26 eenvoudige picknickvoedselideeën die perfect zijn voor elke gelegenheid

Inhoudsopgave:

26 eenvoudige picknickvoedselideeën die perfect zijn voor elke gelegenheid
26 eenvoudige picknickvoedselideeën die perfect zijn voor elke gelegenheid
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De zonneschijn, de warme bries en het prachtige uitzicht naar buiten dat gepaard gaat met de lente- en zomermaanden maken picknicken tot een uitstekende keuze. Het probleem is dat veel van je gewone ma altijden niet goed passen in een picknickmand.

Voor de mensen die op zoek zijn naar de perfecte draagbare spread of die op zoek zijn naar opties voor terrasma altijden die tegen de hitte kunnen, hebben we 26 eenvoudige maar overheerlijke picknickvoedselideeën die je kunt meenemen op je volgende excursie naar de natuur.

Caprese Salade

Afbeelding
Afbeelding

Caprese-salade is een gemakkelijke maar elegante picknickvoedselkeuze waarvoor slechts drie ingrediënten nodig zijn: tomaten, verse mozzarella en basilicum. Sprenkel er een beetje olijfolie en balsamicoglazuur over om extra pit toe te voegen en je hebt de perfecte salade voor een picknick.

Het beste van alles is dat je van dit Italiaanse hoofdgerecht een broodje kunt maken, of dat je druiventomaatjes en mini-mozzarellabolletjes kunt kopen en je salade op spiesjes kunt schuiven voor een snack zonder gereedschap! Giet uw olijfolie en balsamicoazijn gewoon in mini-knijpflesjes, zodat u ze gemakkelijk kunt vervoeren.

Cobb-salade

Afbeelding
Afbeelding

Als je je picknick op een terras organiseert, is cobb-salade de ultieme keuze. Deze substantiële ma altijd bestaat uit hardgekookte eieren, knapperig spek, blauwe kaas, in blokjes gesneden tomaten, avocado, groene of rode uien, romaine sla en kipfilet. Combineer dit met je favoriete ranchdressing en je hebt de perfecte zomerse lunch!

Saladepotten

Afbeelding
Afbeelding

Voor mensen die op zoek zijn naar sla als onderdeel van hun spread, maar van plan zijn onderweg te zijn, zijn saladepotten een fantastische oplossing! Ze passen goed in een picknickmand of rugzak, en als ze rechtop zitten, worden ze niet drassig. Ons favoriete onderdeel van dit gezonde gerecht is echter dat je de portie van elke persoon volledig kunt aanpassen.

Bij het maken van je saladepotjes is het de truc om natte ingrediënten, zoals gehakte tomaten, artisjokharten, avocado en dressings, onderaan te doen, en de 'droge' ingrediënten, zoals de kaas en gehakte uien, sla en croutons bovenaan. Zorg ervoor dat er minstens een centimeter ruimte overblijft tussen de ingrediënten en het deksel, zodat je alles kunt mixen als je klaar bent om te eten.

Cowboykaviaar en tortillachips

Afbeelding
Afbeelding

Als je zin hebt in wat specerijen, overweeg dan om wat cowboykaviaar te mixen. Voor degenen die niet bekend zijn met deze klassieke Texas-mix: het is een verkwikkende combinatie van suikermaïs, in blokjes gesneden tomaten, zwarte bonen, erwten met zwarte ogen, fijngehakte paprika, rode en groene uien, jalapenos en verse koriander, allemaal gegooid in een rode wijn. vinaigrette.

Combineer met tortillachips en je hebt een Tex-Mex-dip die gegarandeerd in de smaak zal vallen!

Pastasalade

Afbeelding
Afbeelding

Op zoek naar iets hartelijkers? Pastasalade is een spectaculaire keuze: meng ingrediënten zoals noedels, salami, pepperoni, olijven, verse tomaten, gebakken champignons en uien, mozzarella, parmezaanse kaas en Italiaanse dressing. Dit is een smakelijke combinatie die je sneller volzet dan je denkt.

Vers fruit

Afbeelding
Afbeelding

Zoet, sappig en energiek - er is iets zo geweldigs aan vers gesneden fruit! Voor degenen die op zoek zijn naar een natuurlijk zoete kant van hun picknick, pak dan een snackbox of bentobox en vul deze met druiven, watermeloenblokjes, aardbeien, frambozen, bosbessen, gesneden perziken en kersen.

Kaas en crackers

Afbeelding
Afbeelding

Harde en smeerbare kazen, samen met ambachtelijke crackers, zijn een geweldig idee voor picknickvoedsel. Pak welke cracker je maar wilt, en combineer deze met voorgesneden cheddar, oude gouda en gruyere.

Als je van plan bent je eten op ijs te zetten, is brie of mascarpone een verfijnde keuze om toe te voegen aan je kaasplankje. Deze passen prachtig bij een fruitspread en je kunt de smaak verheffen met frambozen- of vijgenjam en lokale honing.

Charcuterievlees

Afbeelding
Afbeelding

Zomerworst, salami, pepperoni en chorizo zijn allemaal ideaal picknickvoedsel omdat dit vlees wordt gezouten. Dat betekent dat ze veilig langere tijd buiten de koelkast kunnen blijven.

Handige hack

Bij het serveren van deze zoute en rokerige gerechten adviseren wij om ze van tevoren in plakjes te snijden en te combineren met gekarameliseerde uienjam of pittige mosterd om een extra kick toe te voegen!

Pitabroodje & Hummus

Afbeelding
Afbeelding

Romig, boterachtig en aards. Hummus is een snelle en gemakkelijke manier om een picknickspread te bereiden. Het bevat niet alleen een beetje eiwit, maar je kunt het ook combineren met pitabroodje, verse groenten, appelschijfjes of chips.

Rainbow Veggie Kabobs

Afbeelding
Afbeelding

Over groenten gesproken: als je op zoek bent naar gezond picknickvoedsel, overweeg dan om kabobs te maken die gevuld zijn met je favoriete dipbare groenten. Dit kunnen onder meer druiventomaten, paprika's of paprika's, courgettes, baby-portabella-champignons, wortels, broccoli en selderij zijn. Combineer deze spiesjes dan met een mee te nemen bakje Franse uien of ranchdip en je hebt een heerlijke en kleurrijke snack!

Loempia's

Afbeelding
Afbeelding

Als ze vers worden gemaakt met rijstpapier, zijn loempia's een heerlijk lichte keuze, die zoet of hartig kan zijn, afhankelijk van de saus die je ermee combineert. Picknickgangers kunnen kiezen voor mango-avocado-loempia's of een regenboog aan groenten in laagjes rijstpapier. Je kunt ook kip, garnalen, zalm of tofu toevoegen voor een extra boost energie!

Vergeet je dip niet! Loempia's op basis van fruit passen uitstekend bij Griekse yoghurt. Je vlees- en groentebroodjes kunnen daarentegen worden gegarneerd met meer aardse opties zoals pinda-gember of sinaasappelsauzen.

Pickle & Olive Tray

Afbeelding
Afbeelding

Op een warme zomerdag is het moeilijk om zoute snacks te weerstaan! Deze zijn geweldig voor het aanvullen van elektrolyten en voegen een zure component toe aan je spread. Kalamata, groene en zwarte olijven, koosjere en brood-en-boter-augurken, bananenpaprika's, verse groene uienstengels en verse radijsjes zijn een verrassend bevredigende keuze.

Granola Appel Pindakaas Wrap

Afbeelding
Afbeelding

Voor degenen die op een vroeg uur hun picknick in het park organiseren: zorg ervoor dat je picknickvoedsel een ontbijtthema heeft! Smeer een dikke laag pindakaas op een volkoren tortilla, besprenkel met wat honing en strooi er een laag granola, chocoladestukjes en gedroogde veenbessen over.

Tenslotte julienne groene appelschijfjes om een taartcomponent toe te voegen aan deze ontbijtwrap. Rol het op en je bent klaar om te gaan!

Kipsaladesandwiches

Afbeelding
Afbeelding

Voor degenen die een beetje proteïne en veel pit in hun ma altijd willen, kan kipsalade een behoorlijk levendige kick geven! Hoewel het kruiden van de kip vóór het bakken en versnipperen altijd het beste is voor de smaak, heb je ook de mogelijkheid om gewoon een snelle rotisserie-kip te pakken, die altijd op je Costco-boodschappenlijstje zou moeten staan.

Versnipper het gewoon en ga verder met een van deze geweldige recepten. Gooi het mengsel vervolgens op ambachtelijk brood en je hebt een elegante spread zonder al te veel voorbereiding!

Buffalo Chicken Dip

Afbeelding
Afbeelding

Als je je picknick op het terras organiseert, overweeg dan om de oven aan te zetten en wat pittige buffelkipdip klaar te maken! Dit is heerlijk met brood, friet of zelfs verse groenten. En net als het recept voor de kipsalade is het snel te maken als u ervoor kiest een Costco-kip van vijf dollar te gebruiken.

Poke Bowls

Afbeelding
Afbeelding

Voor de fans van rauwe vis zijn poke bowls een heerlijk Hawaïaans gerecht met verse groenten en fruit, rijst, rauwe tonijn of zalm en dressing. Dit is een stevigere versie van sushi die je gemakkelijk kunt serveren tijdens je luau-feestje op de patio, of je kunt ze meenemen om ervan te genieten na een lange wandeling of speeltijd in het park.

Ananas Mango Kipsla Wraps

Afbeelding
Afbeelding

Dit is weer een eenvoudig recept met voorgekookte kip. Pak wat romaine of sla en stapel deze op met gekruide, geraspte kip en wat ananas-mango-salsa. Het beste van alles is dat het maken van dit eenvoudige recept 20 minuten duurt, en dat het goed te vervoeren is. Monteer eenvoudig uw wraps wanneer u zich op uw perfecte picknickplaats bevindt.

Griekse kipsalade met gevulde paprika's

Afbeelding
Afbeelding

Snijd de voorgekookte kip aan het draaispit en meng deze met gehakte kalamata-olijven, artisjokharten, rode uien, tomaten, palmharten, komkommer, stukjes paprika en fetakaas. Meng het mengsel vervolgens door je favoriete Griekse dressing. Tenslotte, als het tijd is om te eten, serveer je het mengsel gewoon in paprikahelften die zijn gewassen en ontpit.

Kalkoen-, appel- en briebroodjes

Afbeelding
Afbeelding

Geroosterde kalkoen, rucola, dun gesneden gala- of jazzappels, briekaas, gekarameliseerde uien en vijgenjam - alles gelaagd tussen twee sneetjes zuurdesembrood of een lichte, luchtige croissant is een combinatie die moeilijk te verslaan is. Het is vullend, smaakvol en ronduit heerlijk!

Hasselback-tomatenclubs

Afbeelding
Afbeelding

Het is al het goede van een kalkoenclub, gepositioneerd in een halfgesneden pruimtomaat. Het enige wat je hoeft te doen is de tomaten vijf keer kruislings door te snijden, waarbij je ervoor zorgt dat één kant van het fruit intact blijft. Pak dan wat dun gesneden kalkoen, knapperig spek, plakjes Monterey Jack-kaas, sla en avocado en vul elke sectie met een van deze ingrediënten.

Natuurlijk kun je altijd traditioneler gaan en een klassieke kalkoenclub op je favoriete brood of broodje doen voor een onweerstaanbaar picknicksandwich.

Klassiek Arnold Palmer

Afbeelding
Afbeelding

Een picknick is niet compleet zonder de juiste drank, en wat is een betere keuze dan een klassieke Arnold Palmer. Half-ijsthee en halve limonade zorgen voor dubbel zoveel verrukkingen!

Met fruit doordrenkt water

Afbeelding
Afbeelding

Een andere goede keuze is water met fruitinfusie. Het is verfrissend en helpt je gehydrateerd te blijven tijdens je picknick. Was eerst het fruit, hak de grotere producten in stukken en doe het in een kan met water. Laat het minimaal 30 minuten inwerken en je bent klaar om te gaan. Probeer combinaties zoals:

  • Komkommer en citroen
  • Aardbei, citroen en basilicum
  • Grapefruit, granaatappel en munt
  • Sinaasappelen en bosbessen
  • Mint en limoen

Virgin Mojito

Afbeelding
Afbeelding

Over munt en limoen gesproken: een ander stimulerend drankje voor een picknick in de zon zijn maagdelijke mojito's! Limoen, munt, eenvoudige suikers en frisdrank zijn een overheerlijk brouwsel. Je kunt de boel ook opfleuren met recepten die warrige frambozen, bosbessen of watermeloensap toevoegen!

Citroenrepen

Afbeelding
Afbeelding

De perfecte combinatie van zoet en scherp! Citroenrepen zijn een lichte en smaakvolle dessertoptie die een klassieke keuze is voor elke picknick. Ze reizen goed en iedereen geniet ervan. Er is ook een assortiment recepten met citroenreepjes om uit te kiezen voor dit dessert, waaronder repen in cheesecake-stijl of opties die de zoetheid van bosbessen toevoegen.

Frozen Yoghurt Parfaits

Afbeelding
Afbeelding

Op een warme zomerdag is een koude traktatie een welkome keuze! Bevroren yoghurtparfaits zijn een goede optie, omdat je ze direct uit de vriezer kunt eten of ze in de koeler kunnen ontdooien en toch als heerlijk tussendoortje kunnen dienen. Combineer eenvoudig Griekse vanilleyoghurt met een zeste van citroen. Pureer vervolgens 1,5 kopje frambozen en een half kopje witte suiker. Laat het een uur staan.

Doe vervolgens je frambozenpuree, verse bosbessen en yoghurt in een meeneembakje. Laat het een nacht invriezen of totdat het mengsel stevig is. Wanneer je je picknick inpakt, pak dan wat muesli, chocoladestukjes, chiazaden, extra vers fruit en wat je verder maar lekker vindt op je parfait.

Witte vanille-veenbessen

Afbeelding
Afbeelding

Laat Kerstmis vroeg komen met dit eenvoudige picknickvoedselidee! Het enige wat je nodig hebt zijn verse veenbessen en Ghirardelli smeltwafels met witte vanillesmaak.

  1. Was je bessen en bekleed een bakplaat met vetvrij papier.
  2. Smelt vervolgens je wafels volgens de aanwijzingen op de zak.
  3. Doop vervolgens het fruit in de chocolade en plaats het op je dienblad.
  4. Bevries een uur en je hebt een verrukkelijke traktatie die moeilijk te weerstaan is en gemakkelijk in een picknickmand kan worden gegooid!

Eenvoudige picknickvoedselideeën en verfrissende ingrediënten maken het mogelijk

Afbeelding
Afbeelding

De sleutel tot het samenstellen van het perfecte picknickmenu is het kiezen van voedsel dat licht en toch vol van smaak is, en dat bedoeld is om koud geserveerd te worden! Omdat je deze gerechten in de hitte van de lente en zomer eet, is zwaar en warm eten niet ideaal.

Bovendien wil je items die tegen de hitte kunnen, vooral als je picknick buiten in de natuur plaatsvindt en niet op een terras. Dit betekent dat houdbare gerechten uw eerste keuze moeten zijn. Als u echter picknickvoedsel kiest dat u koel moet bewaren, is een invriesbare draagtas een waardevolle investering. Wees creatief met verse ingrediënten en je hebt het perfecte picknickvoedsel voor elke gelegenheid.

Aanbevolen: