7 waardevolle Hess-trucks om in je speelgoeddoos te zoeken

Inhoudsopgave:

7 waardevolle Hess-trucks om in je speelgoeddoos te zoeken
7 waardevolle Hess-trucks om in je speelgoeddoos te zoeken
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als je iets helderwit ziet gecombineerd met smaragdgroen, denk je misschien aan de iconische speelgoedtruck van Hess. Deze grote plastic rigs waren tientallen jaren lang een rage op verjaardagsfeestjes en logeerpartijtjes. Geïnspireerd door de echte brandstoftrucks van Leon Hess, wordt dit vakantiespeelgoed nog steeds van generatie op generatie doorgegeven. En de waarden van Hess-trucks blijven maar stijgen, zoals deze waardevolle Hess-speelgoedtrucks getuigen.

1964 Tankwagenaanhangwagen

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

De allereerste Hess-speelgoedtruck kwam stilletjes ter wereld. Het duurde een paar jaar voordat het speelgoed een onmisbaar vakantieartikel werd, maar deze B61 Mack-tankwagen was al uitgerust met enkele van de meest iconische kenmerken van het bedrijf: werkende koplampen/achterlichten en het witte en groene kleurenpalet. Ze brachten hem uit in 1964, en het is nog steeds een van hun meest waardevolle speelgoedtrucks.

Als je het geluk hebt om een van deze te vinden, kijk je op zijn minst voor een paar honderd dollar. In ongeopende staat stijgen ze in waarde tot een paar duizend dollar. Eén vrachtwagen in goede staat, met nog steeds de originele doos, werd bijvoorbeeld op een veiling verkocht voor $ 2.700.

1967 Roodfluwelen tanker

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

In 1967 werd Hess hip met hun verpakkingen en voegde een roodfluwelen basis toe aan de dozen waar de vrachtwagens op konden zitten. Vandaar de bijnaam 'roodfluwelen' tanker. Nog een groen-witte olietanker, deze vrachtwagen heeft gele accenten, een afneembare slang en de gebruikelijke knipperende koplampen/achterlichten. Volgens Ray's Hess Toy Trucks zijn er slechts 300.000 van geproduceerd, waardoor ze relatief zeldzaam zijn.

Omdat het een vroege Hess-speelgoedtruck is en het eerste jaar is met de roodfluwelen basis, worden de trucks beschouwd als een van de meest waardevolle Hess-modellen. Afhankelijk van hun staat kunnen deze meer dan $5.000 waard zijn. Een roodfluwelen tanker uit '67 werd onlangs online verkocht voor $3.900.

1969 Woodbridge-tankwagen

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Hess was zelfs in de jaren zestig een expert op het gebied van het kapitalisme. Hij nam enkele van hun eerder ontworpen tankwagens mee en herverpakte ze als nieuwe producten. Dit verhoogde hun winst en verkortte hun ontwerp- en productietijd. Eén daarvan was de "Woodbridge" -tanker uit 1969, dezelfde vrachtwagen als hun tanker uit 1968, afgezien van de nieuwe verpakking die hem zijn bijnaam gaf.

Op de originele Woodbridge tankwagendozen staat de uitdrukking "Home Office Woodbridge, New Jersey" gedrukt. Als u een van deze tankers kunt vinden met de originele doos intact, kunt u deze voor ongeveer $ 3.000-$ 4.000 verkopen. Een Woodbridge-tanker in goede staat en met de originele doos is bijvoorbeeld onlangs voor $ 3.500 verkocht op Liveauctioneers.

1970 Brandweerwagen

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Je kunt niet actief zijn in de oliesector zonder een paar branden te kunnen blussen, en Hess liet zich voor hun speelgoedtruck uit 1970 inspireren door de brandweerwagens die ze gebruikten om in hun raffinaderijen te patrouilleren. Deze brandweerwagens worden meestal voor ongeveer €300-€500 verkocht als ze ongeopend zijn en zeer weinig slijtage vertonen. Een brandweerwagen uit 1970 met de doos en de instructies werd bijvoorbeeld onlangs op eBay verkocht voor $ 449,40. Maar als je er toevallig een vindt die in de VS is gemaakt in plaats van in Hong Kong, kun je veel grotere winsten maken.

1971 "Seizoensgroeten" Brandweerwagen

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

In het aanbod speelgoedtrucks van Hess zijn brandweerwagens een van de moeilijkere jaargangen om te vinden. De brandweerwagen uit 1971 was een heruitgave gemaakt voor de feestdagen en werd geleverd met verwijderbare slangen en op batterijen werkende functies. Volgens een veilinglijst werden de groene letters "Season's Greetings" -stickers van deze vrachtwagens waarnaar ze vernoemd waren, pas aan deze gewone dozen toegevoegd toen mensen ze ophaalden bij de Hess-tankstations.

Net als veel van de eerste Hess-vrachtwagens is een "Season's Greetings" -tanker een paar duizend dollar waard. Alleen al in 2021 werd een mooi exemplaar met de originele doos en instructies op Liveauctioneers verkocht voor $ 2.500.

1993 Premium dieseltanker

Afbeelding
Afbeelding

Als je de Hess-trucks uit de jaren 60 en 70 achter je laat en richting de jaren negentig beweegt, zie je een scherpe daling in hun waarden. Dit kan gebeuren als er te veel van één verzamelobject op de markt zijn, en Hess-speelgoedtrucks waren super populair bij jonge kinderen uit de jaren 90. Tegenwoordig bereiken zo velen van hen de wederverkoopmarkt dat ze niet zoveel waard zijn als hun oudere tegenhangers.

Je moet echter niet je neus opsteken tegen alle Hess-trucks uit de jaren 90. Houd de dieseltanker uit '93 in de gaten. Deze werden niet publiekelijk verkocht; Hess schonk ze eerder aan grote klanten van hun premium dieselbrandstof die ze dat jaar op de markt brachten. Eén ongeopende tanker met de groene verpakking er nog omheen, werd online voor $ 750 verkocht.

2018 Hess miniatuurcollectie

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een van de meest verrassende zwaargewichten in de waardedivisie van Hess speelgoedtrucks is de Mini Collection 2018. Dit was een beperkte productie van drie minitrucks uit het speelgoedverleden van Hess: brandweerwagen uit 1970, stookolietanker uit 1977 en speelgoedvrachtwagen en racer uit 1988. Het is gemaakt ter gelegenheid van de 20e verjaardag van de miniserie van het bedrijf, en dankzij de herdenkings- en lage productieaantallen verkoopt het heel goed. Eén ongeopende set werd bijvoorbeeld op eBay verkocht voor $ 4.550.

Wat maakt vintage Hess-speelgoedtrucks waardevol?

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je ooit een oudere speelgoeddoos bent tegengekomen, vind je er bijna gegarandeerd een vintage Hess-speelgoedtruck in. Deze vrachtwagens zijn nog steeds zo gewoon, en die gemeenschappelijkheid maakt dat slechts een paar ervan de moeite waard zijn om te vinden als je verstand hebt van verkopen. Dit zijn waardevolle kenmerken die je kunt vinden in oude Hess-speelgoedtrucks:

  • Vind vrachtwagens gemaakt in de jaren zestig en begin jaren zeventig. Dit speelgoed is het eerste in zijn soort en werd in lagere productieaantallen gemaakt.
  • Zoek altijd naar vrachtwagens met de originele dozen. Vrachtwagens met doos zijn echt waar verzamelaars op willen bieden.
  • Vind Hess-vrachtwagens die weinig tot geen slijtage vertonen. Het speelgoed dat overal gekleurd is en op vakantie naar de bodem van het meer is gezonken, is ' Ik ga niet op de markt snuffelen.

De perfecte Hess-speelgoedtrucks om het vuur van een verzamelaar aan te wakkeren

Afbeelding
Afbeelding

Luister, we zullen het je niet kwalijk nemen als je het oude speelgoed van je ouders of grootouders wilt weggooien. Ze kunnen veel ruimte in beslag nemen, en voor de juiste verzamelaar kunnen ze veel meer waard zijn dan het gewicht van uw familiale verplichting. Omdat Hess-speelgoedtrucks nog steeds zo'n geliefd vakantiespeelgoed zijn, kun je er zeker van zijn dat ze over een aantal jaren nog steeds iets waard zullen zijn.

Aanbevolen: