Gebruik Feng Shui voor het verwelkomen van gastenkamers

Inhoudsopgave:

Gebruik Feng Shui voor het verwelkomen van gastenkamers
Gebruik Feng Shui voor het verwelkomen van gastenkamers
Anonim
Slaapkamer met een blauwe muur
Slaapkamer met een blauwe muur

Je kunt feng shui gebruiken om echt gastvrije gastenkamers te creëren. Het begint allemaal met de basisprincipes van feng shui en vanaf daar de laagjes.

Begin met de basis van Feng Shui

De basisprincipes van feng shui bepalen de beste plaatsing van het bed, samen met de juiste opstelling van andere meubelstukken. U moet deze belangrijke regels volgen en de juiste bedstijl selecteren.

Bedplaatsing

U wilt ervoor zorgen dat uw gasten een goede nachtrust krijgen. De Feng Shui-regels schrijven voor dat dit wordt bereikt wanneer het bed schuin tegenover de deur naar de slaapkamer staat. Als deze bedplaatsing niet mogelijk is en u het bed voor een raam moet plaatsen, zijn hier enkele feng shui-oplossingen voor.

Feng Shui-oplossing voor bed voor het raam

Als uw logeerkamer geen stevige muur heeft voor het plaatsen van het bed of als de massieve muur zich direct tegenover de slaapkamerdeur bevindt, kunt u het bed mogelijk voor een raam plaatsen. U kunt nog steeds het comfort van uw gasten garanderen.

  • Kies een hoog en stevig hoofdeinde, van hout of gestoffeerd, dat als muur kan dienen.
  • Plaats zware gordijnen voor het raam en sluit ze 's nachts.
  • Zet het bed vijftien centimeter van het raam af, zodat de chi-energie tussen het bed en het raam kan stromen.

Ander logeerkamermeubilair selecteren

Je wilt dat je gasten zich op hun gemak voelen, dus bezuinig niet op het meubilair voor deze kamer. Veel mensen zetten hun oude slaapkamermeubilair in de logeerkamer. Hoewel dit economisch is, is het misschien niet uitnodigend. Als de slaapkamersuite er eenvoudigweg afgeleefd uitziet, maar nog steeds van goede kwaliteit is, kunt u deze opnieuw afwerken met een verflaag of beits.

  • Als het niet meer te repareren is, moet je het misschien vervangen. Mogelijk kunt u oud slaapkamermeubilair in consignatie verkopen en het geld neerleggen op een redelijk geprijsd logeerbed of slaapkamersuite.
  • Nachtkastjes of tafels moeten overeenkomen voor veelbelovende chi.
  • Ronde tafels of afgeronde hoeken van nachtkastjes voorkomen het ontstaan van gifpijlen en moedigen de chi-energie aan om door het bed te bewegen.
  • Je kunt een comfortabele loveseat, stoel of bank aan het voeteneinde van het bed toevoegen.
  • Plaats geen bureau, tv en andere elektronische apparatuur in de logeerkamer.

Het bed versieren

Naast een mooi bed, dressoir en nachtkastjes wil je je gasten ook een comfortabele nachtrust bieden. Dit betekent dat je voor een goed matras en beddengoed moet zorgen.

  • Investeer in een matras van goede kwaliteit, zodat uw gasten niet het gevoel krijgen dat hun comfort onbelangrijk voor u is, omdat ze op uw doorgezakte matras moeten slapen.
  • Koop luxe beddengoed dat geschikt is om alleen in uw logeerkamer te gebruiken voor een echt speciaal tintje.
  • Voeg mooie kussens toe voor comfort en stijl.

Tips om Feng Shui te gebruiken voor het verwelkomen van gastenkamers

Wanneer je een logeerkamer ontwerpt volgens de feng shui-principes, wil je een gebalanceerde chi-energie creëren. Het bed moet opgemaakt en klaar zijn voor de gasten.

  • Geef gasten voldoende opbergmogelijkheden, van een dressoir tot een kast. Deze moeten indien mogelijk leeg zijn.
  • Bewaar nooit iets onder het bed. Laat dit gebied open zodat chi zich kan verplaatsen.
  • Laat gasten zich verwend voelen met een welkomstpakket gevuld met comfortartikelen naar keuze.

Beste Feng Shui-kleuren voor gastenkamers

Je wilt een pauze creëren voor je gasten. De kleur(en) die u selecteert, kunnen het juiste rustgevende effect voor een yin-slaapkamer overbrengen. De meest gebruikte kleur voor de logeerkamer is groen, gevolgd door blauw en vervolgens geel. Een combinatie van deze kleuren zorgt voor een vrolijke en uitnodigende slaapkamer. Ze stralen allemaal een vredige energie uit die bevorderlijk is voor de slaap.

Feng Shui-symbolen gebruiken in gastenkamers

Sommige mensen gebruiken te veel feng shui-symbolen, dus plaats niet veel feng shui-charmes in de logeerkamer. Dit zal rommel veroorzaken. Het is niet nodig om elk mogelijk feng shui-symbool op te nemen om goede chi-energie aan te trekken. Hoewel symbolen leuk zijn, is plaatsing de ware kunst van feng shui.

Beyond Feng Shui-charmes

Je bent niet beperkt tot het gebruik van feng shui-geluksbrengers die misschien niet bij je interieurstijl passen. Selecteer generieke feng shui-symbolen die zijn vormgegeven om de inrichting van uw logeerkamer weer te geven en toch nog steeds het feng shui-symbool vertegenwoordigen.

Voorbeelden van algemene symbolen zijn:

  • Een schildpad brengt het geluk van een lang leven en geluk. Je kunt een keramische schildpad op een nachtkastje naast een vaas met pioenrozen plaatsen.
  • Een hert symboliseert een lang leven en kan worden gebruikt als keramisch beeldje op een dressoir of op een schilderachtig schilderij.
  • Een schelp heeft meerdere betekenissen, afhankelijk van waar hij wordt geplaatst, zoals de zuidwestelijke hoek voor een gelukkig huwelijk of liefdesrelatie.

Feng Shui-symbolen van gastvrijheid

Verwelkom uw gasten met een echt feng shui-symbool van gastvrijheid. Deze omvatten ananas-, magnolia-bloesems of pioenrozen. Elk van deze kan worden toegevoegd als een subtiele afbeelding, schilderij of een klein beeldje op een nachtkastje.

Decoratieve keramische ananas
Decoratieve keramische ananas
  • Vermijd levende bloemen in de slaapkamer. De yang-energie kan te veel zijn voor een yin-decor.
  • Gebruik geen gedroogde bloemen, aangezien ze ooit leefden, en de chi-energie van dode bloemen is ongunstig.
  • Je kunt zijden bloemen gebruiken zonder zorgen over feng shui.

Gastenkamers verwelkomen met Feng Shui

Het is gemakkelijk om een uitnodigende logeerkamer te creëren als je je aan de feng shui-principes houdt. Uw gasten zullen de aandacht en zorg die u besteedt om hen tijdens hun bezoek een echt comfortabel verblijf te bezorgen, zeer op prijs stellen. En als u veel reist en te gast bent in de slaapkamer van iemand anders, overweeg dan feng shui-tips voor hotelkamers.

Aanbevolen: