Wie moet ik uitnodigen voor mijn afstudeerceremonie en feest

Inhoudsopgave:

Wie moet ik uitnodigen voor mijn afstudeerceremonie en feest
Wie moet ik uitnodigen voor mijn afstudeerceremonie en feest
Anonim
Student viert zijn afstuderen met zijn gezin
Student viert zijn afstuderen met zijn gezin

Afstuderen is een ongelooflijke mijlpaal. Omdat kaartjes en ruimte vaak beperkt zijn, kan het lastig zijn om te beslissen wie voorrang moet krijgen en uitgenodigd moet worden voor de ceremonie en het postdoctorale feest.

Uitnodigingen voor de afstudeerceremonie

Het kan heel spannend zijn om mensen uit te nodigen om je te zien afstuderen, vooral als ze je reis om daar te komen hebben gesteund. Tickets zijn vaak beperkt, dus het kan een uitdaging zijn om te beslissen wie je uitnodigt.

Middenschool

Als je afstudeert van de middelbare school, wil je de mensen uitnodigen met wie je het dichtst bij bent. Dit kunnen uw ouders of ouderfiguren zijn, tantes, ooms, neven en nichten of goede vrienden. Als u slechts een klein aantal kaartjes krijgt, geef dan prioriteit aan het uitnodigen van de volwassenen met wie u samenwoont, en eventueel een broer of zus of een ander naast familielid.

Middelbare school

Als je middelbare schooldiploma slechts twee tot vier kaartjes per leerling biedt, overweeg dan om iedereen uit te nodigen die heeft geholpen bij het betalen van je opleiding, zoals ouders, grootouders of andere familieleden. Als er voldoende kaartjes zijn, kun je ook broers en zussen en goede vrienden meenemen, zodat zij deze dag met jou kunnen vieren.

College

Vaak zijn er tijdens de afstudeerceremonies op universiteiten veel studenten aanwezig. Dit betekent dat het aantal tickets dat je krijgt waarschijnlijk vrij beperkt is. Geef prioriteit aan degene die heeft geholpen met het betalen van uw universitaire opleiding, zodat zij dit samen met u kunnen vieren.

Uitnodigingen voor de afterparty

Hoewel je geen formele uitnodigingen hoeft te sturen, kun je overwegen sms-berichten, e-mails of uitnodigingen te sturen naar wie je maar wilt bijwonen tijdens je afstudeerfeest. Denk bij het plannen van uw feest na over de kosten en of u eten gaat serveren voordat u beslist met hoeveel gasten u wilt komen. Houd er rekening mee dat degene die voor de ceremonie wordt uitgenodigd, ook moet worden uitgenodigd voor de afterparty.

Afstudeerpet en afstuderen
Afstudeerpet en afstuderen

Grote feesten

Grote feesten kunnen informeel of formeel zijn, afhankelijk van je stijl. Als je van plan bent een groot feest te geven, kun je je klasgenoten, familievrienden, leraren, vrienden en familieleden uitnodigen. U kunt zelfs overwegen familieleden en vrienden van buiten de staat te vragen om op bezoek te komen, zodat zij het feest kunnen bijwonen en dit spannende moment met u kunnen vieren. Als u van plan bent mensen van buiten de staat te vragen om te komen, moet u hen enkele maanden van tevoren op de hoogte stellen, zodat zij passende reisaccommodaties kunnen boeken.

Kleine feestjes

Als je een kleiner feest wilt vieren, overweeg dan om alleen je naaste familieleden en vrienden uit te nodigen. Je hoeft niet al je klasgenoten, uitgebreide familieleden of mensen uit het buitenland uit te nodigen. Als je de mensen die je niet uitnodigt erbij wilt betrekken, stuur ze dan gerust een foto van jou in je pet en jurk. Kleine feestjes kunnen bij u thuis, bij een familielid of in restaurants worden gehouden.

Meerdere partijen

Als je meerdere feestjes wilt organiseren om dit ongelooflijke moment te vieren, kun je deze opsplitsen in een vriendenfeest en een familiefeest. Op deze manier kunt u het vieren met uw vrienden en uw familieleden dit moment ook met u laten delen. Je kunt ook vrienden van de familie, leraren en andere belangrijke volwassenen in je leven uitnodigen voor je familiefeest.

Formeel of informeel feest

Afhankelijk van je stijl kun je een meer formeel of informeel feest plannen. Houd in gedachten:

  • Informele feesten zijn doorgaans goedkoper.
  • Formele feesten vergen meer planning en zouden een uitnodiging met een RSVP-optie moeten bevatten om je te helpen de hoeveelheid en de kosten van het eten in te schatten.
  • Formele feesten moeten een dresscode op de uitnodiging vermelden, zodat gasten weten wat ze moeten dragen.
  • Aangezien iedereen verkleed zal zijn, kun je ervoor zorgen dat er een aantal foto's worden gemaakt om de dag te herdenken.
  • Informele bijeenkomsten kunnen alleen op uitnodiging plaatsvinden, of je kunt een open uitnodiging sturen waarin staat dat gasten vrienden naar het feest kunnen brengen.
  • Ouders kunnen hun vrienden of collega's uitnodigen voor een meer informeel evenement, aangezien gasten het feest in en uit filteren.
  • Als je hoopt de kosten laag te houden, kun je snacks en drankjes serveren, zonder dat je volledige ma altijden aan de gasten hoeft te serveren. Zorg er wel voor dat je dat op de uitnodiging vermeldt.

Geniet van je afstudeerceremonie en afterparty

Afstuderen is een enorme prestatie, ongeacht je leeftijd. Zorg ervoor dat je het viert met je dierbaren en stuur altijd een bedankbriefje of sms voor elk cadeau dat je ontvangt.

Aanbevolen: