Lyrische dansbewegingen

Inhoudsopgave:

Lyrische dansbewegingen
Lyrische dansbewegingen
Anonim
Lyrische dansbewegingen
Lyrische dansbewegingen

Lyrische dansbewegingen zijn een creatieve combinatie van ballet en jazz, bedoeld om de emotionele geest van de muziek via het lichaam van de danser te laten zien. Je kunt deze vloeiende en vrijgevochten stijl leren door deze gewone en leuke bewegingen te oefenen.

Sashay

Een sjerp is een eenvoudige beweging van drie tellen om over de vloer te komen.

  1. Ga met uw gewicht op uw linkervoet staan en uw rechtervoet naar de zijkant uitgestrekt.
  2. Verplaats uw gewicht naar uw rechtervoet.
  3. Stap van je rechtervoet en trek snel je linkervoet naar binnen om erop te landen.
  4. Verplaats uw gewicht op de rechtervoet.

Voeg een sprong toe aan het einde voor een beetje speelsheid.

Kettingdraai

Een kettingdraai is een reeks halve slagen die je kunt voltooien om een beetje energie en schoonheid in je routine te stoppen.

  1. Begin met uw gewicht op uw rechtervoet, met uw linkervoet naar de zijkant gericht.
  2. Plaats uw gewicht op de bal van uw linkervoet en draai, 180 graden naar links draaiend.
  3. Plaats uw gewicht op de bal van uw rechtervoet en draai opnieuw, waarbij u 180 graden naar links blijft draaien.
  4. Herhaal stap twee en drie in een gestaag tempo totdat je geen vloeroppervlak meer hebt.

Vergeet niet om een onbeweeglijk doelwit te spotten of erop te letten, terwijl je over de vloer beweegt. Houd ook uw buik- en bilspieren aangespannen terwijl u de bocht uitvoert, zodat u het evenwicht kunt bewaren.

Fankick

Fan-kicks zijn eenvoudig, maar leuk. Ze worden vaak uitgevoerd in combinatie met andere bewegingen, maar kunnen gemakkelijk op zichzelf worden gedanst.

  1. Begin met je voeten uit elkaar.
  2. Plaats uw gewicht op uw linkerbeen en schuif uw rechtervoet over de voorste lijn van uw lichaam, met de teen gericht.
  3. Houd je dijen en buikspieren stevig vast, til je rechtervoet hoog van de vloer en teken met je tenen een cirkel van links naar rechts totdat je voet de grond weer bereikt.

De sleutel tot een geweldige fankick is het behouden van de juiste uitlijning. Maak je geen zorgen als je voet in het begin niet erg hoog reikt. Naarmate u meer oefent, zullen uw flexibiliteit en kracht toenemen. Om sneller vooruitgang te boeken, strek je je hamstrings en heupen aan het begin en einde van elke dansoefening.

Illusie

De illusie is een geavanceerde dansbeweging die een uitdaging kan zijn voor degenen die geen flexibiliteit en/of balans hebben om onder de knie te krijgen. Maar net als elke andere beweging kun je het nog steeds veilig uitproberen als je het stap voor stap uitvoert.

  1. Begin op je linkervoet te staan, met je rechtervoet naar de grond voor je gericht.
  2. Verplaats uw gewicht naar uw rechtervoet en scharnier op uw heupen, waarbij u uw tilbeen zo hoog mogelijk optilt. Tenen moeten naar het plafond wijzen.
  3. Draai een halve draai naar rechts.
  4. Til je romp omhoog en laat je been zakken totdat je terugkeert naar de startpositie, met je gezicht in de tegenovergestelde richting.

Als je net begint met de illusie, plaats dan je handen op de grond om je te helpen balanceren. Naarmate u zich meer op uw gemak voelt met de beweging, kunt u deze met één hand uitvoeren en uiteindelijk helemaal zonder handen.

De spiraal

De spiraal is een overgangsbeweging die is ontworpen om je op de grond te krijgen en weer omhoog te gaan.

  1. Ga met je voeten wijd staan, je tenen naar de hoeken van de kamer gericht.
  2. Draai naar rechts, plaats je handen op de grond en laat je linkerknie op de grond zakken.
  3. Blijf naar rechts draaien, rol op je linkerheup en vervolgens op rechts, zodat je zit.
  4. Kom terug zoals je gekomen bent, draai op je linkerheup en plaats je handen op de grond.
  5. Breng je rechtervoet over je lichaam en druk erin terwijl je naar links draait om weer rechtop te komen.
  6. Plaats uw linkervoet op de grond om terug te keren naar de startpositie.

Om echt bedreven te worden in de spiraal, probeer deze in beide richtingen te voltooien. Degenen met gevoelige gewrichten willen misschien kniebeschermers of een dikke broek dragen om pijn en druk te voorkomen.

Armstyling

Maak het allemaal samen met armstyling. Op de juiste manier toegevoegd, kunnen armcombinaties diepte toevoegen aan je lyrische routine.

Hoewel formele opties je zullen helpen er evenwichtig uit te zien qua stijl en techniek, kun je experimenteren met spontane armbewegingen. Oefen in de spiegel met muziek om te zien of ze passen bij de persoonlijkheid en uitvoering van jouw voorkeur.

Voel de muziek

Het uitvoeren van lyrische dansbewegingen is een geweldige manier om muziek uit te drukken door middel van beweging. Het belangrijkste om te onthouden bij het oefenen van de stappen die je hebt geleerd, is dat je ervan geniet terwijl je oefent. Voor de beste resultaten oefent u met muziek die u leuk vindt, zodat u leert op het ritme te bewegen. Dat zorgt er ook voor dat je plezier hebt.

Aanbevolen: