Hoe je gele, stervende zode kunt doen herleven

Inhoudsopgave:

Hoe je gele, stervende zode kunt doen herleven
Hoe je gele, stervende zode kunt doen herleven
Anonim
Verbrande voortuin
Verbrande voortuin

Gele stervende graszoden kunnen nieuw leven worden ingeblazen en weer groen worden. Voordat u echter haast maakt met het verhelpen van gele, afstervende graszoden, moet u ervoor zorgen dat u de oorzaak identificeert voordat u ervan uitgaat dat uw gazon niet genoeg water krijgt.

Huisdierurine

Misschien wel de meest voor de hand liggende vraag als je huisdieren door je tuin laat rennen, is: waar urineren ze? De stikstof die wordt uitgescheiden in de urine van huisdieren kan geel worden en zelfs dodelijk zijn. Onderzoek waar de vergeling zit en kijk of deze vlekken overeenkomen met waar uw hond zijn behoefte doet. Als dat zo is, zoek dan een goedkoper gebied waar uw hond gebruik van kan maken. Als je geen huisdieren hebt, zorg er dan voor dat geen ander dier zijn territorium in je tuin markeert.

Remedie

Bewater deze gebieden om de hoge concentratie stikstof weg te spoelen. Als uw hond uit dit gebied wordt gehouden, zal nieuw gras de verbrande plekken vervangen en zullen de gele vlekken uiteindelijk weer groen worden.

Schimmels en insecten

Schimmel en insect
Schimmel en insect

Er zijn verschillende schimmels en insectenplagen die uw gazon kunnen aantasten. Het is belangrijk om te beoordelen of de graszode wordt aangevallen door een van deze. Hiervoor is specifieke informatie nodig over het type schimmels en insecten in uw regio.

Remedie

Uw plaatselijke landbouwvoorlichtingsbureau kan u informatie geven over de meest voorkomende schimmels en insecten in uw omgeving, samen met aanbevelingen om het probleem te verhelpen.

Te vroeg maaien

Een andere mogelijke oorzaak van het geel worden van nieuw geïnstalleerde graszoden kan zijn dat u uw tuin te snel na de installatie maait.

Remedie

Wacht met het maaien van de tuin totdat deze tijd heeft om te herstellen. Laat het gras iets langer groeien dan normaal. Als het ongewoon warm weer is, moet u mogelijk de instelling van uw maaier wijzigen en het gazon niet zo laag maaien.

Slechte zode-installatie

Slechte zode-installatie
Slechte zode-installatie

Een andere mogelijke oorzaak van geel afstervende graszoden op een nieuw aangelegd gazon kan een slechte installatie zijn. Hierdoor kunnen luchtzakken onder de zoderollen vast komen te zitten. Dit verhindert op zijn beurt dat de graszodewortels een nieuw thuis in de grond vinden. In plaats van dat de gezonde wortels in de grond wegzakken en een nieuw thuis vinden, drogen de wortels uit in deze luchtzak en sterven ze.

Remedie

Als u vermoedt dat de boosdoener een slechte installatie is, zorg er dan voor dat u veel foto's maakt en onmiddellijk contact opneemt met het graszodenbedrijf, zodat hun supervisor uw gazon kan inspecteren.

Zelfs graszoden kunnen stress ervaren

Nadat de worstcasescenario's van urine van huisdieren, schimmels en insecten, maaien en slechte installatie zijn geëlimineerd, blijft er nog de meest voorkomende reden voor geel afstervende graszoden over: stress. Het klinkt misschien vreemd, maar graszoden kunnen onder druk komen te staan door verschillende factoren, zoals:

  • Weer:Als de temperatuur hoog is en de regen schaars, zal uw gazon lijden onder de stress en het gebrek aan water en essentiële voedingsstoffen.
  • Gebrek aan voldoende water: Om welke reden dan ook, temperatuur of onjuiste irrigatie heeft uw graszode meer water nodig. Er zijn een paar technieken voor het toevoegen van water die nieuwe groei kunnen stimuleren.
  • Geef de kinderen en dieren de schuld: De slijtage van kinderen die in de tuin spelen of andere dieren op uw gazon zullen de graszoden zeker belasten. Dit geldt vooral voor nieuw gelegde graszoden.

Remedie voor gestreste graszoden: diep water geven

Diep water geven
Diep water geven

De beste remedie tegen gele graszoden als gevolg van stress is meestal water en heel veel water. Het tijdstip van de dag waarop u water geeft, kan ook bepalen hoe snel uw gazon terugkeert naar dat prachtige groene tapijt. SodLawn adviseert dat het meest effectieve tijdstip van de dag om uw gazon water te geven tussen 3.00 en 4.00 uur is. Dit zijn de optimale uren zonder overmatige warmteverdamping en uiteraard zonder zonlicht. Afhankelijk van het weer kan het zijn dat u uw gazon langer moet laten weken.

  • Begin met een uur diep weken om te beoordelen of de zode meer water nodig heeft.
  • Als u kleine plassen water in uw tuin aantreft, is het tijd om de hoeveelheid water te verminderen.
  • Als de graszode zacht is als je eroverheen loopt, geef je hem te veel water.

Je kunt gele stervende graszoden doen herleven

Zodra u de onderliggende oorzaak voor het geel worden van de graszoden in uw tuin hebt vastgesteld, kunt u beginnen deze nieuw leven in te blazen. Het zal niet lang meer duren voordat uw gazon weer levendig en groen is.

Aanbevolen: