Lijst met rode bloemen

Inhoudsopgave:

Lijst met rode bloemen
Lijst met rode bloemen
Anonim

Geef de tuin een boost met rood

Afbeelding
Afbeelding

Tuinders hebben talloze opties als het gaat om roodbloeiende planten die felle kleuren geven aan hun tuinen, containers, toegangswegen en veranda's. Of je nu laagblijvende soorten, klimmers, het hele jaar door bloeiende planten, kamerplanten of planten wilt die vlinders en kolibries aantrekken, meerdere selecties zullen de kleur oppompen.

Scarlet Sage

Afbeelding
Afbeelding

De scharlaken salie (Salvia coccinea) is gemiddeld ongeveer 60 cm hoog en breed, met rechtopstaande stekels omzoomd met kleine, felrode bloemen met een onderlip, en charmeert borders, containers, gemengde tuinen en biedt een explosie van rood dat wordt gebruikt in massale aanplantingen. De bloemen trekken vlinders en kolibries aan. Winterhard in USDA zones 7 tot en met 11, bloeit de inheemse meerjarige het hele jaar door in het warmste bereik en zaait zich gemakkelijk terug in het landschap. Het afbreken van de uitgebloeide bloemaren is ongeveer het enige onderhoud dat nodig is en maakt de planten bossiger. De salie verdraagt een breed scala aan bodems en volle zon tot halfschaduw en ziekten en plagen zijn geen problemen. Geef hem tijdens de warme zomerdagen een slok water en hij zal je blijven belonen met een overvloed aan rode bloemen.

Firespike

Afbeelding
Afbeelding

Firespike (Odontonema strictum) is een aantrekkelijke landschapstoevoeging die wordt gebruikt bij massabeplantingen met zijn glanzende groene blad en hoge stekels gevuld met een overvloed aan kleine, 2,5 cm lange rode buisvormige bloemen die kolibries en vlinders aantrekken. Hij wordt tot 1,80 meter hoog en breed en is geschikt als groenblijvende haag of scherm en vormt zich tot grote bosjes. Het zet zijn belangrijkste bloeishow herfst en winter op. Winterhard in USDA zones 8 tot en met 11, in gebieden waar bevriezing veel voorkomt, kan een vuurspike op de grond afsterven, maar meestal in de lente opnieuw uitlopen. Ziekten en plagen vormen geen probleem en hij verdraagt goed doorlatende grond die vochtig wordt gehouden, maar als hij eenmaal is gevestigd, is hij tolerant tegen droogte. De plant verdraagt halfschaduw; hoewel kweken in de volle zon de grootste hoeveelheid bloemen oplevert.

Jatrofa

Afbeelding
Afbeelding

Jatrofa (Jatrofa integerrima) is een aantrekkelijke kleine, groenblijvende boom die zich vult met trossen kleine rode bloemen die het hele jaar door bloeien. De plant groeit goed in beschermde tuinen aan zee met een matige tolerantie voor zoutnevel, maar zal het niet goed doen als hij direct langs de duinen wordt gekweekt. Hij wordt tot 3 meter hoog en breed, maar de cultivar 'Compacta' wordt gemiddeld ongeveer 1,8 meter hoog. Jatrofa werkt goed als een kleine exemplaarboom, gebruikt in containers of in wildtuinen, omdat hij zowel kolibries als vlinders aantrekt naar zijn langbloeiende bloemen. Zelden last van plagen of ziekten, groeit goed in verschillende goed doorlatende gronden geplant in de volle zon tot halfschaduw en tolereert droogte zodra deze zich heeft gevestigd. Winterhard in USDA zones 10 en 11, het is winterhard in zone 9 waar bevriezingen niet regelmatig voorkomen. Tuinders op koudere locaties kunnen jatrofa in containers kweken en deze in de winter binnenshuis brengen.

Oleander

Afbeelding
Afbeelding

Oleander (Nerium oleander) presteert als een groenblijvende struik of kleine boom, afhankelijk van de cultivar en kan op de vervaldag tot 12 voet lang worden. Planten beginnen te bloeien in de zomer en gaan door tot in de herfst, met trossen bloemen van 2 inch die de plant vullen. Cultivars die een spectaculaire weergave van rode bloemen produceren, zijn onder meer 'Algiers', 'Cardinal Red' en 'Little Red', die doorgaans gemiddeld ongeveer 3 voet lang zijn. Oleanders werken goed als bloeiende exemplaren, scherm- of haagplanten, maar ook als containers. Dit is een winterharde plant die een breed scala aan omstandigheden tolereert, inclusief locaties aan zee in USDA zones 8 tot en met 11. Hij groeit het beste in goed doorlatende grond en verdraagt halfschaduw, maar bloeit het best op een zonnige locatie. Alle delen van de plant zijn giftig.

Tropische Hibiscus

Afbeelding
Afbeelding

Tropische hibiscus (Hibiscus rosa-sinensis) verdient zijn naam met zijn grote, opzichtige rode bloemen die tot 20 cm in diameter kunnen worden en puur oogstrelend zijn. Bloemen kunnen enkel of dubbel zijn, afhankelijk van de cultivar, en vullen de hele groenblijvende struik het hele jaar door in bloei en tegen het glanzende groene blad. Het presteert als een vaste plant in USDA zones 9 tot en met 11, maar koelere streken kunnen het jaarlijks of in containers laten groeien en beschermen in de winter. De tropische hibiscus wordt tot 3 meter hoog en heeft een vergelijkbare breedte. Hij vormt een dichte haag of scherm, en als hij wordt gesnoeid tot een enkele stam, ontstaat er een kleine bloeiende boom. Het verdraagt een breed scala aan bodems die goed draineren, waarbij de beste bloemen worden geproduceerd op zonnige locaties, hoewel het gedeeltelijke schaduw verdraagt. De hibiscus is, zodra hij eenmaal is gevestigd, relatief droogtetolerant en waardeert periodiek water geven tijdens warme omstandigheden.

Rode passiebloemwijnstok

Afbeelding
Afbeelding

Als je op zoek bent naar een snelgroeiende wijnstok om een latwerk, hek of prieel te vullen met vanaf de zomer een opzichtige weergave van felrode bloemen, zoek dan niet verder dan de rode passiebloem (Passiflora coccinea). De 10 cm grote bloemen trekken kolibries en vlinders aan, waardoor het een geweldige aanvulling is op tuinen. De wijnstok is winterhard in USDA zone 10 tot en met 12, maar koelere streken kunnen de wijnstok in containers planten en er in de winter binnen van genieten; tuinders kunnen het ook als eenjarig beschouwen. Een extra bonus bij het kweken van deze soort passiebloem is dat de wijnstok na de bloei eetbare vruchten produceert. De wijnstok kan tot 12 voet lang worden en ongeveer half zo breed, dus hij heeft een structuur nodig voor ondersteuning. Voor de beste groei en bloemproductie plant u in goed doorlatende, rijke grond en geeft u regelmatig water om de standplaats vochtig te houden en op een zonnige locatie te plaatsen. Als je binnen kweekt, plaats hem dan bij een zonnig raam.

Zonale Geranium

Afbeelding
Afbeelding

Het vullen van uw borders of perken met een groep roodbloeiende zonale geraniums (Pelargonium x hortorum) zal een echte blikvanger zijn. De bloemtrossen gevuld met een groot aantal kleine bloemen vormen een aantrekkelijke aanvulling op hangende manden, containers en fleuren bloembakken op met hun opvallende rode kleur, als aanvulling op de pluizige groene bladeren. Tuinders in koelere streken presteren als zachte groenblijvende vaste planten in USDA zones 9 tot en met 11 en kunnen de geraniums in containers laten groeien en in de winter naar binnen brengen of behandelen als eenjarige planten. In hun meerjarige zones kan de plant op de vervaldag heuvels vormen van wel 3 voet hoog. Voor de beste groei plant u in goed doorlatende, gemiddelde tot rijke grond en geeft u regelmatig water, en plaatst u hem op een zonnige locatie voor de meeste bloei. Het wegknippen van uitgebloeide bloemen bevordert meer bloei en het terugknijpen van de stengels levert bossigere planten op.

Zinnia

Afbeelding
Afbeelding

Zinnia (Zinnia elegans) is een ouderwetse favoriet die jaarlijks goed presteert, zodat tuinders in alle regio's kunnen genieten van de uitbundige bloei. Heldere 2-inch bloemen bloeien van de late lente tot de herfst en deadheading bevordert meer bloemen doordat de plant zich verspreidt. De meeste zinnia's worden ongeveer 60 cm hoog en breed, waardoor ze geschikt zijn voor borders en een explosie van kleur toevoegen aan massale aanplantingen of kale gebieden, maar ook aan gemengde tuinen en wildtuinen, omdat de bloesems vlinders en kolibries aantrekken.

Deze gegarandeerde bloeier is een fluitje van een cent vanwege de lage eisen. Hij groeit goed in elke goed doorlatende grond, maar door een beetje compost aan de plantplaats toe te voegen, krijgt hij een goede start; plant op een zonnige tot gedeeltelijk zonnige locatie en geef wekelijks water. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten om mogelijke schimmelziekten als gevolg van een gebrek aan luchtcirculatie te verminderen.

Bijenbalsem

Afbeelding
Afbeelding

Bijenbalsem (Monardra didyman) is een inheemse vaste plant die geschikt is voor het vullen van vochtige plaatsen met zijn opvallende bloemen. Planten hebben een rechtopstaande groeiwijze, met grote dieprode buisvormige bloemen bovenop de stevige stengels die in de zomer tot in de herfst bloeien. Deadheading verlengt de bloei. Bijenbalsem is robuust en bereikt een volwassen hoogte van 3 voet met een gelijke verspreiding, hoewel het verspreiden van wortelstokken invasief kan worden. Door de grote bosjes om de paar jaar te verdelen, worden de ziekteproblemen verminderd. De roodbloeier is winterhard in USDA zones 3 tot en met 9 en heeft verschillende toepassingen in het landschap. De rode bloemen trekken vlinders en kolibries aan, waardoor het een geschikte aanvulling is op wildtuinen. Gebruik het in massabeplantingen, gemengde bedden, snijbloementuinen of in containers. Plant op een zonnige tot gedeeltelijk schaduwrijke locatie met rijke, vochtige grond en houd deze vochtig. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten om schimmelproblemen te verminderen.

Canna Lily

Afbeelding
Afbeelding

Met hun banaanachtige bladeren en eindstengels gevuld met 15 cm lange rode bloemen voegen canna-lelies (Canna spp.) een tropisch gevoel toe aan tuinen in de VS. In USDA zones 8 tot en met 10 presteert het als een vaste plant met zeer weinig winterverzorging, maar in koelere streken moeten de wortelstokken worden gegraven en opgeslagen tijdens vriestemperaturen. Afhankelijk van de cultivar kan het blad groen, brons tot kastanjebruin zijn, wat extra interessant is tegen de rode bloemen die het hele jaar door bloeien in warme klimaten. Canna's groeien het beste op zonnige locaties met rijke, goed doorlatende grond die vochtig wordt gehouden en verdragen zelfs drassige omstandigheden, waardoor het een geschikte aanvulling is op regentuinen of vijvers. De winterharde planten vormen aantrekkelijke toevoegingen aan containers, worden gebruikt in gemengde bedden, massabeplantingen en dwergvariëteiten werken goed langs looppaden en borders.

Penta

Afbeelding
Afbeelding

Als je op zoek bent naar een winterharde groenblijvende artiest die het hele jaar door gevuld is met trossen stervormige rode bloemen, zoek dan niet verder dan rode pentas (Penta lancetvormig). De felrode bloemen steken mooi af tegen het groene blad en het is niet nodig om gebruikte bloemen dood te maken. De plant presteert als een vaste plant in USDA zones 8 tot en met 11, maar tuinders in koelere streken kunnen de planten binnenshuis overwinteren door ze in potten te kweken. Penta groeit uit tot kleine, bossige planten die ongeveer een meter hoog en breed worden, waarbij vlinders en kolibries dol zijn op de rode bloemen, waardoor het geschikt is voor wildtuinen. Gebruik de planten in gemengde meerjarige en eenjarige tuinen, langs borders en looppaden, of als massabeplanting om een gebied gedurfde kleuren te geven. Groei in rijke grond die goed doorlaatbaar is, maar vochtig wordt gehouden door regelmatig water te geven en voor de beste weergave van bloemen op een zonnige locatie staat, hoewel deze gedeeltelijke schaduw verdraagt.

Japanse Camellia

Afbeelding
Afbeelding

De Japanse camelia's (Camellia japonica) zijn in bloei een opvallende attractie met hun glanzende groene, groenblijvende blad bedekt met grote, donkerrode bloemen die op een roos lijken. Afhankelijk van de cultivar zijn de bloemen enkel of dubbel en aangezien de bloei begint in de herfst en doorgaat tot in de lente, verlicht de explosie van rode bloemen de wintertuinen wanneer veel planten hun bladeren hebben verloren. De camelia is winterhard in de USDA-zones 7 tot en met 9 en wordt tot 15 voet lang en 10 voet breed, en vormt een grote struik of, indien gesnoeid, een boom met meerdere of één stam. Japanse camelia's maken opzichtige exemplaren, schermen, heggen, funderingen en accentplanten. Voor de beste prestaties moet je groeien in vruchtbare grond die goed doorlaatbaar is, wekelijks water geven en in halfschaduw. De camelia tolereert geen groei in zoute omgevingen.

Amaryllis

Afbeelding
Afbeelding

Amaryllis' (Hippeastrum spp.) grote, trompetvormige bloemen zorgen voor een show tijdens de bloeifase in de lente en als ze buiten in massagroepen worden geplant, zijn de bloemen blikvangers. De hoge, centrale stekels gevuld met één tot meerdere bloemen vormen een aanvulling op het riemachtige groene blad. Planten kunnen ongeveer 2 voet lang worden. Ze is veelzijdig en groeit binnen of buiten in potten, en in een vorstvrij klimaat in de tuin. Laat het blad geel worden en afsterven voordat u het snoeit, zodat de bol zichzelf kan voeden voor de bloei van het volgende seizoen.

Amaryllis is winterhard en de verzorging ervan is minimaal als ze wordt gekweekt in goed doorlatende organische grond, zowel in de grond als in containers, in de zon tot halfzon en regelmatig water gegeven tijdens het groeiseizoen. Geef tijdens de wintermaanden minder water, anders kunnen de bollen gaan rotten. Amaryllis presteert als een vaste plant in USDA zones 8 tot en met 10, hoewel alle zones het kunnen laten groeien met winterbescherming.

Kalanchoë

Afbeelding
Afbeelding

Kalanchoe (Kalanchoe blossfeldiana) heeft korte, vlezige stekels gevuld met trossen kleine felrode bloemen. De vetplant laat zijn kleurenpalet zien, van winter tot voorjaar, en de opvallende bloemen complementeren de dik geschulpte groene bladeren. Gemiddeld ongeveer 1 voet lang en breed, buiten geplant in vorstvrije klimaten presteert kalanchoë goed in zonnige xeriscapes, vetplanten, cactussen en rotstuinen, borders, gemengde tuinen en gebieden met weinig water. Als vaste plant buitenshuis in USDA zones 10 tot en met 11 en op de grens in warmere streken van zone 9, moeten gebieden die vorst en bevriezing ervaren het in containers laten groeien voor bescherming tijdens de winter. De grootste behoefte van Kalanchoë is het kweken in goed doorlatende grond die geen vocht vasthoudt, omdat te vochtige omstandigheden tot rot leiden. Gelegen op een zonnige tot gedeeltelijk schaduwrijke plek; het is enigszins tolerant voor niet-duinzoute omgevingen.

Kosmos

Afbeelding
Afbeelding

Als je op zoek bent naar een roodbloeiende eenjarige plant die hitte, droogte, arme en goed doorlatende grond en zon verdraagt en zorgeloze groeiers bent, dan zal Cosmos (Cosmos bipinnatus) aan al deze behoeften voldoen. In feite is te veel verzorging schadelijk voor de planten, hoewel je tijdens droge periodes wekelijks water moet geven. De 2-inch madeliefachtige bloemen van Cosmos bloeien bovenop dunne stengels bedekt met varenachtig blad en omdat ze tot 1,20 meter hoog kunnen worden, hebben ze de gewoonte om om te vallen en moeten ze mogelijk worden uitgezet. De rode bloemen vertonen hun kleurrijke show van laat in de lente tot en met de herfst en het afknijpen van dode bloemen leidt tot extra bloeiende en bossigere planten. Gebruik de roodbloeiende eenjarige plant in containers om veranda's of balkons op te fleuren, in gemengde tuinen voor een felle kleuraccent, langs borders of in massabeplanting. Planten kunnen zichzelf uitzaaien in de tuin en het is winterhard in alle USDA-zones.

Petunia

Afbeelding
Afbeelding

Of het nu wordt gebruikt in hangende manden, gemengde containers of in tuinbedden, de intense explosie van roodgekleurde petunia's (Petunia x hybrida) die naar het gebied wordt gebracht, is absoluut opvallend. Deze winterharde eenjarigen met hun pluizige, trompetvormige bloemen die wel 15 cm groot kunnen worden met kleine kleverige groene bladeren, zijn constante bloeiers van de zomer tot de wintervorst. In gebieden waar vrieskou en vorst niet gebruikelijk zijn, bloeien petunia's non-stop en voegen ze kleur toe wanneer veel planten in rust zijn. Als de zomertemperaturen echter heet zijn, kan de bloei stoppen, maar een dosis universele meststof en terugsnoeien bevordert nieuwe groei. Planten hebben een uitgestrekte en rechtopstaande groeiwijze, gemiddeld 60 cm breed en hoog. Door uitgebloeide bloemen en stengeluiteinden af te knijpen, ontstaan bossigere planten en meer bloemen. Winterhard en met weinig problemen, voor de beste prestaties groeien op een zonnige tot gedeeltelijk zonnige locatie in vruchtbare grond die goed doorlaatbaar is en wekelijks water geeft.

Doornenkroon

Afbeelding
Afbeelding

Doornenkroon (Euphorbia milii) is een stoere en veelzijdige plant. De vetplant bloeit het hele jaar door en produceert talloze schutbladen van kleine rode bloemen die bovenop de meerdere grijsbruine, doornige stengels worden gehouden, omzoomd met langwerpig groen blad. Deze winterharde artiest verdraagt droogte, zoutnevel, hitte en een breed scala aan bodems die goed draineren en ongedierte is zelden een probleem. De slechtste zorg die u aan een doornenkroon kunt geven, is te veel water geven, in drassige grond planten of te vaak kunstmest aanbrengen. Voor de beste bloei op een zonnige locatie plaatsen. Draag handschoenen bij het hanteren of snoeien, omdat de doornen scherp zijn en het melkachtige sap de huid kan irriteren. Het presteert als een vaste plant voor buiten in USDA zones 10 en 11, maar tuinders die in koelere streken wonen, kunnen de roodbloeiende, robuuste teler in containers laten groeien en in de winter naar binnen brengen. Als je haar buiten kweekt, kun je haar gebruiken in vetplanten- of cactustuinen, xeriscapes, massabeplantingen, of om een gebied op te fleuren met een jaar lang rode bloemen.

Gladiolen

Afbeelding
Afbeelding

Gladiolen (Gladiolus spp.), zorgen voor een kleurrijke tuinshow met hun hoge stengels omzoomd met felrode trompetvormige bloemen die bloeien van de lente tot de herfst en omgeven door zwaardvormige bladeren. Afhankelijk van de cultivar kunnen planten tot 1,5 meter hoog worden, maar de meeste zijn gemiddeld ongeveer 6,5 meter hoog. Elke knol bloeit doorgaans slechts één keer per seizoen, waarbij de bloemen van de onderkant van de tak naar de bovenkant openen. Om een constante aanvoer van bloemen te behouden, plant u daarom elke twee tot drie weken extra knollen. Gladiolus produceert duurzame snijbloemen en fleurt tuinen op met hun rode bloemen wanneer ze in groepen worden geplant. Het zijn vaste planten in USDA zones 7 tot en met 10, maar alle gebieden kunnen ze als eenjarige planten laten groeien, of de knollen opgraven zodra het gebladerte afsterft en de hele winter bewaren. Groei op een vruchtbare plek die goed afwatert, in de zon tot halfzon. Geef de knollen water zodra ze zijn geplant en wacht tot ze ontkiemen om extra water toe te voegen, anders kunnen de knollen gaan rotten. Nadat het ontkiemen heeft plaatsgevonden, geef je de planten wekelijks water.

Cypress Vine

Afbeelding
Afbeelding

De cipreswijnstok (Ipomoea quamoclit) wordt in alle regio's doorgaans als eenjarige wijnstok gekweekt, hoewel hij zich in het landschap kan uitzaaien, en vormt een charmante toevoeging waar hij zich rond bogen, hekken, hekjes of zelfs containers kan kronkelen. De zomerbloeier heeft groen, fijn en kwetsbaar varenachtig blad en produceert kleine buisvormige bloemen in de vorm van sterren die helder scharlakenrood zijn, die vlinders en kolibries aantrekken. De bloei gaat door tot in de herfst. Cypress-wijnstok groeit ongeveer 12 voet lang en tot 3 voet breed en voor de beste productie van bloemen plant u hem op een zonnige locatie, hoewel hij gedeeltelijke schaduw verdraagt. De wijnstok verdraagt een breed scala aan bodemomstandigheden, van vochtig tot droog, maar groeien in goed doorlatende grond die vochtig wordt gehouden, levert de beste groei op.

Anjer

Afbeelding
Afbeelding

Anjers (Dianthus spp.) worden gewoonlijk gekweekt als eenjarige planten, maar kunnen vaste planten van korte duur zijn in USDA zones 3 tot en met 9. Afhankelijk van het type vormen planten heuvels van 30 cm hoog en 60 cm breed, en vullen met felrode bloemen met dun, lancetvormig grijsgroen blad. De bloei begint laat in de lente en gaat door tot laat in de zomer. De rode bloemen voegen een constante kleur toe aan borders en worden gebruikt in massabeplantingen, tuinen, looppaden, containers of als bodembedekker. Groei op zonnige plaatsen, met vruchtbare grond die goed afwatert en geef regelmatig water om het gebied vochtig maar niet drassig te houden. Zorg voor voldoende ruimte tussen meerdere aanplantingen en uitgebloeide bloemen.

Of je nu roodbloeiende planten toevoegt die jarenlang bloeien of slechts een seizoen meegaan, je zult niet teleurgesteld zijn door de heldere kleuren die ze geven aan elke ruimte binnen of buiten. Het vleugje rood helpt andere bloem- en bladkleuren te benadrukken, vooral in combinatie met witte of blauwe tinten.

Aanbevolen: