Hoe u kunt doneren aan een voedselbank

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt doneren aan een voedselbank
Hoe u kunt doneren aan een voedselbank
Anonim
mensen die werken in een liefdadigheidsstichting
mensen die werken in een liefdadigheidsstichting

Voedselbanken leveren een waardevolle dienst aan gemeenschappen in de Verenigde Staten. Door te doneren aan uw plaatselijke voedselbank kunt u ervoor zorgen dat ma altijden worden verstrekt aan hongerige kinderen en volwassenen die in armoede of dakloos leven.

Welke gedoneerde spullen hebben voedselbanken nodig?

Neem voordat je doneert contact op met je lokale voedselbank of kijk op hun website om te zien welke specifieke spullen ze nodig hebben. Hoewel elke individuele voedselbank zijn eigen unieke behoeften heeft, zijn de meeste geneigd naar dezelfde algemene soorten voedseldonaties te zoeken. Voedselbanken zoeken naar voedingsmiddelen die voedzaam, eiwitrijk en houdbaar zijn. Enkele van de beste voedingsmiddelen die u aan een voedselbank kunt doneren zijn:

  • " Houdbare" voedingsmiddelen zoals pindakaas, appelmoes, ongezouten noten, crackers en vruchtensappen in zakken of dozen.
  • Ingeblikt voedsel, waaronder soep, fruit, groenten, bonen, chili, stoofpot, spam, kip, zalm of tonijn.
  • Pantry-basisproducten zoals bakolie, rijst, meel, kruiden, marinades en pasta.
  • Individueel verpakte instantvoeding die met water is gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn havermout, pannenkoekenmix, volkoren granen, noedels, aardappelpuree en soep.
  • Dranken die met water kunnen worden bereid, zoals oploskoffie en thee of limonade in poedervorm, vruchtensap of melk.
  • Verpakte ma altijden waarvoor alleen water nodig is om te koken, zoals macaroni en kaas met kant-en-klare kaassaus.
  • Individueel verpakte voedingsmiddelen die geen koeling nodig hebben, zoals mueslirepen, crackers met pindakaas of kaas, fruitbekers en zelfs snoeprepen of koekjes.
  • Speciale voedingsmiddelen zoals cakemix en glazuur, of niet-bederfelijke etnische voedingsmiddelen, afhankelijk van de regio waarin u woont.
  • Voedingsmiddelen voor speciale dieetbeperkingen, zoals glutenvrij, laag of natriumvrij, notenvrij of veganistisch zijn altijd nodig.
  • Flessenwater is altijd handig.
  • Vakantievoedsel is wenselijk in deze tijd van jaren, omdat gezinnen samen een vakantiema altijd willen koken. Denk aan cranberrysaus uit blik, jus uit blik, vullingmix en instant aardappelpuree.
  • Babyvoeding die niet in een glazen pot zit, wordt vaak geaccepteerd.

Non-food artikelen

Voedselbanken nemen vaak spullen mee die een huishouden ondersteunen.

  • Luiers worden door veel voedselbanken geaccepteerd.
  • Persoonlijke verzorgingsartikelen worden door veel voedselbanken geaccepteerd, zoals tandpasta, tandenborstels, deodorant, zeep, shampoo en producten voor vrouwelijke hygiëne.
  • Voedselbanken kunnen vaak huishoudelijke verzorgingsartikelen meenemen, zoals wasmiddel, keuken- en badkamerreinigers en papieren producten zoals toiletpapier en papieren handdoeken.
  • Voeder voor huisdieren wordt vaak geaccepteerd bij voedselbanken, zolang het niet is geopend.
  • Tote bags worden door sommige voedselbanken geaccepteerd omdat het de mensen die ze bedienen helpt het voedsel gemakkelijk naar buiten te dragen.

Doneer je tijd

Het runnen van een voedselbank is een tijdrovende klus en velen kunnen niet overleven zonder de hulp van toegewijde vrijwilligers. Het doneren van uw tijd om te helpen met hun belangrijke werk zal altijd hard nodig en gewaardeerd worden.

Kun je geld doneren aan een voedselbank?

Geld doneren aan een voedselbank is altijd een goed idee. Sterker nog, veel voedselbanken geven er zelfs de voorkeur aan dat u geld aan hen doneert boven voedsel. Het personeel van de Voedselbank heeft de mogelijkheid om goedkoper voedsel te betrekken bij distributeurs en fabrikanten. Zij kunnen met uw donaties meer kopen dan u zelf voedsel zou kunnen kopen en doneren. Geld is ook wenselijk omdat een voedselbank meer nodig heeft dan alleen voedsel en de financiering altijd kan worden gebruikt om in belangrijke zaken te voorzien, zoals kantoorbenodigdheden en bedrijfskosten.

Groep vrijwilligers met de handen in elkaar
Groep vrijwilligers met de handen in elkaar

Hoe u kunt doneren aan een voedselbank tijdens een noodgeval

In tijden van crisis is het normaal dat je geld wilt geven aan een lokale voedselbank om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare leden van de bevolking gevoed worden. Hoewel de soorten artikelen die een voedselbank tijdens een noodsituatie nodig heeft, niet verschillen van de reguliere tijden, kunnen voedselbanken last hebben van een laag volume aan specifieke artikelen. De beste manier van handelen is om contact op te nemen met uw plaatselijke voedselbank en uit te zoeken wat zij het meest nodig hebben. Vrijwilligerswerk en geld zijn ook enkele van de krachtigste donaties die je kunt doen tijdens een crisistijd, omdat voedselbanken meer dan normaal moeite zullen hebben om aan de behoeften van arme bevolkingsgroepen te voldoen. Het volgen van uw voedselbank op sociale media en het doorsturen van hun berichten met hulpvragen kan ook een geweldige manier zijn om te helpen in elk seizoen van het jaar, maar vooral tijdens een crisis.

Waar kunt u doneren op plaatsen die dit het meest nodig hebben

Om een voedselbank bij u in de buurt te vinden die open is en beschikbaar is voor donaties, heeft de Feeding America-website een hulpmiddel voor het zoeken naar voedselbanken. U kunt ook contact opnemen met uw plaatselijke afdeling van sociale diensten voor informatie over voedselbanken die direct hulp nodig hebben, en ook met uw kerk.

Wat je niet moet doneren aan een voedselbank

Hoewel mensen doneren met de beste bedoelingen, zijn er items die voedselbanken over het algemeen niet nodig hebben en die ze liever niet doneren.

  • Gekoelde artikelen zijn niet nuttig voor voedselbanken, omdat ze meer koude ruimte nodig hebben dan een voedselbank zou kunnen hebben. Dit betekent dat u geen verse zuivelproducten zoals eieren, melk en kaas hoeft te doneren.
  • Aangezien voedselbanken door gezinnen worden 'gewinkeld', is het voor hen moeilijker om grote voedselverpakkingen in bulk uit te voeren. Als je bijvoorbeeld grote zakken rijst hebt, overweeg dan om contact op te nemen met een plaatselijk opvangcentrum dat ma altijden kookt voor de armen of daklozen, om te zien of ze deze kunnen gebruiken.
  • Junkfood wordt afgeraden.
  • Ongezonde dranken zoals frisdrank zijn niet nuttig voor een voedselbank.
  • Verlopen voedselartikelen kunnen niet door een voedselbank worden gebruikt.
  • Persoonlijk bereid voedsel, zoals huisgemaakte ma altijden en gebak, kunnen niet aan een voedselbank worden gedoneerd, evenals items die u zelf in blik heeft gedaan.
  • Voedingsmiddelen waarvoor extra keukengerei nodig is om ze te openen, zoals een blik- of flesopener.
  • Beschadigde pakketten kunnen niet worden geaccepteerd bij een voedselbank, zoals gedeukte blikjes, gescheurde tassen of kapotte dozen.
  • Breekbare containers worden bij voedselbanken afgeraden, omdat ze gemakkelijk kapot kunnen gaan. Vermijd het doneren van voedsel in glazen flessen of verpakt in cellofaan.
  • Alcohol wordt niet geaccepteerd bij een voedselbank.

Steun uw lokale voedselbank

Doneren aan een voedselbank is een geweldige manier om je gemeenschap te helpen en een vangnet te bieden voor mensen in nood. Neem altijd contact op met uw lokale voedselbank of bezoek hun website of sociale media om erachter te komen wat hun huidige behoeften zijn en om donaties binnen te halen waar ze het beste gebruik van kunnen maken. Vergeet niet om ook uw tijd te besteden en geld te doneren om het goede werk van uw voedselbank te bevorderen.

Aanbevolen: