Controlelijst voor schoolfeesttips om u te helpen de perfecte avond te hebben

Inhoudsopgave:

Controlelijst voor schoolfeesttips om u te helpen de perfecte avond te hebben
Controlelijst voor schoolfeesttips om u te helpen de perfecte avond te hebben
Anonim

Een checklist voor het schoolbal kan ervoor zorgen dat de uren vóór het schoolbal soepel verlopen.

Twee tienermeisjes met digitale tablet
Twee tienermeisjes met digitale tablet

In de dagen en uren voorafgaand aan een speciale gebeurtenis kan de druk toenemen en kan het lastig zijn om op de hoogte te blijven van alles wat je moet doen. Als tieners is het wild hoeveel verschillende vakjes je moet aanvinken voordat je de deur uitgaat voor het schoolbal. Maar je hoeft je niet overweldigd te voelen. Haal diep adem; we zijn er om je te helpen alles op je prom-checklist te voltooien, zodat je nog tijd over hebt.

Geen twee checklists voor schoolfeesten zijn hetzelfde

De dingen die je moet plannen voor je prom-ervaring zullen niet hetzelfde zijn als die van je beste vriend - of die van iemand anders. Stel uzelf liever eerst een paar vragen om erachter te komen welke dingen u op de planning moet zetten. Bijvoorbeeld:

  • Als je met iemand meegaat die naar een andere school gaat (of andersom), zijn er dan formulieren die ingevuld moeten worden vóór het schoolbal?
  • Heb je je ticket gekocht?
  • Heb jij je prom-outfit al opgehaald?
  • Ga je vooraf eten?
  • Ben je van plan je eigen haar/make-up te doen (als je die al draagt)?
  • Koop je of maak je een corsage of boutonnière?
  • Laat u professionele foto's maken?
  • Heeft u vervoer van en naar de locatie?

Zodra je deze fundamentele vragen hebt beantwoord, kun je kijken naar de dingen die je nog moet uitzoeken en een plan maken voor hoe je ze allemaal gaat organiseren zodat ze bij elkaar passen.

Je schoolbaloutfit ophalen

In het ideale geval zou je je schoolbaloutfit ongeveer twee maanden vóór het schoolbal moeten laten uitkiezen. Dit geeft u de kans om eventuele wijzigingen door te voeren of, als u huurt, de eerste keuze te maken uit wat ze op voorraad hebben. Als je geen speciale aanpassingen aan je outfit nodig hebt en deze bij de hand hebt, zorg er dan voor dat deze de avond voor het bal is geperst en ophangt. Op die manier kun je er meteen in glippen als de tijd daar is.

Als je huurt, zorg er dan voor dat je je outfit een paar dagen vóór het eigenlijke schoolbal opha alt. Het meest nachtmerriescenario is wanneer iemand van plan is het op de dag zelf op te halen en de winkel gesloten is, of als hij er niet op tijd is en in de problemen zit. Voorkom dit door je outfit een paar dagen van tevoren in handen te krijgen.

Op dezelfde manier: als je wijzigingen laat aanbrengen, zorg er dan voor dat de kleermakers de wijzigingen ongeveer twee weken vóór het schoolbal kunnen voltooien. Deze bufferruimte voelt misschien onnodig, maar bij de uiteindelijke aanpassingen blijkt vaak iets kleins dat moet worden aangepast en waardoor het aantal dagen dat je outfit in de winkel ligt, kan worden verlengd. Houd rekening met hobbels op de weg en wees blij als die er niet zijn.

Organiseer uw transport een paar weken van tevoren

Als je met iemand naar het bal rijdt of met iemand meerijdt, zit je goed met dit deel van je checklist. Maar als u door iemand wordt afgezet, wilt u dit een paar weken van tevoren vragen, zodat hij/zij zijn/haar planning kan wissen en aan zijn/haar agenda kan toevoegen. Je wilt niet dat er onverwachte dingen opduiken.

Als u een privérijservice gebruikt, wilt u uw groep weken van tevoren op het schema zetten. Je concurreert met andere studenten om het beperkte aantal chauffeurs, en hoe eerder je je aanbetaling kunt ontvangen, hoe beter.

Boek haar- en make-upweken tot maanden van tevoren

Als je regelmatig een salon bezoekt, weet je hoe ver van tevoren sommige haarstylisten en visagisten zijn geboekt. Helaas is het gewoon de aard van het bedrijf. Dus als je iemand wilt ontmoeten wiens werk je bewondert en die je vertrouwt, wil je zo snel mogelijk met hem/haar op schema komen.

Zorg ervoor dat je bespreekt of ze huisbezoeken doen (en of die extra kosten) of dat je voor hun diensten naar een salon moet. Als u naar een salon moet, is het gebruikelijk om een afspraak te maken voor een aantal uren (doorgaans vier tot vijf uur) voordat u uw huis gaat verlaten. Dit geeft iedereen die aan je werkt de tijd die ze nodig hebben om alles gedaan te krijgen, zonder zich gehaast te voelen.

Als je echter je nagels laat doen, probeer ze dan in de week voorafgaand aan je bal te laten doen. Ze zijn dan vers, maar je zult geen irritatie ervaren en ze zullen niet de kans krijgen om uit te groeien.

Als je professioneel gaat, zoek dan zo snel mogelijk een fotograaf

Dankzij de camerakwaliteit van mobiele telefoons hebben de meeste mensen tegenwoordig niet het gevoel dat het nodig is om een professionele fotograaf te boeken om foto's te maken van koppels of groepen in hun prom-outfits. Maar af en toe willen iemands ouders een uitgebreidere fotoshoot voordat hun baby's op avontuur gaan op de middelbare school. Of, als jij en je vriend of vriendin al lang samen zijn, kun je professionele foto's overwegen.

Als jij een van deze bent, probeer dan zo snel mogelijk een fotograaf te boeken. Het balseizoen v alt in de lente, wanneer er veel bruiloften plaatsvinden, dus fotografen zullen volgeboekt zijn. Schuif in hun schema's zodra je er een vindt waarvan de prijzen en het werk je bevallen.

Je moet je fotograaf niet alleen vertellen waar je de foto's wilt laten maken (het is niet hun taak om locaties voor je te bedenken), maar je moet ook een tijdstip met hem of haar afspreken. Deze sessies kunnen zo kort of lang duren als je wilt, afhankelijk van het aantal foto's dat je wilt maken, maar je moet minstens een uur inplannen voor vervoer en opstelling.

Reserveer voor het diner (als je kunt)

Niet iedereen gaat uit eten voordat ze naar het bal gaan, maar het is een soort ongeschreven regel geworden om te gaan. Een belangrijke tip om het dinerpubliek te overrompelen, is alleen op zoek gaan naar restaurants die reserveringen aannemen.

Het reserveringsbeleid van elk restaurant is anders: sommige reserveren alleen voor gezelschappen van bepaalde grootte, andere nemen ze pas de dag ervoor in beslag - dus zorg ervoor dat je alle informatie krijgt voordat je een specifieke locatie kiest. Maak vervolgens zo snel mogelijk een reservering ongeveer twee uur voordat het bal begint. Dit geeft je genoeg tijd om erheen te gaan, te eten en op weg te gaan naar het bal.

Andere dingen om te overwegen om je schoolbalchecklist aan te trekken

Andere dingen om over na te denken en te overwegen om je checklist voor het schoolbal op te zetten zijn onder meer:

  • Pre-prom- en after-prom-plannen maken en verifiëren met je date of vrienden
  • Ondergoed, sieraden of andere accessoires kopen die bij je prom-outfit passen
  • Je schoenen inlopen zodat je voeten comfortabel zijn op het schoolbal
  • Een proefrit maken met haar en make-up voor het schoolbal
  • Nadenken of je een tas meeneemt of wat je in je tas of bij je moet hebben (pepermuntjes, chapstick, contant geld etc.)
  • Het weer bekijken voor de dag van het bal: heb je een paraplu of een jas nodig?
  • Als je je auto of de auto van je ouders gebruikt om je date op te halen, moet je dan benzine in de auto doen of lucht in de banden?
  • Zorg ervoor dat je telefoon volledig is opgeladen, zodat je voldoende foto's kunt maken voor het schoolfeest
  • Heb je een ontsnappingsplan als er activiteiten zijn op een afterparty waar je je niet prettig bij voelt?

Hoe ziet de dag van het bal er voor mij uit?

Omdat een schoolbalschema een soort slepen-en-neerzetten-situatie is, ben je misschien in de abstractie aan het wankelen en heb je een concrete manier nodig om je voor te stellen hoe deze tijdlijnen eruit zien. Hier is een voorbeeld van hoe de dag uit het leven van iemands schoolbal eruit zou kunnen zien:

  • 12:00 - Ga naar de salon.
  • 3:00 - Ga terug naar huis en kleed je om.
  • 3:45 - Ontmoet de fotograaf en maak foto's.
  • 5:00 - Ga op pad voor dinerreserveringen.
  • 6:30/7:00 - Vertrek naar de locatie van het bal.

Plan een stressvrije schoolbal

Tijdblindheid en onervarenheid zijn allemaal echte dingen die ervoor kunnen zorgen dat een ongeplande schoolbaldag een uitdaging voelt. Maar als je van tevoren een planning maakt en een checklist voor het schoolbal hebt om ervoor te zorgen dat je niets vergeet op de dag van je toekomst, zul je zo blij zijn met je keuzes uit het verleden.

Aanbevolen: