Een brillendoekje schoonmaken

Inhoudsopgave:

Een brillendoekje schoonmaken
Een brillendoekje schoonmaken
Anonim
Vrouw bij het schoonmaken van haar lenzenvloeistof
Vrouw bij het schoonmaken van haar lenzenvloeistof

Het gebruik van een brillendoekje is een goede manier om strepen en vlekken van uw bril te verwijderen. Af en toe moet het doekje zelf echter worden schoongemaakt. Ontdek wat u wel en niet moet doen om uw lensreinigingsdoekje fris en gebruiksklaar te houden. Er zijn een paar opties.

Basisreiniging van een brillendoekje

Als het reinigingsdoekje voor uw bril meer stoffig is dan vuil, kunt u het eenvoudigweg schudden of blazen. Als je voor deze optie kiest, zorg er dan voor dat je hem boven een prullenbak houdt, zodat er geen rommel op de vloer of een oppervlak ontstaat.

  • De eenvoudigste optie is om de doek boven een vuilnisbak te houden en te schudden. Dit zou het stof en eventuele losse deeltjes moeten losmaken en verwijderen.
  • Je kunt de doek boven een vuilnisbak houden en het stof of los vuil eruit blazen met een blikje perslucht, zoals dat wordt gebruikt om computertoetsenborden schoon te maken.
  • U kunt ook uw föhn gebruiken om het lensreinigingsdoekje uit te blazen. Gebruik de laagste stand en houd de droger enkele centimeters verwijderd van de doek.
  • Wees voorzichtig met een microvezeldoekje en gebruik geen wasverzachter of agressieve schoonmaakmiddelen.

Met de hand wassen van een brilreinigingsdoekje

Als je lensreinigingsdoekje meer nodig heeft dan alleen maar schudden, is het met de hand wassen een goede optie. Volg deze basisstappen:

  1. Vul een klein bakje met koud water (een mok, glas of kommetje is ook prima)
  2. Voeg een paar druppels milde zeep toe, zoals vloeibare handzeep of een zacht afwasmiddel.
  3. Roeren/wervelen om zeep en water te combineren
  4. Plaats de doek in het zeepsop.
  5. Laat het ongeveer 5 minuten weken, of langer indien nodig.
  6. Haal de doek uit het water.
  7. Knijp het water eruit.
  8. Houd het onder koud water totdat de zeep is uitgespoeld. Mogelijk moet je het een paar keer uitwringen.
  9. Leg plat te drogen.

Machinewas van een brillendoekje

Je kunt je lensreinigingsdoekje ook in de wasmachine wassen. De volgende keer dat u een lading wasgoed in koud water laat draaien, gooit u hem er gewoon in, bij voorkeur op de delicate cyclus. Plat laten drogen.

Wat u niet moet doen: fouten die u moet vermijden

Het wassen van uw brillendoekje is eenvoudig, maar er zijn wel een paar waarschuwingen waar u rekening mee moet houden. Fouten bij het voltooien van deze taak zijn onder meer:

  • Gebruik geen zeep die bleekmiddel bevat. Het kan verkleuring veroorzaken en de delicate stof van een lensreinigingsdoekje beschadigen.
  • Gebruik geen wasverzachter. Vermijd ook elk soort wasmiddel dat wasverzachter bevat.
  • Plaats uw brillenpoetsdoekje niet in de droger.

Houd uw lensreinigingsdoekje in uitstekende staat

Als u de tijd neemt om uw lensreinigingsdoekje regelmatig schoon te maken, blijft deze bij veel gebruik in uitstekende staat. Bewaar hem op een plaats waar hij niet veel vuil of stof opzuigt, zoals een bureaula of uw brillenkoker, zodat u hem minder vaak moet uitschudden of wassen.

Aanbevolen: