Hoe je gemeenschap aan een kind kunt uitleggen (met praktische activiteiten)

Inhoudsopgave:

Hoe je gemeenschap aan een kind kunt uitleggen (met praktische activiteiten)
Hoe je gemeenschap aan een kind kunt uitleggen (met praktische activiteiten)
Anonim
Groep kinderen die helpen in de gemeenschap
Groep kinderen die helpen in de gemeenschap

De meeste kinderen zijn egocentrisch. In plaats van alleen maar aan zichzelf te denken, kunt u ze gemeenschaps- en sociale verantwoordelijkheid leren door middel van verschillende activiteiten en strategieën. Duik nu in het bouwen van een betere gemeenschap. Leer hoe je gemeenschap aan een kind kunt uitleggen door middel van leuke projecten.

Wat betekent gemeenschap voor kinderen?

Community is een geavanceerd concept dat voor kinderen moeilijk te begrijpen kan zijn. Waarom? Omdat samenwerken en anderen helpen concepten zijn die kinderen nog maar net beginnen te leren. Gemeenschap is ook een veelomvattend woord dat op verschillende manieren kan worden begrepen, wat het nog ingewikkelder maakt. In de meest basale zin is een gemeenschap een groep mensen die in hetzelfde gebied of dezelfde buurt wonen en elkaar helpen. Een paar van de gemeenschappen die je aan kinderen zou kunnen uitleggen zijn:

  • Sociale gemeenschap- de gemeenschap van je leeftijdsgenoten die je op school hebt
  • Landgemeenschap - burger zijn van een groter land zoals de VS, met vergelijkbare regels en waarden
  • Wereldwijde gemeenschap - landen die samenwerken
  • Stedelijke gemeenschap - veel mensen wonen in een klein gebied of buurt zoals Chicago of New York City
  • Voorstedelijke gemeenschap - kleine steden of dorpen met minder mensen die in een gebied wonen
  • Landelijke gemeenschap - huizen liggen verspreid, wonen op het platteland

Als je begint te praten over wat een community is, kan het het gemakkelijkst zijn om je uitleg te beginnen met het bespreken van je eigen community en degenen die helpen deze te runnen, zoals bibliothecarissen, politieagenten en brandweerlieden. Om de gemeenschap wat verder te verkennen, bekijk deze activiteiten die dieper ingaan op wat een gemeenschap betekent.

Vroeg basisonderwijs: gemeenschapsprojecten voor kleuters en kleuters

Als het gaat om wat gemeenschap voor kinderen betekent, vinden kleine kinderen het moeilijk om verder te kijken dan hun wensen en behoeften. Samenwerken is voor hen een complex concept om te begrijpen. Daarom moeten ze het zien om het te geloven. Leer ze gemeenschapsverantwoordelijkheid door ze eerst te leren hoe belangrijk het is om samen te werken en karakter op te bouwen. Bovenal moeten ze begrijpen dat ze, zelfs als ze hun eigen taak voltooien, hun vrienden moeten helpen.

Zoek en vind

Voor deze activiteit heb je nodig:

  • 10-20 items (stickers, potloden, klein speelgoed, enz.) die verborgen zijn.
  • Gelamineerde kaarten met elk ander item.
  • Timer

Zodra je de benodigdheden hebt, is het spelen van deze activiteit vrij eenvoudig; Volg gewoon deze aanwijzingen.

  1. Selecteer één kind en geef hem of haar drie voorwerpen om te vinden.
  2. Tijd hoe lang het duurt om de items te vinden.
  3. Geef een groep van drie kinderen drie voorwerpen om te vinden. Vertel ze dat ze moeten samenwerken om alle items te vinden.
  4. Tijd hoe lang het duurt voordat ze de items vinden. De bestede tijd moet korter zijn.
  5. Gebruik grotere groepen, laat ze drie items vinden en time ze.
  6. Als alle voorwerpen zijn gevonden, laat je de kinderen zien hoe het gemakkelijker was om de voorwerpen sneller te vinden als ze samenwerkten.

Wat de activiteit leert

Kleine kinderen in de klas voor zoeken en vinden
Kleine kinderen in de klas voor zoeken en vinden

Gebruik dit om aan te geven dat hoe meer een community samenwerkt, hoe sneller dingen kunnen gebeuren, net als in het spel. Het beeld van de kortere tijd op de stopwatch om de objecten te vinden toen meer mensen hielpen, kan illustreren dat hoe meer we samenwerken, hoe meer verandering er kan plaatsvinden.

Gemeenschapsprojecten voor kinderen: basisonderwijs: 1sttot 3rd Graders

Om de vraag te beantwoorden: "wat betekent gemeenschap voor kinderen?" je moet wat dieper gaan duiken in het basisonderwijs. Kinderen op de basisschool beginnen het belang van verantwoordelijkheid en teamwerk te begrijpen. Nu moet je ze laten zien hoe ze anderen kunnen helpen. Veel kinderen denken misschien dat ze zelf niets kunnen doen omdat ze te klein zijn, maar deze activiteiten kunnen hen laten zien hoe ze hun gemeenschap kunnen helpen. Het zal hen ook bewust maken van de verschillende mensen binnen een gemeenschap die mogelijk in nood verkeren.

Creëer een park

Vertel je leerlingen dat ze een park gaan aanleggen om de behoeftigen in hun gemeenschap te helpen. Dit park zal niet alleen voor daklozen zijn, maar ook voor kinderen zonder geld, gehandicapte kinderen, veteranen, ouderen, enz. Hoe zouden ze het park zo creëren dat al deze mensen er profijt van kunnen hebben?

  • Verdeel de kinderen in groepen van drie tot vijf leden en geef ze een posterbord en stiften.
  • Laat ze samenwerken om een ontwerp voor hun park te maken.
  • Vraag hen, als ze klaar zijn, naar de verschillende onderdelen van hun park en hoe dit nuttig zal zijn.

Dit zet kinderen aan het denken over manieren om de gemeenschap en de verschillende mensen in de gemeenschap die mogelijk hulp nodig hebben, te helpen. Het werkt omdat ze de tijd moeten nemen om kritisch na te denken over alle verschillende mensen en hun behoeften.

Je bent geweldig

Voor deze activiteit heb je bouwpapier en stiften nodig.

  • Kinderen gebruiken bouwpapier en stiften om een kaart te maken voor iemand in hun gemeenschap. Misschien is het de kassier in de supermarkt of de burgemeester.
  • Ze moeten de kaart voor die persoon ontwerpen en vertellen waarom ze essentieel zijn voor de gemeenschap en hoeveel ze hem waarderen.

Deze activiteit zet kinderen aan het denken over iedereen in de gemeenschap en waarom elke persoon belangrijk is. Het helpt hen ook te ontdekken hoe elke persoon de gemeenschap als geheel helpt. Indien mogelijk moeten de kinderen hun kaarten aan de beoogde ontvangers geven.

Gemeenschapsprojecten voor de late basisschool en middelbare school: groep 4 tot en met 8

Op deze leeftijd hebben veel kinderen een duidelijk beeld van wat hun gemeenschap is. Ze kennen misschien ook enkele van de verschillende problemen die zich in hun gemeenschap voordoen. Je wilt je dus concentreren op acties die kinderen kunnen ondernemen om een verandering teweeg te brengen of hun gemeenschap te verbeteren. Daarom moeten ze het democratische proces begrijpen en begrijpen waarom participatie belangrijk is om een verschil te maken.

Het verschil dat een dag maakt

Voordat u met deze activiteit begint, moet u de verschillende aspecten van een krachtige rol in uw gemeenschap bespreken. Het kan de burgemeester of het stadsbestuurder zijn. Bespreek wat die persoon doet, waar hij rekening mee moet houden, hoe hij de gemeenschap kan veranderen, en meer. Nadat de kinderen het duidelijk hebben begrepen, wil je:

  • Laat de leerlingen zich voorstellen dat zij een dag de leider zijn.
  • Kinderen moeten nadenken over de regels en richtlijnen die ze moeten volgen, de verschillende mensen in de gemeenschap, enz.
  • Nu moeten ze de veranderingen opschrijven die ze zouden aanbrengen en waarom die veranderingen de gemeenschap zouden helpen. Ze zouden zelfs verschillende programma's kunnen bedenken die ze zouden uitvoeren en waarom.
  • Ze moeten de veranderingen die ze zouden aanbrengen ook beoordelen op belangrijkheid. Wat is het grootste probleem en de hoogste prioriteit?
  • Laat de leerlingen presenteren welke veranderingen ze zouden aanbrengen en waarom.

Waarom de strategie werkt

Deze strategie helpt kinderen nadenken over hun gemeenschap, wat er mis kan zijn en hoe ze dit kunnen oplossen. Ze zullen ook zien hoe iemand veranderingen kan doorvoeren ten behoeve van de hele gemeenschap.

Hoe je gemeenschap aan een kind kunt uitleggen

We zijn allemaal verantwoordelijk voor het verbeteren van ons leven en onze gemeenschap. Kinderen moeten nederigheid leren en verantwoordelijkheid delen met hun buren. Gebruik deze strategieën om kinderen van alle leeftijden te laten zien dat er maar één persoon nodig is om een groep mensen te inspireren om verandering door te voeren.

Aanbevolen: