8 Bewezen methoden om onkruid in uw tuin te voorkomen

Inhoudsopgave:

8 Bewezen methoden om onkruid in uw tuin te voorkomen
8 Bewezen methoden om onkruid in uw tuin te voorkomen
Anonim
Tuingereedschap bezig met het graven van onkruid uit de bovengrond
Tuingereedschap bezig met het graven van onkruid uit de bovengrond

Er zijn veel beproefde methoden die voorkomen dat onkruid in uw tuin groeit. Combineer meer dan één van deze methoden om succes te garanderen bij het cultiveren van een onkruidvrije of bijna onkruidvrije tuin.

1. Tot tussen rijen

Plaats de rijen ver genoeg uit elkaar zodat je een helmstok tussen de rijen kunt gebruiken. Door de grond los te houden, zal onkruid moeilijk wortelen. Naarmate de rijen gewassen of groenten groeien, zal het gebladerte voorkomen dat er onkruid rond de planten groeit, omdat de grond dan in de schaduw zal staan.

2. Helemaal niet tillen

Sommige tuinders adviseren om de grond helemaal niet te bewerken. Dit komt omdat dit diep begraven meerjarige onkruidzaden kan verdringen en tot zelfs meer onkruid kan leiden dan normaal. Het principe achter deze methode is dat het bewerken van de grond de onkruidzaden letterlijk in beweging brengt, zodat ze in principe worden geactiveerd als ze de lucht raken. Als je helemaal niet werkt, blijft het merendeel van de meerjarige wietzaden inactief. Daarom hoef je minder onkruid te trekken.

3. Gebruik dichtheid en combinatiebeplanting

Een van de beste manieren om onkruid in een verhoogd bed te voorkomen, is door zaden te zaaien volgens de principes van vierkante meter tuinieren voor dichtheid en begeleidende aanplantingen. Wanneer je een of meer planten per vierkante meter plaatst, verdringt de nabijheid van de planten, volgens de praktijk van begeleidende planten, het onkruid en blokkeert het gebladerte de zon, zodat er geen onkruid tussen de planten kan groeien.

4. Kies voor Three Sisters Plantings

Je kunt de principes van dichtheid en combinatieplanten gebruiken in een veldtuin waar je in rijen plant. In plaats van een rij bosbonen van zes meter lang te planten, plant u de drie zussen: maïs, poolbonen en pompoen. (Inheemse Amerikanen worden gecrediteerd voor het onderwijzen van kolonisten om de drie zussen samen te planten.) Je plant verschillende rijen samen, net zoals je zou doen voor het bestuiven van maïs. Je voegt echter wel stokbonen en pompoen toe aan de kweekruimte.

  • De bonen voeden stikstof aan de maïs en helpen de stengels tegen de wind te ondersteunen.
  • De maïs vormt een paal waar de bonen op kunnen klimmen.
  • Squashplanten bedekken de grond, blokkeren de zon en voorkomen onkruidgroei. Het dient ook als natuurlijke mulch.

5. Voeg veel mulch toe

Het mulchen van planten helpt de grond vocht vast te houden en dient als onkruidbarrière. U wilt minimaal tien tot vijf centimeter mulch gebruiken om een goede barrière te vormen om te voorkomen dat onkruid wortel schiet in uw tuin.

Afbeelding
Afbeelding

6. Gebruik een krant om wat van je mulch te maken

Als je toegang hebt tot kranten, kun je deze hergebruiken als mulch. De meeste kranten worden gedrukt met een onschadelijke inkt op sojabasis. Sinds eind jaren zeventig tot midden jaren tachtig heeft Mother Earth News met biologische telers gedeeld hoe ze oude kranten kunnen gebruiken als mulch- en onkruidbarrières. Het is een geweldige manier om kranten te recyclen en tegelijkertijd een geweldige onkruidbarrière en biologisch afbreekbare mulch te creëren.

  • Gooi de gladde gekleurde inlegvellen weg en gebruik alleen zwart-wit krantenpapier.
  • Vul een groot bad en week kranten voordat je het rond de planten aanbrengt.
  • Voor kleinere plantgebieden kun je de kranten in reepjes scheuren, waarbij je ongeveer vijf centimeter rond de plantbasis open laat.
  • Laag en overlappende vellen of stroken krantenpapier met een dikte van vijf of meer.
  • Als je klaar bent met het aanbrengen van laagjes, verzadig je de krant met water en voeg je mulch toe.

7. Plantbedekkingsgewassen

Overweeg tijdens het overwinteren van uw tuinbedden of velden het planten van bodembedekkers. Dit kan de onkruidproductie in de lente- en zomermaanden aanzienlijk verminderen. Ook kunt u in het vroege voorjaar bodembedekkers planten om onkruid te onderdrukken en vervolgens uw groenten, zoals tomaten, tussen het bodembedekkersgewas planten. Hobby Farms stelt voor om bodembedekkers tussen uw gewassen te planten, zoals alfalfa of klaver. Dit staat bekend als een levende mulch, omdat beide planten laag bij de grond groeien.

  • Rogge of haver kunnen goede bodembedekkingsgewassen zijn, omdat beide een natuurlijke chemische stof afgeven die de groei van onkruid onderdrukt.
  • Aan het einde van hun cyclus kunnen de bodembedekkingsgewassen in de grond worden omgezet om de bodem van voedingsstoffen te voorzien.

8. Beheersing van irrigatie

Een ander hulpmiddel dat je tot je beschikking hebt om onkruid te voorkomen, is het controleren van het water. De meerderheid van de tuinders zendt waterstromen uit en sommige grotere tuinen zijn uitgerust met sprinklersystemen. Het Coöperatief Uitbreidingssysteem adviseert om een druppelsysteem te installeren. Deze methode is superieur aan alle andere manieren om een tuin water te geven door onkruidwater te weigeren. Het is ook een betere manier om water te besparen. Een druppelsysteem op grondniveau levert constant vocht rechtstreeks aan de basis van de planten.

Tuinsproeier die het buitenbloembed water geeft
Tuinsproeier die het buitenbloembed water geeft

Manieren om onkruid in uw tuin te voorkomen

Je kunt een of meer van deze methoden proberen om te voorkomen dat onkruid in je tuin groeit. Als u eenmaal wat ervaring heeft gehad, kunt u beslissen welke methode(s) het beste werkt voor uw tuinbehoeften.

Aanbevolen: