Hoe u het leven na uw pensioen kunt verkleinen en vereenvoudigen

Inhoudsopgave:

Hoe u het leven na uw pensioen kunt verkleinen en vereenvoudigen
Hoe u het leven na uw pensioen kunt verkleinen en vereenvoudigen
Anonim
Glimlachende man met doos
Glimlachende man met doos

Het is moeilijk om van je pensioen te genieten als je last hebt van verplichtingen en dingen die je niet echt nodig hebt. Hoe meer u kunt verliezen voordat u met pensioen gaat, hoe beter.

Huisvestingsoverwegingen

De meeste mensen denken aan een kleinere woning als ze aan inkrimping denken, maar dat is slechts een stukje van een grotere puzzel. Voordat u ervan uitgaat dat het verkopen van uw huis en het verhuizen naar een kleiner huis het beste is voor uw pensioen, moet u uw specifieke situatie onderzoeken om te zien of dit een slimme zet is.

De huidige markt

Ontdek hoeveel uw huis daadwerkelijk waard is en vergelijk dat met de kosten van een verhuizing, de kosten van een nieuw huis (om te kopen of te huren) en eventuele extra kosten die verband houden met de verhuizing, zoals verhuiskosten en sluitingskosten. Als we naar al deze cijfers kijken, is een zet dan zinvol?

Meer financiële overwegingen

Het verkopen van een huis kan resulteren in een belasting op de winst (meerwaarden), en als je jarenlang hebt besteed aan het opbouwen van eigen vermogen in het huis, betekent het verkopen ervan dat je dat eigen vermogen niet meer hebt om op terug te vallen een omgekeerde hypotheek of aandelenlening in een financiële noodsituatie. Als uw verhuizing u naar een andere staat brengt, houd er dan rekening mee dat de staats- en provinciale belastingen hoger kunnen zijn dan u gewend bent, evenals de standaardkosten van levensonderhoud in het gebied.

Je bezittingen opruimen

Als je al vele jaren in je huis woont en er misschien zelfs een gezin hebt grootgebracht, is de kans groot dat je meer bezittingen hebt dan je weet wat je ermee moet doen. Stapels rommel kunnen overweldigend aanvoelen, vooral als je op weg bent naar de volgende fase van je leven: je pensioen. Opruimen maakt een verhuizing eenvoudiger, of als u blijft zitten, wordt uw woonomgeving aangenamer. Mocht u uiteindelijk naar een woonzorgcentrum moeten verhuizen of bij een van uw volwassen kinderen moeten intrekken, dan zal het opruimen nu dat proces voor alle betrokkenen gemakkelijker maken.

Betrek familie erbij

Soms laten volwassen kinderen spullen uit hun kindertijd achter bij hun ouders. Als dit het geval is, nodig dan uw kinderen uit om hun spullen te komen ophalen. Terwijl ze toch bezig zijn, vraag je ze om de items uit te zoeken waarvan ze verwachtten dat ze van jou zouden erven. Familiestukken, snuisterijen en andere voorwerpen waar u een emotionele band mee heeft, kunt u gemakkelijker loslaten als u weet dat ze binnen de familie blijven.

Kies een goed doel

In veel lokale gemeenschappen bestaan non-profitorganisaties die rechtstreeks doneren aan behoeftige gezinnen. Dus in plaats van simpelweg al uw spullen af te geven bij een goed doel waarvan u niet weet wat er met de bezittingen zal gebeuren, kunt u samenwerken met een goed doel waarvan u weet dat het uw donaties zal matchen met iemand die het nodig heeft. Het lijkt bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker om je extra serviesgoed weg te doen als je weet dat ze naar een worstelend gezin gaan dat ze zal gebruiken en waarderen.

Emotionele gehechtheden

Als er voorwerpen zijn waaraan u zich emotioneel gehecht voelt, maar er is niemand in uw omgeving die de voorwerpen kan meenemen. Als je het gevoel hebt dat je het niet kunt loslaten, overweeg dan om een opslagruimte voor deze spullen te huren, vooral als het grote spullen zijn. De opslagruimte mag geen permanente oplossing zijn; het zou meer een tijdelijke aanduiding moeten zijn om te zien hoe u erover denkt om deze items uit uw dagelijkse leven te verwijderen. De kans is groot dat u zult merken dat u zonder deze items van dag tot dag kunt functioneren en dat uw emotionele gehechtheid misschien niet zo krachtig is als u dacht. Wanneer u zich er klaar voor voelt, kunt u de spullen doneren aan een goed doel waar u om geeft.

Opzettelijke inkrimping

Stel één eenvoudig doel: elke beslissing die u neemt, moet leiden tot inkrimping. Beschouw inkrimping niet alleen als iets dat van toepassing is op artikelen, maar ook op de dingen die u op uw planning zet. Dit geldt voor elk aspect van je leven:

  • Draagt een weekendje shoppen met je vrienden bij aan je bezuinigingsinspanningen of saboteert het deze?
  • Helpt het aanmelden als wekelijkse vrijwilliger je om je leven eenvoudiger te maken of maakt het de zaken alleen maar ingewikkelder?
  • Helpt het beschikbaar zijn om op uw kleinkinderen te passen zonder enige voorafgaande kennisgeving uw leven eenvoudig te houden, of wordt er misbruik van u gemaakt en wordt uw dagelijks leven ingewikkelder dan het zou moeten zijn?
  • Heeft het reserveren van een weekend om opzettelijk je spullen te ordenen je geholpen om je doel van inkrimping te bereiken?
  • Vereenvoudigt het toestaan dat uw volwassen kind weer bij u intrekt uw leven, of maakt het het ingewikkelder?

Werk aan je doel

Gebruik dezelfde doelgerichte besluitvormingstactieken bij het beslissen wat u wilt behouden en wat u wilt doneren, verkopen of weggooien. Ga van kamer naar kamer, doorzoek je bezittingen en beslis of het vasthouden aan die spullen je plan om te verkleinen helpt of belemmert.

Een onbezwaard pensioen

Als je met pensioen gaat met een zo eenvoudig mogelijk leven, kun je gaan waar je wilt en doen wat je wilt. Door te bezuinigen wordt een enorme taak aangepakt waar u anders uiteindelijk tijd voor zou moeten vinden.

Aanbevolen: