Slimme opbergideeën voor babykleding

Inhoudsopgave:

Slimme opbergideeën voor babykleding
Slimme opbergideeën voor babykleding
Anonim
Babymeisje en haar kleren
Babymeisje en haar kleren

Baby's hebben veel kleine kledingstukken, en het is niet praktisch (of mooi) om al deze kleine dingen in een la te gooien. Het is veel gemakkelijker om te vinden wat je zoekt en te genieten van de mooie kledingkast van je baby als je een aantal praktische en mooie opbergmogelijkheden gebruikt.

Een bibliotheekkaartcatalogus opnieuw gebruiken

Nu de meeste bibliotheken hun boeken via de computer ordenen, behoort de alomtegenwoordige kaartcatalogus tot het verleden. Die kleine lades zijn echter precies goed voor het opbergen van babykleertjes. Zoek naar kaartcatalogi bij antiekwinkels, rommelmarkten en landgoedverkopen. Dit stuk geeft je kinderkamer een leuk, vintage gevoel dat je nergens anders ziet, en het is een praktische manier om al die kleine spulletjes op te bergen.

  • Gebruik die schattige kleine etiketjes op de voorkant van elke lade om de inhoud ervan te vermelden.
  • Als je een kaartcatalogus van de juiste hoogte kunt vinden, kun je deze misschien ook als commode gebruiken.
  • Sommige kaartcatalogusladen hebben open zijkanten. Als dat het geval is met degene die je vindt, voeg dan stroken hout of karton toe om de babykleding op zijn plaats te houden.
  • Je kunt hetzelfde doen met een oude apothekerskast als je geen kaartencatalogus kunt vinden of iets anders wilt proberen.

    kast met lades
    kast met lades

Breng ladeverdelers naar een nieuw niveau

Ladeverdelers, die je in elke woonwinkel kunt kopen, zijn een geweldige optie voor elke plek waar je een heleboel kleine spullen wilt opbergen, maar ze schitteren echt in de kinderkamer. Je kunt ze gebruiken om rompertjes, slaapbroekjes, broekjes en sokken te ordenen, zodat je alles gemakkelijk kunt zien als je een outfit voor je baby moet samenstellen.

  • Gebruik ondiepe verdelers, zoals die ontworpen zijn voor sokken en ondergoed voor volwassenen, en stapel ze in de lades van je baby. Je kunt een onesie of shirt opvouwen en in elk vakje stoppen, zodat je alles in één oogopslag kunt zien.
  • Bedek verschillende kartonnen schoenendozen met mooi contactpapier om te gebruiken als schattige (en gratis!) verdelers. Je kunt een rompertje in de ene doen, een broek in een andere, en slapers in een derde.
  • Organiseer scheidingslijnen op outfit, in plaats van op soort kleding. Je kunt gewoon een complete look uit een doos halen en je baby er geweldig uit laten zien met minimale moeite.
  • Gebruik dit ook voor actieve kleding (zoals zwemkleding, korte broeken en sweatshirts). Deze artikelen kunnen goed gevouwen worden bewaard.

    Lade met verdelers
    Lade met verdelers

Gebruik een boekenkast om mooie kleding op te hangen

Er is geen reden om die schattige jurkjes of pakken in een kast te verstoppen. Je kunt ze gebruiken als onderdeel van de inrichting van je kinderkamer en ze tegelijkertijd bij de hand houden. Om dit te doen, moet je een boekenkast aanpassen door ophangstangen toe te voegen.

  • In plaats van te boren in een antieke boekenkast of een kast die je opnieuw wilt gebruiken voor boeken, kun je gewone spangordijnroeden gebruiken. Koop gewoon één staaf voor elke plank. Ze kunnen niet veel gewicht dragen, maar babykleertjes zijn erg licht.
  • Organiseer de hangende planken op type en kleur, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je nodig hebt. Je kunt zelfs een regenboog aan jurken maken voor wat extra stijl.
  • Plaats manden of bakken op planken die je niet gebruikt voor jurken en andere hangende spullen. Dit is een geweldige manier om dingen zoals sokken en onesies op te bergen.
  • Als je leuke truien hebt, hang die dan ook op. Ze kunnen veel ruimte in beslag nemen in lades, en in tegenstelling tot truien voor volwassenen zijn ze zo licht dat ophangen hun vorm niet schaadt.

    Boekenkast met kleding
    Boekenkast met kleding

Verander een antieke stoel in een valetstandaard

Een valetstandaard is een ouderwets tintje dat eigenlijk heel praktisch is in een kinderkamer. U kunt een speciale outfit opbergen en tentoonstellen of de kleding voor de volgende dag voor uw kleintje neerleggen. Vintage stoelen zijn prachtig, maar ze zijn niet altijd een goede keuze vanwege de slijtage van de eetkamer. Dit is een geweldige manier om een mooie oude stoel nieuw leven in te blazen. Je kunt goedkope vintage stoelen vinden in antiekwinkels en rommelmarkten.

  • Plaats een paar decoratieve dozen op de zitting van de stoel om kleine spullen in op te bergen, zoals haaraccessoires, schoenen, sokken, bretels en strikjes.
  • Gebruik schattige hangers met haken die kunnen draaien. Vervolgens kun je de jurken of outfits over de rugleuning van de stoel haken en naar beneden laten hangen. Op deze manier kun je meerdere outfits opbergen.
  • Kijk uit voor oude verf. Als uw stoel geverfd is, laat dan de verf controleren om er zeker van te zijn dat deze niet op lood is gebaseerd. Als dat zo is, laat het dan opnieuw schilderen voor de veiligheid van je baby.

    Babykleding in schommelstoel
    Babykleding in schommelstoel

Handig en zichtbaar

Welke opbergmethode je ook kiest, het belangrijkste is dat je de kleding van je baby bij de hand en zichtbaar houdt. Als je kleintje op de luiertafel rondrolt, is een gemakkelijke, slimme kledingopbergruimte essentieel.

Aanbevolen: