om het verwijderen van chemische geuren op nieuwe spijkerbroeken of het schoonmaken van spijkerbroeken, kan witte azijn je beste vriend zijn. In plaats van je spijkerbroek in de was te gooien, kun je hem laten weken in koud water en azijn om bacteriën te verwijderen en de kleurstof vast te houden.

Hang jeans buiten

Je realiseert je het misschien niet, maar je spijkerbroek aan de lijn hangen is een van de beste manieren om bacteriën te doden zonder ze te wassen. Niet alleen dat, maar de frisse lucht werkt ook om eventuele vreemde geuren te verdrijven. Zorg ervoor dat je ze binnenstebuiten keert om vervaging te voorkomen.

Drogen spijkerbroek aan de waslijn
Drogen spijkerbroek aan de waslijn

Douchestoom

Je kunt een stoomboot gebruiken om je spijkerbroeken te stomen, maar je kunt ze ook onder de douche bewaren. De stoom frist het denim op en verwijdert de rimpels.

Vlekschoon

Meestal hoef je alleen maar de viezigheid en vlekken tussen het schoonmaken door te verwijderen. Pak een beetje wasmiddel en maak je spijkerbroek schoon, zodat hij voor altijd fris blijft ruiken.

Azijnspray

Als je je spijkerbroek wilt opfrissen en bacteriën wilt doden of geuren wilt verwijderen, besproei hem dan met een 50/50 mengsel van witte azijn en water. De azijn doodt niet alleen geuren, maar ook ziektekiemen.

Moet je je spijkerbroek drogen?

Als je je denim wast, let dan op het waslabel en kies voor luchtdrogen. Hoewel je jeans technisch gezien in een droger kunt drogen, kunnen ze krimpen en vervagen. Laat ze aan de lucht drogen om het versleten gevoel en het comfort te behouden dat je gewend bent. En nadat ze helemaal droog zijn, schud je ze uit of klop je ze op een veranda om ze zachter te maken.

Moet je je spijkerbroek wel of niet wassen?

Als het gaat om het debat over het wassen van spijkerbroeken, moet je ze uiteindelijk wassen. Maar hoe vaak je jeans schoonmaakt, hangt af van je levensstijl. Als je actief bent in je spijkerbroek en zweet, dan waarschijnlijk dagelijks. Onder normale omstandigheden kunnen ze echter ongeveer tien keer dragen. Zorg ervoor dat je je spijkerbroek op de juiste manier wast, zodat hij langer meegaat.

Aanbevolen: