Bestaat de Franse koninklijke familie nog? Een kijkje in de monarchie

Inhoudsopgave:

Bestaat de Franse koninklijke familie nog? Een kijkje in de monarchie
Bestaat de Franse koninklijke familie nog? Een kijkje in de monarchie
Anonim
Wapenschild Frankrijk
Wapenschild Frankrijk

Frankrijk is een republiek en er is momenteel geen koninklijke familie erkend door de Franse staat. Toch zijn er duizenden Franse burgers die titels hebben en hun afstamming kunnen herleiden tot de Franse koninklijke familie en de adel. Bovendien zijn er eigenlijk vier pretendenten voor een niet-bestaande Franse troon die worden gesteund door Franse royalisten.

De Franse koninklijke familie bestaat nog steeds

Ja, zelfs in de 21e eeuw zijn er nog steeds een buitengewoon aantal mensen die in aanmerking komen als 'Franse adel'. Volgens een rapport van de BBC zijn er tussen de 50.000 en 100.000 mensen die beweren ‘aristocraten’ te zijn.

De Franse koninklijke familie vandaag

Sommige Franse vorsten en edelen hebben hun rijkdom en invloed behouden en zijn nu leiders in de industrie of de financiële wereld. Veel edelen leiden echter een rustig leven ver van Parijs, vaak in een oud landhuis of kasteel, waarvan het onderhoud soms lastig is. Deze individuen verheerlijken of pronken niet met hun koninklijke afkomst, en zien het ook niet als iets dat moet worden ontkend. Door de jaren heen hebben ze gewoon geleerd discreet te zijn. Ze begrijpen dat de meeste Fransen het idee van een monarchie en adel onsmakelijk vinden.

Stenen huis 's nachts verlicht
Stenen huis 's nachts verlicht

Down and Out-leden van de Franse koninklijke familie

De Vereniging voor Wederzijdse Hulp van de Franse Adel (ANF) werd in de jaren dertig opgericht nadat twee Franse edelen zich realiseerden dat de portier die hun bagage droeg hun nobele wortels deelde en besloten een fonds voor die edelen op te richten en te beheren die hulp nodig had. Ja, er is een non-profitorganisatie voor edelen, die nog steeds actief is in Frankrijk. De Wall Street Journal meldt dat de ANF:

  • Helpt edelen die in de problemen zitten om hen te helpen een deel van hun vroegere glorie terug te winnen
  • Daagt gewone mensen voor de rechter die adellijke namen proberen te claimen
  • Beta alt collegegeld voor veelbelovende jonge edelen
  • Biedt een vergaderservice voor alleenstaande edelen

Pretenders van de niet-bestaande Franse troon

Het is niet waarschijnlijk dat je tijdens je leven een koning op de Franse troon zult zien. Er zijn echter pretendenten voor de Franse troon die worden gesteund door Franse royalisten. Deze royalisten geloven dat alleen een koning de natie werkelijk kan verenigen, het hele Franse volk kan vertegenwoordigen en langetermijnproblemen kan oplossen. Franse royalisten verdelen hun steun over de volgende koninklijke huisnamen: Het Huis van Bourbon, Het Huis van Orleans en Het Huis van Bonaparte.

Het huis van Bourbon

Louis Alphonse de Bourbon, de hertog van Anjou, is een afstammeling van de Franse koning Lodewijk XIV. Zijn claim wordt ingediend via het Spaanse Huis van de Bourbon. Hij doet zich voor als de titel van de Franse koning Lodewijk XX.

Het Huis van Orleans

Jean D'Orleans, zoon van Henri, graaf van Parijs, is een pretendent via het Huis van Orleans. Hij is een afstammeling van de Franse koning Lodewijk XV. Hij pretendeert de titel Henri VII van Frankrijk te hebben.

Het Huis van Bonaparte

Karel Prins Napoléon heeft een zeer zwakke claim omdat hij geen directe afstammeling is van keizer Napoleon, maar de achterkleinzoon van Napoleons broer. Zijn bewering is ook een probleem omdat zijn vader, Lodewijk, prins Napoléon, wilde dat Charles zou worden omzeild als hoofd van het keizerlijke huis van Frankrijk voor zijn zoon, Jean-Christophe, prins Napoléon.

Koninklijk graf van Lodewijk XVI en Marie-Antoinette
Koninklijk graf van Lodewijk XVI en Marie-Antoinette

Een spel der tronen

Deel uitmaken van het onttroonde koningshuis of de adel van Frankrijk is een spel van tronen, of wat het beste kan worden omschreven als een spel van doornen. De families van de pretendent kibbelen over wie de rechtmatige erfgenaam zou moeten zijn van een niet-bestaande troon, en de pretenders vechten met elkaar om een denkbeeldige troon. De meeste edelen blijven echter discreet en accepteren hun lot en alle privileges of ontberingen die hun titels hen met zich meebrengen. Toch kan worden aangenomen dat geen van hen ernaar streeft de guillotine onder ogen te zien, wat het lot was van Lodewijk XVI, wiens onthoofding tijdens de Franse Revolutie het einde betekende van de Franse monarchie en adel.

Aanbevolen: