Make-upideeën voor seniorenfoto's

Inhoudsopgave:

Make-upideeën voor seniorenfoto's
Make-upideeën voor seniorenfoto's
Anonim
Tienermeisje dat mascara aanbrengt
Tienermeisje dat mascara aanbrengt

Je dagelijkse make-uproutine volstaat niet voor portretten, maar deze make-upideeën voor seniorenfoto's kunnen helpen. Ontdek wat er geweldig uitziet op de camera, zodat uw foto's er geweldig uit zullen zien.

Probeer een subtiel rokerig oog zonder glans

Veel oogschaduw bevat mica of andere ingrediënten die ze wat extra glans geven. Dit is geweldig in persoon, maar het werkt niet op foto's. De glitters kunnen licht opvangen en de aandacht afleiden van uw ogen en uiterlijk. Zoek in plaats daarvan naar make-up die er vlak uitziet. Probeer een opvallend, smokey eye in dezelfde kleuren die je normaal zou gebruiken. Vervaag de schaduw vanuit de buitenste ooghoeken voor een opvallende maar natuurlijke look. Het is ook altijd een goed idee om je techniek te oefenen vóór de dag van je portretten.

Pronk met je lippen zonder glans

Je glimlach maakt een groot deel uit van je seniorenfoto's. Sterker nog, het kan het verschil maken tussen een prachtige seniorenfoto en een foto die saai of blah aanvoelt. Om het meeste uit uw glimlach te halen, kunt u de ogen iets lichter maken en in plaats daarvan uw lippen oplichten. Je kunt dit doen met je favoriete lippenstift, zolang deze niet te glanzend is. Net als bij oogmake-up kan elke schittering of glans op je lippen schitteren op foto's. Als je van je gewone kleur houdt, maar deze te veel glanst, kun je deze ook transformeren naar een matte lippenstift met een product als Smashbox Insta-Matte Lipstick Transformer.

Gelukkig meisje lachen
Gelukkig meisje lachen

Maak van je browsers de ster

Als je de voorkeur geeft aan een eenvoudiger, sportievere look, laat je wenkbrauwen dan centraal staan. Een sterke, schone wenkbrauw kan ervoor zorgen dat een natuurlijke look gepolijst aanvoelt. Laat een week voor uw portretsessie uw wenkbrauwen modelleren bij uw plaatselijke salon. Houd de rest van je make-up supereenvoudig en gebruik een wenkbrauwdefinieerder om de vorm en textuur te perfectioneren. Als je dunne of te veel pincet-wenkbrauwen hebt, kun je deze opvullen met de Definer, of je kunt deze gebruiken om de boog te accentueren. Hoe dan ook, oefen vóór je sessie, zodat je ervoor kunt zorgen dat je wenkbrauwen er perfect uitzien.

Tienermeisje op de fiets
Tienermeisje op de fiets

Gelaagde concealers om je puistjes te bedekken

Het leven is stressvol, en foto's van senioren kunnen de stress vergroten. Als u tijdens uw portretsessie merkt dat u last heeft van een uitbraak, onthoud dan dat uw fotograaf de zaken kan verbeteren door te retoucheren. Als je echter zelf eventuele onvolkomenheden wilt verdoezelen, kun je dat doen door concealers in laagjes aan te brengen. Begin met een primer om eventuele littekens of putjes in je huid op te vullen, en volg dit met een beetje groene concealer om roodheid te helpen neutraliseren. Breng vervolgens foundation en gewone concealer aan en voltooi uw make-uproutine zoals gewoonlijk. Nogmaals, je moet hier uit de buurt van schittering blijven, omdat dit de aandacht vestigt op huidonvolkomenheden en het licht in je foto's reflecteert.

Houd het licht en fris

Voor een natuurlijke look die toch gepolijst aanvoelt, kies je lichte, frisse tinten van je favoriete producten. Dit werkt vooral goed als u een lichte, opvallende uitstraling aan uw foto's wilt. Gebruik uw gebruikelijke technieken voor het aanbrengen van oogmake-up, lippenstift en blush, maar kies tinten die wat neutraler en lichter van toon zijn. Als je foundation draagt, houd dat dan hetzelfde. Probeer een paar looks uit vóór de dag van uw portretten, zodat u zeker weet dat u tevreden bent met het resultaat. Zoals altijd is het belangrijk om alles te vermijden dat licht reflecteert.

Portret lachende blonde tienermeisje
Portret lachende blonde tienermeisje

Gebruik neutrale make-up bij opvallende kleding

Als je van plan bent iets superhelders te dragen voor je portretsessie voor senioren, houd je make-up dan neutraal. Dit betekent niet dat je make-up helemaal moet overslaan, maar blijf weg van felle kleuren of opvallende looks. Je kunt een subtiel smokey eye of een beetje mascara aanbrengen, maar kies oogschaduw die bij elke kleur past en niet de aandacht op zichzelf vestigt. Hetzelfde geldt voor lippen. Je kunt lippenstift dragen; kies er gewoon een in een tint die vergelijkbaar is met de normale kleur van je lippen. Anders zullen je make-up en je kleding om de aandacht op je foto's vechten.

Portret van glimlachende vrouw
Portret van glimlachende vrouw

Besteed speciale aandacht aan uw ogen met een bril

Als je een bril draagt, kunnen je ogen verdwalen achter de monturen op foto's. U wilt dat uw ogen echt naar voren komen op uw seniorenfoto's, dus let vooral op hoe u uw oogmake-up aanbrengt. Gebruik na een oogmake-upbasis een perzikkleurige schaduw of een andere neutrale tint om kleur aan uw oogleden toe te voegen. Vervolg met een helderdere highlight-tint. Voeg vervolgens de voering toe en let erop dat uw frame wordt geraakt, zodat de voering de frames niet kruist. Voeg ten slotte voldoende mascara toe om je wimpers achter je frame te laten zien. Laat je mascara volledig drogen om te voorkomen dat je frame uitsmeert.

Make-up die op jou lijkt

Het maakt niet uit welk make-upidee je kiest voor je seniorenportretten, zorg ervoor dat je het van tevoren oefent. Naast dat u de techniek onder de knie krijgt, kunt u ervoor zorgen dat u make-up gebruikt die op u lijkt. Dit zijn tenslotte de foto's waar je vrienden en familie de komende jaren van zullen genieten.

Aanbevolen: