Feng Shui voor kinderkamers

Inhoudsopgave:

Feng Shui voor kinderkamers
Feng Shui voor kinderkamers
Anonim
meisjeskamer in bruin en roze
meisjeskamer in bruin en roze

Je kunt feng shui gebruiken om de slaapkamers van je kinderen te ontwerpen. Kleur, textuur, meubelkeuze en verlichting spelen een cruciale rol bij het creëren van de beste yin-energie voor de slaapkamer van uw kind.

Feng Shui gebruiken voor kinderkamers

Het ontwerp van een kinderkamer moet de basisregels voor de feng shui-slaapkamer volgen. Naast de belangrijkste ontwerpoverwegingen, kun je een paar feng shui-symbolen gebruiken om veelbelovende chi-energie uit te nodigen. Selecteer er een of twee. Ga niet overboord, want je kunt gemakkelijk rommel creëren.

Goede Feng Shui-kleuren voor kinderkamers

Je kunt beginnen met kleurselectie(s) voor de slaapkamers van je kinderen. Afhankelijk van de leeftijd van elk kind kun je de gewenste kleur selecteren of laten kiezen. Kinderen hebben doorgaans meer energie dan volwassenen en deze overvloed aan yang-energie kan het moeilijk maken om ze 's nachts tot rust te brengen.

Yin Slaapkamerkleuren

Door hun ontwerp hebben feng shui-slaapkamers meer yin-energie dan yang. Deze onbalans van chi-energie zorgt voor een onrustige omgeving. De kleuren groen, blauw en geel zijn allemaal rustgevende en onrustige yin-kleuren.

Gebruik sectorkleuren

Een goede manier om de juiste kleur voor de kinderkamer te bepalen, is door de kompassector als richtlijn te gebruiken. Elke sector heeft kleuren toegewezen die uitstekende keuzes kunnen zijn. U wilt de lichtere, zachtere kleuren van de tint kiezen. Een toegewezen kleur aan een oostelijke of zuidoostelijke slaapkamer is bijvoorbeeld groen. U zou een zachte, onrustige waarde van groen selecteren in plaats van een heldere, levendige waarde.

Feng Shui slaapkamerontwerp op leeftijd

Naarmate uw kinderen ouder worden, zullen hun smaken en voorkeuren veranderen. Deze natuurlijke leeftijdsontwikkeling kan worden ondersteund door het ontwerp van de slaapkamer van uw kind. Een paar feng shui-tips voor het decoreren op leeftijd kunnen u helpen bij het nemen van decorbeslissingen.

Kinderkamer

Het doel van een kinderkamer is het ontwerpen van een harmonieus decor. Kies een zacht, onrustig kleurenpalet om je baby te kalmeren.

  • Vermijd dramatische en contrasterende ontwerpen en patronen.
  • Blijf uit de buurt van intens, levendige, heldere kleuren die overstimuleren.
  • Kies stevige meubelstukken, zoals hout of gestoffeerd.
lichtgroene en gele kinderkamer
lichtgroene en gele kinderkamer

Peuterslaapkamer

Peuters zijn zeer actief en hebben behoefte aan een rustgevend slaapkamerontwerp. Het is vooral belangrijk dat hun slaapkamer uitnodigend is.

  • Je kunt een weelderig groen en lichtbruin kleurenschema uit de natuur kiezen om te helpen vertragen en je voor te bereiden op de slaap.
  • Ruim lichtblauw of taupe met even zachte witte tinten zijn een ideale kleurencombinatie.
  • Selecteer meubels op maat voor een kind om een harmonieuzer slaapkamerontwerp te creëren.

Pre-tienerslaapkamer

Elk decoratie-item dat uw kind stimuleert of opwindt, moet worden verplaatst naar een huiswerkruimte of speelkamer. Naarmate uw kind dichter bij de puberteit komt, zal het zich meer terugtrekken in zijn eigen ruimte: zijn slaapkamer.

  • Zorg ervoor dat de inrichting verzorgend en geruststellend blijft.
  • De beste yin-kleuropties blijven zacht lichtgeel, blauw of groen in contrast met lichtbruin en bruin.
  • Laat uw kind zijn gevoel voor stijl en smaak uiten, terwijl hij de feng shui-principes behoudt.

Tienerslaapkamer

De tienerfase van de ontwikkeling van uw kind kan een verwarrende tijd voor uw kind zijn, omdat hij/zij zich als zijn of haar eigen persoon ontpopt. Kinderen die de puberteit ingaan, ervaren vaak een reeks emoties die verontrustend kunnen zijn. Feng Shui kan uw tiener helpen deze nieuwe groeifase in te gaan. De juiste feng shui-slaapkamerinrichting vermindert het ongemak van verhoogde emoties en andere zintuigen.

  • Vermijd aquarelverf zwart en donkerblauw. Deze kleuren trekken energieke yang chi aan en zijn niet onrustig.
  • De kleur rood van het vuurelement is ook ongunstig voor de slaapkamer van een tiener.
  • Voeg lichte en donkere waarden van wit toe voor zachte contrasten en interesse.
  • Vervang kindermeubilair door meer volwassen meubilair.
  • Kies een houten bed of een gestoffeerd hoofdeinde voor stevige ondersteuning.
  • Vermijd metalen bedden, omdat metaal het waterelement aantrekt en het yang-energieniveau verhoogt.

Slaapzalen

Stop niet met het begeleiden van het feng shui-slaapkamerontwerp van uw kind alleen maar vanwege de universiteit. De slaapzaal is niet de beste feng shui-slaapkamer, aangezien je kind in deze ene ruimte eet, slaapt en studeert.

  • Gebruik een kamerscherm om het studeergedeelte af te scheiden als het tijd is om te slapen.
  • Een plafondhangende luifel kan het bed ook isoleren tijdens het slapen.
  • Gebruik de ruimte onder het bed niet als opbergruimte.

Stapelbed Feng Shui Challenge

Stapelbedden zijn geen ideale feng shui-meubelkeuze, maar kunnen vanwege ruimteoverwegingen noodzakelijk zijn. Het bovenste bed wordt in de lucht gehouden zonder stevige steun eronder, behalve het bedframe. De chi-energie van het onderste bed wordt onderdrukt door het bovenste bed. Het bovenste en onderste bed hebben feng shui-remedies nodig om de chi-energie vrij te maken en gunstige energieondersteuning te bieden tijdens het slapen. Deze omvatten:

  • Kies zeer stevige en stevig gebouwde stapelbedden. Gebruik nooit exemplaren die gammel zijn of zwaaien onder beweging.
  • Stapelbedden moeten een hoofdeinde hebben om een gevoel van steun te bieden, vooral voor het bovenste bed.
  • Plaats stapelbedden veilig tegen een stevige muur. Zet een stapelbed nooit voor een raam of deur.
  • Plaats stapelbedden nooit zwevend in het midden van de slaapkamer.
Storkcraft hardhouten roze stapelbedden
Storkcraft hardhouten roze stapelbedden

Stapelbedden en Chi Energy

Stapelbedden hebben vaak een open frame voor de matras. Hierdoor blijft het onderste bed zichtbaar aan de onderkant van de bovenste matras, die de stapelbedgenoot eronder elke nacht ziet. Dit draagt bij aan het gesloten gevoel dat wordt gecreëerd door onderdrukte chi-energie.

Lift de Chi-energie op

Je kunt de chi-energie verhogen door een lichtgekleurd geschilderd bord of een licht effen gekleurd laken/stof onder de matras van het bovenste bed te plaatsen. Dit geeft de bewoner van het onderste bed een lichte, opbeurende kleur in plaats van de beklemmende stapelbedmatras. Je kunt minilampjes langs het bovenste gedeelte van het onderste bed hangen om de chi-energie naar boven te lokken.

Speelgoeddozen

Een speelgoeddoos in de kinderkamer kan voor rommel zorgen. Speelgoed wordt doorgaans willekeurig in de speelgoeddoos gegooid en het deksel wordt gesloten. Dit is het equivalent van een rommelige en ongeorganiseerde kast.

  • Gebruik containers, dozen of tassen van verschillende formaten om speelgoed in de speelgoeddoos te ordenen.
  • Plaats de speelgoeddoos uit de buurt van het bed, omdat deze dezelfde yang-energie genereert als fitnessapparatuur voor een volwassene.
  • Verplaats indien mogelijk de speelgoeddoos van de slaapkamer van uw kind naar een speelkamer of een andere ruimte in huis.

Schappen weergeven

Open planken creëren gifpijlen. Het is het beste om boekenkasten met deuren te hebben. Glazen deuren zijn een goede manier om tentoon te stellen zonder dat er gifpijlen ontstaan. Als je ervoor kiest om open planken te gebruiken, zorg er dan voor dat de randen geen gifpijlen vormen. Een paar remedies zijn onder meer:

  • Selecteer planken met afgeronde hoeken.
  • Lijn boeken gelijk uit met de rand van de plank.
  • Dekblad met een schouwsjaal die over de randen reikt.
slaapkamer plank sjaal
slaapkamer plank sjaal

Muurkunst, posters en muurschilderingen

Kinderen willen hun slaapkamers vaak versieren met dramatische kunst, posters of muurschilderingen. Hoewel dit een geweldige manier is voor uw kind om creatieve energie te uiten, zijn sommige keuzes feng shui die niet geschikt zijn voor de slaapkamer en moeten worden teruggezonden naar een spel- of speelkamer. Deze omvatten:

  • Vermijd afbeeldingen van gemene dieren, zoals een aanvallende tijger of een beer die rechtop staat met klauwen die in de lucht klauwen.
  • Afbeeldingen van oorlog, explosies of rampen creëren ongunstige chi-energie die zal resulteren in een rusteloze slaap.
  • Krachtige en turbulente oceaantaferelen hebben een negatieve feng shui-impact.

Raambekleding

Raambehandelingen zijn belangrijk voor het creëren van de juiste feng shui-energie. Baby's en peuters slapen overdag en hebben de juiste lichtomstandigheden nodig voor een optimale slaap.

  • Gordijnen of gordijnen moeten al het licht verdrijven om een yin-omgeving te creëren voor een goede slaap.
  • Jaloezieen zijn een geweldige manier om licht te richten, om te leiden of te verduisteren.
  • Kies stoffentexturen, kleuren en patronen die niet te opvallend zijn en de chi-energie niet onderdrukken.

Kies het juiste Feng Shui-beddengoed

Net zo belangrijk als de kleuren, de plaatsing van het meubilair en de decoratiedetails, speelt beddengoed een grote rol in de kwaliteit van de slaap van uw kind. Selecteer zacht beddengoed en het juiste seizoensgewicht van de stoffen. Drukke patronen en felle kleuren genereren yang-energie en kunnen resulteren in een slechte slaapkwaliteit.

Knuffels en knuffels

De meeste kinderen zijn dol op knuffels en ander pluchen speelgoed. Te veel van wat dan ook zorgt voor een onbalans in chi-energie en rommel. Een paar knuffels in een slaapkamer zullen de yin- en yang-energie niet verstoren. Als het bed van uw kind echter aan het zicht wordt onttrokken door een berg pluche dieren, is het tijd om het grootste deel van dit speelgoed te ruimen en naar de speelkamer te verplaatsen.

Verlichtingsoplossingen

Je wilt je kind verschillende soorten verlichting in zijn slaapkamer geven. Een fel licht van bovenaf stuurt te veel yang-energie naar een kamer die is ontworpen om te rusten. Gelaagde verlichting zorgt ervoor dat de yang-energie niet te krachtig wordt.

  • Plaats de plafondlamp op een dimmerschakelaar.
  • Gebruik drieweg-tafellampen voor nachtkastjes.
  • Installeer een paar inbouwplafondlampen voor een subtiele verlichtingsoptie.
  • Voeg een paar wandkandelaars toe met op- en/of neerwaartse verlichting aan weerszijden van het bed.
Tafellamp voor kinderkamer
Tafellamp voor kinderkamer

Studieruimtes gescheiden van slaapkamers

Het is het beste om de studeerruimte gescheiden te houden van de slaapkamer. Veel ouders plaatsen een bureau in de slaapkamer van hun kind. Hoewel dit misschien een goed idee lijkt, genereert het bureau actieve yang-energie. Als je geen alternatief hebt voor de werkplek, kun je een paar dingen proberen om de yang-energie te verminderen.

  • Plaats een kamerscherm om een kunstmuur te creëren die het bed afschermt van het bureau/werkgedeelte.
  • Hang een veelzijdig kristal tussen het bureau en het bed om chi-energie te verspreiden.
  • Een bedhemel met gordijnen die kunnen worden dichtgetrokken tijdens het slapen, blokkeert de yang-energie rondom het bureau.

Vermijd alle elektronische apparaten

In een moderne wereld is het onmogelijk om elektronische apparaten te vermijden. Ideaal is om het gebruik van elektronische apparaten door uw kind te beperken tot de woonkamer, studeerkamer en/of speelkamer. Televisies en andere elektronische apparaten in een slaapkamer verstoren de chi-energie en slaap.

Feng Shui voor het ontwerpen van kinderkamers

Het ontwerp van kinderkamers kan profiteren van het gebruik van feng shui-principes. Feng shui biedt veel oplossingen en remedies voor de kinderkamer.

Aanbevolen: