Koninklijke palmbomen

Inhoudsopgave:

Koninklijke palmbomen
Koninklijke palmbomen
Anonim
Koninklijke palmbomen
Koninklijke palmbomen

Koninklijke palmbomen zijn populair in veel warme kustlandschappen, vooral in het zuiden van Florida en delen van Californië. De boom wordt beschouwd als de aristocraat onder de palmbomen en dankt zijn koninklijke naam aan zijn statige aanwezigheid in het landschap.

Basiskenmerken

Koninklijke palmboomstam
Koninklijke palmboomstam

Cubaanse koningspalmen (Roystonea regia), afkomstig uit Cuba, zijn de soorten die het meest worden gekweekt en aangetroffen in landschappen. De koninklijke palm uit Florida (Roystonea elata) komt echter oorspronkelijk uit de staat en groeit in wilde moerasgebieden.

Het grote verschil tussen de twee koninklijke palmbomen is dat de koninklijke palm uit Florida niet de kenmerkende gezwollen stam heeft zoals de Cubaanse variëteit. De Florida heeft een rechte stam zonder uitstulpingen erlangs. De bast van beide bomen zou er echter van dichtbij hetzelfde uitzien. Verder is het moeilijk om de twee bomen uit elkaar te houden. Beide soorten zijn winterhard in USDA zones 10 en 11.

Bijkomende kenmerken waar u op moet letten zijn:

  • Koninklijke palmbomen kunnen op de vervaldag wel 40 meter hoog worden en groeien jaarlijks met een snelheid van ongeveer 30 cm.
  • Groenblijvende bladeren zijn gemiddeld 3 meter lang met geveerde, groene bladeren van 20 cm lang.
  • Er zijn 15 tot 20 bladeren die het bladerdak of de kruin van de handpalm vormen.
  • Oudere delen van de stam zijn ruw en grijs, terwijl het onvolwassen deel bovenaan de boom glad, heldergroen is.
  • Geurige, gele bloemen bloeien in de zomer op stengels van 1,20 tot 1,20 meter, gevolgd door paarse tot zwarte vruchten van een halve inch die niet eetbaar zijn.
Bladeren
Bladeren
koninklijke palmbloemen
koninklijke palmbloemen
Onrijpe bessen
Onrijpe bessen

Groeiomstandigheden

Koninklijke palmen zijn relatief winterharde bomen, op voorwaarde dat ze groeien in de gewenste omstandigheden en in het gewenste klimaat.

Siteselectie

Florida-palmen
Florida-palmen

Houd bij het selecteren van een locatie in het landschap rekening met de grootte van de boom op de vervaldag. Plaats de koninklijke palm uit de buurt van nutsleidingen of het huis, zodat hij ruimte heeft om zonder interferentie te groeien. De gratie en schoonheid van de koninklijke palm maken hem tot een populaire keuze die wordt gebruikt langs straten, grote parkeerterreinen of in middenbermen langs de snelweg.

Vochtvereisten

Een ander verschil tussen de Cubaanse en de Florida-koningspalm is dat de Florida-soort beter omgaat met nattere bodemomstandigheden dan de Cubaanse soort, die beter omgaat met droogte. Nieuw geplante palmen vereisen wekelijks een diepe watergift totdat de boom ongeveer drie maanden later zijn wortelstelsel vestigt. Gevestigde palmen hebben elke twee tot drie weken water nodig, vooral als de omstandigheden warm en droog zijn.

Lichtvereisten

Koninklijke palmen verdragen een grote verscheidenheid aan lichtomstandigheden, van volle zon tot gedeeltelijk schaduwrijk.

Voorkeursbodemomstandigheden

De bodem kan klei, zand of leem zijn; het lijkt in dit opzicht niet erg kieskeurig te zijn, zolang het maar goed leegloopt. De Koninklijke palm geeft de voorkeur aan zure tot licht alkalische grond, maar pas op dat u niet te veel alkaliteit heeft, anders kunnen de bladeren er kroes uit komen. Planten in bodems met een pH van 7,5 of minder bevordert de beste groei.

Koude tolerantie

De palmboom tolereert korte periodes van kou tot wel 28 graden Fahrenheit. Tuinders die in USDA zone 9B wonen, waar bevriezing niet gebruikelijk is, kunnen ook succes hebben met het kweken van koningspalmen, maar als er een harde bevriezing optreedt, wees er dan op voorbereid dat uw boom enige schade oploopt.

Bemestingsvereisten

Door je koninklijke palm regelmatig te voeren, verklein je de kans dat de boom een voedingsprobleem krijgt. Het is het beste om de palmboom elke drie maanden te voeden, waarbij u 1,5 pond per 100 vierkante meter bladerdak van de boom gebruikt. Gebruik een product met langzame afgifte met een analyse van 8-2-12 en verdeel het gelijkmatig onder het bladerdak van de palm. Laat het product niet tegen de stam stoten, anders ontstaat er verbranding. Kras de meststof in de grond en zorg ervoor dat u het product na het aanbrengen altijd water in de grond geeft.

Als je een nieuwe koningspalm plant, bemest dan niet tijdens het planten, anders kun je de wortels verbranden. Wacht ongeveer acht tot twaalf weken voordat u de eerste ronde kunstmest aanbrengt.

Snoeibehoeften

Het goede aan koningspalmen is dat ze zelfreinigend zijn, wat betekent dat de oude bladeren op natuurlijke wijze uit de boom vallen zonder dat ze hoeven te worden gesnoeid. Zoals bij alle palmbomen wordt het afgeraden om de bladeren die nog groen zijn te verwijderen, omdat de boom er nog voedingsstoffen van ontvangt.

Koninklijke palmen vinden

handpalmen in de wind
handpalmen in de wind

Aangezien koninklijke palmen alleen winterhard zijn in de warmste klimaten van de VS, heb je de beste kans om er een te vinden in kwekerijen binnen het winterhardheidsbereik. Er zijn echter verschillende online bedrijven die de palmboom verkopen. Jungle Music en Real Palm Trees.com verkopen koninklijke palmen in maten variërend van containers van 2 gallon tot bomen van meer dan 9 meter hoog, maar verwacht een flinke prijs te betalen voor deze palm, aangezien het een van de duurdere palmen op de markt is. de markt.

U kunt ook navraag doen bij uw plaatselijke kwekerij. Als ze ze niet bij zich hebben, weten ze misschien wel wie dat in jouw omgeving wel doet.

De palm planten

Het is niet nodig om de plantplaats aan te passen met wijzigingen of kunstmest. Het toevoegen van kunstmest aan het plantgat zal het wortelstelsel verbranden. Het is het beste om gewoon in de oorspronkelijke grond te planten.

  1. Maak een plantplaats vrij van alle vegetatieve groei met een diameter van ten minste 1 meter. Ongewenste vegetatie berooft de broodnodige voedingsstoffen en water uit het wortelsysteem. Houd het gebied vrij van onkruid en grassen.
  2. Graaf een gat dat iets breder en dieper is dan de kluit van de koningspalm of de container waarin hij groeit. Hierdoor wordt de grond losgemaakt, waardoor de wortels zich gemakkelijker kunnen verspreiden.
  3. Verwijder de palm uit de container of als de kluit bedekt is met jute, verwijder dan de jute.
  4. Plaats de kluit in het gat en strek de handpalm zodat deze recht zit.
  5. Vul het gat halverwege op met aarde en geef het gat water om de grond te helpen bezinken en eventuele luchtbellen te verwijderen.
  6. Voltooi het vullen van het gat met aarde en druk het met je voet rond de basis van de stam.
  7. Geef de plantplaats opnieuw water, gebruik voldoende water om de kluit te verzadigen. Ga door met wekelijks irrigeren gedurende minimaal acht weken, terwijl de wortels zich op de nieuwe plek vestigen.

Royal Palm-problemen

De Koninklijke palm is resistent tegen veel ziekten en plagen; er zijn er echter een paar waar u rekening mee moet houden.

Royal Palm Bug

De koninklijke palmwants (Xylastodoris luteolus) veroorzaakt af en toe cosmetische schade aan koninklijke palmbomen en doodt zelden de boom. Het insect infecteert oudere en gevestigde koningspalmen en infecteert zelden bomen kleiner dan 1 meter. De besmetting is het meest problematisch in de lente, maar geneest zichzelf meestal tijdens de hete zomermaanden en de plaag infecteert nieuwe bladeren zodra ze zich beginnen te ontvouwen.

Het insect is ongeveer 1/10 inch lang, heeft een afgeplat ovaal lichaam dat groenachtig geel is met roodachtige ogen. Koninklijke palmwantsen zuigen het sap uit de bladeren van de palm, waardoor het blad een bruin, gescheurd uiterlijk krijgt. De eerste tekenen van een insectenprobleem ontstaan als gele stippen op het blad.

Koninklijke palmen die besmet zijn met de koninklijke palmwants hebben zelden controle nodig. Het besproeien van de boom wordt afgeraden vanwege de hoogte van de boom en de moeilijkheid om het bladerdak te bereiken en af te drijven. Tuinders kunnen een grondspoelmiddel met imidacloprid gebruiken om het probleem te behandelen. Verwijder eventuele vegetatieve groei rond de basis van de boom en gebruik 1 ounce van het product voor elke centimeter van de stam van de koningspalm

Palm Leaf Skeletonizer

De palmbladskeletmaker is een kleine bruingrijze mot die zijn larven op de onderkant van oudere koninklijke palmbladeren legt. Dit insect is problematisch in de zuidoostelijke staten. De rupsen eten zowel het boven- als het onderoppervlak van de palmbladeren tussen de aderen of ribben, waardoor een skeletachtig oppervlak aan het gebladerte overblijft, vandaar de naam. Uiteindelijk sterft het hele blad af.

Tekenen van een besmetting met palmbladskeletmakers zijn bruine, zaagselachtige ontlasting die de bladeren bedekt. Als je de bruine substantie wegveegt, zou je de kleine, witachtige rupsen moeten zien voeden.

Tuinlieden hebben verschillende opties om het probleem onder controle te houden. Je kunt het besmette deel van de handpalm wassen met een vochtige doek, of de rupsen van het blad schieten met een krachtige waterstraal. Door het geïnfecteerde varenblad te verwijderen en in een plastic zak weg te gooien, kunnen de insecten niet naar een ander palmblad verhuizen. Het besproeien van de bladeren van de koningspalm met een product dat bifenthrin bevat, helpt ook de rupsen onder controle te houden.

Ganoderma Kontrot

Ganoderma kontrot, veroorzaakt door de schimmel (Ganoderma zonatum), zal geïnfecteerde koningspalmen doden en tegen de tijd dat de symptomen zichtbaar zijn, is de boom aan de binnenkant al verrot. Onderzoekers begrijpen nog steeds niet welke omstandigheden de ziekte bevorderen, maar alle soorten palmbomen zijn vatbaar voor het probleem.

De eerste tekenen van ganoderma-kontrot zijn een conk die zich vormt op de onderste basis van de stam van de koningspalm. De conk laat de schimmels vrij in de handpalm en infecteert het wortelsysteem. Vanwege de grootte van een koningspalm is het raadzaam om de boom uit het landschap te verwijderen zodra u de conk opmerkt, anders zal de boom uiteindelijk omvallen en mogelijk een structuur beschadigen. Er is geen behandeling beschikbaar en verwijdering van de boom is de enige optie.

Tropisch genot

Als u op zoek bent naar een palmboom die uw landschap onmiddellijk aankleedt als een tropisch exemplaar, zoek dan niet verder dan de koninklijke palm. Je zult jaloers zijn op de buurt met de toevoeging van deze majestueuze palm.

Aanbevolen: