Afstudeerceremonie en feestideeën voor de kleuterschool

Inhoudsopgave:

Afstudeerceremonie en feestideeën voor de kleuterschool
Afstudeerceremonie en feestideeën voor de kleuterschool
Anonim
een kleuter met een afstudeerpet
een kleuter met een afstudeerpet

Een van de eerste overgangsrituelen voor jonge kinderen is de diploma-uitreiking op de kleuterschool. Hoewel ouders en andere gezinnen altijd erg opgewonden zijn over dit moment, realiseren de kinderen zich misschien niet hoe gedenkwaardig het werkelijk is. Er zijn veel manieren waarop je het evenement speciaal voor hen kunt maken, net als voor hun families.

Afstuderen op de kleuterschool personaliseren

Dit evenement wordt het eerste academische diploma-uitreiking voor de kinderen en hun ouders. Eén manier om hen te helpen het belang van hun prestaties te begrijpen, is door in de weken vóór het afstuderen tijd te besteden aan het helpen van de kinderen bij het plannen van hun eigen afstuderen.

Afstudeerpetten

Gebruik een patroon om een afstudeerpet van bouwpapier te maken. Ze kunnen allemaal één kleur hebben, zoals traditioneel blauw of zwart, of je kunt ze laten versieren met glitters, kwastjes en meer. Leg uit dat dit een speciale pet is, gedragen door kinderen die de kleuterschool hebben afgerond en klaar zijn om naar de kleuterschool te gaan.

Snacks en lekkernijen

Een dag of zo vóór het afstuderen kun je samen met de kinderen wat 'afstudeertraktaties' bakken. Er hoeft niet per se gebakken te worden, maar ze kunnen de koekjes versieren met glazuur, hagelslag en andere lekkernijen. Celebrations.com heeft verschillende recepten voor "afstudeertraktaties". Als je de zaken gezonder wilt houden, raden ze aan om elementaire woordenschat (" A is voor Apple") in de lekkernijen te verwerken, wat ook een knutselidee kan zijn.

Geheugenmuur

Er zijn verschillende manieren om de prestaties van het jaar te herdenken. Vraag de leerlingen om hun favoriete bezigheid te tekenen en gebruik hun tekeningen om een galerij te maken waar ouders naar kunnen kijken. Een ander idee is om na te denken over de toekomst; hang van elk kind grote foto's op en vraag hem te vertellen wat hij wil worden als hij groot is. Deze kunnen worden geïllustreerd met collages, foto's of zelfs een video waarin de kinderen vertellen wat hun hoop is. Nogmaals, Celebrations.com heeft verschillende decoratie-ideeën om de kamer er feestelijk uit te laten zien.

Extra personalisaties

Veel kleuterleidsters en ouders delen hun ervaringen en ideeën online op sites zoals de Perpetual Preschool. Het is een goed idee om deze door te lezen en te bespreken met de leerkrachten en ouders die erbij betrokken willen worden.

Tijdens de ceremonie

Ouders kunnen ook helpen om er een bijzondere dag van te maken. Moedig ouders aan om mooie kleding te dragen, zodat dit een ‘chique gelegenheid’ wordt. Laat aan het begin van het feest wat tijd vrij zodat de kinderen hun families de ambachten kunnen laten zien die ze hebben gemaakt en eventuele displays zoals de Memory Wall. Het is een kans voor hun families om meer te weten te komen over hun kleuterschool en hoe de kleuter het jaar heeft ervaren.

Houd het kort en eenvoudig

Wat de ceremonie zelf betreft, is het een goed idee om te onthouden dat kinderen een vrij korte aandachtsspanne hebben en dat ouders een druk leven hebben. Het is traditioneel om bij elke diploma-uitreiking 'Pomp and Circumstance' te spelen, maar je kunt de kinderen ook een liedje over het afstuderen laten zingen, een afstudeergedicht voordragen of een medley maken van hun favoriete liedjes die ze in de loop van het jaar hebben geleerd. De leraar zou een paar woorden over het jaar moeten kunnen zeggen en de kinderen willen feliciteren, maar het afstuderen op de kleuterschool is geen goede plek voor lange toespraken.

Verrukking over het diploma

Noem de namen van de kinderen één voor één en laat ze trots naar voren komen, met hun pet op, om hun diploma te halen. Het is heel gemakkelijk om prachtige kleurendiploma's voor de kinderen te vinden, of eenvoudigere versies van downloadbare printables die de kinderen zelf kunnen inkleuren.

Bij sommige afstudeerceremonies wordt een kleine plant cadeau gegeven bij het certificaat, maar wees voorzichtig met dit soort plannen, want niet alle huizen zijn ingericht op de verzorging van planten. Het is ook een goed idee om de kinderen na het behalen van het diploma weer bij hun ouders te laten zitten, zodat ze zich op hun gemak voelen terwijl de rest van de kinderen de toelatingsexamens doorloopt. Nadat de laatste is uitgedeeld, kunnen de kinderen allemaal weer naar voren komen, zodat ouders tegelijkertijd die belangrijke eerste afstudeerfoto's kunnen krijgen.

De eerste van vele speciale dagen

Dit zijn slechts een paar ideeën om u op weg te helpen. Zolang de focus ligt op de kinderen en het werk dat ze het afgelopen jaar hebben verricht, kun je er zeker van zijn dat hun eerste diploma-uitreiking onvergetelijk zal zijn. Elk kind, elke klas en elke school is anders, dus de ceremonies en herinneringen moeten ook anders zijn, net zo uniek speciaal als de glimlach op ieders gezicht tijdens dit gedenkwaardige feest.

Aanbevolen: