Tuinieren met wilde bloemen

Inhoudsopgave:

Tuinieren met wilde bloemen
Tuinieren met wilde bloemen
Anonim
Tuinieren met wilde bloemen
Tuinieren met wilde bloemen

De mogelijkheden voor tuinieren met wilde bloemen spreken tot de verbeelding met een element van mystiek en een vleugje kleur. De basis voor dit soort tuinieren verschilt niet veel van andere bloementuinen. Locatie, zon, bodemgesteldheid, water, planttijden en soorten bloemen zijn de belangrijkste overwegingen.

Kies een plantplaats

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het plannen van uw wilde bloementuin. Deze omvatten:

gieter
gieter
  • Zon:De meeste bloemen hebben minimaal zes uur zonlicht nodig, tenzij je halfschaduwvariëteiten plant.
  • Drainage: Selecteer een gebied met goede drainage.
  • Water geven: Je moet de planten regelmatig water geven totdat ze goed ingeburgerd zijn. Wilde bloemen hebben diepe wortels, dus je hoeft ze niet water te geven zoals andere bloemen.

Bloembed of weide voorbereiden

Net zoals u elk bloembed zou voorbereiden, moet u uw veld met wilde bloemen voorbereiden.

Tot de bodem

Bereid het plantgebied voor
Bereid het plantgebied voor

Je moet de grond losmaken met een helmstok of met een schep en tuinvork. Als u geen toegang heeft tot een grondfrees, gebruik dan de dubbele graaftechniek. Hiervoor moeten rijen/sleuven worden gegraven om een halve meter grond te verwijderen en deze over te brengen naar de vorige rij/sleuf. Je voegt ook compost toe aan elke greppel en mengt het met de bestaande grond.

Is uw bodem gezond?

De meeste tuinders maken hun eigen compost om voedingsstoffen aan de bodem toe te voegen. Als je net begint, moet je goede compostaarde kopen. Hierdoor worden voedingsstoffen aan de grond toegevoegd en blijft de grond los voor een gunstige luchtstroom. Je kunt bij een tuincentrum een goedkope grondtestkit kopen om de pH-, kalium-, stikstof- en fosforwaarden te testen.

Zorg voor je wilde bloemen

Veel bedrijven promoten gemakkelijk te kweken wilde bloemencollecties of zelfs een uitrolbare biologisch afbreekbare bloemenmat. Sommige planten kunnen groeien in arme of verwaarloosde grond, maar de meeste hebben de juiste voedingsstoffen nodig.

Meststoffen voor wilde bloemen

Een van de gemakkelijkste en beste soorten meststoffen is een vloeibare visemulsie. Je kunt gedehydrateerde poeders of geconcentreerde vloeistoffen kopen en verdunnen met water.

  • Met een spuit verzadig je de planten (vroege avond).
  • De voedingsstoffen van de visemulsie worden via de bladeren opgenomen.

Wilde bloemzaden

De gemakkelijkste manier om zaden te selecteren is door een verzameling wilde bloemen aan te schaffen, tenzij je liever je eigen collectie maakt. Sommige tuinders geven er de voorkeur aan alleen lokale/regionale wilde bloemen te planten.

Vind inheemse wilde bloemen

Wilde bloemenzaden
Wilde bloemenzaden

Je kunt erachter komen welke wilde bloemen in jouw regio voorkomen door de online postcodetool van de National Wildlife Federation te gebruiken. Veel bedrijven, zoals American Meadows, bieden regionale collecties aan. Sommige zijn specifiek voor het aantrekken van lokale bestuivers, hertenbestendig, droogtetolerant, enz. Lokale tuincentra zijn ook uitstekende bronnen.

Vaste planten en eenjarigen

Je zult waarschijnlijk een mengsel van vaste planten (zelfuitzaaiend) en eenjarige planten (elk jaar planten) willen planten voor een goede variëteit aan bloemen.

Grote kleurimpact

Vier populaire bloemen die een wow-effect hebben in wilde bloementuinen zijn:

Grote kleurimpact
Grote kleurimpact
  • Rode Klaprozen zijn verkrijgbaar in meerjarige en eenjarige varianten.
  • Reuzencactus Zinnia heeft een doorsnede van 10 tot 12 cm.
  • Butterfly Weed is een meerjarige kroontjeskruid met een oranje bloem.
  • Giant Black-Eyed Susan is een vaste plant die bestand is tegen droogte en herten.

Hoe je wilde bloemenzaden plant

Wilde bloemzaden zijn erg gevoelig en mogen niet in gaten zoals groentezaden worden geplant. Zaadbedrijf Burpee adviseert: "Verwacht niet dat alle zaden zullen ontkiemen." De kiemkracht verschilt voor vaste planten (50 procent) en eenjarige planten (95 procent). Kleinere zaden hebben een lagere kiemkracht.

  • Bevochtig het voorbereide bloembed met voldoende water zodat de grond vochtig is.
  • Strooi de zaden op het bed volgens de instructies op de verpakking.
  • Sommige tuinders mengen de zaden met compostaarde voor een gemakkelijkere distributie.
  • Aanstampen door eroverheen te lopen of door een zaadroller te gebruiken.

Schaal van aanplant

Schaal van aanplantingen
Schaal van aanplantingen

Gebruik bloemen die niet hoog zijn in kleinere ruimtes. Als je een groter gebied plant, plant dan de langere planten achteraan en de kortere vooraan, met middelhoge bloemen in het midden.

Wanneer planten

Gebruik de USDA Winterhardheidszonekaart om de laatste vorstdatum in de lente te vinden en de planttijd te bepalen volgens de plantinstructies op het pakket. Sommige tuinders geven de voorkeur aan herfstplanten, omdat de bloemen sneller zullen groeien dan in de lente geplante bloemen.

Onkruid en gras

Door het planten in de herfst kunnen de bloemen een paar weken eerder groeien dan in de lente gezaaide zaden. De bloemen hebben die extra boost om potentieel onkruid te overmeesteren.

Inheemse grassen met bloemen planten

Wildflower Farm raadt aan om inheemse grassen te planten met je wilde bloemen om onkruid uit te roeien. De website suggereert dat korte grassen in bosjes groeien (Little Bluestem of Prairie Dropseed). Plant matvormende of bosvormende grassen.

Einde seizoen

Zodra het bloeiseizoen voorbij is, maait u het veld of de tuinbedden. Vaste planten zullen zichzelf opnieuw uitzaaien en u kunt in de herfst meer eenjarige planten en vaste planten planten om prachtige wilde bloemen in de lente te garanderen.

Eenvoudig en kleurrijk tuinieren met wilde bloemen

Met een beetje planning en voorbereiding kun je een wilde bloementuin aan je tuin toevoegen. De reeks kleuren en verschillende maten bloemen zullen een aangename en bevredigende toevoeging zijn.

Aanbevolen: