Vastu voor de slaapkamer: eenvoudige tips om vrede te bevorderen

Inhoudsopgave:

Vastu voor de slaapkamer: eenvoudige tips om vrede te bevorderen
Vastu voor de slaapkamer: eenvoudige tips om vrede te bevorderen
Anonim
Vastu voor de slaapkamer
Vastu voor de slaapkamer

Het gebruik van Vastu voor slaapkamerontwerp kan u van nuttige energie voorzien. Als u de juiste Vastu Shastra kent voor slaapkamerontwerpen en -decors, kunt u genieten van een verkwikkende slaap.

Vastu voor slaapkamerdecors

Er zijn een paar kompasrichtingen die de beste kwadrantlocaties zijn voor een Vastu-slaapkamer. Deze omvatten het zuiden, zuidwesten, oosten, westen en noordwesten. De andere drie kompasrichtingen, noord, noordoost en zuidoost, moeten worden vermeden.

Vijf elementen van Vastu Shastra

Je kunt de vijf elementen in Vastu Shastra-applicaties gebruiken om je slaapkamer te decoreren. Elk element kan worden gebruikt met zijn gecoördineerde kompasrichting.

  • Water: Noordoost. Dit is een heilige richting en niet de voorkeur voor plaatsing in een slaapkamer.
  • Vuur: Zuidoost. Deze richting wordt zelden gebruikt voor plaatsing in een slaapkamer.
  • Lucht: Noordoost. Nogmaals, dit is een heilige richting.
  • Ruimte: Midden. De ruimte wordt Brahmasthan (universum) genoemd. Het huis wordt vaak ontworpen met het midden open gelaten voor een binnenplaats.
  • Aarde: overal. Dit element regelt alle richtingen.

Vastu Shastra voor slaapkamerkleuren

Je kunt kleuren gebruiken om de positieve energie van een Vastu Shastra-decor te versterken. U wilt in uw slaapkamerontwerp meer dan één kleur gebruiken door een secundaire kleur en een accentkleur te kiezen. U kunt de kleuren gebruiken die aan elke kompasrichting zijn toegewezen om u te helpen bij het bepalen van de primaire kleur voor het kleurenschema van uw slaapkamer en mogelijk ook voor andere kleuren. In Vastu Shastra hebben bleke kleuren de voorkeur boven donkere.

Zuidelijke slaapkamer

De kleuren voor een slaapkamer in het zuidelijke kwadrant zijn roodtinten. Deze kunnen variëren van lichtroze, blozend koraal en hartstochtelijk rood. Je kunt een lichtroze of zacht koraalkleur kiezen als hoofdkleuren en rode spatten gebruiken om de passie-energieën te stimuleren. Als accentkleur kun je een crèmekleur of wit gebruiken. Een dekbedstof in de kleuren zacht koraal en een vleugje crème en/of wit kan de kleuren van uw interieur bij elkaar brengen.

Oostelijke slaapkamer

Een slaapkamer op het oosten krijgt de kleur wit toegewezen. Dit geeft u een schone lei voor het toevoegen van uw secundaire en accentkleuren. Verschillende witwaarden, zoals ecru of iets donkere waarden, kunnen worden gebruikt met lichtblauw voor een verbluffende en uitnodigende kleurencombinatie voor de slaapkamer.

Westelijke slaapkamer

De hoofdkleur van de westelijke slaapkamer is blauw. Sommige beoefenaars gebruiken grijs voor deze richting. Je kunt een zacht lichtblauw gebruiken en een iets donkerdere blauwe tint combineren met een lichtgrijs om een rustgevende en rustgevende slaapkamerinrichting te creëren. U kunt een thema-ontwerp kiezen, zoals nautisch, om te profiteren van deze kleurencombinatie of voor een strandthema gaan.

Noordwestelijke slaapkamer

De kleur van een slaapkamer in het noordwesten is wit. U kunt ervoor kiezen om verschillende witte tinten toe te voegen, zoals ecru, taupe, tawny of andere lichte kleuren. Lichtblauw is een uitstekende secundaire kleur, omdat de noordwestelijke elementen water en lucht zijn.

Zuidwestelijke slaapkamer

Als ideale handleiding voor de slaapkamer kun je lichtroze, lichtbruin en zelfs lichtblauw gebruiken voor een kleurencombinatie. Als je het blauw niet wilt gebruiken, kun je een paar rode accentstukken toevoegen of een roze en rood dekbed kiezen. Misschien besluit u dat een zuidwestelijk thema goed past bij deze kleurencombinatie.

Te vermijden kwadranten voor slaapkamers

Er zijn drie kwadranten die je beter niet als slaapkamer gebruikt. Het noordelijke kwadrant is zo'n krachtige magnetische pool dat het raadzaam is deze, indien mogelijk, te gebruiken voor uw kijkrichting naar de voordeur. Het noordoostelijke kwadrant is een heilige richting en moet gereserveerd worden voor een meditatie-/ altaarkamer voor je persoonlijke spirituele groei. Het zuidoostelijke kwadrant wordt beheerst door het vuurelement en wordt beschouwd als een goede slaapkamerkeuze.

Minst wenselijke aanwijzingen voor een slaapkamer en hun kleuren

Vaak is er geen andere keuze dan een slaapkamer in te richten in een van de drie kwadranten die Vastu Shastra adviseert te vermijden. In zo’n geval kun je de juiste kleur(en) gebruiken om de positieve energie te leveren die nodig is voor een goede nachtrust.

  • Noordelijke slaapkamer: Groen
  • Noordoostelijke slaapkamer: Diverse groene tinten, sommige beoefenaars gebruiken liever geel in dit kwadrant.
  • Zuidoostelijke slaapkamer: Zilverwit

Kinderkamer in Oost-kwadrant

Een kinderkamer bevindt zich vaak in het oostelijke kwadrant. De noord- en oosthoeken zijn echter het beste als ze vrij zijn van meubels en decoraties. Een kind wordt geadviseerd om te slapen met zijn hoofd naar het oosten gericht om de positieve energieën voor zijn geest te ontvangen, vooral geheugen en intelligentie. Dit is belangrijk omdat het kind nog steeds groeit en zich ontwikkelt en de positieve energieën van het Oosten nuttig zullen vinden.

Gendertoewijzing voor slaapkamerinstructies

In de traditionele Vastu Shastra wordt geslacht duidelijk gedefinieerd in verschillende principes. U kunt ervoor kiezen deze voorbeelden niet te volgen als u de voorkeur geeft aan een genderneutrale benadering van uw Vastu Shastra-slaapkamerontwerp. Voor degenen die liever de traditionele Vastu Shastra volgen, kun je het volgende observeren:

  • Mannelijke leden van de familie kregen de westelijke en noordwestelijke slaapkamer toegewezen, aangezien dit de bevelsrichtingen zijn.
  • Vrouwelijke leden van de familie kregen slaapkamers toegewezen die op het zuiden of zuidoosten gericht waren om geluk en goede gezondheidsenergieën te ontvangen.

Logeerkamer in het noordwestelijke kwadrant

In het noordwestelijke kwadrant kan een logeerkamer worden geplaatst. In Vastu Shastra is het noordwestelijke kwadrant het meest onstabiel van alle richtingen. Dit maakt het een ideale slaapkamerlocatie voor gasten, aangezien ze geen permanente bewoners zijn en er voor een korte periode zullen verblijven.

blauwe slaapkamer
blauwe slaapkamer

Type bed voor Vastu Shastra slaapkamerontwerp

Je wilt een houten bed gebruiken voor de beste positieve energieën terwijl je slaapt. Een metalen bed mag nooit worden gebruikt, omdat het metaal dient als kanaal voor elektriciteit en magnetische energie. Slapen op dit type bed betekent een rusteloze en vaak met nachtmerries gevulde slaap.

  • Je moet een ovaal of rond bed vermijden.
  • Koppels moeten op één matras slapen en niet twee naast elkaar.
  • Je bed moet altijd een stevig en stevig hoofdeinde hebben.
  • Het plafond moet waterpas zijn en niet rond of ovaal van vorm.

Ideale plaatsing van meubilair in de slaapkamer

Zodra je je bed hebt geplaatst, moet je bedenken waar je de rest van je slaapkamermeubilair wilt plaatsen. Je kunt voor deze plaatsingen een paar Vastu Shastra-principes gebruiken.

  • De ideale richting voor het plaatsen van een slaapkamerkast, kast of kledingkast is het noordwesten of het zuiden.
  • Je mag de zuidwestelijke hoek van de slaapkamer nooit leeg laten, maar versier deze en plaats er indien mogelijk een meubelstuk.
  • Een verwarming in de slaapkamer moet op de zuidoostelijke muur of hoek worden geplaatst.
  • Vastu Shastra raadt je af om in totale duisternis te slapen en raadt aan om altijd een nachtlampje aan te laten.
  • Als je, zoals de meeste moderne mensen, een televisie in je slaapkamer hebt, is de ideale richting de zuidoostelijke hoek.

Schilderijen en kunstvoorwerpen voor Vastu Shastra-slaapkamer

Je kunt schilderijen en kunstvoorwerpen in je slaapkamer gebruiken, maar er zijn bepaalde onderwerpen die je moet vermijden. Deze omvatten wilde wrede dieren, oorlogsscènes, gevechten, scènes met turbulente oceanen, elk type doods- of vernietigingsafbeeldingen, wapens of oorlogsmachines. Je kunt schilderijen of foto's gebruiken van prachtige natuurlandschappen, landschappen en pastorale taferelen in zachte, koele kleuren blauw en groen. Je kunt ook bloemenschilderijen/foto's gebruiken. Wanneer u kunst voor uw slaapkamer kiest, vraag uzelf dan af of het een gevoel van rust en sereniteit oproept. Als dat zo is, dan heb je de juiste keuze gemaakt!

Een paar dingen die je beter niet meeneemt naar de slaapkamer zijn:

  • Vermijd het gebruik van kunstmatige of gedroogde bloemen in de slaapkamer.
  • Geen foto's van overleden familieleden weergeven.
  • Je moet vermijden om welk soort standbeeld dan ook, beeldje van een godheid, foto's van kinderen/familie of kalenders in de slaapkamer te plaatsen.

Handige Vastu Shastra-tips voor een rustige slaapkamer

Je wilt dat elke slaapkamer in je huis rustig is en rust biedt. Wanneer een slaapkamer uitnodigend en rustgevend is, zullen u en uw gezinsleden goed slapen en genieten van een goede gezondheid. Volg een paar eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat uw slaapkamerontwerp profiteert van de Vastu Shastra-principes.

  • Als je naar het voeteneind van je bed kijkt, moet de man op de rechterkant slapen en de vrouw op de linkerkant.
  • Vermijd elektronica in je slaapkamer, aangezien de energie je slaap kan verstoren.
  • Slaap nooit onder een balk, omdat het huis deze naar beneden drukt en je geluk onderdrukt.
  • Plaats een slaapkamer niet direct boven een keuken, omdat dit een onrustige slaap veroorzaakt.
  • Plaats je bed niet zo dat je benen naar de deur van je slaapkamer wijzen. Deze bedplaatsing zorgt voor nachtmerries.
Jong koppel ontspannen in bed
Jong koppel ontspannen in bed

Houd de ruimte onder het bed vrij

Je moet de ruimte onder je bed vrij houden van alle rommel. Het opbergen van spullen onder je bed genereert negatieve energie en voorkomt dat positieve energie onder en rond je bed beweegt.

Vastu Shastra-tips voor slechte slapers

Als je niet goed slaapt, probeer dan de richting waarin je hoofd wijst tijdens het slapen aan te passen in de zuidelijke kompasrichting. Misschien ontdekt u dat deze slaaprichting uw frequente wakker worden tijdens de nacht of zelfs in sommige gevallen slapeloosheid verhelpt.

Vastu voor de slaapkamer

Als je de Vastu Shastra-principes gebruikt, kun je de ideale slaapkamer ontwerpen. Vastu voor de slaapkamer geeft je veel opties voor het creëren van een slaapkamer die je voorziet van gunstige positieve energie.

Aanbevolen: