Feng Shui Gebruik van rood voor dynamische energie

Inhoudsopgave:

Feng Shui Gebruik van rood voor dynamische energie
Feng Shui Gebruik van rood voor dynamische energie
Anonim
besneeuwde weergave van huis met rode deur
besneeuwde weergave van huis met rode deur

Feng shui rood is een krachtige kleur die u kunt gebruiken in uw huis- en kantoorinrichting. Het is gemakkelijk om de vuurkleur in elke gewenste sector te introduceren.

Welke kleur is Feng Shui rood?

Feng shui rood is meestal een Chinese rode kleurwaarde. Er zijn andere kleuren die vaak rood worden genoemd en je kunt deze verschillende rode kleuren zeker gebruiken, zoals granaat, wijn, bloedrood, kers, merlot, bes, robijnrood, enzovoort.

Wat betekent de kleur rood in Feng Shui?

In feng shui is rood een veelbelovende kleur. Het is de kleur die yang-energie vertegenwoordigt en wordt geassocieerd met de zon en het element vuur. Je wilt het element vuur en de representatieve kleur ervan in balans houden. Door een beetje rood aan uw interieur toe te voegen, kunt u de opwindende yang-energie doordringen die het vuurelement aantrekt. Zoals met alles in feng shui, wil je een evenwicht bewaren. Te veel yang-energie kan de persoonlijke energie verhogen en er kunnen negatieve emoties loskomen.

Rood gebruiken in Feng Shui-sectoren

Er zijn enkele feng shui-sectoren waar de introductie van de kleur rood voordelig kan zijn. In andere sectoren zal het rood dat het vuurelement vertegenwoordigt, het heersende element van de sector uitputten of vernietigen.

Zuidelijke sector en kleur rood

In feng shui regeert de zuidelijke sector roem en erkenning. Het element dat aan de zuidelijke sector is toegewezen, is vuur. Rood is de kleur die aan de zuidelijke sector is toegewezen, omdat deze wordt beschouwd als de hoofdkleur van vuur.

Introduceer rood in de zuidelijke sector

Je kunt de kleur rood introduceren in de zuidelijke sector van je huis of kantoor. Dit kan een kamer zijn, maar ook een zuidhoek of zuidmuur. Wanneer je voelt dat je roem en herkenningsenergie een boost nodig hebben, kun je een vleugje rood toevoegen in de zuidelijke sector.

Hoe u rood gebruikt in uw zuidelijke sector

Je kunt de kleur rood toevoegen aan de zuidmuur van je woonkamer of kantoor. Dit kan iets simpels zijn als een rode kaars waarin het vuurelement is verwerkt, of het kan een reeks rode houten fotolijsten zijn. Het houtelement zal het vuurelement versterken, omdat hout in de productieve cyclus het vuurelement voedt.

  • Je kunt een rode lamp toevoegen en deze minimaal zes uur ingeschakeld laten.
  • Een rode ventilator die opengeklapt is in een display zal symbolisch de vlammen van het vuurelement aanwakkeren.
  • Rode kussens op een bank of stoel zorgen ook voor het juiste vleugje rood in de zuidelijke sector.
  • Je kunt een rood kunstobject of schilderij met opvallende rode kleuren toevoegen.

Rood gebruiken in de sectoren Noordoost en Zuidwest

Je kunt de kleur rood gebruiken in de aarde-elementsectoren van de sectoren noordoost (onderwijs) en zuidwest (liefde en relatie). Het vuurelement produceert de aarde in de productieve cyclus, dus het toevoegen van een beetje rood aan deze twee gelukssectoren kan je onderwijsgeluk en liefdes-/relatiegeluk vergroten. Rood en bruin of rood en oker (geel) kleurencombinaties zullen veel toevoegen aan uw algehele feng shui-decor.

Feng Shui-sectoren zijn niet het beste voor rode kleuren

Er zijn een paar feng shui-sectoren waar de introductie van de kleur rood een negatieve impact zou kunnen hebben. Als je rood gebruikt in een van deze sectoren, kun je een negatief effect ervaren op het gebied van je leven dat door die sector wordt beheerst.

Vermijd rood in de oostelijke en zuidoostelijke sectoren

De sectoren oost (gezondheid) en zuidoost (rijkdom) worden bijvoorbeeld geregeerd door het element hout. Het plaatsen van rood in deze sectoren is hetzelfde als het in brand steken van deze nuttige energieën. Je zou in wezen je welvaartsgeluk en gezondheidsgeluk kunnen uitputten, aangezien vuur in de uitputtende cyclus het houtelement uitput.

Vermijd rood in de westelijke en noordwestelijke sectoren

Hetzelfde kan gezegd worden over de westelijke (afstammelingsgeluk) en noordwestelijke (mentorgeluk) sectoren die beide geregeerd worden door het metaalelement. In de destructieve cyclus vernietigt vuur het metalen element. Het vuurelement in deze secties zou het geluk van je nakomelingen en het geluk van je mentor vernietigen.

Feng Shui Red gebruiken in verschillende kamers

Je kunt feng shui rood ook in verschillende kamers van je huis gebruiken. U moet de juiste hoek of muur vinden om uw rode decoratieve objecten, muurkunst of andere items te plaatsen.

Rood in woonkamer
Rood in woonkamer

Feng Shui Rood in uw huis- en kantoorinrichting

Je kunt feng shui rood gebruiken in een kamer of kantoor in de zuidelijke sector van je huis. Je kunt ook rood gebruiken in de zuidhoek of muur van je woonkamer of kantoor.

Is rode kleur goed voor de slaapkamer in Feng Shui?

In feng shui is rood een zeer veelbelovende kleur voor het huwelijk. Veel van de feng shui-versieringen zijn rood, vooral in de bruidskamer waar rode lantaarns rond het bed worden uitgestald. Je kunt altijd een vleugje rood in je slaapkamer gebruiken om een beetje stimulerende yang-energie te geven.

Vermijd overbelasting van rode kleuren

Je wilt niet te veel rood, omdat dit een te veel yang-gevoel kan creëren. Dit kan verontrustend worden en een onrustige slaap veroorzaken. Het algemene gevoel van een slaapkamer moet yin-energie zijn om rust en ontspanning aan te moedigen. Om rood toe te voegen aan uw slaapkamerinrichting kunt u gebruiken:

  • Een paar rode decoratieve bedkussens.
  • Mystieke knoop in een muur die hangt of geborduurd is op kussens.
  • Dubbel gelukssymbool in een lijst of als wandkleed.
  • Rode beeldjes, zoals een paar mandarijneenden.
  • Rood en goud dekbed of sprei.

Feng Shui Rood in keukens

Je kunt rood gebruiken in een feng shui-keuken, omdat keukens worden geassocieerd met het element vuur. Een goede keuze zou een mix van groen en rood kunnen zijn, aangezien groen het houtelement vertegenwoordigt. Nogmaals, de sleutel tot kleurgebruik in feng shui is het behouden van een goede kleurbalans in je keukeninrichting.

Feng Shui Rood in de eetkamer

De inrichting van een eetkamer moet bevorderlijk zijn voor ontspanning en genot van een ma altijd. Je kunt een paar rode accentstukken toevoegen, maar overspoel deze kamer niet met veel rode voorwerpen of textielbehandelingen, zoals stoffering, behang of gordijnen.

Binnenlandse keuken en eetkamer
Binnenlandse keuken en eetkamer

Te veel rood in een eetkamer

Je wilt niet dat je familie of dinergasten het gevoel krijgen dat ze zich door hun ma altijd moeten haasten. Een van de redenen dat restaurants rood gebruiken, is om dinergasten in en uit te laten bewegen. Rood moedigt gasten niet aan om te blijven hangen tijdens hun ma altijden, wat niet goed is voor een bedrijf, maar wel wenselijk kan zijn voor uw thuisdinerervaring.

Beperk de rode kleur in kinderkamers en speelruimtes

Kinderen hebben niet veel stimulatie nodig, omdat ze vol energie zijn. Je kunt een paar vleugjes rood toevoegen aan de slaapkamer of speelkamer van je kind, maar te veel rood kan gemakkelijk te veel stimuleren.

Feng Shui Rode Deur

Een rode feng shui-deur wordt meestal gebruikt in een huis op het zuiden. Voor andere richtingen, zoals het noordoosten en zuidwesten, kunt u een rode deur gebruiken. Zoals gezegd creëert vuur het aarde-element, dus een rode deur voor beide door de aarde beheerste sectoren zal gunstige chi-energie aantrekken.

Leren hoe je Feng Shui Red gebruikt in decors

Het feng shui-rood vertegenwoordigt het vuurelement voor een geweldige decoratie in de juiste sectoren. Wanneer u leert hoe u rood het beste kunt gebruiken in de inrichting van uw huis of kantoor, kunt u profiteren van de veelbelovende chi-energie die wordt gegenereerd door het element vuur.

Aanbevolen: