Knoflook genezen

Inhoudsopgave:

Knoflook genezen
Knoflook genezen
Anonim
Knoflook Hangend Aan De Muur
Knoflook Hangend Aan De Muur

Goed geoogste knoflook levert je de hele plant op, inclusief de bladeren, stengel, bollen en wortels. U bent nu klaar om de bollen uit te harden, zodat u ze voor langere tijd kunt bewaren en indien nodig kunt gebruiken.

Knoflook genezen voor opslag en zaad

Je droogt alle knoflook in één keer. Zodra het uitgehard is, kun je de bollen verdelen die je volgend jaar wilt gebruiken voor zaadknoflook.

Sorteer knoflook

Het eerste wat je hoeft te doen is de knoflook sorteren. Je scheidt het voor eenvoudigere processen tijdens het uithardingsproces.

  1. Verdeel de geoogste knoflook op een droge, vlakke werkruimte.
  2. Werk voorzichtig om klontjes vuil te verwijderen die aan de bollen en wortels vastzitten, zonder de bollen, bladeren en wortels te beschadigen.
  3. Je wilt de wortels en bladeren/stengels aan de bollen laten zitten terwijl ze uitharden.
  4. Inspecteer de bollen één voor één op blauwe plekken, ontbrekende kruidnagels en misvormde vormen.
  5. Plaats deze in een aparte groep voor uitharding. Je gebruikt deze eerst in plaats van op te slaan.

Knoflook drogen om het te genezen

Bij elke droogmethode moet je de knoflook drogen. Dit proces is van vitaal belang omdat de opgeslagen energie in de bladeren en wortels zich zal haasten om de knoflookbollen te voeden in een laatste overlevingsdaad. Die energiestoot levert krachtige voedingsstoffen op die knoflook de scherpste smaak geven.

  • De ideale temperatuur die nodig is voor het drogen van knoflook is 75°F-80°F, hoewel sommige tuinders melden dat temperaturen zo laag als 50°F uitstekende knoflook hebben geproduceerd.
  • De lucht moet rondom de knoflook stromen om een gelijkmatige droging te garanderen. Je kunt een ventilator toevoegen om de luchtcirculatie te bevorderen.
  • Grote bollen bevatten meer vocht en hebben een langere uitharding nodig.
  • Bescherm knoflook tegen regen en vocht.

Kies een methode om knoflook te genezen

Er zijn twee methoden die je kunt gebruiken om knoflook te drogen: op een scherm of ophangen. Welke je kiest, hangt af van hoeveel knoflook je moet laten drogen en hoeveel ruimte je hebt voor het rijpingsproces.

Zeefdroogmethode voor het uitharden van knoflook

Een populaire methode, vooral voor kleine percelen knoflook, is het drogen van knoflook door deze op een open scherm te drogen. U moet uw scherm in een goed geventileerde, warme, droge ruimte opstellen. Dit kan een berging, bijkeuken, garage of buitentuinhuisje zijn. Vermijd het drogen van knoflook op een vlak tafeloppervlak waar de lucht niet rondom kan stromen, inclusief de bodem.

Knoflook drogen met grote ventilator
Knoflook drogen met grote ventilator

Benodigdheden

  • Ingelijst scherm, groot genoeg om de hoeveelheid knoflook te laten drogen (gebruik er meer dan één indien nodig)
  • 2 schragen of tafels
  • Oscillerende ventilator

Instructies

  1. Plaats het schermframe tussen een paar schragen of tussen twee kleine tafels door het zo te plaatsen dat de lucht door het scherm en rondom de knoflook kan stromen.
  2. Houd de knoflook uit zonlicht, regen en andere weerselementen.
  3. Verdeel de knoflook (bol met intacte bladeren en wortels) op de zeef(en).
  4. Plaats de oscillerende ventilator zodat de lucht door de ruimte circuleert.
  5. Laat de knoflook drie weken ongestoord staan, langer voor grote bollen (nog twee tot drie weken, afhankelijk van de grootte en de omstandigheden).
  6. Controleer één keer per week de droogvoortgang.
  7. Stop met drogen als de papierachtige wikkels rond de bollen droog worden. De kruidnagels binnenin houden nog steeds vocht vast.

Knoflook ophangen om uit te drogen en te genezen

Je kunt knoflook drogen door hem op te hangen, op dezelfde manier als commerciële telers dat doen. Als je geen schuur hebt, kun je een schuur, garage, hoepelhuis of zelfs een voorraadkast gebruiken, afhankelijk van de grootte van je knoflookoogst.

Vrouwelijke boer hangen, knoflook drogen in schuur
Vrouwelijke boer hangen, knoflook drogen in schuur
  1. Verzamel trossen knoflook bij elkaar, ongeveer 6-8 planten per bos.
  2. Breng deze aan elkaar door de bladscheden aan elkaar te binden, maar zorg ervoor dat je de bladeren niet van de knoflookhals en -steel scheidt.
  3. Je kunt op dit moment knoflookstengels vlechten om op te hangen voor uitharding en om te bewaren (zie onderstaande instructies voor het vlechten van knoflook).
  4. Hang de knoflookslierten aan het plafond of aan rekken en drooglijnen, zodat de lucht er rondom kan circuleren.
  5. Houd de knoflook uit direct zonlicht.
  6. Zet een oscillerende ventilator op als de stal geen goede luchtstroom heeft. Gebruik voor een binnenruimte een oscillerende ventilator om ervoor te zorgen dat er voldoende lucht door de ruimte beweegt.
  7. Laat de knoflook twee weken hangen. Grotere bollen hebben mogelijk drie tot vier weken nodig om uit te harden.
  8. De droogtijd kan variëren afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de droogruimtes, vooral als je droogt in een schuur.

Knoflook vlechten voor uitharding

Je kunt een geweldige look creëren als je een knoflookvlecht weeft. Dit is een manier waarop je knoflook kunt ophangen om te genezen. Eenmaal uitgehard, kan je knoflookvlecht snel een leuk gespreksonderwerp worden, vooral als je hem in je keuken hangt zodat je er gemakkelijk bij kunt koken.

Knoflook van oogst tot vlecht
Knoflook van oogst tot vlecht

Verzamel benodigdheden

  • Je wilt zorgvuldig de knoflookbollen selecteren die je aan je vlecht wilt toevoegen.
  • Knoflook met zachte hals is de gemakkelijkste knoflooksoort om te vlechten, hoewel knoflook met harde hals vaak wordt gebruikt.
  • Selecteer 20-30 knoflookkoppen met de stengels en bladeren er nog aan. Je kunt meer of minder knoflook gebruiken, afhankelijk van de gewenste lengte van de vlecht.
  • Verzamel een schaar, touwtje of touw.

Instructies

  1. Kruis twee stengels zodat de bollen elkaar raken.
  2. Plaats een derde knoflook in het midden bovenop de andere twee, met de steel in het midden.
  3. Bbind de stelen samen met een stukje touw (knip het teveel af met een schaar).
  4. Voeg nog een knoflook toe aan de linkerkant van het arrangement en plaats de steel over de middelste steel.
  5. Je kunt dan de rechter stuurpen over het midden kruisen om deze op zijn plaats te vlechten en de nieuwe stuurpen naar de middenpositie te verplaatsen.
  6. Dit is de basis voor je vlecht.
  7. Je voegt één knoflook per keer toe, afwisselend van links, rechts en midden.
  8. Elke keer dat je een knoflook toevoegt, wil je de stengel uitlijnen met de middelste stengel.
  9. Je neemt de steel van de knoflook vanaf de kant tegenover degene die je zojuist hebt toegevoegd en trekt die steel over en over de middelste steel.
  10. De stengel waar je overheen bent gegaan, wordt nu de nieuwe middelste stengel.
  11. Ga verder omhoog in de vlecht door de bollen afwisselend links, rechts en in het midden te plaatsen.
  12. Als je de vlecht maakt voor het uitharden van knoflook, laat de wortels dan intact totdat het uitharden is voltooid. Je kunt dan de dode wortels afknippen met een schaar.
  13. Sommige gedroogde papierachtige natuurlijke wikkels moeten mogelijk worden losgewreven voor een aantrekkelijker uitziende vlecht, omdat er mogelijk nog vuil op zit.

Knoflook vlechten na uitharding

Als je wacht met het maken van een vlecht nadat de knoflook is uitgehard, zullen de stengels minder buigzaam zijn en mogelijk breken. Je kunt de stelen opnieuw samenstellen voor eenvoudiger manipulatie.

Hoe je gedroogde stengels buigzaam maakt

Je kunt de knoflookstengels in nat keukenpapier of een natte handdoek wikkelen. Pas op dat je de bollen niet nat maakt of ze daarbij kneust.

Afbraak gedroogde knoflookstengels

Zodra de stelen een deel van het vocht uit de handdoeken hebben opgenomen, kun je een deegroller gebruiken om de stelen af te breken. Het kan enkele uren duren voordat de stelen buigzaam genoeg zijn om in een vlecht te werken. Deze extra inspanning is de reden waarom de meeste tuinders vlechten maken als onderdeel van het uithardingsproces in plaats van nadat de knoflook is uitgehard.

Schoongeharde knoflook

Je knoflook is klaar met uitharden als de bollenverpakkingen droog en broos worden. Je wilt de knoflook opruimen voordat je deze opbergt.

  1. Snijd de steel van de knoflookbol af met een schaar, ongeveer 2,5 cm van de bol.
  2. Snijd de wortels van de bol en laat ongeveer ½" aan de bol zitten. Pas op dat je de bol niet snijdt of kneust.
  3. Verwijder de eerste laag folie door met je handen over de knoflook te wrijven. Hierdoor wordt al het resterende vuil dat aan de lamp kleeft verwijderd.
  4. Gebruik nooit water om uitgeharde knoflookbollen schoon te maken.

Selecteer zaadknoflook

Je kunt nu de knoflookbollen selecteren die je wilt gebruiken voor de aanplant van volgend jaar. Kies bollen die groot en mollig zijn. U wilt geen beschadigde of misvormde lampen gebruiken. Bepaal hoeveel knoflookbollen je nodig hebt, aangezien je individuele teentjes gaat planten. Plaats de zaadknoflook in een aparte bewaarbak en/of ruimte dan de bollen die u wilt eten.

Kortetermijnopslag

De misvormde en beschadigde knoflookbollen zijn de bollen die je als eerste gaat gebruiken. Plaats deze op een plek waar u er gemakkelijk bij kunt.

Langetermijnopslag

Bewaar knoflookbollen in netzakken. Nettassen zijn er in alle soorten, kleuren en maten, maar lange buisvormige tassen zijn erg populair om aan de muur van een voorraadkast of aan de zijkant van een kast te hangen. Een ouderwetse manier om knoflook te bewaren is in bruine papieren lunchzakken of schoenendozen. Prik in elk kleine gaatjes voor goede ventilatie.

Knoflookvlechten in netzakken
Knoflookvlechten in netzakken
  • Bewaar knoflook op een donkere, droge plaats.
  • De ideale opslagtemperatuur is 40°F.
  • Controleer regelmatig de opgeslagen knoflook om er zeker van te zijn dat deze niet is gekiemd. Als knoflook begint te ontkiemen, gebruik deze dan onmiddellijk.

Gebruik een voedseldroger voor het drogen van gesneden knoflook

Je kunt een voedseldroger gebruiken om knoflook in recordtijd te laten drogen. De grootste uitdaging is de smaak van knoflook, aangezien je niet profiteert van de energie die door bladeren en wortels naar de bol wordt gestuurd tijdens langzamere uithardingsmethoden. Bovendien is deze methode arbeidsintensief voor grote gewassen.

  1. Scheid de kruidnagels van de bollen.
  2. Pel kruidnagels.
  3. Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes met behulp van een keukenmachine of mandoline.
  4. Verdeel de knoflookreepjes over de bakjes van de droogoven.
  5. Stel de temperatuur in op 115 °F en laat 36-48 uur staan tot de stukjes knoflook knapperig zijn.
  6. Test op uitdroging door knoflookreepjes in tweeën te breken. Als het plakje buigt en niet in tweeën breekt, is het niet volledig uitgedroogd.
  7. Plaats de knoflook met tussenpozen van 15 minuten in de dehydrator totdat al het vocht verdwenen is.
  8. Bewaren in een luchtdichte verpakking.
  9. Reconstitueren door water toe te voegen.
  10. Om knoflookpoeder te maken, doe je de plakjes knoflook in een keukenmachine en laat je deze pulseren tot ze verpulverd zijn tot een poeder.
  11. Bewaar knoflookpoeder in luchtdichte containers.

Leer hoe u knoflook kunt genezen voor langdurige opslag

Het is gemakkelijk om knoflook te drogen voor langdurige opslag. Gezouten knoflook kan zes tot acht maanden worden bewaard, waardoor er meer smaakopties voor ma altijden ontstaan.

Aanbevolen: