Babykleding wassen

Inhoudsopgave:

Babykleding wassen
Babykleding wassen
Anonim
Alleenstaande vader doet de was
Alleenstaande vader doet de was

Je hoeft niet lang ouder te zijn om te leren dat baby's een verbazingwekkende hoeveelheid kleding doordoen, waardoor je veel meer was moet doen dan ooit tevoren. Er zijn een aantal speciale processen en overwegingen waarmee u rekening moet houden bij het wassen van de kledingkast van uw kleintje, van het verzorgen van items voor speciale gelegenheden tot het verwijderen van vervelende vlekken op rompers die het slachtoffer zijn geworden van het uitblazen van een luier.

Behandel vlekken eerst

Gooi die vieze dwarsliggers niet zomaar in de was. Begin met het controleren van elk item op mogelijke vlekken. Als u tekenen ziet van spugen, voedselspatten, het uitblazen van luiers of andere mogelijke problemen, behandel de vlekken dan eerst voordat u begint met wassen. Volgens Better Homes and Gardens moet je voorbehandelen op basis van het type vlek waarmee je te maken hebt:

  • Vlekken op eiwitbasis, zoals moedermelk, flesvoeding, spuug en babyvoeding, moeten worden geweekt in koud water met een enzymreiniger zoals Puracy Natural Stain Remover. Als de natuurlijke aanpak niet werkt, probeer dan een paar sprays van je gebruikelijke vlekverwijderingsproduct.
  • Uitgeblaasde luiers kunnen ook spectaculair gevoelig zijn voor vlekken, maar je kunt ze op dezelfde manier behandelen als andere vlekken op eiwitbasis.
  • Voor urine moet je de kledingstukken vooraf laten weken met een zwakke ammoniakoplossing, nadat je er zeker van bent dat de kleding kleurvast is. Meng een eetlepel ammoniak in een kopje water en laat de items een paar minuten weken. Spuit vervolgens met een vlekverwijderingsproduct.
  • Vlekken op oliebasis van lotions, zonnebrandcrème, babyolie en luieruitslagzalf vereisen tijdens het wasproces goed in de gaten houden. Na het besproeien met een vlekverwijderingsproduct, wast u het met het heetste water dat aanvaardbaar is voor het kledingstuk. Gebruik de droger niet totdat u weet dat de vlek verdwenen is.

Hoe je de dagelijkse kleding van je baby wast

Nadat je de vlekken hebt voorbehandeld, lijkt het wassen van je dagelijkse babyspullen op het wassen van iets anders. Volg dit basisproces:

  1. Gescheiden licht en donker om in verschillende ladingen te wassen en lees de etiketten om de watertemperatuur en andere wasinstructies te controleren.
  2. Maak ritsen en klittenbandsluitingen vast om haken en ogen te voorkomen. Gebruik een lingeriezakje voor kleine spullen zoals babysokjes, zodat er geen dingen verloren gaan in de machine.
  3. Voeg een wasmiddel naar keuze toe. Als je dat wilt, kun je een speciaal wasmiddel voor de gevoelige babyhuid gebruiken. Als je nachtkleding wast, merkt He althyChildren.org op dat je geen zeepvlokken mag gebruiken, omdat deze de vlamvertrager in de stof kunnen afbreken.
  4. Was het wasgoed en breng het naar de droger. Zorg ervoor dat je alles verwijdert dat aan de lucht moet drogen.
  5. Wanneer de droogcyclus is voltooid, vouwt u de kleding meteen op om kreuken te voorkomen. Controleer tijdens het vouwen of er losse touwtjes en knopen zitten en repareer alles indien nodig.

Kleren voor speciale gelegenheden wassen

Formele kleding, antieke stukken, wollen truien en andere babykleertjes kunnen een speciale wasbeurt vereisen. Lees eerst het etiket, zodat u kunt beslissen hoe verder te gaan.

Stomerij

In sommige gevallen moet formele kleding voor baby's chemisch worden gereinigd. De American Council on Science and He alth meldt dat stomerij veilig is voor kinderkleding; Het is echter een goed idee om uw stomerij te vragen naar het gebruik van de veiligst mogelijke chemicaliën voor de kleding van uw baby. Je kunt het gereinigde artikel ook uit de plastic hoes halen en laten luchten voordat je het door de baby laat dragen.

Handen wassen

Als het artikel met de hand kan worden gewassen, gebruik dan dit proces om het veilig schoon te maken:

  1. Behandel eventuele vlekken vooraf volgens het bovenstaande proces.
  2. Vul een wasbak met koud water en doe er een dopje mild wasmiddel in, zoals Woolite. Als op het etiket staat dat je warm water kunt gebruiken, kun je een warmere temperatuur proberen.
  3. Duw de voorwerpen in het water totdat ze onder water staan. Beweeg ze voorzichtig zonder ze te schrobben of te wringen.
  4. Laat het water weglopen en vul de gootsteen met schoon water. Spoel de babykleertjes door het schone water totdat ze niet meer zeepachtig zijn. Herhaal dit nog twee keer om er zeker van te zijn dat je alle zeep hebt verwijderd die de babyhuid zou kunnen irriteren. Laat de gootsteen leeglopen.
  5. Knijp voorzichtig in de kleding om water te verwijderen, maar wring het niet uit. Leg een schone badhanddoek op een aanrecht en plaats het kledingstuk erop. Rol de badhanddoek op met de kleding erin en druk de rol helemaal aan om het water uit het kledingstuk en in de handdoek te duwen.
  6. Rol de handdoek uit en leg de babykleding plat te drogen. Vermijd ophangen, omdat de kleding hierdoor zijn vorm kan verliezen.

Houd de baby er fris uit

Het maakt niet uit wat voor soort babykleding je moet schoonmaken, de sleutel is om het etiket te lezen en speciale aandacht te besteden aan het behandelen van vlekken. Binnenkort zal je kleintje er fris en schoon uitzien in zijn of haar kleding - tenminste tot de volgende luierwissel.

Aanbevolen: