Vastu Yantra voor uw huis en leven

Inhoudsopgave:

Vastu Yantra voor uw huis en leven
Vastu Yantra voor uw huis en leven
Anonim
Gouden Sri Yantra-mandala
Gouden Sri Yantra-mandala

Vastu yantra is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om negatieve energie tegen te gaan. In de Vastu Shastra-architectuur wordt de Vastu yantra vaak aanbevolen door Vastu-consultants om verschillende negatieve energieproblemen te corrigeren.

Wat is Vastu Yantra?

Vastu yantra wordt al 8.000 tot 10.000 jaar gebruikt als een belangrijk instrument van de Vastu-architectuur. Het wordt beschouwd als een heilig object, maar de oorsprong ervan is gehuld in mysterie.

Betekenis van Yantra

Net als veel Sanskrietwoorden heeft yantra verschillende betekenissen. Eén betekenis is vasthouden, en een andere betekenis is machine of instrument. Wanneer je deze twee betekenissen combineert, krijg je een duidelijk beeld van het doel van de Vastu yantra als een machine of instrument dat spirituele energieën vasthoudt en genereert.

Heilige geometrie van Vastu Yantra

De configuratie van de Vastu yantra is een geometrisch ontwerp/diagram gemaakt met heilige geometrie en oude symbolen en vormen om verschillende driedimensionale geometrische patronen te vormen. Er wordt aangenomen dat deze oude symbolen het bewustzijn van de innerlijke mens of de menselijke ziel vertegenwoordigen.

Waar is Vastu Yantra van gemaakt?

De meeste Vastu-yantra's zijn gemaakt van metaal. Het meest populaire metaal is koper, hoewel sommige koperen yantra's veel voorkomende keuzes zijn. Yantra's zijn zelfs gemaakt van zilver of goud. Er zijn echter veel effectieve yantra's gemaakt van kristallen, zoals reikikristallen, stenen of boomschors (Bhoj Patra-boom) en diverse andere materialen.

Bouwplaats
Bouwplaats

Wat is Vastu Dosh?

In het menselijk lichaam zijn er drie soorten dosh of dosha die verantwoordelijk zijn voor de menselijke gezondheid of uw constitutie. Wanneer er in Vastu iets gebrekkig of onjuist is in uw huis, wordt dit Vastu Dosh of Vastu Dosha genoemd. De heilige geometrie van positieve energie van de Vastu Yantra verwijdert de negatieve energie-effecten van Vastu Dosha. De dosha kan ontstaan door tekortkomingen in de natuurlijke omgeving en/of elementen rondom uw huis of kantoor. Sommige Vastu Dosha worden beschouwd als grote architectonische kwesties die moeilijker te veranderen zijn. Het is altijd raadzaam om contact op te nemen met een Vastu-expert als u niet weet welke gevolgen uw huis heeft.

Een Vastu Yantra gebruiken

Een veelgebruikt gebruik van een Vastu Yantra is om hem vóór de bouw in de fundering van uw huis te begraven. Een andere is om het in het midden van uw eigendom te begraven. Voor een bestaand huis is de meest gunstige plaatsing het noordoosten, bij voorkeur een Pooja-kamer. Je kunt een Vastu yantra echter in andere kamers plaatsen, zolang deze maar in noordoostelijke richting wijst.

Sri Yantra

De Sri Yantra (Shri) is een krachtig symbool van het Shri Vidya-hindoeïsme. De negen driehoeken in het diagram zijn in elkaar grijpend rond het centrale punt (Bindu). De verbonden driehoeken zijn symbolen van het menselijk lichaam en hoe het verbonden is met de kosmos. Alle yantra's zijn gemaakt op basis van de Sri Yantra.

Voorbeelden van soorten Vastu Yantras

Je kunt een Vastu Yantra kiezen om de oorzaak van de negatieve energie in je huis aan te pakken. Er zijn veel Vastu yantra's gemaakt in de loop van duizenden jaren. U kunt de beste kiezen om de dosh-uitdaging van uw huis of kantoor aan te pakken. Een paar van de vele beschikbare keuzes zijn:

  • Sampurna Vastu Dosh Nivaran Yantra: corrigeert verschillende Vastu Dosha's, vooral constructieproblemen die niet aansluiten bij de Vastu-architectuur.
  • Vastu Purush Yantra of Vastu Devta Yantra: Bewaker van eigendommen schenkt zegeningen wanneer hij regelmatig wordt aanbeden.
  • Ganesha Yantra: Het Ganesha Yantra-gebedsoffer aan Lord Ganesha (Ganesh) brengt geluk, trekt welvaart en rijkdom aan.
  • Vastu Pyramid Yantra: De door metaal geactiveerde enkele piramide of een raster van meerdere piramides stoot negatieve energieën af.
  • Vastu Shanti Yantra: Creëert harmonie en vrede in een huis en biedt tegelijkertijd veelbelovende energie voor persoonlijke groei en gezinsvoorspoed.
  • Vishnu Yantra: Smeekbede aan Heer Vishnu om genade om u te helpen succes te behalen voor welk project of welke taak u ook uitdaagt.
  • Durga Bisa Yantra: Bevordert de gezondheid en het gezinsvermogen. Vaak gebruikt door bedrijven om positieve gezondheid en rijkdom aan te trekken.
  • Vastu Dosh Nivaran Yantra: krachtig correctiehulpmiddel voor slechte locatie of onjuiste Vastu-architectuur.
  • Lakshmi Narayan Yantra: Universele yantra bevordert de algehele welvaart van het gezin en een gelukkig gezin.

Voorbeeld van het gebruik van een Yantra voor eigendomszegen

Een goed voorbeeld van het gebruik van een yantra is een driedimensionale Shree Yantra die de energieën van voorspoed, gezondheid, geluk en persoonlijke spirituele groei schenkt. In feite wordt de Shree Yantra vaak de geldyantra of de Vastu Yantra-koning genoemd.

Sri Yantra-koper
Sri Yantra-koper

Een Shree Yantra begraven

Als populaire yantra wordt de Shree Yantra vaak vóór de bouw begraven om ervoor te zorgen dat het pand gezegend wordt en eventuele negatieve energieën worden afgestoten. De yantra wordt meestal in het midden van een kavel geplaatst. De driedimensionale Shree Yantra wordt op het westen geplaatst, zodat de positieve energie zich in het oosten ophoopt. Je kunt de tegenoverliggende kant van de Shree Yantra onderscheiden, omdat deze is ontworpen met één zijde met piramide-uitsteeksels in lijn met de bovenkant, terwijl de andere uit het midden zijn.

Ritueel voor het stimuleren van de Shree Yantra

Een yantra moet worden opgeladen of geprogrammeerd voordat deze van enig nut kan zijn in Vastu. Dit ritueel is een manier om de Yantra te programmeren voor een specifiek gebruik of, beter gezegd, een remedie. Een voorbeeld van het opladen/activeren van een Shree Yantra geeft u een kort idee van de stappen die betrokken zijn bij het programmeren van yantra's.

Donderdagavondreiniging en voorbereiding

De Shree Yantra wordt op vrijdag begraven, maar de avond ervoor moet je hem reinigen. Hiervoor moet je het 10 tot 12 uur in een zoutwaterbad laten weken.

Persoon die zout aan water toevoegt
Persoon die zout aan water toevoegt

Vrijdagochtendritueel en begrafenis van Shree Yantra

Het is het gemakkelijkst om het laatste deel van het ritueel uit te voeren op de plaats waar je de yantra wilt begraven. In de ochtend (vrijdag) spoelt u de Shree Yantra af met water en legt u hem vervolgens op de grond om te drogen in de zon. De laatste stappen voltooien de reiniging en voorbereiding.

  1. Plaats de Shree Yantra op een schoon bord en plaats hem op de grond in de buurt van het gebied waar hij begraven zal worden.
  2. Maak een spoeling met gelijke delen water en melk en een verhouding van 6:1 saffraan, waarbij de 6 het vloeibare mengsel is.
  3. Was de Shree Yantra met het saffraanmengsel.
  4. Spoelen met schoon water.
  5. Spreid een geel doek uit op de plek waar de Shree Yantra begraven zal worden.
  6. Plaats een metalen plaat van zilver of goud op de gele doek.
  7. Plaats de Shree Yantra bovenop de metalen plaat.
  8. Smeer de yantra in met koraalmala en Kum Kum/Sandaalpasta.
  9. Maak een offer van gele bloemen, Gur (rietsuiker) een bijproduct van suikerriet, rauwe kurkuma en wierook.
  10. Zing de volgende mantra over de Shree Yantra. Zoals de meeste mantra's wordt deze 108 keer gezongen. "Om, Shreem Hreem Shreem Kamle Kamalalaye Praseed, Praseed, Shreem, Hreem Shreem Om Mahalakshmaye Namah."
  11. Bedek de yantra met een rode doek voordat je hem begraaft.

Welke richting is het beste voor Vastu Yantra?

De ideale richting voor het plaatsen van je Vastu yantra is de heilige richting van het noordoosten. De noordoostelijke richting is het beste voor rijkdom en geluk, maar ook voor gezinsvrede en geluk.

  • Noordoostelijke richting is het beste voor rijkdom en geluk, maar ook voor vrede en geluk in het gezin.
  • Noordelijke richting is het beste voor welvaart, carrière en rijkdom.
  • Oostelijke richting reguleert alle soorten groei en bevordert gelukkige relaties.
  • Zuidoostelijke richting is een uitdaging voor het behouden van dat delicate evenwicht met zijn heersende vuurelement.
  • Zuid is de opslagplaats voor alle positieve energieën van het noorden. Om deze reden wordt het vaak aangeprezen als een negatieve richting, omdat het noorden bescherming nodig heeft. De zuidelijke richting regeert over juridische kwesties.
  • Noordwestelijke richting is onstabiel omdat deze wordt bepaald door het windelement. Noordwestelijke energieën blazen kansen jouw kant op, maar kunnen ze net zo snel wegblazen.
  • West is de opslagplaats voor positieve energieën uit het Oosten en zorgt voor stabiliteit in je leven.
  • Zuidwest ligt het tegenovergestelde van het krachtige noordoosten en brengt magnetische energieën van roem en positieve liefdesrelaties zoals het huwelijk met zich mee. Bad Vastu betekent voor dit gebied financieel en persoonlijk verlies.
richting zoeken met een kompas
richting zoeken met een kompas

Vastu Yantra gaat negatieve energie tegen

U kunt Vastu Yantras thuis of op kantoor gebruiken. Zodra je de Vastu Dosh (negatieve energie) hebt geïdentificeerd, kun je de juiste yantra kiezen om deze te corrigeren door deze teniet te doen.

Aanbevolen: