Waardevolle boeken om te zoeken in kringloopwinkels

Inhoudsopgave:

Waardevolle boeken om te zoeken in kringloopwinkels
Waardevolle boeken om te zoeken in kringloopwinkels
Anonim
oude boeken in een kringloopwinkel
oude boeken in een kringloopwinkel

Leren hoe je waardevolle boeken kunt spotten in een kringloopwinkel kan leuk en winstgevend zijn. In tegenstelling tot het kopen van zeldzame boeken en antieke verzamelboeken, zijn waardevolle boeken waar je naar kunt zoeken in kringloopwinkels degene die verzamelbaar zijn, maar niet duidelijk miljoenen waard zijn. Houd er rekening mee dat zelfs als u slechts $ 100 verdient aan de wederverkoop van het boek dat u in een kringloopwinkel hebt gekocht, dit een enorme winst is, aangezien u er waarschijnlijk minder dan $ 5 voor heeft betaald.

Klassieke boeken om te zoeken in kringloopwinkels

Klassieke boeken van alle genres zijn geweldige items om naar te zoeken in kringloopwinkels. Een deel van de waarde van boeken is gebaseerd op vraag en wenselijkheid, dus het zou logisch zijn dat klassiekers hogere eisen stellen dan onbekende werken. De meeste mensen hebben waarschijnlijk minstens één klassieker in hun collectie, en aangezien je zou denken dat ze gebruikelijk zijn, ben je misschien eerder geneigd ze in een kringloopwinkel te kopen.

De Hobbit

eerste editie van De Hobbit
eerste editie van De Hobbit

Hoewel je waarschijnlijk geen eerste editie van The Hobbit van J. R. R. Tolkien in een kringloopwinkel zult vinden, kun je wel de Harry Abrams 1977 luxe geïllustreerde editie vinden. Dankzij het speciale artwork in deze versie zijn kopieën tot $ 150 waard. Dat lijkt misschien niet veel geld, maar onthoud dat je er waarschijnlijk minder dan $ 5 voor beta alt in een kringloopwinkel.

Charlie en de chocoladefabriek

Sjakie en de chocoladefabriek eerste editie
Sjakie en de chocoladefabriek eerste editie

Roald Dahl's klassieker Charlie and the Chocolate Factory kan je duizenden euro's opleveren als je een geweldig exemplaar uit het juiste jaar vindt. De eerste editie, uitgegeven door Knopf in 1964, is degene die je zoekt, en de originele stofomslag moet in goede staat zijn. Aangezien er 10.000 exemplaren zijn gedrukt, is het niet super zeldzaam, en het jaartal van publicatie zou mensen kunnen laten denken dat het niet oud genoeg is om waardevol te zijn. Een exemplaar van dit boek in goede staat werd in 2020 verkocht voor $ 1.800 op eBay.

Een snel kantelende planeet

Wrinkle in Time Quintet: Een snel kantelende planeet (serie 4) (Paperback)
Wrinkle in Time Quintet: Een snel kantelende planeet (serie 4) (Paperback)

Madeleine L'Engle's A Wrinkle in Time is bekend, maar de andere boeken in deze trilogie zijn niet zo populair. Als je een gesigneerd exemplaar kunt vinden van de eerste druk van het derde boek in de trilogie, A Swiftly Tilting Planet, kun je het voor maximaal $ 300 verkopen.

Een spotlijster doden

Een eerste editie van Lee Harper's boek To Kill a Mockingbird - Getty Editorial Use
Een eerste editie van Lee Harper's boek To Kill a Mockingbird - Getty Editorial Use

Harper Lee's klassieke roman To Kill a Mockingbird werd in 1960 gepubliceerd, maar wordt vaak als een moderne klassieker beschouwd. In plaats van te zoeken naar een eerste editie, eerste druk, zoek naar latere drukken die nog steeds een fatsoenlijke prijs waard zijn. Een zevende druk van de eerste editie kan bijvoorbeeld maximaal $ 475 waard zijn.

Klassieke auteurs om naar te zoeken

Als je een voorraad klassiekers in je kringloopwinkel hebt gevonden, wil je op zoek gaan naar bekende auteurs, eerste edities, eerste drukken, boeken in goede staat, speciale edities, minder bekende titels, en gesigneerde boeken. Hoe meer van deze criteria u kunt afvinken, hoe waardevoller het boek waarschijnlijk zal zijn. Houd je ogen open voor originele prints van deze auteurs:

  • Lewis Carroll: Hoewel je de originele versie uit 1865 van klassiekers als Alice in Wonderland niet in kringloopwinkels zult vinden, zijn er wel verzameledities zoals de Folio Society-editie uit 2016 waarvan een gewoon persoon misschien niet beseft dat deze bijna $ 2.000 waard is.
  • Edgar Allan Poe: Je hebt geen eerste editie van The Raven nodig om wat geld aan Poe te verdienen. Minder bekende titels kunnen ook waardevol zijn, zoals een compilatie uit 1933 van Poe's werktitel Tales of Mystery and Imagination, die voor $ 200 werd verkocht.
  • Jane Austen: Jane Austen-romans uit de eerste editie, zoals Pride & Prejudice, zijn niet vaak te vinden in kringloopwinkels, maar latere versies zijn nog steeds waardevol, net als een versie uit 1938 die op eBay voor bijna $ 200 werd verkocht.

Moderne boeken om te zoeken in kringloopwinkels

Je zou kunnen denken dat moderne boeken niet zo waardevol kunnen zijn als antieke boeken. Maar sommige specifieke edities en afdrukken van moderne boeken kunnen veel geld waard zijn. Enkele van de meest waardevolle boeken ter wereld zijn kinderboeken, dus kijk daar eens goed naar.

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Toen het eerste succesvolle boek van J. K. Rowling in 1998 in de VS werd gepubliceerd, werd de titel veranderd van de Steen der Wijzen in de Steen der Wijzen. Als je een eerste editie van de eerste druk van de populaire Harry Potter en de Sorcerer's Stone kunt vinden, kan dit je tussen de $4.000 en $6.500 opleveren. Hardcoverversies en versies gesigneerd door J. K. Rowling zijn meer waard. Andere boeken uit de Harry Potter-serie zijn ook duizenden dollars waard, vooral latere boeken die door de auteur zijn gesigneerd.

Bridget Jones's dagboek

Het dagboek van Bridget Jones (Paperback)
Het dagboek van Bridget Jones (Paperback)

Hoewel je er geen miljonair van wordt, is de roman Bridget Jones's Diary uit 1996 van Helen Fielding een paar honderd dollar waard als je een eerste editie vindt. Een gesigneerde versie van de eerste Amerikaanse editie waarbij de eerste editie van Bridget Jones: The Edge of Reason werd verkocht voor $ 500.

Carrie

Stephen King is een bekende moderne auteur en veel van zijn boeken uit de jaren zeventig en tachtig zijn waardevol als je de eerste editie hebt. Een hardcoverversie uit 1974 van Carrie met de stofomslag kan voor $ 100 worden verkocht.

Nicheboeken waar je naar kunt zoeken in kringloopwinkels

Kookboeken, medische boeken en bepaalde kunst- of designboeken zijn gemakkelijk te vinden in kringloopwinkels en kunnen waardevol zijn vanwege hun verzamelbaarheid.

De kunst van het Franse koken beheersen

Beheersing van de kunst van het Franse koken, deel 1 en 2.
Beheersing van de kunst van het Franse koken, deel 1 en 2.

Hoewel de meesten van Julia Child hebben gehoord, zouden velen niet denken dat een kookboek veel geld waard zou zijn. Als je de versie uit 1961 van Julia Child's Mastering the Art of French Cooking kunt vinden, is deze ongeveer $ 500 waard.

Betty Crocker's fotokookboek

Betty Crocker-kookboeken zijn al tientallen jaren een belangrijk onderdeel van Amerikaanse huishoudens. Om die reden zijn mensen niet geneigd te denken dat deze kookboeken een grote geldwaarde hebben. Zoek naar Betty Crocker's Picture Cookbook uit 1950 en je zou ongeveer $ 500 rijker kunnen zijn.

Waar u op moet letten bij het kopen van boeken

Er is geen twijfel dat je talloze boeken kunt vinden in kringloopwinkels. Boeken zijn omvangrijk en schijnbaar gebruikelijk, dus mensen hebben er geen probleem mee om ze te doneren. Leer hoe u weet welke boeken waardevol zijn, zodat u potentiële geldmakers kunt uitkiezen in de boekensectie van de kringloopwinkel.

  • Kies een specifiek type boek waarnaar je wilt zoeken, zoals kinderboeken of bijbels.
  • Heb realistische verwachtingen. Het is niet waarschijnlijk dat je een boek van een miljoen dollar in een kringloopwinkel vindt, maar je kunt er wel een vinden die honderden waard is.
  • Doe wat onderzoek online om de titels en auteurs te achterhalen die waardevol kunnen zijn in dat genre en hoe je de echte editie of druk van een boek kunt vinden.
  • Onthoud dat antieke boeken minstens 100 jaar oud zijn.
  • Vintage boeken die 20 jaar of ouder zijn, kunnen ook waardevol zijn.
  • Zoek waar mogelijk naar eerste edities en eerste afdrukken van eerste edities.
  • Zoek naar exemplaren die zijn ondertekend door de auteur.
  • Onthoud dat de staat een van de belangrijkste factoren is bij het bepalen van de waarde van een boek, dus je wilt dat exemplaren in goede staat verkeren.
  • Overweeg om een scan-app op je telefoon te plaatsen die streepjescodes scant, zodat je eenvoudig de waarde van een boek kunt opzoeken.
  • Kijk naar de verkochte aanbiedingen voor het exacte boek dat je hebt op sites zoals eBay om een goed idee te krijgen van de waarde van het boek.

De waarde van oude boeken

Waardevolle boeken vinden in kringloopwinkels is mogelijk als je weet waar je naar kijkt. Van zeldzame en waardevolle stripboeken tot zeldzame boekensets, je weet nooit echt wat je in een kringloopwinkel tegenkomt.

Aanbevolen: