9 gratis softwareprogramma's voor het maken van kaarten voor aangepaste begroetingen

Inhoudsopgave:

9 gratis softwareprogramma's voor het maken van kaarten voor aangepaste begroetingen
9 gratis softwareprogramma's voor het maken van kaarten voor aangepaste begroetingen
Anonim
Kerstkaarten gemaakt met behulp van een softwareprogramma
Kerstkaarten gemaakt met behulp van een softwareprogramma

Als je graag je computer gebruikt om je eigen wenskaarten te maken, overweeg dan om een aantal gratis programma's uit te proberen. Met deze programma's kunt u uw kaarten met slechts een paar klikken maken en aanpassen.

Gratis downloadbare software voor het maken van kaarten

Crafters die op zoek zijn naar gratis downloadbare software voor het maken van kaarten, kunnen een aantal opties overwegen.

Sjablonen voor het maken van kaarten voor Microsoft Word

Hoewel de meeste mensen Microsoft Word associëren met basistekstverwerkingsfuncties, kan deze software feitelijk worden gebruikt om uw eigen wenskaarten te ontwerpen. Microsoft Office Online is de beste bron voor het vinden van gratis wenskaartsjablonen voor gebruik met Microsoft Word. Er zijn een aantal stijlen beschikbaar en de site is heel gemakkelijk te navigeren.

Microsoft-wenskaarten Studio

Microsoft biedt ook een gratis Greeting Cards Studio-app voor het maken van fotowenskaarten. Bij de app wordt een beperkte selectie frames en afbeeldingen geleverd, maar gebruikers kunnen er desgewenst voor kiezen om extra items aan te schaffen. U heeft Windows® 8.1 of Windows® 10 nodig om de app te gebruiken.

ArcSoft Print Creations

ArcSoft Print Creations is verkrijgbaar in zowel Mac- als pc-versies. Het beschikt over een uitgebreide selectie sjablonen, evenals ingebouwde hulpmiddelen voor het bewerken van foto's om uw afbeeldingen te verbeteren voordat u ze toevoegt aan uw kaartmaakproject.

Scribus

Scribus is een open-sourceversie van de desktop publishing-software die wordt gebruikt door professionele grafische ontwerpers. Leren hoe u in dit programma uw eigen kaarten kunt maken, zal enige tijd vergen, maar de resultaten kunnen de extra inspanning zeker waard zijn. Er zijn verschillende publicatietechnieken en lay-outs beschikbaar in het programma.

Cloudgebaseerde programma's voor het maken van kaarten

Als u zich zorgen maakt dat u per ongeluk virussen en malware downloadt, of als u op een gedeelde openbare computer werkt, geeft u wellicht de voorkeur aan programma's voor het maken van kaarten die in de cloud zijn gebaseerd.

Adobe Express

Dit gratis ontwerpprogramma heeft een aantal sjablonen van verschillende groottes voor gebruik bij het maken van wenskaarten. Er zijn kaarten voor evenementen zoals verjaardagen, babygeboorten en -borrels, bruiloften en jubilea. U kunt de sjabloonachtergronden gebruiken of uw eigen foto uploaden. Er is ook een stockfotobibliotheek waar u gebruik van kunt maken. U kunt uw kaart downloaden om af te drukken of deze ook elektronisch delen via e-mail of op Facebook en Twitter met een link van Adobe Express.

Canva

Canva heeft meerdere kaartsjablonen die je kunt aanpassen. Deel uw voltooide creatie via sociale media of download een PDF om af te drukken.

Groeten Eiland

Met Greetings Island kun je gratis kaarten aanpassen, downloaden en afdrukken. Sommige ontwerpen hebben zelfs bijpassende enveloppen die je kunt aanpassen en afdrukken. Er is ook een optie om uw project als e-card te verzenden als u geen gemakkelijke toegang tot een printer heeft.

Fotor

Je kunt Fotor gebruiken om fotowenskaarten te maken. Er zijn een aantal sjablonen die u kunt gebruiken voor één foto of voor een collage van uw favoriete foto's. Handige video's laten zien hoe u de kaarten ontwerpt met behulp van de eenvoudige drag-and-drop-interface. Om een kaart te maken en uw foto's te uploaden, is het aanmaken van een gratis account vereist. Kaarten kunnen worden gedeeld op Facebook, Twitter en Instagram en via e-mail. Als je meer functies nodig hebt, is er een betaalde versie voor $ 39,99 per jaar. Fotor kan worden gebruikt op een desktopcomputer of op mobiele iOS- en Android-apparaten.

Avery Tovenaar

De Avery Wizard maakt het eenvoudig om wenskaarten te ontwerpen en af te drukken met uw favoriete Avery-briefpapierproducten. Er zijn drie gratis programma's beschikbaar:

  • Avery Design and Print Online, met duizenden sjablonen en illustraties voor gebruik
  • Avery Wizard voor Microsoft Office, die u door een stapsgewijs proces kan leiden, van creatie tot afdrukken
  • Avery-sjablonen, dit zijn eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken sjablonen die u zelf kunt aanpassen

Geen download vereist; activeer gewoon het programma en begin met ontwerpen.

Begin met ontwerpen

Met het grote aantal gratis programma's dat beschikbaar is voor het maken van kaarten, zul je zeker een programma vinden dat goed aansluit bij jouw interesses en behoeften. Probeer verschillende programma's om het programma te vinden dat u graag gebruikt en dat resultaten oplevert waar u blij mee zult zijn.

Aanbevolen: