Hoe vaak moet je je badkamer schoonmaken? Basis & Verder

Inhoudsopgave:

Hoe vaak moet je je badkamer schoonmaken? Basis & Verder
Hoe vaak moet je je badkamer schoonmaken? Basis & Verder
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Hoe vaak moet je je badkamer schoonmaken? Vaker dan je denkt. Sommige delen van uw badkamer moeten elke 2-3 dagen worden schoongemaakt, terwijl andere delen twee weken of langer kunnen duren. Ontdek welke delen van uw badkamer het meest moeten worden schoongemaakt, en hoe vaak u uw toilet en douche moet schoonmaken.

Hoe vaak moet u uw badkamer schoonmaken: regelmatig schoonmaken

Als het gaat om hoe vaak je je badkamer moet schoonmaken, wil je dit gebied minstens één keer per week schoonmaken. Sommige delen van uw badkamer vragen meer of minder aandacht, maar u wilt niet dat uw badkamer langer dan een week zonder goede schoonmaak blijft. Waarom? Het toilet is een van de belangrijkste redenen. Als je naar de badkamer gaat, verdwijnt al die narigheid niet zomaar in de afvoer als je doorspoelt. Het doorspoelen zelf projecteert enkele microbiële deeltjes in de lucht en op de vloer van uw badkamer. Dus in plaats van naar je badkamer als geheel te kijken, kun je beter bedenken hoe je de onderdelen ervan moet schoonmaken.

Badkamergedeelte Hoe vaak schoonmaken
Toilet dagelijks; wekelijks
kuip 1-2 weken
Gootsteen wekelijks
Vloer 1-2 weken
Badkamerventilator elke 6 maanden

Tips voor wanneer u elk onderdeel van uw badkamer moet schoonmaken

De frequentie waarmee een badkamer wordt schoongemaakt, is afhankelijk van een aantal verschillende factoren, waaronder het aantal mensen in uw huishouden en de mate waarin de badkamer wordt gebruikt. Het huis van een alleenstaande hoeft bijvoorbeeld de badkamer veel minder schoon te maken dan een gezin van zes personen. Bekijk echter eens de algemene richtlijnen voor het regelmatig schoonmaken van elk deel van uw badkamer.

Hoe vaak het toilet schoonmaken

Als het gaat om hoe vaak je de badkamer moet schoonmaken: het toilet is ground zero. Dit is waar alle kiemactie plaatsvindt. Maak het toilet minimaal één keer per week schoon. Als je een groot gezin hebt, maak het dan elke twee tot drie dagen schoon. Dit betekent niet dat je elke twee tot drie dagen intensief moet schrobben. Maar je moet het toilet en de wc-bril afnemen met een desinfecterend doekje of wat waterstofperoxide om al die ziektekiemen te doden.

Man schoonmaak toilet
Man schoonmaak toilet

Hoe vaak moet u uw gootsteen en spiegel schoonmaken

De schade buiten Ground Zero wordt altijd minder, en dit geldt ook voor je badkamer. Omdat de wastafel en de spiegel zich dicht bij het toilet bevinden, moet u deze minstens één keer per week schoonmaken. Je kunt ze echter wel vaker schoonmaken, omdat hier veel handen wassen en tandenpoetsen plaatsvindt. Je kunt jezelf wat schoonmaakwerk besparen door je spiegel en porseleinen gootsteen aan het eind van de dag af te vegen met een droge handdoek.

Wanneer moet u uw badkamerhanddoeken schoonmaken

Hoe vaak je je handdoeken moet verversen is een ander punt waar mensen niet helemaal zeker van zijn. Je wilt deze ongeveer om de dag veranderen. Verwissel de handdoeken en neem de vuile handdoeken uit de mand mee naar de wasruimte. Dit houdt alles fris en voorkomt dat er schimmel ontstaat doordat handdoeken te lang liggen.

Hoe vaak moet u uw badkamervloer schoonmaken?

U moet de tegel- of laminaatvloeren in uw badkamer regelmatig ontdoen van vuil en puin door deze ongeveer één keer per week te vegen en de rommel op te ruimen zodra deze zich voordoen. U hoeft het echter niet wekelijks te dweilen als het niet te vuil is. Dweilen is variabel en kan elke 1-2 weken gebeuren, afhankelijk van hoe vuil uw badkamer is. U kunt echter overwegen om de vloer rond het toilet vaker af te vegen met waterstofperoxide of met desinfecterende doekjes.

Hoe vaak moet u uw badkuip en douche schoonmaken

Hoe vaak u uw douche en badkuip schoonmaakt, hangt van een aantal factoren af. Als u elke dag of meerdere keren per dag doucht, veeg hem dan na gebruik af en zorg ervoor dat u hem één keer per week schoonmaakt. Als u echter slechts om de 2-3 dagen doucht, kunt u meer dan een week wachten voordat u uw douche en bad goed schrobt. Probeer uw douche of badkuip gemiddeld minstens één keer per week schoon te maken als er veel verkeer is. Dit zorgt ervoor dat zeepresten en ziektekiemen zich niet ophopen.

Hoe vaak de douche schoonmaken
Hoe vaak de douche schoonmaken

Hoe vaak moet u uw douchegordijn schoonmaken?

Maak uw douchegordijn één keer per maand schoon. Als je veel doucht en het douchegordijn wordt behoorlijk vies, dan kun je het vaker dan één keer per maand schoonmaken. Je wilt er zeker van zijn dat je het minstens elke drie maanden schoonmaakt.

Hoe vaak moet je je badmatten schoonmaken?

Badmatten zijn iets dat mensen vaak vergeten tijdens hun schoonmaakspel. Net als handdoeken zijn deze echter belangrijk om regelmatig schoon te maken. U moet uw badmatten om de paar dagen schoonmaken en ze ongeveer één keer per week wassen. Ze krijgen allerlei soorten smurrie en vuil op zich, je beseft het misschien niet eens.

Hoe vaak moet u uw badkamer grondig reinigen?

Als u uw badkamer regelmatig schoonmaakt, hoeft u deze niet vaker dan elke twee weken tot één keer per maand grondig schoon te maken. Een dieptereiniging gaat verder dan alleen een reguliere reiniging. U maakt niet alleen oppervlakken schoon, maar ruimt ook lades, medicijnkastjes en meer op. Je veegt ook alle spleten en geeft alles in de kamer een grondige desinfectie en schrobbeurt.

Houd uw badkamer schoon

De beste manier om uw badkamer sprankelend te houden is door regelmatig onderhoud, om ervoor te zorgen dat ziektekiemen niet groeien, en door de badkamer elke paar weken tot één keer per maand grondig schoon te maken. Maak uw badkamer minstens één keer per week schoon voor de meeste oppervlakken.

Aanbevolen: